Kratke kode nikoli ne smejo biti vključene s temami. Obdobje

ThemeForest pred kratkim posodobil njihovo Zahteve za oddajo teme WordPress da bi bili bolj strogi in bolj usklajeni z najboljšimi praksami pri razvoju teme WordPress.


Smernice zahtevajo uporabo več glavnih funkcij programa WordPress, standardnih kljuk za teme in onemogočanje funkcij PHP (na primer base64 in fopen), nikoli ne bi smeli imeti mesta v WordPress temi začeti z.

V bistvu je precej WordPress.org Pravilnik o pregledu teme, daj ali vzemi nekaj stvari.

Na splošno je korak v pravo smer in se premaknete na promocija najboljših praks na enem izmed najbolj priljubljenih tematskih trgov WordPress na mreži. Obstaja samo ena težava …

Dopustne kratice

Ena stvar, ki mi je še posebej ušla v oči, je bila, kako Dovoljena je bila določena „dopustna“ funkcionalnost kode (tj. z neposrednim vključevanjem preko datoteke function.php v temi). Tisti, ki so navedeni kot “dopustni”, so vključevali naslednje:

 • gumbi
 • tabele s cenami
 • posode za slike
 • kapljice
 • seznamih

Nedopustne kratke kode vključujejo: zemljevide, harmonike in stikala, vsebino v škatlah, stolpec, kontaktne obrazce, grafikone.

Problem s kratkimi kodami v temah

Ne morem res bolje kot to Justin Tadlock že ima. Ena najbolj opaznih vprašanj je, da uporabnik, ko spremeni teme, kratke kode ne bodo več razčlenjene.

Recimo, da je tema “Super Awesome” imela funkcijo kratkega koda, ki prikaže veliko zeleno tipko s povezavo, ko vtipkate nekaj, kot je [gumb url ="http://example.com"] Velika zelena tipka [/ gumb].

Veliki zeleni gumb

Ko preklopite na drugo temo (sprijaznimo se, ljudje se zlahka dolgočasijo po temah), ni več velikega zelenega gumba. Namesto tega, v objavi vidite nerazdeljeno kratko kodo kot da bi šlo za kakšen drug del vsebine, kot je ta:

[gumb url = ”http://example.com”] Velika zelena tipka [/ gumb]

Videti je grdo, zmedeno in nenatančno, in to je bolečina, da se uporabnik vrne nazaj in odstrani / zamenja vse.

Druga težava s kratkimi kodami v temah

Nekaj, o čemer je Tadlock prešel v svojem članku o “Norost s kratkimi kodami”, je, da je veliko kratkih kod tako enostavno in v obliki HTML, da bi bilo uporabnikom celo najbolje, da jih malo napišejo (* dahnejo *) prava koda HTML.

Isti [gumb url ="http://example.com"] Lahko bi bila koda kratkega besedila [/ button] v mojem zgornjem primeru enostavno prepisati kot nekaj takega:

Tukaj je besedilo gumba

Medtem ko morda v novi temi ni izbirne kode CSS, ki izbira izbirnik gumba., Se prikaže vsaj običajna povezava. Kar je veliko izboljšanje nad nerazdeljeno [gumb] kodo, ki se prikaže v vsebini objave.

Poleg tega verjamem vsem uporabnikom WordPress-a mora imeti vsaj nekaj osnovnega razumevanja kode HTML. Če jih učite, tudi v majhnih kosih (na primer, kako zgraditi povezavo) bo pomagalo. Če razumejo kratko kodo, ne bodo potrebovali veliko več, da bodo razumeli osnovni HTML.

Toda Uporabniki ne skrbijo!

Pogost argument, ki se brani vseh vrst slabih praks, ko gre za razvoj tem, je, da uporabnikom preprosto ni vseeno. Mislim, morda nikoli ne želijo posodobiti svoje teme, v tem primeru to izdaja kratkega koda bi bila sporna.

Težava je v tem, da nekateri uporabniki neizogibno bodo želeli preklopiti teme nekega dne. Nekateri uporabniki bodo želeli v temo namestiti vtičnik, ki bi lahko bil v nasprotju s kakšno drugo slabo premišljeno kodo.

Potem jih bo verjetno skrbelo in verjetno se bodo vprašali, ali je tema, ki so jo kupili s 100-imi vgrajenih kratkih kod in drugo odvečne lastnosti se je res splačalo.

Pravi način za vključitev kratkih kod

Vstavite ga v vtičnik. Res preprost vtičnik. Ne potrebuje ločene plošče z možnostmi. Samo dobesedno kopirajte in prilepite karkoli boste želeli vključiti prek datoteke function.php teme in ga vstavite v vtičnik namesto tega.

Lahko bi ga celo povezali z nečim podobnim Aktiviranje vtičnika TGM da se zahteva pri aktivaciji teme. Ali pa tudi ne. A tema je še vedno tema brez kratkih kod.

Na ta način, če uporabnik spremeni teme, je kratke kode bodo še vedno delovale, ker to funkcionalnost upravlja vtičnik, ki je še vedno aktiven.

Mogoče bi tudi vtičnik lahko enqueue slogi tudi za kratice. Tako bodo veliki zeleni gumbi, ki ste jih vključili s kratico

, še vedno veliki zeleni gumbi, ne glede na uporabljeno temo.

Zakaj je ThemeForest dovolil “dopustne” kratke kode?

Težko je reči, kakšen je bil točno razlog za to odločitev. Japh Thomson, evangelist WordPress v podjetju Envato (matično podjetje ThemeForest), je to povedal o tem v komentarju na WPMU.org:

Kompleksna funkcionalnost kratkega koda res mora biti vtičnik, ne pa tema. Prav tako je smiselno, če menite, da ima večina naših avtorjev več tem.

Očitno ga dobi. Torej je meni skrivnost, zakaj obstajajo kakršne koli “dopustne” kratke kode nasploh. In da, vem, da je v zgornjem citatu uporabil besedo “zapleteno”, dopustne kratke kode pa so ponavadi precej preproste (kapljice, seznami itd.).

Kot kratka koda je morda preprosto, težave, ki sem jih opisal zgoraj, bodo še vedno obstajali. Pokazalo se je, da se je ThemeForest odzival na povratne informacije skupnosti, zato je mogoče to pravilo v prihodnosti spremeniti.

Zaključek

To objavo zavedam zdi se malo nitkasto, in te nove smernice so vsekakor velik korak v pravo smer. Toda resnično ni razloga, da bi bila v temo dovoljena kratka koda, preprosta ali ne.

Ali si lahko omislite situacijo, ko mora javno objavljena tema nujno vključevati funkcijo kratkega koda prek svojih funkcij.php?

– Theme Lab (@themelab) 9. julij 2013

Opozorilo o spojlerju: Nisi dobil nobenega odgovora na ta tvit z resničnim primerom kratke kode, ki jo je treba nujno vključiti v javno objavljeno temo.

To je zato, ker samo ni uporabniku prijazen da se uporabnik vrne nazaj in zamenja stotine kratkih kod, ko je prešel na temo, ki nima popolnoma enake podpore za kode.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map