Kako v letu 2020 premakniti spletno mesto z enega spletnega gostitelja na drugega

premaknite wordpress na novega gostitelja brez izpadov


Se sprašujete, kako lahko prestavite svoje spletno mesto WordPress z enega spletnega gostitelja na drugega brez izpada? Tako kot selitev v novo hišo v fizičnem svetu, selitev v nov “dom” (spletni gostitelj) na internetu prinaša edinstven nabor izzivov. Eden najpogostejših pomislekov je, ali se bo vaše spletno mesto med premikanjem zmanjšalo ali ne.

Ampak nič vas ne skrbi.

V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko na dva načina prestavite svoje spletno mesto z enega spletnega gostitelja na drugega brez izpada.

1. metoda: Migracija vaše spletne strani brezplačno s pomočjo strokovnjakov
2. metoda: Sama selitev spletnega mesta (korak za korakom)

Preden začnemo, pa preglejmo, zakaj bi morali spletno mesto WordPress premakniti na novega gostitelja, pa tudi, zakaj se morate izogibati izpadom.

Kdaj in zakaj bi morali spletno mesto WordPress premakniti na novega gostitelja

Obstaja več razlogov, zakaj morate spletno mesto WordPress prenesti na drugega gostitelja, prelistajmo nekaj glavnih razlogov:

1. Vaše spletno mesto je počasno
Morda ste začeli pri ponudniku spletnega gostovanja, ki ste ga našli s kratkim internetnim iskanjem. Ker pa promet na vaši spletni strani raste, morate iskati zanesljivo rešitev, ki bo nudila večjo hitrost in zmogljivost. Počasno nalaganje spletnega mesta ni samo slabo za SEO, temveč povečuje tudi možnost, da uporabniki opustijo vaše spletno mesto. V tem primeru premaknete spletno mesto WordPress na novega gostitelja, da izboljšate stanje svojega spletnega mesta. Oglejte si tudi naš vodič, kako WordPress prenesti z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

2. Izgubljate promet:
Če imate trenutek zastoja s trenutnim spletnim gostiteljem, je to dober znak, da je čas, da preidete na novega gostitelja. Nenačrtovani izpadi v najbolj prometnih urah vašega spletnega mesta lahko razburijo obiskovalce vašega spletnega mesta in povzročijo izgubo potencialnih strank, zvestih strank in prihodkov. Prav tako lahko preveč umorov pade na uvrstitev rezultatov iskanja. Če preklopite na spletnega gostitelja, ki ponuja garancijo za produkcijo, boste zagotovili, da ne boste izgubili prometa ali prodaje.

3. Vaš trenutni spletni strežnik ni pravi za vas:
Eden najpogostejših in preprostih razlogov, da se želite premakniti z enega spletnega gostitelja na drugega, je, da vam trenutni spletni gostitelj ne daje želenega. Na primer, morda je vaš trenutni spletni gostitelj predrag. Morda ste našli boljšega spletnega gostitelja, ki je cenovno ugodnejši in ponuja več funkcij, ki jih potrebujete, na primer Bluehost. Pomembno je izbrati spletnega gostitelja, ki bo vašemu spletnemu mestu zagotovil tisto, kar potrebuje, in tistega, ki ustreza vašemu proračunu.

Vedno pa se morate prepričati, da je vaše spletno mesto pripravljeno in deluje, medtem ko se selitev izvaja z enega gostitelja na drugega. Ne pozabite, če želite izvedeti, zakaj.

Opomba: Morda boste želeli preveriti tudi, kako premakniti WordPress na novo ime domene.

Zakaj bi se morali izogibati mirovanju? (Pomembno)

Začetniki z majhnimi WordPress spletnimi mesti, ki imajo malo prometa ali nimajo nobenega prometa, se ponavadi sprašujejo, zakaj bi jih morali skrbeti zaradi majhnih izpadov. Po drugi strani je bolj očitno, zakaj bi morala biti velika spletna mesta z več prometa in odličnimi uvrstitvami previdna pri menjavi gostiteljev. Večja spletna mesta ne morejo tvegati nobenega izpada, saj lahko to vpliva na njihov status. Vendar pa se morajo tudi majhna spletna mesta zavedati težav.

Prekinitev spletnega mesta ni dobra niti za majhna niti za velika spletna mesta. Pogovorimo se o nekaj načinih izpadov, ki lahko vplivajo na vaše spletno mesto WordPress:

 • Uporabniki bodo mislili, da se izklopite – Ko uporabniki obiščejo vaše spletno mesto, želijo, da deluje. Če je vaše spletno mesto pred izpadom, lahko novi obiskovalci verjamejo, da ga ne obstaja, stari uporabniki pa lahko mislijo, da ste ga zaustavili.
 • Poškodovan ugled – Prekinitev se lahko pojavi zaradi številnih razlogov. Tehnični uporabnik ga lahko razume, vendar niso vsi vaši uporabniki razvijalci. Ustvaril bo slab vtis vaše blagovne znamke ali poslovanja s povprečnim obiskovalcem.
 • Izguba SEO lestvic – Vaša spletna stran se lahko dobro uvrsti v iskalnike. Če je vaše spletno mesto propadlo in iskalniki pošljejo svoje bote, da bi preiskovali vaše spletno mesto, bo to škodovalo vašemu uvrstitvi.

Ko preberete zgornje, upamo, da imate idejo, zakaj je pomembno, da se 24/7/365 nadaljuje s spletnim mestom. Ko premikate svoje spletno mesto na novega gostitelja, lahko sledite spodnjim korakom, da preprečite zastoje in uspešno preselite svoje spletno mesto WordPress.

Bonus nasvet: Za analizo stanja vaše spletne strani lahko vedno uporabite naše brezplačno orodje za preverjanje časa delovanja.

Pripravljeni za začetek? Pojdimo!

1. način: brezplačno premestite spletno mesto s pomočjo strokovnjakov

V prvi metodi vam bomo brezplačno pokazali, kako lahko spletno mesto iz enega spletnega gostitelja premaknete brezplačno. Ta korak je namenjen tistim, ki tehnično niso zelo zdravi. Če sledite tej metodi, lahko spletno mesto preselite brez plačila niti enega penija in brez upoštevanja zapletenih korakov.

Za to morate poiskati ponudnike storitev gostovanja, ki ponujajo brezplačne migracijske storitve. Da bi vam olajšali, smo navedli nekaj gostujočih podjetij, ki bodo brezplačno preselila vaše spletno mesto, če se strinjate, da boste z njimi gostili svoje spletno mesto. Pa jih oglejmo.

1. SiteGround

spletno mesto poceni gostovanje

SiteGround ponuja brezplačne selitvene storitve za svoje uporabnike, ki se odločijo za gostovalne načrte GrowBig in GoGeek.

Če želite izkoristiti brezplačno storitev selitve, po prijavi pojdite na nadzorno ploščo SiteGround. Tukaj pod Uporabniško območje Pojdi do Podpora »Zahtevajte pomoč naše ekipe» Prenos spletnega mesta. S tem lahko vse datoteke vašega spletnega mesta in zbirko aplikacij prenesete s stare storitve gostovanja na SiteGround brez težav..

Najboljše od vsega je, da vse poti datotek in podatki baz podatkov ostanejo na vašem novem računu gostovanja enake, tako da vam po selitvi na spletnem mestu ni treba ničesar popravljati..

2. HostGator

HostGator, brezplačne migracijske storitve

HostGator je še ena odlična možnost, ki svojim uporabnikom ponuja brezplačne migracijske storitve v 30 dneh od prijave na storitev spletnega gostovanja. Ta možnost je na voljo pri katerem koli načrtu, na katerega se prijavite. Če želite uporabiti njihovo brezplačno storitev prenosa, morate izpolniti 3-stopenjski obrazec in jih prositi, da prenesejo vaše spletno mesto.

Pred tem pa boste potrebovali naslednje podatke:

 • Staro uporabniško ime FTP za gostovanje
 • Uporabniško ime in geslo FTP
 • Informacije o administratorju za WordPress
 • cPanel prijavni URL skupaj z uporabniškim imenom & geslo
 • Najnovejša varnostna kopija baze podatkov WordPress

3. Gostovanje A2

@ Gostovanje, brezplačna selitev

Naslednja možnost, ki jo lahko uporabite, je storitev gostovanja A2. Tako kot SiteGround in HostGator tudi A2 gostovanje svojim uporabnikom ponuja brezplačne storitve selitve.

Ko opravite plačilo, se prijavite na portal za stranke in kliknite na Podpora »Migracije . Kliknite na Zahtevajte migracijo možnost.

Zdaj izberite potrditvena polja, da se strinjate s pogoji storitve in sprejemljivo politiko uporabe, nato pa kliknite Nadaljuj do koraka 2. V naslednjem koraku izberite želeno storitev in kliknite na Nadaljujte do 3. koraka gumb. Na koncu v naslednjem koraku pritisnite Pošlji migracije gumb.

In to je to. Obvestili boste takoj, ko bo selitev končana.

2. način: Ročno premestitev spletnega mesta (korak za korakom)

Ta metoda je namenjena tistim, ki so pripravljeni ročno preseliti svoje spletno mesto. Čeprav se za začetnike sliši zastrašujoče, ni tako težko, kot se sliši. Samo pravilno sledite našim korakom in dobro bi morali iti.

Tu je seznam korakov, ki jih bomo objavili:

 1. Izberite novega spletnega gostitelja
 2. Ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta za migracije s pomočjo Duplicatorja
 3. Uvozite svoje WordPress spletno mesto na svojega novega gostitelja
 4. Spremenite datoteko gostitelja tako, da prepreči zastoje
 5. Ustvarite bazo podatkov MySQL na svojem novem spletnem gostitelju
 6. Zaženite postopek migracije razmnoževalca
 7. Posodobite svojo domeno

Pomembno: Želimo vas spomniti, da nekateri ponudniki spletnih gostovanj ponujajo brezplačno storitev selitve. Če niste prepričani, ali ponudnik gostovanja ponuja brezplačno selitev, jih najprej vprašajte, preden to storite sami. Če je ne ponudijo, lahko nadaljujete z vadnico.

1. korak: izberite novega spletnega gostitelja

Sprememba spletnega gostitelja je sama po sebi velika odločitev, zato se boste morali prepričati, da boste vložili dovolj truda v optimizacijo spletnega mesta na trenutnem gostitelju, preden se premaknete na novo. Če še vedno ne uspe doseči hitrosti, varnosti, zmogljivosti itd. Tudi po optimizaciji, potem resnično morate preklopiti spletno gostovanje.

spletno gostovanje

Ko izberete novega spletnega gostitelja, bodite pozorni na posebne lastnosti, ki jih vaše spletno mesto potrebuje v trenutnem položaju in v prihodnosti, tako da vam ne bo treba ponovno spreminjati gostiteljev navzdol.

Obstaja veliko različnih vrst spletnega gostovanja, kot so deljeno gostovanje, namensko gostovanje strežnikov in upravljano gostovanje v WordPressu.

Pri izbiri spletnega gostitelja je naslednje:

Skupno gostovanje:

Kot nalašč za tiste, ki šele začnejo z novim spletnim mestom in potrebujejo cenovno ugodno rešitev za gostovanje. Bluehost je najboljši ponudnik za skupno gostovanje. Uradno jih priporoča WordPress.org. Uporabniki IsItWP dobijo 60% popust skupaj z brezplačnim domenskim imenom pri nakupu novega računa za gostovanje.

Začnite z Bluehostom danes!

Namenski strežnik:

To je najboljša rešitev za uporabnike, ki želijo zakupiti celoten strežnik za svojo izključno uporabo in potrebujejo popoln nadzor nad strežnikom. Priporočamo InMotion Hosting za namenske strežnike. Omogočajo vam, da izberete idealen podatkovni center za svoje spletno mesto in zagotovite brezplačno pomoč pri zagonu za 2 uri. InMotion gostovanje kupona vam bo prineslo več popustov.

Začnite z gostovanjem InMotion gostovanja že danes!

Upravljano gostovanje v WordPressu:

Najboljša izbira za spletna mesta WordPress, ki pritegnejo velik obseg prometa. Z upravljanim gostovanjem WordPress-a lahko svoje spletno mesto upravljate na strežniku, ki je edinstveno optimiziran za varnostno konfiguracijo WordPress-a. Za upravljano gostovanje v WordPressu priporočamo WP Engine.

Začnite z WP Engine že danes!

Priporočamo, da preverite te primerjave med gostovanjem Bluehost vs InMotion in Bluehost vs WP Engine.

Ko kupite načrt gostovanja, pri nameščanju novega spletnega mesta ne namestite WordPressa, kot bi ga običajno. Samo pustite prazno in preidite na 2. korak.

2. korak: Ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta za selitev s pomočjo Duplicatorja

Pojdite na skrbniško območje spletnega mesta, ki ga želite premakniti, in namestite vtičnik Duplicator. Je eden najboljših vtičnikov WordPress za migracije in varnostne kopije. Če ne veste, kako namestiti vtičnik, si oglejte navodila za uporabo po korakih za namestitev vtičnika WordPress.

Ko namestite vtičnik Duplicator, pojdite na Razmnoževalnik »Paketi na nadzorni plošči WordPress.

Nato kliknite na Ustvari novo gumb v desnem kotu strani.

ustvari-nov-paket-podvajalec-vtičnik

Nato boste videli stran, kot je prikazana spodaj. Kliknite na Naslednji gumb za začetek postopka izdelave paketa.

kliknite-naslednji-za-ustvari-paket

Od tam vas bo pripeljal do drugega koraka v postopku gradnje paketov. Preverite, ali je pregled skeniran in so vsi rezultati Dobro. Nato kliknite na Zgraditi gumb.

popolno skeniranje

Počakajte, da se postopek zaključi. To lahko traja nekaj časa, odvisno od tega, kako veliko je vaše spletno mesto.

Ko je postopek končan, boste videli možnosti za prenos za Namestitveni program, Arhiv, in Prenos z enim klikom. Boste morali klikniti Prenos z enim klikom ker boste potrebovali tako svoje namestitvene datoteke kot arhivske datoteke.

kopiranje z enim klikom-prenos-kopiranje

Datoteka Arhiv je kopija vašega spletnega mesta, namestitvena datoteka pa vam bo pomagala samodejno prenesti postopek namestitve.

3. korak: Uvozite svoje mesto WordPress na svojega novega gostitelja

Nato boste morali naložiti prenesene datoteke (Installer in Archive) na svojega novega spletnega gostitelja. Če želite to narediti, lahko z odjemalcem FTP vzpostavite povezavo z novim spletnim gostiteljem. Če niste novi pri tem, lahko sledite navodilom v tem priročniku po korakih naložite datoteke prek FTP v WordPress.

S svojim odjemalcem FTP naložite datoteke za namestitev in arhiviranje v korenski imenik (običajno / uporabniško ime / javno_html / mapo) svojega spletnega mesta.

Pred nalaganjem morate zagotoviti, da je mapa popolnoma prazna. Nekatera podjetja, ki gostijo WordPress, ob vpisu samodejno namestijo WordPress. Izbrisati jo boste morali, če jo je že namestil vaš gostitelj.

4. korak: Spremenite datoteko gostitelja, da prepreči zastoje

V korak 3 ste datoteko installer.php in archive.zip že prenesli na vaš novi spletni strežnik, zato poskusite odpreti datoteko installer.php v svojem brskalniku..

Do datoteke lahko dostopate z naslednjim URL-jem:

http://www.example.com/installer.php

Ko pa poskusite dostopati do datoteke, boste dobili Stran z napako 404 ker vaša domena še vedno kaže na starega gostitelja.

To pomeni, da morate spremeniti strežnike imen domen in se usmeriti na novega gostitelja, vendar vam ne priporočamo, da to storite. V tem primeru bo uporabnikom prikazano pokvarjeno spletno mesto med nadaljevanjem selitve.

Zato predlagamo uporabo alternativne metode, da lahko uporabniki v celoti dostopajo do vašega spletnega mesta, tudi med selitvijo.

S to tehniko boste do novega spletnega mesta začasno dostopali z novo domeno v računalniku. To se zgodi z gostiteljsko datoteko v vašem računalniku, ki jo lahko uporabite za preslikavo imen domen na določene naslove IP.

Zdaj boste v datoteko gostitelja dodali vnos za ime svoje domene, tako da kaže na novega gostitelja, vendar le z računalnikom. Zato lahko do svojih datotek dostopate na svojem novem spletnem gostitelju, medtem ko bodo uporabniki še vedno dostopali do vašega spletnega mesta s starega gostitelja. Torej je čas izpadov nič.

Najprej boste morali ugotoviti IP naslov novega strežnika spletnega gostovanja. Če želite to najti, odprite nadzorno ploščo cPanel in se pomaknite do Informacije o strežniku. Tam boste videli kot IP naslov v skupni rabi.

naslov gostitelja-ip

Odprite to stran, saj boste morali naknadno kopirati IP naslov.

Če uporabljate Windows, pojdite na Programi »Vsi programi» Dodatki, z desno tipko miške kliknite Notepad in izberite Zaženi kot skrbnik. Nato se prikaže poziv za Windows UAC z dvema možnostma: Da in Ne. Kliknite na Da za zagon Beležnice s skrbniškimi pravicami.

Zdaj na zaslonu beležnice pojdite na Datoteka »Odpri in nato pojdi na

C: WindowsSystem32driversetc. Izberite gostiteljsko datoteko in jo odprite.

Če uporabljate Mac, boste morali odpreti aplikacijo Terminal in vnesti ta ukaz, če želite urediti datoteko gostitelja:

sudo nano / zasebno / itd / gostitelji

Nato morajo uporabniki Windows in Mac vnesti IP naslov, ki ste ga kopirali, in ime domene na dnu datoteke gostitelja, kot je ta:

192.168.1.22 www.example.com

Nato shranite spremembe. Zdaj lahko do datotek vašega spletnega mesta na novem gostitelju dostopate z imenom svoje domene v računalniku.

Opomba: Po zaključku selitve spletnega mesta v 6. koraku boste morali razveljaviti spremembe, ki ste jih naredili v datoteki gostitelja.

5. korak: Ustvarite bazo podatkov MySQL na svojem novem spletnem gostitelju

Zdaj ste pripravljeni za zagon installer.php datoteko na vašem novem gostitelju, vendar se morate pred tem prepričati, da je ustvarjena baza podatkov MySQL.

Če želite ustvariti bazo podatkov MySQL, pojdite na nadzorno ploščo svojega cPanela in se pomaknite do Baze podatkov odsek. Nato boste morali klikniti na MySQL Baze podatkov odsek.

mysql-baze podatkov

Zdaj boste videli polje za ustvarjanje nove baze podatkov. Vnesite ime baze podatkov in kliknite Ustvari bazo podatkov gumb.

ustvari-novo-mysql-database-bluehost

Ko ustvarite bazo podatkov, se pomaknite navzdol na stran Uporabniki MySQL odsek. Od tam vnesite uporabniško ime in geslo za svojega novega uporabnika in kliknite na Ustvari uporabnika gumb.

create-mysql-uporabnik

Upoštevajte uporabniško ime in geslo baze podatkov, ki ste ga pravkar ustvarili, ker ga boste potrebovali v naslednjem koraku.

Zdaj morate svojega uporabnika dodati v bazo podatkov. Če želite to narediti, se pomaknite navzdol do Dodaj uporabnika v bazo podatkov in izberite MySQL bazo podatkov in uporabnika, ki ste ga pravkar ustvarili. Nato kliknite na Dodaj gumb.

dodajanje-uporabnik v bazo podatkov-bluehost

Zdaj je vaša baza podatkov pripravljena za uporabo na vašem mestu WordPress.

6. korak: Zaženite postopek migracije razmnoževalnika

Končno ste pripravljeni za zagon datoteke za namestitev.

Pojdite v naslovno vrstico brskalnika in vnesite URL, kot je prikazano spodaj, da zaženete installer.php.

http://www.example.com/installer.php

podvajalnik-namestitveni-korak1

Namestitveni program bo izvedel nekaj testov in pokazal Prehod poleg preskusov arhiviranja in preverjanja veljavnosti, kot je prikazano na zgornjem posnetku zaslona.

Potrdite polje s pogoji in kliknite na Naslednji gumb.

Od tam boste videli korak 2 razmnoževalca odprt. Vnesti morate gostitelja MySQL, ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo. Vstavi lokalni gostitelj v polju gostitelja in izpolnite podrobnosti baze podatkov, ki ste jih uporabili v koraku 5.

podvajalnik-namestitveni-korak2

Zdaj lahko kliknete Naslednji gumb za nadaljevanje. Vendar priporočamo, da najprej kliknete Testna baza podatkov za zagotovitev, da ni napak v povezavi z bazo podatkov.

Nato bo Duplicator vašo WordPress bazo iz datoteke archive.zip uvozil v novega gostitelja.

Nato vas bo v koraku 3 Duplicatorja pozval, da posodobite URL ali pot spletnega mesta, vendar vam tukaj ni treba ničesar spreminjati, saj tega dejansko ne spreminjate. Torej, kliknite na Naslednji gumb za nadaljevanje.

Podvajalec bo izvedel zadnje korake in v svojem četrtem in zadnjem koraku prikazal prijavni gumb.

podvajalnik-namestitveni-zadnji korak

Zdaj ste svoje spletno mesto WordPress v celoti preselili na novega spletnega gostitelja. Lahko se preprosto prijavite in preverite, ali je vse v redu.

7. korak: Posodobite svojo domeno

Prišli smo do zadnjega koraka preklopa vašega spletnega mesta WordPress z enega spletnega gostitelja na novega.

V prejšnjem koraku ste svojemu novemu gostitelju dodali kopijo vseh datotek spletnega mesta, vendar vaša domena še vedno kaže na starega gostitelja, zato boste morali tudi domeno posodobiti.

Če želite to narediti, boste morali zamenjati svoj DNS strežniki imen. Če je bila vaša domena registrirana pri vašem ponudniku gostovanja, je najbolje, da domeno premaknete na novega spletnega gostitelja. Če je bilo registrirano v podjetju za registracijo domen, kot so NameCheap, GoDaddy itd., Boste morali posodobiti svoje strežnike imen domen.

Strežniki imen domen so ponavadi nekaj naslovov URL, na primer spodaj, ki jih boste dobili od svojega novega spletnega gostitelja.

ns1.hostname.com
ns2.hostname.com

Koraki za spreminjanje strežnikov imen domen se med posameznimi ponudniki domen razlikujejo; vendar je osnovni koncept enak. V tej vadnici vam bomo pokazali, kako spremeniti strežnike imen DNS z domeno.com in GoDaddy.

Začnimo z Domain.com.

Najprej se prijavite v račun Domain.com. Poiščite domeno, ki jo želite posodobiti, in kliknite na Upravljajte gumb.

upravljanje imenskih strežnikov

Nato kliknite na DNS & Strežniki imen.

change-dns-in-nameservers

Če želite spremeniti strežnike imen, kliknite Uredi poleg Nameservers.

uredi strežnike imen

Nato vnesite nove strežnike imen, ki jih je ponudil vaš novi spletni gostitelj, in kliknite Shrani gumb.

To je to!

Podobno si oglejmo, kako posodobiti strežnike imen v GoDaddyju.

Najprej se prijavite v račun GoDaddy in se pomaknite do Domene. Nato kliknite na Upravljajte gumb poleg imena domene, ki ga želite posodobiti.

upravljanje domene-godaddy

Nato pojdite na Dodatne nastavitve in kliknite na Upravljajte DNS.

dodatne nastavitve-upravljanje-dns

Zdaj se boste morali pomakniti navzdol do Strežniki imen in kliknite na Spremeni se gumb.

strežniki sprememb

Nato kliknite spustni meni in preklopite iz vrste strežnika imen Privzeto do Po meri. Nato vnesite nove strežnike imen, ki jih je ponudil vaš novi spletni gostitelj, in kliknite Shrani gumb.

update-dns

Zdaj ste uspešno posodobili strežnike imen domen. Žal lahko te spremembe DNS trajajo 4 do 48 ur.

Medtem boste zdaj imeli isto vsebino na starem gostitelju in novem gostitelju, tako da uporabniki ne bodo videli nobene razlike, migracija spletnega mesta pa bo brez izpadov (stroške prekinitve lahko preverite z brezplačnimi stroški izpada kalkulator ali celo uporabite naše orodje o stanju spletnega mesta, da preverite, ali je naše spletno mesto v živo za vaše uporabnike).

Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da svoje spletno mesto WordPress preklopite z enega spletnega gostitelja na drugega brez ničesar zastoja. Morda boste želeli preveriti tudi naša navodila po korakih o ustvarjanju brezplačnega poslovnega e-poštnega sporočila s programom Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me