Nehajte se pritoževati o strgalih in začnite izkoristiti njih

Če imate pol-priljubljen blog, obstaja velika verjetnost, da imate nekaj spletnih mest za strganje, ki kopirajo objave neposredno iz svojega vira. Ko ujamete spletno mesto, ki to počne, boste na začetku verjetno zelo razburjeni in videli boste, kako so ti kopirali vse vaše trdo delo in vam verjetno sploh niso dali zasluge. Namesto da bi se razjezili, se zravnajte.


V tej objavi bom opisal nekaj načinov, kako to storiti v WordPressu, tako da zgradim povezave do vašega spletnega dnevnika (tudi ko je strgalec priročno “pozabil”, da vam ga zaslužim):

 • Kako uporabljati RSS footer vtičnik, če želite v svoj vir vstaviti povezave (ali karkoli druge vsebine).
 • Kako uporabljati FeedBurner FeedFlares za vstavljanje povezav v družabnih zaznamkih v svoje vire in lastne vmesnike po meri.
 • Kako namestiti YARPP (Še en dodatek za povezane objave), da samodejno vstavite povezane povezave do objav v vir.

Preberite si, če si želite ogledati ostalo, tudi video je…

RSS footer

Tole RSS footer plugin by Yoast je priljubljena rešitev za dodajanje avtorskih sporočil in drugih sporočil (vključno z oglasi in povezavami) v vaše vire. Nastavitev je precej preprosta, po namestitvi vtičnika prilagodite sporočilo, ki ga želite prikazati v nogi RSS svojih objav.

RSS footer

Privzeto sporočilo na posnetku zaslona vključuje povezavo do vaše objave in povezavo do vašega spletnega dnevnika. Obstajajo tudi številni drugi parametri, vendar je edini, ki mora biti resnično dinamičen %% POSTLINK %% eno.

Videla sem, da ljudje spodaj postavljajo slikovne oglase, še več besedilnih povezav do strani na svojem spletnem mestu in sporočil, kot je “Ta objava je ukradel strgalec.” Upoštevajte, da se ta sporočila ne bodo prikazala samo na okencih, ki strgajo vaše spletno mesto, temveč se bodo prikazala tudi v vašem viru (kjer ga vidijo dejanski ljudje).

Glede na to najbrž ne bi priporočal sporočil, kot je “To objavo je ukradel strgalec”, saj vaši človeški RSS naročniki morda ne razumejo, kaj to pomeni.

Še en povezan post vtičnik

To je vtičnik, ki ga priporočam za skoraj vsak blog. Če imate dovolj objav, če želite imeti sorodne objave, jih uporabite YARPP. Praktično je zagotovljeno, da bodo obiskovalci na vašem spletnem mestu dlje obdržani, saj običajno poiščejo več stvari

Ko ga prvič namestite, lahko opazite, da sprva ne zazna nobene povezane objave (tudi ko imate na spletu topo objav). Verjetno je to zato, ker je bil prag ujemanja nastavljen previsoko, ali predpomnilnik povezanih objav še ni bil ustvarjen. Oglejte si Pogosta vprašanja o YARPP za več informacij o tem.

Po namestitvi imate možnost samodejnega prikazovanja objav na svojem spletnem dnevniku in v svojem viru. To ne samo da ohranja nizke stopnje ovir, ampak je dober način, da na vse spletno mesto dobite povezave do vseh avtomatiziranih strgalnikov, ki kradejo vašo vsebino.

RSS Footer + YARPP Screencast

V tem predvajanju zaslona namestim vtičnik RSS footer in preidem nekatere nastavitve. Prikažem tudi, kako sem tukaj v tematskem laboratoriju nastavil svoje nastavitve YARPP, pa tudi možnost za prikaz povezanih objav v virih.

Bonus: FeedBurner FeedFlare

FeedBurner FeedFlare je storitev, ki jo ponuja, ste uganili, FeedBurner. Če ste že kdaj videli povezave, kot je »Shrani to objavo v Ukusno« ali dinamična števila komentarjev v virih, to storite tako.

Potem ko ste nastavite vir FeedBurner, pojdite na zavihek »Optimiziraj« v računu in aktivirajte FeedFlare. Od tu je nekaj “uradnih” FeedFlares, ki jih lahko uporabite.

Tematski laboratorijski napaki

V tematskem laboratoriju uporabljam: pošlji to po e-pošti, preštej komentarje in shrani v Delicious, pa tudi par po meri s povezavo nazaj do moja domača stran in do moj Twitter. V zadnjem času bi bilo morda bolje, da se to dvoje povežete s prej omenjenim RSS footer.

Če pa želite nastaviti lastne povezave FeedFlare po meri, kot je moja, kakšen boljši način bi bil, kot da pogledam dejanske datoteke XML, ki jih uporabljam sam?

Ko spremenite datoteke XML za lastno uporabo (razen če ne želite, da so povezave do mene v vsaki od vaših objav), jih preprosto naložite na strežnik in prilepite URL-je v polje »Dodaj novo flare«.

Notranje povezovanje

Poleg teh tehnik, ki očitno olajšajo stvari, je dobra ideja, da v svoje dejanske objave vključite tudi notranje povezave. Opazili boste, da to počnem precej, ko objavim objavo.

Uporabite lahko tudi vtičnik, kot je Notranja povezava (za prenos se morate naročiti na njihov RSS), da samodejno vzpostavi povezave za določene ključne besede.

Kot vedno, uporaba v zmernih količinah.

Zaključek

Osebno tega prej nisem uporabljal, ampak Tynt zdi se, da je priporočljivo, če gre za ravnanje s strgali. Če ima kdo izkušnje s tem, bi rad vedel za to v komentarjih.

Prepričan sem, da se nekateri ne strinjajo z mano glede mojega stališča o strgalnikih. Sovražim plagiat ravno toliko kot vsi drugi. Poskušam si namesto, da bi zapravljali čas za boj proti strgalom, zakaj ne bi namesto tega postavili YARPP, RSS footer, druge notranje povezave in jih uporabili v svojo korist?

Res ne verjamem je prehod na odlomke odgovor, v nasprotju s polnimi viri vsebin. Morda boste odvrnili strgalnike, a resnično razjezili vaše naročnike RSS hkrati. Kar je bolj pomembno?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map