Kako začeti WordPress blog leta 2020 [Celoten vodnik]

Kako začeti blog


Ali želite ustvariti blog? Vemo, da je misel na to, da bi ustvarili spletni dnevnik, lahko grozljiva, še posebej, če niste strokovnjak. Dobra novica pa je: začeti blog je lažje, kot si mislite, ne glede na vašo spretnost.

Blogging platforme, kot je WordPress, zelo enostavno za vsakogar začnejo blog, ne da bi vedeli eno vrstico kode. Ko nastavite blog, lahko ustvarite vsebino v urejevalniku objav, ki je zelo podoben programu Microsoft Word. Zasnovo, videz in občutek spletnega dnevnika lahko prilagodite s preprostim vmesnikom za povleci in spusti.

Z drugimi besedami, začeti blog leta 2020 je veliko lažje kot začeti pred 10 leti.

Torej, želite ustvariti blog … ampak zakaj nas poslušati?

Za razliko od drugih strokovnjakov, ki hočejo biti lažni, in lažnih prerokov, pridigamo le tisto, kar prakticiramo.

V karieri smo ustvarili več velikih blogov, vključno s tem. Ker smo na tisoče uporabnikov WordPress-a pomagali začeti z bloganjem, natančno vemo, kaj je potrebno, da zgradite osupljiv blog od vsepovsod.

Ne glede na to, ali ste absolutni začetnik ali preprosto potrebujete osveževalca, boste v tem priročniku našli vse, kar potrebujete, da lahko svoj blog sprostite in zaženete.

Vodnik smo razdelili na 12 različnih poglavij:

V tem priročniku po korakih vas bomo v manj kot uri seznanili s tem, kako začeti blog od zgoraj..

Če raje zavijete naravnost v lov in se potopite v navodila za uporabo po korakih, potem pa pojdi.

Contents

Poglavje 1: Zakaj začeti blog?

poglavje 1, zakaj začeti blog

Bloganje je daleč od svojega nastanka. Na začetku so ga posamezniki uporabljali za izmenjavo svojih osebnih misli in mnenj. Zdaj tudi podjetja po vsem svetu uporabljajo bloge za širitev dosega in ustvarjanje novih potencialnih strank.

Kar zadeva bloganje, je namen tega ključnega pomena ali pa boste s časom izgubili smer in navdih. Ko z namenom blogirate, se bodo vaši bralci povezali z njim, ker se ta namen zasije v vašem pisanju.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj ljudje blogijo:

Časopis / Osebno bloganje

Nekateri blogijo, da dokumentirajo vse, kar se dogaja, da lahko spremljajo svoj napredek. Pomaga vam, da se povežete s podobno mislečimi v skupnosti in vzpostavite dolgotrajne odnose z njimi.

Make Money Blogging

Veliko ljudi začne blog z enim samim ciljem: zaslužiti na spletu.

Vaš blog je lahko vaš pol-pasivni vir dohodka, kar pomeni, da lahko zaslužite, tudi če ga ne posodabljate aktivno. Nekaj ​​načinov, kako lahko zaslužite svoj spletni dnevnik:

 • Oglaševanje: Prodajate oglasni prostor na svojem blogu in si ustvarite enakomeren dohodek iz njega.
 • Pridruženo trženje: Izdelke navajajte na občinstvo in ustvarjajte prihodek, ko kupujejo z uporabo vaših referenčnih povezav.
 • Prodaja izdelkov: Ustvarite izdelek, za katerega veste, da bo občinstvu všeč, in ga prodajajte na svojem blogu.

Vzpostavite se kot avtoriteta

V tej gneči digitalni dobi vam lahko blogging pomagajo pokazati svoje znanje in vas uveljavijo kot avtoriteto. Če želite to narediti, boste morali pozorno spremljati trende v svoji niši in o njih dosledno blogirati.

Ne pozabite redno ponujati nasvete in priporočila občinstvu, tako da bodo ugotovili, da je vaš blog vir virov, ko gre za vse, kar je povezano z vašo nišo.

1.1. Izberite pravo nišo za svoj blog

Pri zagonu bloga se je nujno zavedati, da bloganje ne bo vedno mavrice in enorogi. Bloganje je maraton, ne pa šprint.

Če želite blog voditi dolgoročno, boste morali biti vztrajni. Če želite biti vztrajni, morate pri izbiri teme za svoj blog upoštevati nekaj različnih stvari:

 • Strast: Za trdovratno bloganje boste morali izbrati temo, ki vas resnično zanima. Neprestano lahko pišete o temi, ki vas ne vznemirja.
 • Obseg prometa: Samo zato, ker imate radi temo, ne pomeni vedno, da je najboljša za začetek bloga. Če nihče več ne želi brati spletnega dnevnika o temi, ki jo nameravate izbrati, boste morali to temo ponovno razmisliti, preden skočite v.
 • Namen: Upoštevajte namen svojega spletnega dnevnika, ko se odločite za neko temo. Če na primer želite zaslužiti z oglaševanjem, vendar je niša preozka z majhnim obsegom prometa, boste morda želeli razširiti svojo nišo ali spremeniti strategijo zaslužka.

1.2. Nauči se običajnih lekcij pisanja

Bloganje se nekoliko razlikuje od običajnega pisanja. Če ste navdušen bloger, boste morda morali izučiti nekaj stvari, ki ste se jih učili v svojih tečajih angleščine.

Na primer, ko blogirate ali pišete za splet, svetujemo, da oblikujete kratke stavke in celo krajše odstavke, tako da lahko bralci hitro porabijo vaš članek. To je predvsem zato, ker imajo ljudje krajši obseg pozornosti na spletu.

Druga razlika je v tem, da uredniki tiska pogosto priporočajo piscem, da pišejo v tretji osebi. Pričakujemo pa, da bodo blogerji pisali v prvi osebi. S pisanjem v prvi osebi govorite neposredno s svojimi bralci, tako kot bi s prijatelji.

Poleg neposrednega pogovora s svojimi bralci boste morali objave spletnega dnevnika optimizirati tudi za iskalnike. To bo pomagalo iskalnikom odkriti in indeksirati vaše spletno mesto, tako da lahko na svoj blog privabite več prometa iskalnikov, imenovanega tudi organski promet..

↑ Vrnite se na kazalo

Poglavje 2: Izbira platforme za bloganje

poglavje 2 izberite platformo za bloganje

Izbrana blogerska platforma lahko vaš blog ustvari ali zlomi.

Ni vsaka platforma za bloganje ustvarjena enako. Z vsemi razpoložljivimi platformami za bloganje je preprosto preobremeniti. Preden skočite noter, je vredno vzeti trenutek, da preučite nekaj različnih dejavnikov:

 • Vaš blogerski namen: Pri izbiri platforme morate nujno preveriti, ali je usklajena s cilji bloganja.
 • Uporabnost: Očitno boste morali izbrati preprosto platformo. Z intuitivno platformo lahko stvari enostavno naredite z minimalno krivuljo učenja.
 • Monetizacija: Dvakrat preverite, ali vaša spletna blogerska platforma omogoča, da svoj blog zaslužite z oglasi. Na primer, nekatere platforme, na primer brezplačno WordPress.com, ne omogočajo zaslužka spletnega dnevnika. To pomeni, da taka platforma ni primerna za vas, če je vaš cilj denarno bloganje.

2.1. Najboljše razvrščanje spletnih dnevnikov

Zdaj, ko veste, katere dejavnike morate upoštevati, si oglejmo nekaj najboljših platform za bloganje, ki obstajajo.

WordPress.org

wordpress.org

Brez dvoma je WordPress najbolj priljubljena platforma za bloganje. Prvotno je WordPress začel kot platformo za bloganje, zdaj pa se je spremenil v popoln sistem za upravljanje vsebin..

Z WordPressom lahko sestavite katero koli spletno mesto, ki si ga zamislite, na primer trgovino za e-trgovino, forum, nišno socialno omrežje itd..

Zelo priporočamo, da začnete z WordPressom, ker vam daje popoln nadzor nad svojim blogom. Oglejte si tudi naš članek o najboljših knjigah WordPress, vključno s knjigami o ustvarjanju spletnega mesta ali bloga z WordPressom.

Cenitev: Če želite ustvariti blog, boste morali kupiti ime domene in račun za spletno gostovanje. Ime domene stane približno 14,99 USD na leto, spletno gostovanje pa približno 7,99 USD na mesec. Določili smo pogodbo z Bluehostom za uporabnike IsItWP, tako da morate plačati le 2,65 USD na mesec.

To pomeni 60% popusta na gostovanju WordPressa in brezplačno ime domene.

Wix

wix logotip

Wix je brezplačna spletna platforma za gradnjo spletnih mest, ki vam omogoča, da ustvarite povsem nov blog od vsepovsod. Če želite ustvariti spletni dnevnik z Wixom, boste morali aplikacijo Blog vključiti v svoje spletno mesto Wix. Brezplačni načrt Wix omogoča uporabo 500 MB pomnilnika in 1 GB pasovne širine.

Če želite odstraniti blagovno znamko Wix in izboljšati vgrajene funkcije, lahko kupite premijski načrt, ki se začne že pri 17 USD na mesec.

WordPress.com

platforma za blogging wordpress.com

WordPress.com je brezplačna platforma za bloganje, ki jo upravljajo isti ljudje kot WordPress.org. Z WordPress.com lahko ustvarite brezplačen blog, ne da bi kupili ime domene. Naročnino lahko nadgradite za izboljšane funkcije, kot so domena po meri, zaslužek, dodatna shramba itd.

Preverite razlike med WordPress.com in WordPress.org.

Cenitev: Osnovni blog lahko začnete brezplačno. Za 48 USD na leto lahko povežete ime domene po meri in odstranite oglase WordPress.com. Če želite zaslužiti svoj blog, boste morali dobiti Premium načrt za 96 USD na leto.

Blogger

Blogger.com platforma za bloganje

Blogger je Googlova brezplačna platforma za bloganje. Blogger vam omogoča, da začnete spletni dnevnik in ga zaslužite z oglasi, ne da bi morali zapraviti niti denarja. Čeprav je na voljo z vsemi funkcijami, ki jih boste potrebovali za vodenje spletnega dnevnika, ne morete dodati izboljšanih funkcij, kot je prodajalna e-trgovine..

Cenitev: Blogger je 100% brezplačna platforma za bloganje.

2.2. Zakaj priporočamo WordPress.org za ustvarjanje bloga?

Vsem priporočamo uporabo platforme WordPress.org, ki jo sam gosti, saj je resnično vrhunska platforma za bloganje. Uporabljamo ga na vseh naših spletnih mestih, vključno s tem!

wordpress

Glavna razlika med samo gostovanim WordPressom in drugimi možnostmi je, da vam daje popolno svobodo in nadzor nad svojim spletnim mestom. Izgled in občutek lahko prilagodite po potrebi. Svoje spletno mesto lahko zaslužite, kolikor želite. V svoj blog lahko celo dodate spletno trgovino.

Nenazadnje vaš blog ne more izbrisati samo zato, ker niste upoštevali njihovih pogojev storitve. V tem priročniku si oglejte celoten seznam razlik med WordPress.com in WordPress.org.

Oglejte si tudi ta članek o premiku spletnega dnevnika iz blogerja v WordPress.

Zdaj, ko smo izbrali platformo, poglejmo, kaj potrebujete za začetek bloga WordPress.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnja: Poglavje 1 – Zakaj začeti blog?

Poglavje 3: Ustvarjanje spletnega dnevnika – Tehnični vodnik (korak za korakom)

3. poglavje začnite tehnični vodnik spletnega dnevnika

Zagon bloga ni raketna znanost. S pravilnim naborom orodij lahko preprosto sprožite svoj blog.

Ne glede na to, kakšen spletni dnevnik želite ustvariti, boste morali imeti v roki nekaj stvari, na primer ime domene, platformo za bloganje in spletno gostovanje.

Po nastavitvi spletnega dnevnika boste morali prilagoditi njegov videz, dodati ključne funkcije in še več.

V tem poglavju bomo razložili:

 • Kako izbrati ime domene
 • Kako nastaviti ime domene in spletno gostovanje
 • Kako namestiti WordPress na gostitelja
 • Kako namestiti WordPress temo, da prilagodite videz bloga
 • Kako namestiti WordPress vtičnik za dodajanje funkcionalnosti

3.1. Kako izbrati ime domene

Registriranje imena domene je enostavno in poceni, vendar je pomembno, da izberete pravo ime domene za vaše spletno mesto, ki ga je enostavno vnesti in zapomniti.

Ime vaše domene je naslov vašega spletnega dnevnika, kot sta Google.com ali IsItWP.com. To je tisto, kar vaše stranke vnesejo v svoje brskalnike, da dostopajo do vašega spletnega mesta. Ime domene običajno stane približno 14,99 USD na leto.

Oglejmo si nekaj različnih pristopov, ki jim lahko sledite, da izberete ime domene za svoj blog.

Pojdite po blagovno ime domene

Gotovo so dnevi, ko lahko povečate uvrstitve v svojem spletnem dnevniku s ključno besedo, polnjeno ime domene. Kljub temu da lahko vključitev ključne besede v ime vaše domene še vedno pozitivno vpliva, polnjenje s ključnimi besedami lahko negativno vpliva na vaše SEO prizadevanja.

Pri izbiri imena domene priporočamo, da se za domensko ime domene, na primer ProBlogger.com ali OptinMonster.com, odločite za polnjeno s ključnimi besedami, na primer copywritingtweaks.com ali killercopywriting.com.

Ne le, da si jih je lažje zapomniti, ampak vam pomaga, da na dolgi rok dosežete pozitiven vpliv SEO.

Izberite pravo razširitev domene

.com domene so tako priljubljene, da je večja verjetnost, da bodo uporabniki v svoj brskalnik vpisali [yourblog] .com, da obiščejo vaše spletno mesto. V bistvu, če izberete drugo razširitev, boste morda želeli narediti dodatno delo, da si jo ljudje zapomnijo.

Seveda priporočamo, da za svoj blog izberete domensko ime .com. Če pa .com ni na voljo, lahko uporabite .net ali .org.

Uporabite generator domen

IsItWP Generator domen

Izbira popolnega imena domene za vaš blog je lahko zastrašujoča, saj je zelo verjetno, da je bilo vaše prvo ime domene že izbrano. To pomeni, da boste morali ideje o domenskih imenih pametno preučiti in posebej preveriti njegovo razpoložljivost.

Generator domen vam pomaga prihraniti čas s samodejnim ustvarjanjem na tone domenskih imen s preprostim vnosom ene ali dveh ključnih besed.

Za iskanje popolnega imena domene lahko izberete IsItWP-ov generator domen.

3.2. Kako nastaviti ime domene in spletno gostovanje

Zdaj, ko ste našli ime domene, morate naslednjo stvar registrirati in nastaviti spletno gostovanje.

Če ste novi v spletnem prostoru, je spodaj opredelitev imena domene in spletnega gostovanja WordPress.

Domena: Ime vaše domene je naslov vašega spletnega dnevnika, kot sta Google.com ali IsItWP.com. To je tisto, kar vaše stranke vnesejo v svoje brskalnike, da dostopajo do vašega spletnega mesta. Ime domene običajno stane približno 14,99 USD na leto, vendar vam bomo v tem članku pokazali, kako ga brezplačno pridobiti.

spletno gostovanje: V vašem spletnem računu za gostovanje so shranjene vsebina in datoteke vašega spletnega dnevnika. Zamislite si to kot hišo vašega spletnega mesta. Ko obiskovalec poskuša dostopati do vašega spletnega dnevnika tako, da vnese vaš spletni naslov (ime domene), ga bo usmeril v datoteke spletnega mesta, shranjene v strežniku spletnega gostovanja. Spletno gostovanje običajno stane 7,99 USD na mesec.

Za referenco si oglejte tudi ta najboljša podjetja za gostovanje spletnih dnevnikov.

Ko prvič zaženete svoj blog, se lahko združijo stroški imena domene in gostovanja kot precej.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na WordPress gostovanju.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Bluehost je eno največjih gostiteljskih podjetij na svetu. V skupnost WordPress sodelujejo od leta 2005 in WordPress.org so uradno priporočeni ponudniki gostovanja.

Opomba: Verjamemo v popolno preglednost. Če kupite gostovanje s pomočjo naše referenčne povezave, vam bomo pri tem zagotovili majhno provizijo brez dodatnih stroškov. Pravzaprav boste dobili popust na gostovanje + brezplačno domeno + brezplačen SSL. Provizijo lahko dobimo od skoraj vsakega gostiteljskega podjetja, priporočamo pa le izdelke, za katere resnično verjamemo, da bodo našim bralcem dali vrednost.

Če želite začeti svoj WordPress blog, pojdite na spletno mesto Bluehost in kliknite na Začni zdaj gumb.

ustvarite blog na bluehostu

Na naslednji strani boste morali izbrati načrt. Ker ste šele začeli, lahko izberete osnovni načrt, ki vključuje tudi brezplačno domeno in brezplačno SSL potrdilo. Rast lahko vedno nadgradite, ko raste vaše spletno mesto.

izberite načrt bluehosta za začetek bloga

Zdaj lahko izberete obstoječo domeno ali brezplačno kupite novo domeno. Priporočamo, da dobite novo domeno, saj je brezplačna.

nakup domene bluehost

Zdaj boste pozvani, da vnesete podatke o svojem računu. Za enostavno registracijo se lahko prijavite z Googlom le z nekaj kliki.

ustvarjanje računa bluehost

Ko vnesete svoje podatke, se pomaknite navzdol po strani, dokler ne najdete polja s podatki o paketu. Osnovni načrt lahko izberete za 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev. Videli boste tudi, da je nekaj dodatkov izbranih, kar poveča skupno ceno. Pokličete lahko te dodatke, ker jih ne boste potrebovali takoj. Vedno jih lahko dodate tudi kasneje, če je potrebno.

Opomba: Z izbiro 36-mesečnega načrta boste dobili najboljšo vrednost za svoj denar!

informacije o paketu bluehost

Ko ste konfigurirali svoj načrt, se pomaknite navzdol po strani in vnesite svoje podatke o plačilu. Morali se boste strinjati z njihovimi pogoji storitve in nato kliknite Pošlji.

To je to!

Uspešno ste naročeni na gostiteljski načrt. Odprli vas bomo, da ustvarite geslo za svoj račun. Po tem boste prejeli e-poštno sporočilo s podrobnostmi, kako se prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja (cPanel), kjer lahko upravljate vse, od gostovanja datotek do e-poštnih sporočil in podpore.

3.3. Kako namestiti WordPress na spletni strežnik

Pri Bluehostu vam ni treba iti skozi ločen postopek namestitve WordPressa, ker zdaj Bluehost to privzeto počne. Vse, kar morate storiti, je, da izberete svojo WordPress temo, nato določite ime in oznako svojega spletnega dnevnika, in pripravljeni boste začeti z WordPressom.

Po naročilu na gostovalni načrt boste zdaj izbrali temo WordPress. Med tem korakom lahko izberete karkoli, ker lahko svojo temo pozneje vedno spremenite (v nadaljnjem koraku te vadnice vam bomo pokazali, kako to storiti). Najpomembnejši del je, da začnete graditi svoj blog, zato pojdite naprej in izberite katero koli temo, ki bo pritegnila vaše oko samo zato, da se boste sprostili.

izberi temo

Nato boste morali izbrati ime in oznako za svoj spletni dnevnik.

ustvarite nov blog za WordPress

Ko določite podrobnosti, kliknite Naslednji. Bluehost bo zdaj samodejno namestil WordPress namesto vas. Ko konča, vam bo prikazal zaslon, kot je ta:

namestitev wordpressa uspešna

Na spletno mesto se lahko prijavite tako, da ga dodate wp-admin na vaš URL. Takole mora izgledati vaš prijavni URL za WordPress:

http://example.com/wp-admin

Zdaj se lahko prijavite v svoj WordPress blog s poverilnicami, poslanimi na vaš e-poštni naslov.

prijava v wordpress

3.4. Kako namestiti WordPress temo

Zdaj, ko ste prijavljeni v WordPress, je enostavno spreminjanje vizualnega izgleda vašega spletnega dnevnika. Vse kar morate storiti je najti pravo temo za WordPress in jo namestiti na svoj WordPress blog.

Privzeta tema WordPress je dobra, če pa želite drugačno podobo svojega videza, potem lahko najdete alternativno temo iz uradnega imenika tem in jo namestite na svoje spletno mesto.

Preden pa izberete naključno brezplačno temo za svoj blog, si oglejte naš seznam najboljših tem WordPress in se odločite, katera bi bila najboljša izbira.

Če izberete vrhunsko temo, jo morate prenesti s spletnega mesta prodajalca teme in naložiti v WordPress.

Če se odločite za brezplačno temo WordPress iz uradnega skladišča tem, potem lahko poiščete in namestite neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress, ne da bi jo morali prenesti v računalnik.

Če želite namestiti brezplačno temo, pojdite na Videz »Teme na nadzorni plošči WordPress. Nato kliknite na Dodaj novo temo škatla.

dodaj novo temo

Na nadzorni plošči boste videli nekaj predstavljenih tem. Pred namestitvijo teme si jo lahko ogledate s klikom na prikazane sličice.

Teme lahko filtrirate tudi na podlagi postavitev, funkcij in niš v spletnem dnevniku s klikom na Funkcijski filter gumb.

filter funkcije teme

V desnem kotu v iskalno vrstico vnesite ime teme. Ko najdete pravo temo, se pomaknite miško na njeno sliko in nato kliknite Namestite gumb. Nato morate klikniti Aktivirajte da spremenite videz svojega spletnega dnevnika.

namestiti temo

3.5. Kako namestiti vtičnik WordPress

Zdaj, ko ste namestili temo WordPress, boste verjetno želeli vedeti, kako lahko izboljšate svoj blog z dodajanjem funkcij, kot so kontaktni obrazec, fotogalerija itd..

Z WordPressom lahko najdete na tisoče brezplačnih vtičnikov (aplikacij), s katerimi lahko preprosto dodate dodatne funkcije v svoj spletni dnevnik, ne da bi se morali dotikati ene same vrstice. Tako kot WordPress teme lahko tudi preprosto poiščete in namestite brezplačne vtičnike iz skladišča vtičnikov WordPress znotraj svoje WordPress nadzorne plošče.

Vse kar morate storiti je, da obiščete Vtičniki »Dodaj novo strani in v desnem kotu poiščite iskalno polje. Ko najdete vtičnik, ki ga iščete, kliknite na Namestiti zdaj in nato kliknite Aktivirajte.

namestite vtičnik

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 2 – Izbira platforme za bloganje

Poglavje 4: Konfiguriranje nastavitev spletnega dnevnika WordPress

poglavje 4 konfiguriranje nastavitev spletnega dnevnika

Do zdaj ste že imeli osnovno nastavitev spletnega dnevnika.

Že veste, kako spremeniti temo WordPress in namestiti vtičnike. Zaenkrat tako dobro.

Preden začnete skočiti in začeti objavljati članke na svojem blogu, boste morali spremeniti nekatere privzete nastavitve spletnega dnevnika in jih prilagoditi svojim željam. Poglejmo …

4.1. Izberite svojo strukturo stalne povezave

V WordPressu je stalna povezava spletni naslov / URL vsebine, ki jo objavite na svojem spletnem mestu. To je tisto, kar ljudje vnesejo v naslovno vrstico brskalnika, da obiščejo spletne strani vašega spletnega mesta.

Napačna izbira stalne povezave lahko škodi prometu vašega iskalnika in napotitvenemu prometu, zato je ključnega pomena, da pri izbiri spletnega mesta izberete pravega..

Privzeta struktura stalne povezave znana kot Navadna vsebuje nekaj naključnih številk v vašem URL-ju, ki ne povejo ničesar o vaši vsebini, zato je skoraj vsaka druga izbira boljša. Izberite tistega, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

Če želite izbrati pravo strukturo stalne povezave, pojdite na Nastavitve »Povezave na nadzorni plošči WordPress.

nastavitve trajne povezave za wordpress

Če nimate nobenih preferenc, lahko preprosto izberete Ime objave možnost s seznama.

4.2. Izberite Vidnost iskalnika

WordPress ponuja možnost, ki omogoča enostavno odvračanje iskalnikov od indeksiranja spletnega mesta z enim klikom. Da ne omenjam, te možnosti ne smete nikoli preveriti, če imate objavljeno spletno mesto ali blog.

vidnost iskalnika

Spodaj je nekaj primerov uporabe, ko želite odvrniti iskalnike od indeksiranja vašega spletnega mesta.

 • Zasebne vsebine: Zasebne vsebine morda ne želite indeksirati za plačljivim zidom, kot je člansko mesto, ki je ustvarjeno posebej za vaše člane.
 • Testno / razvojno / demo mesto: Da se izognete podvojeni kazni za vsebino svojega proizvodnega spletnega mesta, boste morda želeli razvrstiti svoje spletno mesto za razvoj iz iskalnika.
 • Dinamična vsebina: Podobno bi morda želeli iskalnik odvrniti od indeksiranja vašega spletnega mesta, če ustvarite dinamično vsebino, ki se prepogosto posodablja.

4.3. Konfigurirajte WordPress Customizer

Med predogledom videza spletnega mesta želite trenutno posodobiti nastavitve teme?

Zdaj je to mogoče s programom WordPress Customizer. WordPress Customizer vam omogoča predogled, kako bo izgledala vsebina vašega spletnega mesta z drugačno temo, z različnimi nastavitvami teme in več.

Na primer, lahko preprosto nastavite naslov spletnega mesta, oznako in favicon.

Če želite spremeniti nastavitve, morate samo navigirati do Videz »Prilagodi.

wordpress customizer

4.4. Ustvari navigacijski meni

Navigacijski meni omogoča hitro povezavo do nekaterih najpomembnejših strani vašega spletnega mesta. V WordPressu je navigacijski meni tematska funkcija.

Njegov videz in prikaz nadzira vaša WordPress tema. Ko ustvarite nekaj pomembnih strani, lahko nadaljujete in nastavite navigacijski meni.

Če želite dodati, urediti ali upravljati svoj navigacijski meni, pojdite na Videz »Meniji. Nato kliknite ustvarite nov meni.

ustvarite meni v WordPressu

Zdaj boste pozvani, da določite Ime menija.

Kot lahko vidite na posnetku zaslona, ​​naša tema podpira 2 različni lokaciji menija: Glavni meni in Meni socialnih povezav. Ne pozabite, da se lokacije menijev in njihova imena razlikujejo od teme do teme.

Nato izberite strani, ki jih želite dodati v meni in nato kliknite Dodaj v meni.

struktura menija položaja

Meni lahko prestavite s povleci in spusti. Nato lahko izberete lokacijo menija in kliknete Shrani meni gumb.

4.5. Nastavite pripomočke stranske vrstice / podnožja

WordPress gradniki so preprosti premični elementi, ki vam omogočajo enostavno prilagoditev spletnega mesta. S pripomočki lahko počnete različne stvari, na primer za prikazovanje nedavnih objav, priljubljenih komentarjev, e-poštno sporočilo za prijavo itd..

Dodate gradnike na območja, ki so pripravljena za gradnike. Običajno to pomeni stransko vrstico vašega spletnega dnevnika, vendar številne teme podpirajo dodajanje pripomočkov v podnožje in druge razdelke na domači strani.

Če želite dodati pripomočke na območja, pripravljena na gradnike, na primer stransko vrstico in podnožje, sledite spodnjim korakom.

Pomaknite se na Videz »gradniki.

Wordpress gradnike

Na levi plošči najdete seznam pripomočkov, ki so na voljo. Na desni strani najdete nekaj različnih polj, ki so območja, pripravljena na gradnike, ki jih podpira vaša tema.

V našem primeru naš pripomoček podpira 3 različna območja, pripravljena na gradnike: stranska vrstica, podnožje 1 in noga 2.

Če želite dodati gradnik, ga morate povleči na katero koli območje, pripravljeno za gradnike.

4.6. Odločite se za sprejemanje komentarjev

Komentarji so življenjska sila katerega koli spletnega dnevnika ali spletne objave. Blogi niso monologi. Zasnovani so za dvosmerni pogovor z bralci prek komentarjev.

S komentarji na spletnem dnevniku lahko svoje bralce spodbudite k sodelovanju z vami in drugimi bralci. Vedno pa morate moderirati svoje komentarje, preden začnejo z delom v živo. Tako lahko zagotovite objavo samo zakonitih komentarjev.

WordPress privzeto omogoča, da uporabniki komentirajo vaš blog. Če ne želite sprejemati komentarjev, lahko greste na Nastavitve »Razprava, in nato počistite polje poleg Dovoli ljudem, da objavljajo komentarje na nove članke.

dovoljenje-komentarji

4.7. Odločite se za dovoljenje pingbakov / povratnih povratnih sporočil

Tako kot komentarji tudi WordPress privzeto omogoča pingbake in povratne poti. Pingbacks in povratne povezave omogočajo drugim spletnim blogom, da vas obvestijo, ko se povežejo z vami.

Ker je večina pingback-ov in povratnih sporočil neželena pošta, je v vašem najboljšem interesu, da jih onemogočite na svojem spletnem mestu. Če želite to narediti, lahko počistite polje, Dovoli obvestila o povezavah iz drugih blogov z odhodom na Nastavitve »Razprave.

4.8 Nastavite želeno časovno cono

Privzeti časovni pas WordPress je UTC +0. Po namestitvi WordPress-a na vaše spletno mesto boste morda želeli spremeniti časovni pas po svojih željah. Tako boste lažje načrtovali svoje objave vnaprej.

Če želite spremeniti časovni pas, pojdite na Nastavitve »Splošno in nato izberite mesto ali odmik časovnega pasu UTC.

časovni pas

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 3 – Ustvarjanje spletnega dnevnika – Tehnični vodnik (korak za korakom)

Poglavje 5: Osnovni vtičniki & Vadnice za vaš WordPress blog

poglavje 5, ključni vtičniki in vadnice

Pravi niz vtičnikov v vašem orodju je potreben za razširitev glavnih značilnosti vašega spletnega dnevnika WordPress.

Vsak blog je edinstven po občinstvu, vsebini, oblikovanju in funkcijah. Vendar pa obstaja nekaj običajnih vtičnikov, ki jih bo moral skoraj vsak blog namestiti. Ker je povsem enostavno preplaviti se z vsemi različnimi vtičniki, ki so na voljo za WordPress, ki počnejo skoraj isto stvar, smo spodaj izbrali najboljše.

Te vtičnike uporabljamo na svojih spletnih mestih in priporočamo, da jih tudi uporabniki namestijo. Za vaše udobje, skupaj z imenom vtičnikov, smo tudi razložili njihovo uporabo in navedli povezave do profesionalne in brezplačne različice.

 • Izdelajte kontaktne obrazce s WPFormsPro | prost
 • S spletnim mestom povežite Google Analytics MonsterInsightsPro | prost
 • Izboljšajte svoj SEO s Yoast SEOPro | prost
 • Dodajte dodatno plast varnosti z Sucuri
 • Naredite redno varnostno kopijo z Updraft Plus – Pro | prost
 • Izboljšajte uspešnost WordPress-a z W3 Skupaj predpomnilnik
 • Prepreči neželene komentarje s Akismet – Pro | prost
 • Povečajte svoje naročnike in prodaja OptinMonster

Ker bi bilo podrobno pojasnilo o VSEh vtičnikih preobsežno, bomo razložili, kako na svoj blog dodati samo 3 najpomembnejše funkcije s pomočjo zgoraj navedenih vtičnikov.

 1. Kako dodati obrazec za stik z WPForms
 2. Kako povezati svoj blog z Google Analytics z MonsterInsights
 3. Kako izboljšati svoj SEO z Yoast SEO

5.1. Kako dodati obrazec za stik z WPForms

Ne glede na temo vašega spletnega dnevnika je potrebno vključiti tudi kontaktni obrazec na svojem blogu. Če v svoj blog dodate kontaktni obrazec, obiskovalci olajšajo stik z vami.

WPForms je najboljši vtičnik za kontaktne obrazce za začetnike WordPressa. Omogoča vam, da ustvarite obrazec za stike z ustvarjalnikom povleci in spusti, in vam omogoča, da ga z lahkoto objavite kjer koli na svojem spletnem mestu.

Še nekaj prednosti uporabe WPForms je:

 • Ustvarite poljubne spletne obrazce brez težav, kot so kontaktni obrazci, obrazci za donacije, prijavni obrazci, obrazci za prijavo in še več …
 • Vsi obrazci, ki jih ustvarite z WPForms, bodo 100% odzivni, kar pomeni, da deluje na mobilnih, tabličnih računalnikih in namiznih računalnikih.
 • Brezhibno vključite obrazec s svojimi najljubšimi orodji za trženje po e-pošti ali spletnimi aplikacijami drugih proizvajalcev.
 • In več…

Preberite celoten pregled WPForms.

Če želite ustvariti obrazec na svojem spletnem dnevniku, morate najprej namestiti WPForms, tako da se pomaknete do Vtičniki »Dodaj novo. Poiščite vtičnik WPForms in ko se prikaže, kliknite Namestiti zdaj, in potem Aktivirajte.

namestite wpforms

Nato boste preusmerjeni na čudovito stran dobrodošlice WPForms. Lahko kliknete Ustvari svoj prvi obrazec gumb ali klik WPForms »Dodaj novo da ustvarite svoj prvi obrazec.

ustvarite svoj prvi obrazec

Nato boste morali izbrati predlogo. Izberete lahko eno od predhodno pripravljenih predlog ali začnete s praznim obrazcem. Če želite, lahko prvemu obrazcu za stik dodate ime po meri.

izberite predlogo obrazca

WPForms olajša izdelavo obrazca s povleci in spusti. Kliknite na ustrezna polja obrazca na levi plošči, da jih dodate v obrazec. Prav tako jih lahko enostavno uredite in celo enostavno odstranite vsa nepotrebna polja. Ko opravite potrebne spremembe, kliknite Shrani.

ustvarite preprosto obliko

Nato pojdite na nadzorno ploščo in kliknite na WPForms »Vsi obrazci. Zdaj boste videli vse obrazce, ki ste jih ustvarili. Tik ob imenu obrazca bo prikazan kratek kod obrazca. Kopirajte to kratko kodo.

WPForms

Zdaj pojdite na objavo ali stran, kjer želite dodati svoj obrazec, in kliknite na ‘+’ podpišite v zgornjem levem kotu urejevalnika Gutenberg.

Z uporabo iskalnega polja poiščite koda. Izberite ga, ko ga najdete. Na zaslonu boste imeli naslednje.

Zdaj prilepite kratko kodo, ki ste jo prej kopirali, in jo prilepite v dano polje in pritisnite na Objavi gumb na desni strani.

To je to! Uspešno ste objavili kontaktni obrazec.

Želite ustvariti kontaktni obrazec na enostaven način? Potem, začnite z WPForms danes.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite WPForms Lite.

5.2. Kako povezati svoj blog z Google Analytics z MonsterInsights

Če želite povečati svoj spletni dnevnik, morate razumeti, kako ljudje najdejo vaš blog in kaj počnejo, ko so na vašem spletnem dnevniku.

Najlažji način za sledenje interakcije uporabnikov na vašem spletnem mestu je uporaba storitve Google Analytics. Google Analytics je najboljša rešitev za sledenje spletnih mest in je brezplačna za uporabo.

Vtičnik MonsterInsights vam olajša nastavitev Google Analytics na vašem spletnem dnevniku WordPress. Poleg tega vam omogoča, da v celoti izkoristite potencial sledenja v storitvi Google Analytics, kot so sledenje prenosov datotek, sledenje oglasom, sledenje predložitvam obrazcev, sledenje transakcijam e-trgovine itd., Ne da bi se morali dotikati niti ene vrstice kode.

Preberite celoten pregled MonsterInsights.

Če želite v svojem spletnem dnevniku nastaviti Google Analytics, pojdite na Vtičniki »Dodaj novo. Poiščite MonsterInsights in ko se vtičnik prikaže, kliknite Namestiti zdaj in potem, aktivirati.

namestite pošast

Pojdite na Vpogled »Nastavitve za preverjanje pristnosti vašega spletnega dnevnika z Google Analytics. Kliknite Poverite se s svojim Google računom.

kliknite preverjanje pristnosti s svojim google računom

Na naslednjem zaslonu izberite svoj Google Račun.

za analitiko izberite google račun

Nato dovolite, da MonsterInsights upravlja z vašim računom.

dovolite monsterinsightsu upravljanje analitike

Na koncu izberite pravi profil spletnega mesta za svoj blog in kliknite Popolna overitev.

overite pošast

Po preverjanju pristnosti lahko z obiskom preprosto ugotovite, kako deluje vaše spletno mesto Vpogled »Poročila.

wordpress google analytics s pošastvi

Začnite danes z MonsterInsights da na svojem spletnem mestu enostavno nastavite Google Analytics.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite MonsterInsights Lite.

5.3. Kako izboljšati svoj SEO z Yoast SEO

Želite na svoj blog pritegniti ciljno občinstvo? Najboljši način za privabljanje ciljnih obiskovalcev je povečanje prometa spletnih iskalnikov, imenovanega tudi ekološki promet, z izboljšanjem SEO spletnega mesta.

Po mnenju OptinMonster je SEO praksa povečevanja prometa na vašem spletnem mestu tako, da se vaše spletne strani uvrstijo višje v rezultate iskalnikov. Obiskovalci, ki na vaše spletno mesto prispejo prek iskalnikov, se imenujejo organski promet.

SEO lahko postane tehnična in zapletena, toda zahvaljujoč brezplačnim vtičnikom SEO in vodilom za WordPress SEO je postala zelo enostavna, tudi za začetnike.

Čeprav lahko tam najdete na tone različnih SEO vtičnikov, uporabljamo in priporočamo Yoast SEO. To je najbolj priljubljen SEO vtičnik na trgu.

Z Yoast SEO lahko v svoje objave / strani na spletnem dnevniku WordPress preprosto dodate metaoznake in naslove. Prav tako vas prisili, da za objave in strani v spletnem dnevniku izberete ključno besedo, da se prepričate, da na tej strani pravilno uporabljate ključno besedo..

Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Vtičniki »Dodaj novo. V iskalni vrstici poiščite Yoast, ki ga najdete v zgornjem desnem kotu. Na vaši strani se bo pojavil vtičnik Yoast SEO. Kliknite Namestite in potem Aktivirajte.

yoast seo namestite

Na nadzorni plošči WordPress lahko zdaj v levi opravilni vrstici najdete meni SEO. Preprosto kliknite nanj. Če vtičnik zazna kakršne koli napake v SEO, jih lahko odpravite tako, da upoštevate priložene predloge.

Nastavitev Yoast SEO je enostavna s čarovnikom za konfiguracijo. Preprosto kliknite na čarovnik za konfiguracijo začeti.

čarovnik za konfiguracijo yoast seo

V prvem koraku vas bomo vprašali, ali želite Yoast SEO konfigurirati sami ali najeti strokovnjaka, da to stori namesto vas. Izberite NASTAVITE SEO SEO da to storite sami.

konfigurirajte yoast seo

V naslednjem koraku vas bomo vprašali, ali je vaše spletno mesto pripravljeno za indeksiranje. Izberete lahko možnost A. Nato kliknite Naslednji.

indeksa yoast seo

V naslednjem koraku morate izbrati vrsto spletnega mesta. Za vas je to blog. Nato kliknite Naslednji.

vrsta spletnega mesta yoast seo

Za Googlovo kartico grafa znanja se boste vprašali, ali blog vodi oseba ali blagovna znamka. Če je izbrana oseba, boste morali določiti ime osebe. Če je izbrano podjetje, boste morali dodati tudi logotip. Nato kliknite Naslednji.

yoast seo družba ali oseba

Zdaj lahko v ustrezno polje vnesete URL svojega profila družbenih medijev. Nato kliknite Naslednji.

socialni profili yoast seo

V koraku vidnosti iskalnika vam ni treba spreminjati privzetih nastavitev, ker so nastavljene za indeksiranje vaših objav in strani. Preprosto kliknite Naslednji.

vidnost iskalnika yoast seo

Avtorski arhivi lahko ustvarijo podvojene težave z vsebinami za iskalnike. Če ga želite preprečiti, ga lahko onemogočite, če vaš blog nima več avtorjev.

yoast seo več avtorjev

Nato boste morali spletno mesto povezati z Google Search Console, ki je brezplačno orodje, ki vam daje podroben vpogled v to, kako Google sprejema vsebino vašega spletnega dnevnika..

iskalna konzola yoast seo google

Nato lahko nastavite naslov svojega spletnega dnevnika in nato kliknite Naslednji.

nastavitve naslova yoast seo

Zdaj lahko zapustite čarovnika za konfiguracijo, ker so bili drugi koraki ustvarjeni v promocijske namene, kot je na primer prijava na novice Yoast.

Začnite z Yoast SEO danes izboljšati SEO svojega spletnega dnevnika.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 4 – Konfiguriranje nastavitev spletnega dnevnika

Poglavje 6: Delo z urejevalnikom WordPress za ustvarjanje bloga

poglavje 6 delo z wp urejevalci

WordPress se ponaša z najboljšo založniško platformo v obstoju, kar zadeva priljubljenost in prilagodljivost. Seveda WordPress s 60-odstotnim tržnim deležem premaga hlače nad vso konkurenco.

Glavna slabost pa je, da urejevalniki objav in strani niso tako elegantni kot druge platforme za bloganje. Starejši urejevalnik WordPress, ki je danes znan kot klasični urejevalnik, ima vmesnik besedilnega urejevalnika. Uporabnikom omogoča vnašanje besedila v besedilnem ali vizualnem načinu. Ker je bil del WordPressa že več kot desetletje, so obstoječi uporabniki navajeni tega vmesnika.

Vendar so uredniki drugih založniških platform, kot sta Medium ali Ghost, bolj intuitivni kot pri WordPressu.

Sorodno: Kako preiti z medija na WordPress (brez izpada!)

Za lažje in prijetnejše dodajanje bogate vsebine v WordPress je WordPress odposlan s povsem novim urejevalnikom, znan kot Gutenberg.

V tem poglavju si poglejmo razlike med Gutenbergom in klasičnim urejevalnikom.

6.1. Pisanje vsebine – Classic Editor proti Gutenbergu

WordPress je privzeto odposlan z Gutenbergovim urejevalnikom, ki vam omogoča takojšen predogled članka neposredno v urejevalniku. Klasični urejevalnik pa po drugi strani uporabnikom omogoča vnašanje besedila v besedilnem ali vizualnem načinu.

klasični urednik

S klasičnim urejevalnikom si uporabniki med pisanjem vsebine ne morejo takoj ogledati končane strani. Urejanje in premikanje različnih elementov je lahko tudi težava. Uporabniki bodo morali preklopiti naprej in nazaj med besedilnim in vizualnim načinom. Prav tako lahko ustvarijo težave z razmikom in velikostjo. Tukaj prihaja urednik Gutenberg.

Gutenbergov urejevalnik vam omogoča, da vidite, kako izgleda gotova stran v urejevalniku. Tako lahko prilagodite velikost in razmike v realnem času, ne da bi morali preklopiti na predogledno ploščo. Celotna izkušnja urejanja je bila obnovljena za vsebinsko bogato vsebino.

gutenberg urednik

Gutenberg loči vse elemente vaše vsebine na posamezne enote, ki jih imenujemo bloki. Za razliko od klasičnega urejevalnika vam Blocks v Gutenbergu pomagajo enostavno prilagoditi slog in videz večpredstavnostne vsebine, ne da bi vam bilo treba uporabiti kodo po meri.

6.2. Odločitev o izbiri ustvarjalca strani

Brez dvoma je Gutenberg zasnovan za zagotavljanje neprimerljive izkušnje pisanja in urejanja na WordPressu. Njegov cilj je, da dodajanje bogate vsebine v WordPress poenostavite in uživate. Vendar ne pomeni zamenjati vtičnikov za ustvarjanje strani za WordPress.

Vgrajeni urejevalniki WordPress-a prihajajo z vsemi bistvenimi orodji za ustvarjanje osnovne strani na vašem spletnem mestu. Če pa želite sestaviti privlačno stran, boste morda želeli uporabiti strani za ustvarjanje strani na svojem spletnem mestu.

Ne samo da vam pomaga ustvariti postavitev po meri za svojo spletno stran, ampak lahko ustvarite tudi osupljivo stran, ne da bi spremenili obstoječe teme WordPressa.

Priporočamo, da za izdelavo strani po meri uporabite program Beaver Builder. Oglejte si tudi najboljše oblikovalce strani za WordPress.

Upamo, da imate osnovno predstavo o urejevalcih WordPress-a. V naslednjih dveh poglavjih bomo razložili, kako ustvariti strani in objave v WordPressu.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 5 – Bistveni vtičniki WordPress & Vadnice

Poglavje 7: Ustvarjanje strani WordPress

poglavje 7 ustvarite stran o wordpressu

V WordPressu lahko vsebino objavite bodisi kot objavo ali kot stran. Ko želite objaviti navaden članek spletnega dnevnika, napišete objavo in ko želite objaviti samostojno spletno stran, na primer Vizitka, Strani za stike, napišete stran.

Druga razlika je v tem, da objave omogočajo organiziranje vsebine z uporabo kategorij in oznak, medtem ko strani omogočajo, da uporabite predloge po meri in jih preuredite glede na vaše potrebe.

7.1. Bistvene strani, ki jih boste potrebovali

Domača stran

Vaša domača stran je verjetno prva stran, ki jo obiskovalci vidijo na vašem blogu. Če želite toplo sprejeti svoje prve obiskovalce, boste morda želeli prilagoditi svojo domačo stran. Za navdih si oglejte primer domače strani IsItWP.

WordPress privzeto nastavi vašo stran spletnega dnevnika kot domačo stran. Vendar lahko stran ustvarite in jo izberete za svojo domačo stran. Preden se potopite in ustvarite domačo stran, spodaj je nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati.

 • Vgrajena predloga: Preverite, ali vaša tema podpira predlogo domače strani. V tem primeru ga lahko uporabite, namesto da ustvarite povsem novo domačo stran, razen če želite drugo.
 • Tloris celotne širine: Če želite domačo stran postaviti sami, boste morda želeli za stran izbrati postavitev celotne širine / brez stranske vrstice. Tako se lahko izognete elementom stranske vrstice s svoje domače strani in preprosto ustvarite zelo prilagojeno stran.
 • Izberite ustvarjalca strani: Najdete lahko na desetine različnih ustvarjalcev strani, s pomočjo katerih lahko sami ustvarite osupljivo stran po meri.

Ko boste stran postavili za domačo stran, lahko greste na Nastavitve »Branje.

nastavitve domače strani v wordpressu

Nato za svojo domačo stran izberite statično stran in nato izberite želeno stran in objavo.

O strani

Ustvarjanje strani o strani je odličen način za vzpostavitev čustvene povezave s svojim občinstvom. Na strani o strani lahko razložite, kako ste začeli, zakaj in katere vrednosti pomeni vaš blog.

Ključno je, da razumete motivacije in strahove svoje publike, preden ustvarite približno stran. Tako si lahko ustvarite prepričljivo zgodbo o sebi, s katero se zlahka poveže vaše občinstvo. Prav tako boste morali ugotoviti prave čustvene vezi, da lahko svoj blog povežete s težavami bralcev.

Če iščete navdih, si oglejte približno stran SyedBalkhi.com.

Primer o strani - Syed Balkhi

Na približno strani Syed razkrije težave, s katerimi se je srečal na svoji poti podjetnika. Ker je blog usmerjen v ambiciozne podjetnike in tržnike, lahko bralci zlahka vzpostavijo povezavo s svojim vsakdanjim življenjem.

Stran za stike

Vaša stran za stike ima pomembno vlogo pri pretvorbi obiskovalcev vašega spletnega mesta v kupce. Če želite spodbuditi svojo publiko, da se poveže z vami, potem na svojo stran za stike dodajte kontaktni obrazec.

V primerjavi z prikazom e-poštnega naslova, če kontaktni obrazec na vaši strani za stike olajša vašo publiko, da se poveže z vami. Tako lahko vaše občinstvo stopi v stik z vami, ne da bi zapustili spletno mesto.

Lahko uporabiš WPForms da na svojem spletnem mestu sestavite kontaktni obrazec, ki je eden najboljših vtičnikov za oblikovanje obrazcev za WordPress.

7.2. Kako ustvariti blog stran s klasičnim urejevalnikom

Če želite ustvariti novo stran, se pomaknite na Strani »Dodaj novo.

Nova stran v WordPressu

Zdaj lahko določite naslov za svojo novo stran in dodate nekaj vsebine v besedilno območje.

The Atributi strani V razdelku lahko izberete nadrejeno stran. Strani lahko gnezdijo tudi glede na vaše potrebe.

Nekatere teme WordPress vam nudijo predloge strani po meri. Če izberete predlogo, boste lažje dodali strukturne različice na svoje spletne strani.

Ko dodate vsebino, si oglejte svojo stran in nato kliknite Objavi. Uspešno ste objavili novo stran.

7.3. Kako ustvariti blog stran z Gutenbergom

Zdaj pa si oglejmo, kako ustvariti stran z Gutenbergovim urejevalnikom.

Prvo, kar morate storiti, je, da namestite in aktivirate Gutenberg vtičnik. Ta bo klasični urejevalnik zamenjal z Gutenbergom.

Če želite ustvariti stran, se pomaknite na Strani »Dodaj novo. Pozvani boste, da dodate naslov za objavo. Nato lahko začnete pisati vsebino, tako kot klasični urejevalnik.

Gutenberg vam omogoča enostavno dodajanje poljubnega vsebinskega bloka, kot so besedilo, slike, galerije, slike junakov, gumbi itd. Če želite dodati blok, morate samo klikniti orodje Inserter (+).

bloki v urejevalniku Gutenberg

Da bi našli tisto Atributi strani v zgornjem desnem kotu kliknite gumb zobnika in nato kliknite zavihek Dokument. V atributih strani lahko izberete nadrejeno stran in strani gnezdenja glede na vaše potrebe.

stran atributi gutenberg

Na zavihku Dokument lahko spremenite predlogo strani in tako dodate strukturne različice.

Če želite prilagoditi kateri koli blok, se pomaknite na zavihek Blok in spremenite konfiguracije izbranega bloka.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 6 – Delo z urejevalnikom WordPress

Poglavje 8: Pisanje prve objave na spletnem dnevniku

poglavje 8 ustvarjanje objave na spletnem dnevniku

Zdaj, ko ste ustvarili statične strani WordPress in napolnili stransko vrstico in nogo z ustreznimi informacijami, je čas, da začnete objavljati svojo prvo objavo na spletnem dnevniku.

Do tega trenutka ste morda že ugotovili namen in nišo svojega bloga. Če ne, se lahko vrnete na Poglavje 1 da se ga naučimo.

8.1. Kako ustvariti objavo s klasičnim urejevalnikom

Če želite ustvariti svojo prvo objavo na spletnem dnevniku, se s klikom pomaknite v urejevalnik svojih objav Objave »Dodaj novo.

V objavo boste morali dodati naslov in začeti pisati vsebino v urejevalniku objav. Če želite naložiti slike na svoj blog, morate vse slike povleči v urejevalnik besedil iz računalnika. Lahko pa uporabite Dodajte predstavnost gumb za nalaganje slik in videoposnetkov.

dodajte medije

8.2. Kako ustvariti objavo z Gutenbergom

Prva stvar, ki jo boste morali narediti, je namestitev in aktiviranje vtičnika Gutenberg.

Če želite ustvariti objavo, se pomaknite na Objave »Dodaj novo. Pozvani boste, da dodate naslov za objavo. Nato lahko začnete pisati vsebino, tako kot klasični urejevalnik.

Gutenberg vam omogoča enostavno dodajanje poljubnega vsebinskega bloka, kot so besedilo, slike, galerije, slike junakov, gumbi itd. Če želite dodati blok, morate samo klikniti orodje Inserter (+).

8.3. Dodajanje kategorij in oznak

Vsebina vašega WordPress bloga je organizirana po kategorijah in oznakah.

Kategorije so v osnovi široka skupina vaših objav na spletnem dnevniku. Zamislite si to kot splošne teme, ki jih pokrivate, ali vsebino svojega bloga. Ker so hierarhične, lahko za vsako od njih obstaja toliko podkategorij.

Oznake so namenjene opisu določenih podrobnosti vaše objave. Uporabljajo se lahko za mikrokategorizacijo vaše vsebine in niso hierarhične.

Takole lahko dodate kategorije in oznake s klasičnim urejevalnikom:

Na zaslonu urejevalnika objav se pomaknite navzdol do meta okenca na desni strani. Lahko kliknete Dodaj novo kategorijo ali preprosto izberite med obstoječimi kategorijami.

kategorije in oznake - klasični urejevalnik

Podobno lahko z meta oknom Oznake ustvarite nove oznake ali izbirate med obstoječimi.

Če želite Gutenbergu dodati kategorijo in dodati oznake v svojo objavo na spletnem dnevniku, lahko kliknete ikono zobnika v zgornjem desnem kotu urejevalnika. Na zavihku Dokument lahko v objavo spletnega dnevnika dodate kategorije in oznake. Prav tako lahko spremenite svojo predstavljeno sliko, izvleček in celo spremenite možnosti Status in vidnost.

kategorije in oznake- gutenberg

Če želite prilagoditi kateri koli blok, se pomaknite na zavihek Blok in spremenite konfiguracije izbranega bloka.

Za spremembo pogleda urejevalnika lahko kliknete 3 pike. Če želite, lahko preklopite tudi na urejevalnik kod.

Končno lahko v desnem kotu kliknete gumb Objavi.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 7 – Ustvarjanje strani WordPress

Poglavje 9: Promocija vašega spletnega dnevnika

poglavje 9 promovirajte vaš blog

Blog brez bralcev in angažmaja je mrtvi blog. Vzdrževanje bloga nima pomena, če nihče ne želi zaužiti vaše vsebine.

Samo zato, ker ste na svojem blogu objavili nekaj odlične vsebine, še ne pomeni vedno, da bi to lahko prineslo veliko prometa. Pravzaprav boste morali pritegniti pravi segment bralcev, ki jim bo všeč vrsta vsebine, ki jo objavite. V nasprotnem primeru se ne bodo držali, kar vam dolgoročno ne bo koristilo.

V tem poglavju bomo razložili nekaj različnih načinov za promocijo vašega spletnega dnevnika.

 • Ustvari vsebino stebra
 • Doseg e-pošte
 • Trženje po e-pošti
 • Družbeni mediji
 • Drugi načini

9.1. Ustvari vsebino stebra

Preden se potopite in začnete oglaševati svoj spletni dnevnik, je nujno, da na svojem spletnem mestu objavite nekaj vsebinskega stebra. Pravzaprav se nihče ne želi držati spletnega mesta, ki ne prinaša vrednosti. To pomeni, da če preusmerite promet na blog, ki nima trdnih temeljev, kot je vsebina stebra, potem izgubljate nekaj svojih najdragocenejših sredstev: čas, denar in druge vire..

Vsebina stebra je temeljni kamen vašega bloga. Običajno gre za niz objav v blogih, ki predstavljajo vaše najboljše delo, lahko pa so tudi infografike, videoposnetki ali katere koli druge vrste vsebine.

Glavna prednost vsebine stebrov je, da prinaša hit novih obiskovalcev in povratne povezave. Ker ponuja nekakšno vrednost, se bo vaše občinstvo pogosteje držalo vašega bloga in ga promoviralo. Najboljše od tega je, da še vedno pritegne več prometa – dolgo po tem, ko so bili sprva objavljeni.

Ne veste, kakšne vrste objav na blogu bi morali napisati?

Ne skrbi! Pojasnili bomo nekaj različnih vrst objav v blogih, za katere je dokazano, da delujejo.

 • Vadnice in navodila za uporabo: Pojasnite, kako narediti mučno nalogo korak za korakom v slogu, ki mu je enostavno slediti. Ta poseben priročnik, ki ga trenutno berete, je odličen primer vadnice.
 • Listek: Objave v seznamih so vedno med vsebino, ki je v skupni rabi v internetu, saj jih je enostavno prebaviti.
 • Najnovejše novice v industriji: Bodite pozorni na najnovejše novice v industriji in blog o tem. Lahko celo razložite, kaj vsak trend pomeni povprečnemu bralcu in kako lahko sprejmejo spremembe v svoji panogi.
 • Sporni subjekti: Če govorite o polemiki, lahko na vaš blog pripeljete nekaj bralcev, vendar bodite previdni! Kontroverze so lahko zelo čustvene. Pri izražanju misli bodite pozorni na jezik, ki ga uporabljate, in ne bodite namenoma zlonamerni.

Iščete več idej za objavo na spletnem dnevniku? Preberi 73 vrst objav na blogu, za katere je dokazano, da delujejo.

Upoštevajte, da je bloganje stalen proces. Ker ste ustvarili vrsto objav, še ne pomeni, da ste končali z vsebino. Ne pozabite, da je bloganje maraton, ne pa šprint.

Uspeh vašega spletnega dnevnika je, kako vztrajni ste pri ustvarjanju kakovostne vsebine. Zdaj vam ni treba ustvarjati ene objave na spletnem dnevniku. Imejte razpored objave in se ga držite.

9.2. Doseg e-pošte

Ko ste z ustvarjanjem niza stebraste vsebine postavili trdne temelje za svoj blog, je čas, da pospešite in začnete promovirati svoj spletni dnevnik.

Doseg po e-pošti vam pomaga promovirati svoj spletni dnevnik na nekaj različnih načinov: lahko vozite promet in povratne povezave, objavljate tiskovne omembe, ponujate objave gostov na priljubljenih blogih in še več.

Brez dvoma je e-pošta z e-pošto najlažji način za razvijanje osebne povezave z vplivneži v vaši niši. Tukaj je opis, kako doseči e-pošto, na pravi način.

Korak 1: Razumeti svoj namen.

Na primer, lahko začnete kampanjo ozaveščanja o ponudbi člankov o gostujočih spletnih dnevnikih. Če pa želite sestaviti povratne povezave, boste morda želeli usmeriti vplivneže in jim sporočiti, da ste na svojem blogu ustvarili dragoceno vsebino, ki jo je vredno povezati.

2. korak: Poiščite e-poštne naslove glede na vaš namen.

Če iščete objavo gostov, ustvarite seznam e-poštnih naslovov priljubljenih blogerjev.

3. korak: Za ustvarjanje terenske kampanje uporabite orodje za e-pošto, na primer OutreachPlus.

outreachplus

OutreachPlus vam pomaga prilagoditi oglaševalsko akcijo za večjo uspešnost, odgovor in sodelovanje. Poenostavi vaše prizadevanje za doseg in vam pomaga doseči najboljše rezultate.

S pravimi strategijami je e-pošta z e-pošto lahko zelo učinkovita pri vzpostavljanju povratnih povezav in spodbujanju prometa.

9.3. Trženje po e-pošti

Ali ste vedeli, da se 95% vaših prvih obiskovalcev ne bo nikoli vrnilo na vaše spletno mesto? To pomeni, da če ne boste vzpostavili povezave s svojimi prvimi obiskovalci in jih večkrat obiskali, jih ne bo več.

Ustvarjanje e-poštnega glasila je najboljši način za vzpostavitev povezave s svojim občinstvom in spodbujanje le-teh, da se vrnejo na vaše spletno mesto.

Če želite ustvariti e-poštno glasilo, lahko izberete programsko opremo za trženje e-pošte, kot sta Constant Contact ali MailChimp. Občasno jim lahko pošljete koristna e-poštna sporočila za vzpostavitev dolgotrajnega odnosa. Nekaj ​​časa lahko v svojem glasilu promovirate nedavne objave na spletnem dnevniku in naročnike spodbudite k obisku vašega spletnega mesta.

9.4. Socialni mediji

Socialni mediji so eden najbolj zanesljivih virov prometa za vaš blog. Če se spopadate s kvoto, s katero boste na svojem spletnem dnevniku usmerili socialni promet, spodaj je nekaj nasvetov, ki bi lahko pomagali.

Postavite osnove

Ustvarite profil za svoj blog na različnih spletnih mestih družbenih omrežij. Te profile lahko predstavite na svojem blogu in uporabnike spodbudite, da se povežejo z vami. Poleg tega namestite vtičnik za skupno rabo v skupni rabi, kot so skupna števila, in svojim uporabnikom olajšajte skupno rabo vsebine na družabnih medijih.

Osredotočite se na eno ali dve platformi socialnih medijev

Če se osredotočimo na vsako socialno omrežje, se lahko preveč raztezamo. Če imate omejen proračun in vire, ste v začetku v najboljšem interesu, da se osredotočite samo na eno ali dve socialni platformi.

Če iščete navdih za spodbujanje prometa na družabnih medijih, lahko to preverite kako povečati Facebook promet za 332%.

Optimizirajte svojo vsebino

Če ste kdaj objavili objavo spletnega dnevnika na družbenih medijih, ste morda opazili, da družabno omrežje samodejno izvleče sliko, naslov in opis vaše vsebine. Ta informacija daje osnovni oris vsebine, ki jo delite, kar nalaga drugim uporabnikom, da jo kliknejo.

Če med objavo na družabnih omrežjih ne najdete lepega predogleda svoje objave, verjetno vaša tema ne podpira oznak OG (Open Graph). Oznake OG pomagajo socialnim omrežjem, da iz vaše povezave potegnejo prave informacije. Če imate iste težave za povezave, ki jih imate v skupni rabi, boste morda želeli preveriti kako odpraviti napačno težavo s sličicami na Facebooku.

9.5. Drugi načini za promocijo vašega spletnega dnevnika

Spodaj je še nekaj načinov za promocijo vašega spletnega dnevnika.

Komentiranje bloga: V svoji niši aktivno komentirajte priljubljene bloge in se vključite v pogovore. Ko uporabniki kliknejo vaše ime, bodo preusmerjeni na vaš blog (pod pogojem, da blog, ki ste ga komentirali, omogoča povratne povezave z imenom komentatorja).

Optimizacija iskalnikov (SEO): SEO vam omogoča, da povečate promet na svojem spletnem mestu, tako da svoje objave na spletnem dnevniku uvrstite višje v iskalnike. S taktičnimi SEO in zunaj SEO taktikami lahko na svoje spletno mesto pripeljete bolj usmerjen organski promet. Več o tem najdete v naslednjem poglavju.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnja: Poglavje 8 – Pisanje prve objave na spletnem dnevniku

Poglavje 10: WordPress SEO: Uvod

poglavje 10 wordpress seo

Želite usmeriti promet na svoje spletno mesto iz iskalnikov? Optimizacija iskalnikov (SEO) je lahko zahtevna zaradi nenehno spreminjajočih se algoritmov iskanja.

Vendar lahko s pravo strategijo povečate svoj organski promet kljub stalnim spremembam algoritmov. Z upoštevanjem najboljših SEO taktik dovolite iskalnikom, da enostavno skenirajo in indeksirajo vaše spletno mesto.

V tem poglavju bomo razpravljali o naslednjem:

 • Raziskave ključnih besed
 • Na strani SEO
 • Povezava stavbe

10.1 Raziskave ključnih besed

Raziskovanje ključnih besed je eden najpomembnejših vidikov SEO. Raziskovanje ključnih besed vam pomaga razumeti, kaj vaša publika išče v Googlu.

V idealnem primeru boste morali najti vse mogoče kombinacije ključnih besed, ki jih vaša potencialna publika v Googlu uporablja za iskanje vaše vsebine.

Spodaj je nekaj orodij za raziskovanje ključnih besed, ki vam bodo morda v pomoč.

 • Google načrtovalec ključnih besed: Načrtovalnik ključnih besed je brezplačno orodje, ki vam pomaga najti prave ključne besede za vaše AdWords kampanje. Lahko uporabite isto orodje za razmišljanje o svojih vsebinskih idejah.
 • Google iskanje: Google Iskanje vam pomaga najti veliko sorodnih ključnih besed za vaš blog. Povezane ključne besede najdete na dnu strani z rezultati iskanja.
 • SEMRush: SEMRush je plačano orodje, ki vam pomaga najti seznam potencialnih ključnih besed za vaš blog. Pomaga vam ugotoviti, kaj deluje za vašo konkurenco, katere obiskovalce spletnih mest v vaši panogi išče in na katere ključne besede se morate osredotočiti.

Ko imate seznam potencialnih ključnih besed, je čas, da ustvarite uredniški koledar in poenostavite postopek ustvarjanja vsebine.

10.2. Na strani SEO

Če želite višje uvrstiti v Google in svoje spletne strani postaviti na vrh rezultatov iskanja, boste morali svoje spletne strani optimizirati za iskalnik.

Z WordPressom je preprosto optimizirati vaše spletno mesto za iskalnike. Tukaj je opisano, kako to storiti.

Namestite vtičnik SEO

SEO vtičnik vam pomaga narediti prijazno do vašega iskalnika. Priporočamo, da namestite Yoast vtičnik na vašem spletnem mestu. Po namestitvi vtičnika najdete meta polje v vsakem urejevalniku objav in strani, v katerega dodate SEO naslov, opis in ključno besedo.

Yoast SEO vas prisili, da med objavo vsebine izberete ključno besedo za fokus in nato poskrbite, da jo pravilno uporabljate na tej strani.

Dodajte alt oznake za slike

Pomoč z alt oznakami opisuje, kaj je na sliki. Google da alt besedilu razmeroma veliko vrednost, da ugotovi, kaj je na sliki in temi okoliškega besedila.

Notranje povezovanje

Vsaki objavi dodajte 2-3 interne povezave.

Notranje povezave omogočajo uporabnikom navigacijo do drugih strani. Obiskovalce obdrži na vašem spletnem mestu dlje in še pomembneje, poveča povezavo soka, kar izboljša vaše SEO.

10.3. Povezava stavbe

Gradnja povezav je glavni dejavnik pri razvrščanju spletnih strani Google. Uvrstitev svojega spletnega dnevnika lahko izboljšate s povečanjem števila kakovostnih povezav, ki se povezujejo na vaše strani.

Obstaja veliko različnih načinov za zakonito izgradnjo povratnih povezav do vašega spletnega mesta. Oglejmo si nekaj spodaj.

Ustvari vsebino stebra:

Omenili smo ga že, vendar ga izgovarjamo znova. Preden se potopite in poskusite sestaviti povratne povezave, se prepričajte, da ste že objavili peščico vsebine, na katero se je vredno povezati. Nekaj ​​primerov vsebine stebrov so vodniki, seznami in študije primerov.

Ustvarite izmenljivo infografiko:

Grafičnega oblikovalca lahko najamete ali pa ga ustvarite sami z orodjem za ustvarjanje infografike, kot je Canva, Piktochart ali Visme. Ko ga ustvarite, ga omogočite za skupno rabo, tako da zagotovite vdelano kodo, ki jo lahko uporabniki preprosto uporabljajo.

Dosezite verjetne povezave:

Ustvarite seznam spletnih dnevnikov, ki bodo verjetno povezavo vrnili na vaš blog. Na primer, najdete bloge, ki objavljajo tedenski povzetek o vaši niši, in jih prosite, naj vaš članek predstavijo v prihodnji objavi.

Objavite intervjuje:

Ustvari seznam vplivnežev in z njimi objavi intervju z enim vprašanjem. Verjetno bodo dodali povezavo do intervjuja, ki ste ga objavili.

Gost blogging:

Objavite kakovostne članke o gostujočih spletnih mestih v svojih nišah. Čeprav je to učinkovita strategija pridobivanja povezav, ne pozabite, da je Google napadel trgovce, ki to taktiko zlorabljajo s kakovostnimi članki in povezavami.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 9 – Promocija vašega spletnega dnevnika

Poglavje 11: Unovčite svoj blog

poglavje 11 unovčite svoj spletni dnevnik

Ali želite zapustiti službo od 9 do 5? Se sprašujete, kako začeti blog in zaslužiti? Potem niste sami!

Medtem ko zaslužki na spletnem dnevniku niso hitra bogata shema, je s pravimi strategijami povsem mogoče doseči soliden dohodek.

V tem poglavju bomo razložili štiri različne načine za denarno bloganje.

 1. Oglaševanje
 2. Pridruženo trženje
 3. Freelancing
 4. Prodaja izdelkov

11.1 Oglaševanje

Oglaševanje je verjetno najlažji način za denarno bloganje.

Začnete lahko s prikazovanjem oglasov v Googlu AdSense, ki je Googlovo oglaševalsko omrežje. Najboljše je, da ne potrebujete velikega obsega prometa, da se pridružite programu.

Lahko pa na svojem spletnem mestu prodajate neposredne oglase. Za vaš blog je učinkovito, če pritegne pomembno bazo prometa. Ker ni odvisno od oglaševalskih omrežij, lahko ohranite celoten dobiček od oglasov.

Za unovčevanje spletnega mesta s kakršnimi koli oglasi, priporočamo uporabo vtičnika AdSanity. Poenostavljeno upravljanje oglasov vam pomaga, da z minimalnimi napori ustvarite več prihodka od oglasov.

11.2. Affiliate Marketing

Podružnično trženje vam pomaga ustvariti prihodek od vašega spletnega dnevnika, ko nekdo kupi izdelek prek vaših referenc. V bistvu izberete izdelek, ki vam je všeč, vstavite partnersko povezavo do tega izdelka in kadarkoli ga nekdo kupi s klikom na vašo povezavo, lahko zaslužite provizije.

Če menite, da so oglasi moteči, je partnersko trženje najboljši način za zaslužek s svojim blogom. Lahko ga celo uporabite v povezavi z oglaševanjem in drugimi načini zaslužka.

ThirstyAffiliates uporabljamo in priporočamo za upravljanje in prikrivanje partnerskih povezav.

11.3. Freelancing

Ponuditi svoje veščine in strokovno znanje na svojem blogu kot svobodnjak, je najboljši način, da preživite svoj blog. Ne samo, da boste lahko na svojem blogu predstavili svoj portfelj, ampak boste lahko pritegnili tudi pravi segment plačilnih strank.

Na svojem blogu poskrbite, da ustvarite stran za najem in jo močno promovirajte.

11.4. Prodaja izdelkov

Če iščete enakomeren dotok pasivnega dohodka, boste morda želeli razmisliti o prodaji izdelkov iz svojega spletnega dnevnika. S pravimi strategijami je s prodajo izdelkov popolnoma mogoče zaslužiti s svojim spletnim dnevnikom.

Spodaj je nekaj idej:

Prodaja e-knjige: Ustvarjanje izdelka je lahko mučna in zastrašujoča naloga. Če ste že objavili nekaj odličnih vsebin stebrov, jih lahko preprosto spremenite v e-knjigo in jih prodate svojim občinstvom.

Vključite trgovino e-trgovine: Vključite prodajalno za e-trgovino v svoj obstoječi blog s pomočjo vtičnika za e-trgovino, kot je WooCommerce. Če na svojem blogu prodajate trgovsko blago, ki zrcali vrsto vsebine, ki jo ljubijo, lahko pošljete obstoječo uporabniško bazo za prodajo izdelkov e-trgovine..

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 10 – WordPress SEO: Uvod

Poglavje 12: Viri za učenje in obvladovanje WordPressa

poglavje 12 viri besedila

Skupnost WordPress je ogromna, zato lahko v spletu najdete na tone različnih virov, s pomočjo katerih se boste naučili in obvladali WordPress.

Nekateri najboljši in brezplačni viri WordPress, ki jih najdete na spletu, so:

 • IsItWP: Na IsItWP redno objavljamo tečaje o WordPressu, temo WordPressa in okrogle vtičnike, ocene, WordPress ponudbe in še veliko več.
 • WPBeginner: WPBeginner je največji brezplačni vir WordPress na spletu za začetnike WordPressa. Redno objavljajo uporabne vadnice, videoposnetke, kode kuponov za izdelke WordPress in še veliko več.
 • Blog WPForms: Če želite prebrati vaje, ki vam pomagajo pri razvoju podjetja s platformo WordPress, morate slediti blogu WPForms. Prav tako lahko najdete nasvete in priporočene prakse za izdelavo poljubnih vrst spletnih obrazcev WordPress.
 • Blog MonsterInsights: Blog MonsterInsights je odličen vir, ki mu lahko sledite, da se seznanite z najboljšimi praksami in priporočili Google Analytics.

Pogosta vprašanja

S pomočjo tisočem uporabnikov pri ustvarjanju spletnega dnevnika smo ugotovili, da si ljudje vedno znova postavljajo enaka vprašanja. Zato smo sestavili seznam pogosto zastavljenih vprašanj, tako da lahko preprosto začnete svoj blog.

V čem se blog razlikuje od spletnega mesta?
Blog je le vrsta spletnega mesta, ki članke objavlja v obratnem kronološkem vrstnem redu. Članki v dnevnikih se običajno objavljajo na platformi za bloganje, kot je WordPress, tako da lahko vsakdo, ki ne more kodirati, z lahkoto začeti blog. Ko je blog nastavljen, lahko preprosto začnete ustvarjati vsebino v urejevalniku objav in jo objaviti s klikom gumba.

Preberi več: Kako sestaviti spletno stran.

Ali lahko ustvarim blog brez WordPressa?

Ja! Obstaja več deset platform za bloganje, kot so Blogger, WordPress.com in TypePad. Vedno pa vam priporočamo, da začnete blog na samostojnih WordPressih, ker vam daje popolno svobodo za gradnjo bloga tako, kot želite, brez omejitev.

Kakšna je razlika med WordPress.com in WordPress.org (samostojen WordPress)?

WordPress.com je brezplačna platforma za bloganje, s katero lahko preprosto začnete blog, vendar ima veliko omejitev, kot sta omejena razpoložljivost tem in omejen prostor za shranjevanje. Poleg tega vam brezplačna platforma ne omogoča zaslužka na vašem spletnem mestu.

Za vodenje spletnega dnevnika WordPress.org, znan tudi kot samostojen WordPress, potrebujete lastno ime domene in račun za gostovanje. Z samostojno platformo dobite popoln nadzor nad svojim blogom, lahko zaslužite svoj blog tako, kot želite, dobite neomejene teme in možnosti prilagoditve ter uživate v neomejenem prostoru za shranjevanje, odvisno od ponudnika gostovanja.

Koliko stane začetek bloga?

Za začetek spletnega dnevnika o WordPressu, ki ga gostuje sam, morate kupiti ime domene za 14,99 USD na leto in račun za gostovanje, ki stane približno 7,99 USD na mesec. Začetek bloga bo stal le 110,87 USD letno.

Za svoj blog lahko najdete na tisoče brezplačnih tem in vtičnikov. Če pa imate raje premium teme in vtičnike, se lahko stroški vašega spletnega dnevnika zvišajo.

Ali lahko anonimno začnem blog?

Če želite objaviti blog, vendar ostati anonimen, morate poskrbeti za zaščito svoje domene z vklopljeno zasebnostjo WHOIS. Za anonimne bloge ljudje pogosto uporabljajo psevdonim / vzdevek za pisanje pod. Lahko celo ustvarite edinstveno e-pošto samo za pisanje svojega bloga.

O čem naj začnem blog?

Medtem ko lahko začnete blog o kateri koli temi, svetujemo, da začnete blog o temi, ki ste resnično strastni. Lahko pa začnete tudi osebni blog in dokumentirate svoje vsakodnevno življenje in se obrnete na isto misleče ljudi v spletu.

Ali lahko vodim blog z več avtorji?

Da. WordPress ima 5 privzetih uporabniških vlog, ki vam bodo pomagale pri upravljanju in nadzoru dovoljenj za vsakega avtorja na vašem spletnem dnevniku.

Ali lahko na svoj blog dodam trgovino z e-trgovino?

Ja! Če dodate prodajalno e-trgovine, lahko preprosto začnete prodajati fizične ali digitalne izdelke neposredno iz svojega spletnega dnevnika. Preprosto namestite vtičnik, kot je WooCommerce in vključite prodajalno e-trgovine v svoj blog, da boste lahko začeli prodajati svoje izdelke.

Kako lahko izvem več o terminologijah WordPress?

Glej to Pogoji slovarja WordPress za začetnike kadarkoli vas zmedejo čudni izrazi ali okrajšave WordPress.

Ali lahko začnem blog v več jezikih?

Z WordPressom lahko preprosto začnete večjezični blog z večjezičnim vtičnikom, kot je Polylang. Morda boste želeli izbrati tudi temo WordPress, ki podpira večjezični vtičnik, ki ga želite uporabiti.

Upamo, da vam je ta vodnik pomagal pri ustvarjanju spletnega dnevnika o WordPressu. Zabavajte se z bloganjem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map