Oglejte si, kako enostavno je Widgetize WordPress teme

Priprava tem za pripomočke za teme res ni tako težka, kot si morda mislite. Omogočanje tematike običajno vključuje pripravo elementov stranske vrstice za pripomočke. Grem čez kaj točno je tema, ki je pripravljena na gradnike v prejšnjem članku. Če imate temo kodirano v čistem CSS-ju, lahko traja celo 5 minut ali manj, in pokazal vam bom, kako.


 • Zagotavljanje, da je vaša tema »pripomočki prijazni«
 • Ustvarjanje datoteke function.php za registracijo stranske vrstice
 • Statično stransko vrstico zaprite v pogojno oznako dinamične stranske vrstice
 • Izdelava več območij, pripravljenih za gradnike
 • Drugi ustvarjalni načini uporabe pripomočkov

Začnite widgetizing svoje teme in preberite …

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da se prepričate, da je vaša stranska vrstica (ali kar koli že vihtete) tisto, kar rad imenujem kot pripomoček. To vključuje oblikovanje HTML-ja na določen način. Idealni element stranske vrstice v WordPress-u, pripravljeni na gradnike, je kodiran tako:

Kategorije

Opazite, kako je to zelo čista koda. Ni nobenih div in nobenih dodanih razredov v

  in
 • oznake.

  Naslednji štirje primeri so prav tako močni.

  Kategorije

 • Kategorije

 • Kategorije

  Kategorije

  Da, v teh primerih so dodani divji deli, ki pa jih je mogoče uporabiti s sistemom WordPress widget. Dokler med obema nič

   oznake so potrebne za oblikovanje CSS, dobro bi morali iti. S tem je naslednji primer ne pripomoček prijazen.

   Kategorije

   To je zato, ker so v

    in
   • oznake. Prepričajte se, da je vaša tema kodirana na enega izmed najbolj “idealnih” pripomočkov do pripomočkov, da se izognete tej težavi.

    Registrirajte stranske vrstice

    Naslednji korak je ocena vaše postavitve. Koliko widgetized območij želite? Eden ni problem. Dva ali več tudi nista problem. Lahko jih celo oblikujete na različne načine, dokler so pripomočki, kot je razloženo zgoraj.

    Prva stvar, ki jo boste morali narediti, je ustvarjanje function.php datoteko v vašem tematskem imeniku. To je datoteka, s katero lahko spremenite funkcijo WordPress s kodo PHP, ne da bi uporabljali vtičnik – ali urejali jedrno kodo. Vse je vgrajeno v določeno temo.

    Naj se vrnemo k idealnemu formatu elementov stranske vrstice, prvemu primeru v tej objavi. Če želite registrirati stransko vrstico s tem oblikovanjem, bi v našo datoteko function.php postavili naslednjo kodo.

    <?php
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (matrika (
    ‘before_widget’ => ”,
    ‘after_widget’ => ”,
    ‘pred_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Zdi se precej samoumevno, kajne? Naslov »Kategorije« je bil priložen

    in

    , zato smo postavili, da je to vrednost za before_title oziroma after_title. Kodo lahko postavite tudi v drug pred_widget in after_widget, da vsak element pripomočka pripnete v drugo kodo, ki jo morda potrebujete za svojo postavitev.

    Pogojne oznake stranske vrstice

    Hej, pogojna oznaka? Upajmo to se sliši znano. Uporabili bomo nekaj podobnega, da preverimo, ali je stranska vrstica registrirana s pripomočki in ali so aktivni. Na vrh stranske vrstice (ali tam, kjer želite, da se prikažejo pripomočki), postavite naslednjo kodo.

    <?php if (! function_exists (‘dinamična_strana’) ||! dinamična_stranica ()): ?>

    Stvari na stranski vrstici so vmes, nato pa…

    <?php endif; ?>

    Prepričajte se, da imate cilj; po odprtju, če se izjava v nekem trenutku ali celotna tema zlomi. Če ste v tem trenutku naredili vse pravilno, mora biti vaša tema pripravljena za gradnike. Vendar še nismo končali …

    Več območij, pripravljenih za gradnike

    Z nekaj dodatki in spremembami v datoteki function.php in še nekaj, če so izjave v datotekah z temami, lahko imate toliko želenih področij, vsako s svojim edinstvenim imenom.

    Recimo, da ste imeli postavitev treh stolpcev z dvema stranskima vrsticama – ena na levi in ​​druga na desni. Oboje želite spremeniti ločeno. Pri obeh bomo sodelovali s strukturo stranske vrstice prvega primera. Vaša datoteka function.php bo izgledala tako:

    <?php
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (matrika (
    ‘ime’ => „Leva stranska vrstica“,
    ‘before_widget’ => ”,
    ‘after_widget’ => ”,
    ‘pred_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (matrika (
    ‘ime’ => ‘Desna stranska vrstica’,
    ‘before_widget’ => ”,
    ‘after_widget’ => ”,
    ‘pred_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Upoštevajte novi imeni niz matrike. To lahko poimenujete karkoli želite, vendar poskusite biti opisni. Ko greste v datoteko sidebar.php ali kjer koli se stranske vrstice nahajajo v vaši temi, uporabite naslednjo pogojno oznako – z imenom stranske vrstice, ki ste jo izbrali v function.php. Prepričajte se tudi, da v tej datoteki ni napačnih presledkov ali prelomov vrstic, ker lahko med urejanjem pojavljajo opozorilna sporočila..

    <?php if (! function_exists (‘dinamična_strana’) ||! dinamična_stranica ("Leva stranska vrstica")): ?>Tukaj privzete stvari z leve stranske vrstice …
    <?php endif; ?>

    In za desno stransko vrstico …

    <?php if (! function_exists (‘dinamična_strana’) ||! dinamična_stranica ("Desna stranska vrstica")): ?>Tukaj so privzete stvari v desni bočni vrstici…
    <?php endif; ?>

    Prepričajte se, da je vse skladno glede imen, ki ste jih izbrali v obeh datotekah.

    Druge stvari, ki jih lahko počnete s pripomočki

    Gradnikov ni treba uporabljati za stranske vrstice. Uporabljajo se lahko za druge stvari, kot so noge, ali celo v glavi. Teoretično vam ni treba vstaviti nobene “privzete” kode med pogojno oznako. Bodite kreativni z njo in uporabite domišljijo. Uporabite pripomoček v svoji glavi za zavrtite oglase, ali imajo pripomoček za prijavo v nogi, ali kjer koli želite – odvisno od vas.

    Zaključek

    Upam, da ste se naučili iz te vadbe in zdaj veste, kako lahko povežete svoje teme. Če med urejanjem česar koli prihaja do napake, na primer “glave že poslane …”, boste morda morali dvakrat preveriti datoteko svoje funkcije.php in se prepričajte, da ni prostora za zapiranje ?> oznaka.

    Nekaj ​​nadaljnjega branja je na voljo na Avtomatski in WPDesigner. Na teh straneh je še nekaj kratkih različic kode.

    Če vam je bilo všeč, lahko komentirate ali delite. Pozdravljam vse povratne informacije. Prepričajte se tudi, da ste se naročili krmo če še niste bili na voljo za najnovejše izdaje in vaje.

    Jeffrey Wilson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map