Kako začeti s spletnim podjetjem WordPress

Spletno mentorstvo s wp


Želite začeti spletno mentorstvo z WordPressom? Spletno mentorstvo počasi postaja norma v izobraževalni panogi.

S pravim WordPress vtičnikom, kot je Learndash, lahko preprosto začnete s spletnim poučevanjem, tudi če ste absolutni začetnik.

V tej vadnici vam bomo pokazali, kako začeti spletno izobraževalno podjetje (korak za korakom).

Zakaj začeti s spletnim poučevanjem

Oglejmo si nekaj prednosti spletnega poučevanja.

 • Brez geografskih omejitev: Učite se in se učite od kjer koli na svetu.
 • Prihranite denar in čas, saj učiteljem in študentom ni treba potovati na pouk.
 • Zelo koristno je v nujnih časih, kot je krizni čas Covid-19, ko se ljudje po vsem svetu silijo v svoje domove, da se zaščitijo pred smrtonosnim virusom.

1. korak: Izdelava spletnega mesta za tutorstvo

Najprej ustvarite spletno mesto za mentorstvo z WordPressom. Če želite ustvariti spletno mesto, boste potrebovali ime domene in spletno gostovanje.

Ime domene je URL naslov, ki ga bodo uporabniki vnesli v svoje brskalnike za dostop do vašega spletnega mesta (na primer google.com ali isitwp.com).

Spletno gostovanje je mesto, kjer ljudje shranjujejo vsebino in datoteke svojih spletnih mest.

Ko obiskovalec poskuša dostopati do vašega spletnega mesta tako, da vtipka vaš spletni naslov (ime domene), ga bo nato usmeril v datoteke spletnega mesta, shranjene na vašem strežniku spletnega gostovanja.

Ko želite ustvariti novo spletno mesto iz nič, se združeni stroški domene in gostovanja lahko zdijo precej.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na WordPress gostovanju.

ustvarite spletno mesto na bluehostu

Za več podrobnosti si oglejte, kako spletno stran sestaviti iz nič.

2. korak: Namestitev in nastavitev LMS vtičnika LearnDash

Naslednji korak je namestitev vtičnika LearnDash. LearnDash je priljubljen vtičnik sistema za upravljanje učenja (LMS), ki olajša ustvarjanje spletnih tečajev z vsemi močnimi funkcijami. Uporabite ga lahko za ustvarjanje tečajev, kvizov, učnih načrtov in še veliko več.

Linija LearnDash LMS, ustvarite spletno mesto za poučevanje

Tukaj je opisano, kako lahko na svoj WordPress umestite vtičnik. Če želite vedeti več, si oglejte naš LearnDash pregled.

Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, pojdite na LearnDash LMS »Nastavitve» LMS licenca. Tu lahko vnesete svoj e-poštni naslov in licenčni ključ.

Licenca Learndash

Zdaj kliknite na Posodobi licenco gumb. Nato pojdite na Nastavitve PayPal zavihek. Na tem zavihku boste imeli različne možnosti. Samo jih izpolnite in kliknite na Shrani na desni strani zaslona. Te nastavitve vam bodo pomagale prejemati spletna plačila od vaših uporabnikov.

Nastavitve PayPal

Vaše osnovne nastavitve so pravilno konfigurirane. Zdaj lahko začnete ustvarjati svoj spletni tečaj. Poglejmo, kako to storiti.

3. korak: Uporaba LearnDash za ustvarjanje tečajev

Če želite ustvariti tečaj s programom LearnDash, pojdite na LearnDash »Tečaji» Dodaj novo

Zdaj boste na novem zaslonu, kjer lahko začnete ustvarjati svoj tečaj. Začnete lahko tako, da v svoj tečaj dodate naslov. Ko je naslov dodan, nadaljujte in dodajte opis predmeta.

Dodaj tečaj Learndash

Dodate lahko tudi predstavljeno sliko, ki bo prikazana kot sličica tečaja. Imate celo možnosti, da v svoj tečaj dodate kategorije, oznake itd.

Ko končate, preklopite na Nastavitve zavihek. Tu boste videli več možnosti, kot so:

 • Sposobnost dodajanja gradiva za tečaje, ki je vidno na glavni strani tečaja
 • Dodajte potrdilo o tečaju
 • Izberite možnosti vidnosti tečaja
 • Nastaviti Stranice po meri in Naročilo pouka po meri

Nastavitve LearnDash

Če se drsite naprej navzdol, boste videli možnosti za izbiro, kako želite, da vaši uporabniki dostopajo do gradiva predmeta.

Dostop lahko omogočite vsem, od uporabnikov zahtevate, da se registrirajo za dostop, ali pa ga dajo na voljo samo premium uporabnikom.

Nastavitve LearnDash

Izberete lahko tudi predpogoje za tečaj, točke, iztek dostopa in spremenite možnosti seznama za dostop.

Nastavitve LearnDash

Ko končate z nastavitvami, kliknite na Objavi gumb, da bo vaš tečaj na voljo uporabnikom.

4. korak: Dodajanje lekcij v vaš tečaj

Naslednji korak je ustvarjanje lekcij za vaš tečaj. Za to pojdite na Builder zavihek. Tu lahko ustvarite nove lekcije in kvize za vaš tečaj. Kliknite na Nove lekcije dodati lekcijo. Za kvize kliknite Nov kviz.

Tečaji in kvizi LearnDash

Pojdite lahko tudi na nova spoznanja LearnDash LMS »Lekcije» Dodaj novo.

Učne ure

Tako boste prišli do urejevalnika lekcije, kjer boste lahko začeli ustvarjati lekcijo. Začnete lahko z dodajanjem naslova in nato ustvarite lekcijo tako, kot bi ustvarili običajno objavo. Vstavite povezave in naložite večpredstavnostne datoteke.

Ko je lekcija ustvarjena, pojdite na Nastavitve zavihek. Tu lahko konfigurirate videz svojih lekcij in upravljate uporabnikov dostop.

Nastavitve lekcije, učenje

Tu lahko načrtujete tudi učne ure.

Urnik ur, učenje

Ko končate, shranite nastavitve s pomočjo Shrani osnutek možnost. Vsakemu tečaju in pouku lahko dodate še več tem Teme »Dodaj novo.

učiti teme

Ko ustvarite lekcije, ga lahko dodelite predmetu, ki ste ga že ustvarili. To lahko storite tako, da greste do Nastavitve na vrhu strani.

Zdaj pod Nastavitve dostopa do teme, videli boste dve možnosti. Seveda lahko kliknete puščico na spustnem meniju pod Pridruženi tečaj nato izberite predmet, v katerega želite dodati svojo temo. Enako lahko storite tudi za lekcije.

5. korak: Omogočanje dodeljevanja s programom LearnDash

LearnDash vam omogoča tudi dodajanje nalog v tečaje. Ta možnost je na voljo pod Lekcije »Nastavitve . Tu lahko omogočite Dodeljeni prenosi. To bo razširilo veliko možnosti, s katerimi lahko nastavite velikost datoteke za nalaganje, omejite število naloženih datotek itd.

Naloži dodelitev

Ko je naloga dodeljena, si jih lahko ogledate v LearnDash »Naloge.

6. korak: Ustvarjanje certifikatov za vaše uporabnike

Naslednji korak je ustvarjanje certifikatov za vaše uporabnike, ki jih lahko prejmete na koncu tečaja. Če želite ustvariti potrdilo, pojdite na LearnDash »Potrdila

Certifikati LearnDash

Zdaj kliknite na Dodaj novo. Tu lahko ustvarite potrdila in jih prilagodite, da bodo bolj privlačni. Ko končate, ga lahko povežete s katerim koli tečajem, ki ga želite.

Če želite na primer dodati certifikat določenemu tečaju, pojdite na LearnDash »Tečaj . Zdaj kliknite na Uredi »Nastavitve. Tu boste lahko dodali potrdila s klikom na puščico in izberite želeno.

potrdila

7. korak: Ustvarjanje tečajev za članstvo

Ko je tečaj pripravljen, boste morda želeli ustvariti tudi članski program za svoje tečaje. Če ustvarite spletno mesto za članstvo, lahko svoje tečaje omogočite samo registriranim uporabnikom. Svojo premijsko vsebino lahko skrijete in uporabnikom omogočite, da jih odklenejo s ključem. Do tega ključa lahko dostopate le, ko kupite članstvo na vašem spletnem mestu.

To je odličen način zaslužka ponavljajočega se denarja s spletnega spletnega podjetja za poučevanje.

Članstva lahko preprosto dodate na svoje spletno mesto s pomočjo vtičnika MemberPress. S tem dodatkom lahko svoje običajno spletno mesto spremenite v spletno mesto za članstvo. Tukaj je opisano, kako lahko namestite vtičnik MemberPress.

Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, ga lahko začnete uporabljati za pretvorbo svojega običajnega spletnega mesta v spletno mesto članstva. Tukaj je opisano, kako lahko dodate članstvo v MemberPressu.

Ponudba vtičnikov vsebuje tudi možnosti plačila in možnosti nadzora naročnine.

To je to! Vaš spletni pouk je zdaj pripravljen. Ali ni bilo tako enostavno? Če želite na svojem spletnem mestu prodati več izdelkov ali storitev, lahko preverite, kako na svoje spletno mesto dodati e-trgovino..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map