Kako v WordPressu dodati SSL in HTTPS (korak za korakom)

dodajte ssl in https v wordpress


Ali želite namestiti SSL potrdilo na svoje WordPress spletno mesto? Če namestite SSL potrdilo, obiskovalcem sporočajo, da so na varni povezavi. Z njim lahko med obiskovalci spodbudite zaupanje v svoje spletno mesto.

V tem članku vam bomo pokazali, kako na svoje spletno mesto dodati SSL in HTTP.

Kaj sta SSL in HTTPS?

SSL (Secure Sockets Layer) je industrijski standardni varnostni ukrep, ki ustvarja šifrirano povezavo med brskalniki vaših obiskovalcev in vašim spletnim mestom. Uporaba SSL in HTTPS zagotavlja, da so vsi podatki, poslani med obiskovalcem in vami, šifrirani. Preprosto povedano, SSL omogoča varno povezavo med vami in vašim obiskovalcem, da lahko samo do pooblaščenih oseb dostopajo do informacij, predloženih na vašem spletnem mestu.

ssl potrdilo

Ko na svoje spletno mesto namestite potrdilo SSL, bo URL vašega spletnega mesta predpono namesto http-ja nameščen s https. Poleg tega je prikazana tudi majhna zelena ikona za ključavnico, ki obiskovalcem sporoča, da so na varni povezavi.

Zakaj potrebujete SSL in HTTPS?

Mnogi lastniki spletnih strani napačno domnevajo, da je SSL samo za spletna mesta, ki sprejemajo plačila prek spleta. Realnost je takšna: VSAKO spletno mesto potrebuje SSL potrdilo.

Spodaj je nekaj prednosti uporabe SSL in HTTPS na vašem spletnem mestu:

1. Uspešnost spletnega mesta

Poročalo se je, da so spletna mesta, poslana prek HTTP / 2, 50-70 odstotkov boljša kot spletna mesta prek HTTP / 1.1.

Če želite izkoristiti HTTP / 2, mora vaša spletna stran teči nad HTTPS zaradi podpore brskalnika.

2. SEO uvrstitev

Google v rezultatih iskanja uporablja SSL kot uvrstitveni signal. To pomeni, da z namestitvijo SSL-ja na svoje spletno mesto obstaja večja možnost, da zadržite višji položaj v rezultatih iskanja kot vaši konkurenti, ki niso nameščali SSL-ja.

3. Zaupanje in varnost

Vizualni nasveti, prikazani v brskalniku vašega obiskovalca kot del vašega SSL certifikata, se lahko zdijo majhni. Vendar mnogi vaši obiskovalci iščejo te signale za pridobitev zaupanja, preden z vami delijo zasebne podatke na vašem spletnem mestu.

Študije pravzaprav kažejo, da je 77% obiskovalcev vaše spletne strani zaskrbljenih zaradi prestrezanja ali zlorabe podatkov na spletu. 90% obiskovalcev bo bolj zaupalo spletnemu mestu, če prikazuje varnostne kazalce.

Dodajanje SSL-ja je najboljši način za spodbujanje zaupanja v vaše spletno mesto in spodbujanje strank, da z vami delijo občutljive podatke, ne da bi jim bilo treba skrbeti za kršitev varnosti..

Uporaba SSL-ja na spletnem mestu WordPress

Če želite namestiti SSL na svoje spletno mesto, morate kupiti potrdilo SSL.

SSL potrdilo stane približno 49,99 USD, če pa kot ponudnik gostovanja uporabljate Bluehost, boste skupaj z nakupom spletnega gostovanja dobili brezplačno SSL potrdilo in brezplačno ime domene. Skupaj bo nakup stal le 2,75 dolarja na mesec.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Lahko pa kupite SSL pri ponudnikih, kot je Godaddy.

Po nakupu SSL potrdila lahko od ponudnika gostovanja zahtevate, da ga namesti.

Kako nastaviti WordPress za uporabo SSL in HTTPS

Če uporabljate novo spletno mesto, boste morali v URL-ju spletnega mesta posodobiti http s https. Če želite to narediti, pojdite na Nastavitve »Splošno in posodobite polja za WordPress naslov in naslov spletnega mesta.

Če dodate SSL na svoje obstoječe spletno mesto, morate vse zahteve HTTP preusmeriti na HTTPS. Vse kar morate storiti je, da v svojo kodo dodate naslednjo kodo .htaccess datoteka, ki ga najdete v svojem korenskem imeniku.

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Ne pozabite zamenjati example.com z URL-jem svojega spletnega mesta.

Če uporabljate strežnik Nginx, boste morali namesto tega dodati to kodo:

strežnik {
poslušaj 80;
ime strežnika tvojeite.com www.yoursite.com;
vrnitev 301 https: //yoursite.com$request_uri;
}

Če želite tudi implementirati SSL in HTTPS na skrbniško območje WordPress ali prijavne strani, potem morate konfigurirati SSL v datoteki wp-config.php. Preprosto dodajte to kodo: “To je vse, nehaj urejati!” v datoteki wp-config.php:

define (‘FORCE_SSL_ADMIN’, res);

Kako nastaviti SSL in HTTPS na določene strani

Če iz nekega razloga želite uporabljati SSL samo na določenih straneh vašega spletnega mesta, boste morali namestiti vtičnik WordPress HTTPS (SSL).

Po namestitvi vtičnika najdete meni HTTPS na nadzorni plošči skrbnika WordPress.

ssl vtičnik

V polju gostitelja SSL boste morali določiti ime svoje domene.

Če uporabljate skupno potrdilo SSL, morate namesto imena svoje domene vnesti podatke gostitelja.

Če uporabljate netradicionalni gostitelj SSL z drugim pristaniščem, lahko v polju Port določite podatke o vratih.

Če je potrdljeno polje Force SSL Administration, vtičnik prisili WordPress, da uporablja HTTPS na vseh straneh upravitelja.

Naslednja možnost je Force SSL Exclusively. Če potrdite to polje, bo SSL uporabljen samo na straneh, na katerih ste preverili možnost Force SSL. Ves ostali promet bo šel v običajni URL HTTP.

To je odlična izbira, če želite uporabljati SSL na določenih straneh, kot so nakupovalna košarica, blagajna, strani računa itd. Ko je ta možnost omogočena v nastavitvah vtičnikov, lahko greste na določene strani, kjer želite uporabljati HTTPS.

izberite določene https

Nato potrdite polje poleg možnosti Varna objava možnost.

To je to!

Upamo, da vam je ta članek pomagal dodati SSL in HTTPS na svoje WordPress spletno mesto. Če vam je bil ta članek všeč, boste morda uživali tudi v našem članku o vtičnikih, ki morajo imeti poslovne strani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map