Kako začeti podcast na pravi način v letu 2020 (korak za korakom)

kako narediti podcast z wordpressom


Ali želite objaviti podcaste na svojem spletnem mestu WordPress? Podcasti vam lahko pomagajo priti do nove ciljne skupine. Obiskovalce spletnega mesta lahko spodbudite, da se naročijo na vašo serijo in jih redno poslušajo. Tako lahko s svojimi poslušalci vzpostavite dolgotrajen odnos in jih morda pretvorite v potencialne stranke in stranke.

V tem članku vam bomo pokazali, kako zagnati podcast v nekaj hitrih in preprostih korakih. Pa začnimo.

1. korak: Izdelava podcastinga v WordPressu: Uvod

Imeti blog bi bila dodatna prednost, če želite zagnati uspešno serijo podcast. Bloganje je več kot le dodatek k podkastu. Še bolj je dostopen kot podcasti, še posebej, če jih prepisujete in objavite na svojem blogu. Poleg tega lahko bloganje tudi močno poveča vašo verodostojnost.

Pomemben korak pri postavitvi vašega spletnega dnevnika WordPress je izbira imena domene in dobre platforme gostovanja.

Ime domene je naslov vašega spletnega dnevnika, kot sta Google.com ali IsItWP.com. Spletno gostovanje je mesto, kjer ljudje shranjujejo vsebino in datoteke svojih blogov.

Priporočamo, da se odločite za BlueHost, enega vodilnih ponudnikov spletnega gostovanja na trgu. Bluehost je tudi uradno priporočen ponudnik spletnega gostovanja s strani WordPress.org.

Ko želite začeti nov blog, se združeni stroški domene in gostovanja lahko zdijo precej.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na WordPress gostovanju.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Če še nimate spletnega dnevnika, je tu vodnik o tem, kako začeti WordPress blog (korak za korakom).

2. korak: nastavite gostitelja medija za ustvarjanje podcastov

Na splošno so vaši podcasti ogromne predstavnostne datoteke, ki jih je treba gostiti na zanesljivi platformi. Torej bi bil vaš naslednji korak izbira dobre platforme za gostovanje medijev. Morda se sprašujete, zakaj bi za svoje predstavnostne datoteke potrebovali ločeno gostiteljico in ne uporabljali Bluehosta za to.

To je zato, ker ne želite, da se vaše spletno mesto upočasni in postane odzivno zaradi porabe ogromne količine strežniških virov. Za to bodo poskrbele platforme za gostovanje medijev in zagotavljale, da bo vaše spletno mesto vedno hitreje.

Gostovanje Blubrry, gostovanje podcastov

Če želite doseči najboljše rezultate, se lahko odločite za Blubrry, ki je podkast, specifičen medijski gostitelj. Blubrry ponuja tudi odličen vtičnik, imenovan Blubrry PowerPress, ki poenostavi postopek ravnanja in upravljanja podkastov s programa WordPress.

3. korak: Izbira prave opreme

Zdaj, ko ste pripravljeni na gostovanju svojega podcasta, je čas, da izberete pravo opremo za nastavitev podcasta. Najpomembnejša oprema podcasterjev je kvaliteten mikrofon.

Če potrebujete rešitev za vstopno raven, lahko kupite Samson CO1U (USB). To je prvi industrijski kondenzator mikrofona USB, ki vam pomaga snemati visokokakovostne poddaje s priključitvijo neposredno v računalnik prek USB vhoda.

Lahko pa uporabite Heil PR-40 (povezava XLR, ne USB), kar uporabljajo profesionalci. Za to boste morali kupiti tudi avdio mešalnik.

Poleg tega boste potrebovali –

 • Mična roka
 • Šok Mount
 • Pop filter
 • Slušalke

Če želite kupiti vso potrebno opremo kot sveženj, razmislite o nakupu Rode Podcaster Booming Kit, ki je priložen podvozju Podcaster, PSA1 Arm in PSM1, vso pakirano skupaj.

Oglejmo si naslednji korak.

4. korak: Snemanje prvega podcasta

Za začetek snemanja prve epizode podcasta potrebujete programsko opremo za snemanje zvoka. Drznost je ena izmed najbolj priljubljenih programov za snemanje, ki jo lahko uporabite.

S programom Audacity lahko datoteke preprosto posnamete in jih tudi uredite. Ko ga namestite, odprite programska oprema »Datoteka» Začni nov projekt. To je to. Zdaj lahko kliknete na Posneti gumb in začnite snemati podcast.

Snemanje z Audacity, podcast s WordPressom

Datoteko lahko uredite in jo izboljšate za svoje poslušalce. Odstranite nerodne pavze, kašelj, kihanje ali kar koli, kar se vam zdi nepotrebno.

Če želite, lahko dodate tudi nekaj glasbe v ozadju. Če želite dodati glasbo v ozadju, pojdite na Datoteka »Uvozi. Nato lahko brskate po svojih glasbenih datotekah in dodate tisto, ki vam je všeč.

Ker je Audacity orodje z obsežnim seznamom funkcij, ni mogoče pokriti njegovih funkcij v tej vadnici. Vendar lahko greš skozi njegovo wiki vaje imeti podroben vpogled.

Po snemanju morate naslednje datoteke izvoziti. Na splošno se datoteke podcaste izvozijo v MP3 formatu. S tem so datoteke zavarovane v vrhunski kakovosti in v manjših velikostih datotek. Poimenujte datoteko in jo shranite v računalnik.

5. korak: Objavite svoj Podcast z WordPressom

Če želite podcast objaviti na svojem spletnem mestu WordPress, se najprej prijavite v skrbniško območje. Drugi korak je iti Vtičniki »Dodaj novo» PowerPress Podcasting vtičnik Blubrry.

PowerPress je brezplačen vtičnik, zaradi katerega je objavljanje podcastov na vašem mestu WordPress zelo enostavno. Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, pojdite na svoj Nadzorna plošča PowerPress »Nastavitve. Zdaj kliknite na Konfigurirajte statistiko Blubrry in storitve gostovanja gumb.

Nastavitve PowerPress, ki ustvarjajo podcast s pomočjo wordpressa

Na zaslonu se vam prikaže naslednje okno. Tu boste morali vnesti podatke o svojem računu gostovanja Blubrry.

Povežite Blubrry z wordpressom

Če se drsite naprej po strani, boste videli več možnosti. Izpolnite ta polja. Vtičnik bo uporabil podatke v RSS-u vašega podcasta. Nato bodo ti podatki iTunes uporabili te podatke za dodajanje svojega podcasta v njihov imenik.

Spremembe, ki ste jih pravkar naredili, shranite. Vaše spletno mesto je pripravljeno, da bo zdaj začelo objavljati poddaje.

6. korak: Dodajanje predstavnostnih datotek v vaše gostovanje Podcast

Niste pripravljeni objaviti podkastov, razen če so posnete datoteke naložene v vašo storitev gostovanja medijev. Če želite naložiti datoteke, se prijavite v svoj Blubrry račun za gostovanje »Podcaster nadzorna plošča» Naloži nove predstavnostne datoteke.

Zdaj boste lahko naložili nov medij. Kliknite nanjo in začnite nalagati datoteke, ki ste jih predhodno shranili v računalnik.

7. korak: Dodajanje vašega prvega podcasta v WordPress

Čas je, da podcast dodate na svoje spletno mesto WordPress. Torej pojdite na svoje Nadzorna plošča WP »Objave» Dodaj novo stran. Svojemu podkastu dodajte zanimiv naslov in opis. Za poddaje boste morali ustvariti tudi novo kategorijo.

Zdaj se pomaknite navzdol in poiščite možnost Podcast Episode.

Naložite medijske datoteke podcast v wordpress

Prikazala se bo možnost, imenovana Media URL. Z ikono ob tej možnosti naložite predstavnostne datoteke, ki ste jih pravkar naložili v svoj medij Blubrry. Če uporabljate drugo gostovanje, lahko v prazno polje kliknete svoj URL. Zdaj zadeti Objavi gumb na desni strani.

To je to! Vaš podcast je zdaj v živo.

Upamo, da vam je ta članek pomagal zagnati podcast na svojem mestu WordPress. Če želite vedeti o več vtičnikih WordPress Podcast, preberite našo objavo o 12 najboljših WordPress Podcast vtičnikov v primerjavi (Brezplačno & Premium)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map