Kako zgraditi spletno tržnico v WordPressu (2020)

kako sestaviti tržni wordpress


Ali želite v WordPressu zgraditi spletno tržnico?

Gradnja spletnega trga je eden najboljših načinov za zaslužek na spletu. Čeprav ne gre za hitro obogateno shemo, s pravimi strategijami je povsem mogoče zaslužiti soliden dohodek s spletno tržnico.

V tem članku vam bomo pokazali, kako zgraditi spletno tržnico v WordPressu.

Kaj je spletna tržnica?

Spletna tržnica je vrsta spletnega mesta za e-trgovino, ki uporabnikom omogoča, da postanejo prodajalec in navedejo svoje izdelke za prodajo. Kot lastnik tržnice nimate nobenega inventarja. Vaše podjetje je uporabnikom omogočiti, da na svojem spletnem mestu najdejo svoje izdelke in olajšajo transakcijo.

Zaslužite lahko tako, da za vsako prodajo na vašem trgu zaslužite posebno provizijo.

eBay je odličen primer spletne tržnice.

Koliko stane izdelava spletne tržnice?

Fizična tržnica bi stala milijone dolarjev in trajala leta, da bi jih postavili. Vendar pa je spletno tržnico mogoče zgraditi v manj kot eni uri in stane le 6,95 dolarja na mesec.

Tu so orodja, ki jih boste potrebovali za izgradnjo spletnega trga in poglejmo, koliko stanejo:

 1. Domena (14,95 USD / leto): Ime domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu, kot sta Google.com ali IsItWP.com. To je tisto, kar obiskovalci vnesejo v svoje brskalnike, da dostopajo do vašega spletnega mesta.
 2. spletno gostovanje (13,99 USD / mesec): Spletno gostovanje je mesto, kjer ljudje shranjujejo vsebino in datoteke svojih spletnih mest. Ko nekdo vnese vaš spletni naslov (ime domene), ga bo nato usmeril v datoteke spletnega mesta, shranjene na strežniku spletnega gostovanja.
 3. WordPress (brezplačno): WordPress je najbolj zanesljiva in priljubljena platforma za izdelavo kakršnih koli spletnih strani, vključno s tržnico.
 4. WooCommerce (brezplačno): WooCommerce je največji vtičnik za e-trgovino na svetu za WordPress.
 5. WC Wendors vtičnik (brezplačno): To je prvi vtičnik za tržno tržišče za WooCommerce, ki spletno mesto za e-trgovino pretvarja v popoln trg.
 6. SSL potrdilo (6,67 USD / mesec): SSL v naslovno vrstico doda zeleno ikono ključavnice, ki svojim strankam sporoča, da je vaše spletno mesto zanesljivo za obdelavo spletne transakcije.

To pomeni, da bodo skupni stroški izdelave spletnega mesta stali približno 263 dolarja letno, kar pomeni 22 dolarjev na mesec. Ko začnete, se vam zdi to nekoliko drago. Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da uporabnikom ponudimo vse, kar potrebujejo za 6,95 USD na mesec. Plačajte letno in prihranite več na Bluehostu.

bluehost-woocommerce-napoti

Bluehost je uradno priporočen WordPress ponudnik gostovanja pri WordPress.org. Ponujajo široko paleto možnosti gostovanja, toda za spletno tržnico priporočamo njihovo gostovanje v WooCommerce, ki je priloženo vsem, kar potrebujete za tržnico.

Zahtevajte to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

1. korak: Ustvarjanje spletne trgovine z WordPressom

Najprej morate upoštevati naš korak za korakom navodila za ustvarjanje spletne trgovine v WordPressu z uporabo WooCommerce.

Čeprav je WooCommerce močan vtičnik, ustvarja samo eno prodajalno in lahko samo dodate izdelke. Ta trgovina ne omogoča prodajalcem, da se prijavijo, kar pomeni, da boste za pretvorbo spletne trgovine v tržnico potrebovali dodatek ali vtičnik..

2. korak: Preklop vaše trgovine v tržnico s pomočjo vtičnika

Ko je spletna trgovina pripravljena, lahko nadaljujete in namestite WC prodajalci vključiti. Za več podrobnosti si oglejte naš članek o namestitvi vtičnika WordPress.

WC vtičnik za prodajalce bo deloval kot dodatek in spremenil vašo spletno trgovino posameznega prodajalca v tržnico več ponudnikov. Ko ga nastavite, se lahko prodajalci prijavijo, dodajo svoje izdelke in prodajo na spletu s svojega spletnega mesta.

Kot skrbnik lahko nadzorujete prodajalce in tržnico. Vtičnik vam omogoča, da določite odstotek provizije za prodajo, kategorije izdelkov, prehodna plačila in drugo.

Ko je aktivirano, lahko nadaljujete naprej WC prodajalci »Nastavitve strani za spremembe na vašem spletnem mestu.

Nastavitve WC prodajalcev

V splošnih nastavitvah boste našli naslednje možnosti:

 • Dovoli registracije prodajalcev
 • Pogoji & potrditveno polje pogojev
 • Ročna odobritev prodajalca
 • Postanite prodajna povezava

Obstajajo tudi druge nastavitve. Izberete lahko možnosti, ki jih želite omogočiti na svojem trgu.

Opomba: Kliknite gumb “Shrani spremembe”, preden se premaknete na druge zavihke za nadaljnje nastavitve.

Po tem lahko preklopite na zavihek „Komisija“, če želite dodati nastavitve provizije za prodajalce. Odstotek, ki ga dodate v tem polju, bo znesek, plačan prodajalcem za njihovo prodajo.

Komisija

Prav tako lahko dodate ločen odstotek provizije za vsakega prodajalca in izdelke.

Zdaj lahko odprete kartico »Zmogljivosti« in upravljate dovoljenja prodajalcev. Splošne nastavitve zmogljivosti imajo več možnosti, ki vključujejo dovoljenje prodajalcem, da dodajajo / urejajo izdelke, izdelke potisnejo neposredno na trg brez odobritve, si ogledajo in izvozijo naročila ter vnaprej prodajna poročila.

Zmožnosti

Če na kartici Zmogljivosti preklopite na nastavitve »Izdelki«, lahko dodate vrste izdelkov, možnosti vrste, jezičke s podatki o izdelku in prodajalcem omogočite dodajanje predstavljenih izdelkov.

Zmogljivosti izdelka

Nato lahko odprete nastavitve »Naročila« in konfigurirate, kaj naj prodajalec vidi za naročilo, ki ga prejme. Obstaja več nastavitev, ki omogočajo prodajalcem, da si lahko ogledajo opombe o naročilu, dodajo opombe o naročilu, si ogledajo ime stranke, ime za dostavo, naslove in še več.

Preprosto lahko počistite katero koli nastavitev, za katero nočete, da jo prodajalci vidijo za svoja naročila.

Zmogljivosti naročil

Ko končate z nastavitvami zmogljivosti prodajalcev, se lahko pomaknete na kartico »Prikaz«.

Ima nastavitve po meri za ustvarjanje strani za prodajalce. Če želite ustvariti strani, lahko greste na Strani »Dodaj novo v WordPress-u in dodajte kratke kode, podane v vsaki spustni vrstici.

Pokaži kratice kod na strani

Ko ustvarite strani s temi bližnjicami, se preprosto vrnite in jih izberite na kartici »Prikaz«.

Na isti strani se pomaknite navzdol do možnosti »Trgovinske nastavitve« in spremenite prodajne možnosti posameznega prodajalca, ki vključujejo URL prodajalca, predlogo za glavo v prodajnem oknu, ime prodajnega mesta itd..

Shranite nastavitve

Po tem lahko odprete kartico »Plačila«. Če imate izkušnje s spletnimi tržnicami, bi vedeli, da prodajalci plačujejo na tedenskih, dvotedenskih in mesečnih neto.

Priporočen način pa je, da plačila ročno izbrišete. Medtem lahko spremljate preglede izdelkov in obdelujete zahteve strank za vračilo.

Plačila

Uporabite lahko tudi plačani dodatki od prodajalcev WC-ja do nastavitve samodejnih plačil prodajalcem. Ta vtičnik podpira Stripe, Escrow, MangoPay in še več.

Vsak način plačila ima svoje nastavitve. Ko izberete prehod za plačilo, boste morda morali vnesti svoje ključe API, da bodo plačila potekala brez težav.

S tem so končane nastavitve vtičnika za prodajalce WC-ja. Vrnite se do nastavitev WooCommerce, da strankam omogočite upravljanje računa.

3. korak: Dovoli kupcem, da ustvarijo račun

Preprosto pojdite WooCommerce »Nastavitve stran. Na zavihku »Računi in zasebnost« morate izbrati vse nastavitve za ustvarjanje računa.

Ustvarjanje računa

Pomaknite se do dna in kliknite gumb ‘Shrani spremembe’.

4. korak: Dodajanje strani računov v svoj navigacijski meni

Nato lahko nadaljujete in v navigacijski meni postavite možnost registracije računa. Olajšal bo postopek registracije strank in vsi vaši uporabniki se lahko hitro prijavijo.

Morate obiskati Videz »Meniji strani, da dodate strani Moj račun in blagajno v svoj navigacijski meni.

Nastavitve menija

Ko dodate te strani, za nadaljevanje kliknite gumb »Shrani meni«.

Če ni na voljo strani »Moj račun«, pojdite naprej in ustvarite novo stran z naslovom »Moj račun«. Na tej strani morate dodati to kratko kodo:

[woocommerce_my_account]

5. korak: Zaženite in upravljajte svojo spletno tržnico

Ko je spletna tržnica pripravljena, lahko preizkusite, ali vse deluje, kot je pričakovano, z ustvarjanjem novega računa, odobritvijo preizkusnih čakajočih zahtev ponudnika in še več.

Prodajalci se lahko registrirajo za račun in se prijavijo v svoje račune z vašega spletnega mesta.

Registracija prodajalcev

Po prijavi lahko prodajalci svoje izdelke dodajo na spletno tržnico. Svoje trgovine morajo postaviti za ogled naročil, poročil o prodaji in drugih podrobnosti.

Vsi prodajalci morajo navesti tudi podatke o plačilu za prejem plačila na podlagi izbranega prehoda za plačila. Za ročno obdelavo plačil morajo prodajalci predložiti podatke o svojem bančnem računu.

Podatki o plačilu

Prejeli boste tudi več e-poštnih obvestil o dejanjih prodajalcev. Vključuje obvestila o zahtevkih izdelkov. Izdelek lahko odobrite, uredite ali izbrišete, saj imate popoln nadzor na svojem spletnem trgu.

Priporočamo tudi, da si ogledate te članke, da izboljšate uspešnost na trgu e-trgovine:

 • Kako nastaviti sledenje e-trgovine Google Analytics za WooCommerce
 • Najboljše teme WooCommerce za vašo spletno tržnico
 • Najboljše platforme e-trgovine za trge Multivendor

To je vse.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal naučiti, kako zgraditi spletno tržnico v WordPressu. Morda boste želeli preveriti tudi naš članek o najboljših podjetjih za gostovanje v e-trgovini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map