Kako ustvariti WordPress obrazec z izbiro datuma

kako ustvariti obrazec za WordPress z izbiro datuma


Ali želite v obrazec za stik dodati izbirnik datuma? Izbira datuma je potrebna, če želite, da vaši uporabniki v obrazcu izberejo datum in čas.

V tem članku bomo delili, kako ustvariti WordPress obrazec z izbiro datuma.

Kdaj in zakaj bi morali dodati obrazce za izbiranje datumov v obrazcih WordPress?

Številni obrazci za stike imajo preprosta polja, kot so ime, e-pošta, telefon in sporočilo. Te informacije so dovolj, da se povežete s svojimi uporabniki. Če pa želite zakazati sestanek z uporabniki, boste morali v obrazec dodati izbirnik datuma.

Če imate trgovino za e-trgovino in želite, da stranke dodajo datum razpoložljivosti za dostavo, potem lahko v kontaktni ali naročilni obliki dodate polje za datum in čas..

Obstaja veliko drugih razlogov, zakaj bi morali prositi svoje uporabnike, da predložijo datum in uro z osnovnimi informacijami. Oglejmo si, kako enostavno ustvariti obrazec WordPress z izbiro datuma.

Ustvarjanje obrazca za WordPress z izbiro datuma

Prvo, kar morate storiti, je, da namestite in aktivirate WPForms vključiti. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktiviranju boste morali iti na WPForms »Dodaj novo strani za ustvarjanje obrazca v WordPressu. Odpre se zaslon za nastavitev WPForms, kjer boste našli več vnaprej izdelanih predlog, da boste preprosto ustvarili novo obliko po svoji izbiri. Izberete lahko tudi prazen obrazec, da začnete iz nič.

Za začetek bomo izbrali tisto Enostaven kontaktni obrazec predloga.

Ustvari nov obrazec

Preprost kontaktni obrazec bo naložen z imenom osnovnih polj, e-pošto, komentarjem itd. Na levi strani lahko vidite več polj, na desni strani zaslona pa predogled novega obrazca. Preprosto povlecite poljubno polje z leve strani do novega obrazca na desni strani.

Ker želite dodati izbirnik datuma, ga boste morali povleči in spustiti Datum čas polje iz levega stolpca na obrazec. Izbiralnik datuma lahko postavite nad ali pod katero koli polje na obrazcu WordPress.

Povlecite polje za izbiro datuma povleci in spusti

Obrazec je popolnoma prilagodljiv, kar pomeni, da lahko preprosto preuredite vrstni red polj ali poljubno polje iz razdelka za predogled obrazca na desni strani.

Spremeni vrstni red polja

Ko kliknete katero koli polje v predogledu obrazca, se na levi strani prikažejo nastavitve za to določeno polje. Na primer, če kliknete na Datum čas polje, ki ste ga pravkar dodali v obrazec, boste videli te nastavitve, ki jih želite prilagoditi:

 • Oznaka: V vašem obrazcu je naslov polja Datum / Čas.
 • Oblika: V tem spustnem meniju lahko izberete obliko za datum, uro ali oboje.
 • Opis: Omogoča dodajanje navodil za uporabnike pod poljem.
 • Obvezno: Če označite to možnost, uporabnik ne more poslati obrazca, ne da bi v tem polju izbral datum / čas.

Razen teh osnovnih nastavitev obstajajo napredne možnosti za prilagoditev zasnove in sloga polja datum / čas.

Nastavitve polja obrazca

Nekaj ​​naprednih možnosti vključuje:

 • Velikost polja: Za polje datum / čas so na voljo različne velikosti zaslona.
 • Datum: To je rezerviralec mesta. Besedilo, ki ga boste dodali tukaj, bo privzeto prikazano uporabnikom. Zraven lahko izberete tudi obliko datuma.
 • Vrsta: Za izbiro datuma lahko izberete vrsto. Obstajata dve vrsti: Izbira datuma in Spustitev datuma
 • Čas: To je še eno rezervirano mesto. Izberete lahko tudi obliko med 12 in 24 uro.

Obstaja veliko drugih nastavitev po meri, kot so interval, skrivanje nalepk in drugo.

Napredne možnosti

Oglejte si tudi ta priročnik kako dodati CSS po meri v obrazec za podrobnejša navodila.

Ne pozabite klikniti na Shrani gumb za shranjevanje sprememb.

Nastavitve za potrditev in obvestila

Ko boste zadovoljni s polji, boste morali upravljati potrditvene nastavitve in e-poštna obvestila za obrazec. Preprosto obiščite Nastavitve »Potrditev strani v ustvarjalcu WPForms. Od tam lahko dodate sporočilo po meri za svoje uporabnike, ki ga bodo prejeli po oddaji obrazca. Spremenite lahko tudi vrsto potrditve, da uporabnike preusmerite na stran z zahvalo.

Nastavitve potrditve obrazca

Po tem lahko greste do Nastavitve »Obvestila stran za upravljanje e-poštnih obvestil za oddajo obrazca. Prav tako lahko pošljete več obvestil na različne e-poštne naslove. Oglejte si ta priročnik kako ustvariti več obvestil v WPForms.

Za napredne nastavitve lahko dodate pogojna logika v svojem obrazcu za pošiljanje določenih obvestil uporabnikom. Naučite se kako ustvariti obvestila o pogojnih obrazcih v obrazcih WordPress.

Nazadnje boste morali klikniti na Shrani Gumb za ogled obrazca za stike v akciji.

Prikažite obrazec na spletnem mestu WordPress

Kontaktni obrazec lahko preprosto dodate na svoje WordPress strani, objave, stranske vrstice in druga področja gradnikov.

Če želite na strani dodati obrazec, morate iti Strani »Dodaj novo v WordPressu. Preprosto kliknite gumb Dodaj obrazec nad urejevalnikom besedil.

Dodajte obrazec na stran

Pojavi se pojavno okno, kjer lahko izberete obliko, ki ste jo naredili. Po izbiri pravilnega obrazca kliknite na Dodaj obrazec gumb. Ta postopek je enak za WordPress objave. Objavi stran / objavo, če si želiš na spletnem mestu WordPress ogledati kontaktni obrazec in izbirnik datuma.

WordPress obrazec z izbiro datuma

Če pa želite obrazec dodati na svojo stransko vrstico ali katero koli drugo widgetizirano območje, pojdite na Videz »gradniki povlecite widget WPForms v stransko vrstico. V nastavitvah pripomočka lahko izberete obrazec, ki ste ga ustvarili zgoraj in kliknite na Shrani gumb.

To je vse. Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako ustvariti obrazec WordPress z izbiro datuma. Morda boste želeli videti tudi naš vodič o tem, kako ustvariti obrazec za prenos datotek v WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map