Kako ustvariti vir po meri Twitterja z WordPressom

Zlomljeni Twitter FEEDEna od mojih najbolj priljubljenih objav, povezanih z WordPressom, tukaj v Theme Lab izdelava gradnika Twitter po meri brez vtičnika.


To je bilo pred več kot tremi leti. In ne deluje več več zato Twitter je umaknil različico API-ja včasih je vlekla tvite.

Zato ste morda opazili, da je Theme Lab in številna druga spletna mesta izgubil funkcionalnost v svojih virih Twitterja. A ne skrbi, je mogoče popraviti (če mi ne verjamete, poglejte spodnji del mojega spletnega mesta.

Prvi koraki

Slaba novica, stvar “brez vtičnika” ne bo več tako uspela. Dobra novica, obstaja odličen vtičnik WordPress, ki ga lahko zdaj uporabljamo za prikaz tvitov. Tako se imenuje, prikladno, Prikaži tweets.

Zgrabite ta vtičnik in ga namestite. Nato se boste morali registrirati za Twitter aplikacijo, če želite pridobiti zahtevane podatke za preverjanje pristnosti. Ne skrbi, je brezplačna.

Že sem imel Twitter aplikacijo za prejšnji projekt, zato sem to uporabil namesto registracije novega.

Usodna napaka?

WordPress vtičnik Display Tweets na vašem strežniku mora biti omogočen CURL. To ne bo težava pri nobenem dostojnem spletnem gostitelju, čeprav sem med lokalnim testiranjem naletel na naslednjo usodno napako:

Usodna napaka: Pokliči nedefinirano funkcijo curl_init () na poti \ do \ wordpress \ wp-content \ plugins \ display-tweets-php \ vključuje \ Twitter \ twitteroauth \ twitteroauth.php na liniji 199

jaz rešil v XAMPP tako da preprosto komentirate vrstico podaljška = php_curl.dll v moji datoteki php.ini.

Ponovno, verjetno ne boste naleteli na to težavo, ampak za vsak slučaj … zdaj veste.

Preverjanje pristnosti in konfiguriranje

Po namestitvi vtičnika Display Tweets, upajmo, da ni napak, pojdite na stran z nastavitvami (Nastavitve → Twitter Feed) in vnesite naslednje podatke, ki ste jih dobili od aplikacije Twitter.

  • Potrošniški ključ
  • Potrošniška skrivnost
  • Dostopni žeton
  • Dostop do Token Secret

Nosite tiste z besedo “Skrivnost” v sebi, no … skrivnost. Nato boste morali nastaviti naslednje možnosti konfiguracije:

  • zaslonsko ime: V mojem primeru “topiclab”
  • Štet: Koliko tweetov naj se prikaže do 200 (v mojem primeru 2).
  • Vključi resetnike: Samoumevno
  • Izključi odgovore: Spet samoumevno.

Opomba: Izključitev retvitov in odgovorov lahko vpliva na dejansko število prikazanih tvitov, saj bo nastavitev »Štetje« prejela število tvitov pred filtriranjem retvitov in odgovorov..

Postavljanje tvitov

Zdaj se boste morali odločiti, kje in kako namestiti tweet na svojem mestu WordPress. Tu imate nekaj možnosti, bodisi jih vključite s kratko kodo (uporabno za objavo v objave) ali z oznako predloge.

V mojem primeru sem uporabil naslednjo oznako predloge in jo dal tam, kjer je bil nekdaj moj stari pokvarjen vir na Twitterju.

<?php if (obstaja_ funkcija ( "display_tweets" )) {display_tweets (); } ?>

Styling tweets

Označba tweetov izhodnega vtičnika Display Tweets se razlikuje od stara metoda prikazovanja tvitov.

Tu je vzorec nove oznake enega samega tvita, ki je bil dvignjen neposredno z mojega trenutnega spletnega mesta:

Napisal sem težavo z izginjajočimi gradniki po selitvi WordPressa na nov URL. Takole sem ga popravil: http://t.co/Zl7YzkF2JD
– Nedelja 7. julij – 1:00 zjutraj

Tu je primer vzorčenja stare metode:

V bistvu odstavki in seznami. Če ste uporabili staro kodo, nekatere vaše izbirnike CSS bo treba prilagoditi uporabiti za nov slog označevanja.

Težko je reči, kaj je boljše ali slabše, toda vsaj privzeta oznaka Tweets ne uporablja hromih inline slogov všeč slog ="velikost pisave: 85%;".

Izgleda tudi, da ima vtičnik Display Tweets vključen kavelj displaytweets_tweet_template v primeru, da želite spremeniti tvit HTML, nekaj, česar prej niste imeli veliko nadzora.

Zaključek

Čeprav je malce frustrirajoče, ko Twitter umakne stare API-je in razbije veliko stvari, upamo, da se bo ta najnovejša različica še nekaj časa držala. Ker ta nova metoda uporablja preverjanje pristnosti, ni brezplačna za vse, kar upa, da bo obremenitev virov na Twitterju manjša..

Na koncu hvala lepa Michael Ruddy, ki je razvil Display Tweets. Videti je, da je veliko v mislih zašlo v vtičnik, zlasti ko gre za zaščito pred prihodnostjo. Obstaja tudi GitHub repo če želite prispevati k projektu.

Če pa iščete še hitrejši in enostavnejši (vendar ne tako prilagodljiv) način, kako vstaviti časovnico na svoje spletno mesto, bo morda vredno pogledati Twitter vgrajene časovnice funkcija. Mogoče se je treba v prihodnji objavi na blogu še kaj poglobiti.

Kakor koli, hvala za branje in popravite te pokvarjene vire Twitterja, če jih še niste storili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me