Pomen varnostnega kopiranja spletnega mesta WordPress

Redno varnostno kopiranje spletnega mesta. To ve vsak izkušeni lastnik spletnega mesta. Na žalost mnogi novi uporabniki WordPressa ne vzamejo varnostnih kopij tako resno, kot bi morali. To se včasih spusti na domnevo, da bo vse v redu. Drugi so si ogledali varnostno kopiranje svojih datotek in sklenili, da je preveč zamudno ali predrago. V resnici bi lahko, če bi šlo kaj z vašim spletnim mestom narobe, izgubili vse.


Lastniki spletnih strani niso redki, da varnostnih kopij ne jemljejo resno, dokler ne gre kaj narobe. Težka lekcija, ki je nikoli ne pozabijo. Če ste pametni, boste že od začetka navadili varnostno kopirati spletno mesto.

V tem članku bomo preučili, zakaj je varnostno kopiranje vašega spletnega mesta WordPress tako pomembno.

Izpusti strežnika

Nobeno gostiteljsko podjetje na svetu ne more ponuditi 100% uptime in zanesljivo. Tudi najboljša podjetja za gostovanje WordPress so imela hude težave s svojimi podatkovnimi centri. V tem času lahko kupci v tem času doživijo nepravilen izpad in težave.

Obstaja več razlogov, zakaj se strežnik lahko spusti. Leta 2007 je bila na primer moč RackSpace popolnoma prekinjena, ko se je tovornjak zaletel v enega od njihovih električnih generatorjev. Drugi izpadi so posledica stvari, kot so programske napake, okvare trdega diska ali sprememba strukture strežnika.

Ko strežnik odpade, lahko gostiteljsko podjetje običajno (vendar ne vedno) pridobi svoje podatke. Vendar pa se boste morda morali vrniti na različico svojega spletnega mesta, ki je stara nekaj dni. Ko torej vaše podjetje za gostovanje propad, lahko izgubite nekaj dni dela.

Spletne strani WordPress so ranljive za taksist

WordPress je daleč najbolj uporabljen sistem za upravljanje vsebin za objavljanje vsebin na spletu. Morda so zato napadalci in neželeni pošiljatelji tako pogosto tarča. Kot je raziskovalo, je 39% hakiranih WordPress spletnih mest uporabljalo zastarelo različico programske opreme. Tudi če na svojem spletnem mestu uporabljate varnostni vtičnik, še vedno obstaja tveganje, da na vaše spletno mesto zlonamerni skript vbrizga zlonamerno programsko opremo ali virus..

Morda niti ne veste, da je nekdo okužil vaše spletno mesto. Eden od pogostih tehnikov hekerjev je prepisovanje ene datoteke datotek z lastno kodo. To jim omogoča, da naredijo več različnih stvari, kot je uporaba vašega spletnega mesta za pošiljanje tisoč neželenih e-poštnih sporočil. Posledično bodo vaš strežnik na črnem seznamu nadzorniki neželene pošte in nobeno od e-poštnih sporočil, ki jih pošljete s svojih spletnih mest, ne bo prejeto.

Ni pomembno, kako izkušeni ste: Napake se zgodijo

Tudi izkušeni lastniki spletnih strani, ki že nekaj let delajo na spletu, občasno delajo napake. Napačne datoteke se lahko prepišejo ali izbrišejo. Ali preprost ukaz MySQL z majhno napako lahko povzroči napačno posodobitev številnih podatkov.

Preverite tudi: Kako najeti razvijalca WordPress

Napake niso nekaj, kar se dogaja vsak dan, ko pa se zgodijo, boste veseli vseh vaših zadnjih varnostnih kopij.

Ne morete se samo zanašati na svoje podjetje za gostovanje za varnostne kopije

Mnoga podjetja za gostovanje spletnih strani ponujajo dnevne ali tedenske varnostne kopije vašega spletnega mesta. Če gre kaj narobe, vam to omogoča, da dobite kopijo zadnje delovne različice svojega spletnega mesta. Večina gostovalnih podjetij lahko celotno spletno mesto vrne do točke, ko je vaše spletno mesto delovalo pravilno. Zavedajte se, da načrti skupnega gostovanja ne morejo vedno ponuditi te funkcije, saj je na istem strežniku na stotine drugih spletnih mest.

Naložba spletnih strani, ki jo dnevno gosti vaše gostovanje, ponuja nekaj razmišljanja, vendar je nevarno, da se zanašate samo na vaše gostovanje kot edino varnostno rešitev. Rezervni sistemi za gostovanje podjetij so vedno lastni. Kot smo že omenili, lahko gostiteljska podjetja zaradi električnih težav, izpadov pogona in še več povzročijo izpade. Če torej varnostna kopija gostuje na isti lokaciji, se lahko med izpadom tudi varnostna kopija izgubi.

Bodite pametni in pogosto ustvarite varnostno kopijo

Pomembno je, da redno varnostno kopirate spletna mesta. Vsakodnevno varnostno kopiranje do osebnega računalnika ni vedno praktično, še posebej, če vaše spletno mesto uporablja veliko prostora za shranjevanje. Bolj praktična rešitev je uporaba zunanje storitve za varnostno kopiranje datotek.

Obstaja več rezervnih vtičnikov WordPress, ki bodo varnostno kopirali različico spletnega mesta, ki je v zadrgi, na vaš strežnik. To ni resnično koristno, če vaše gostiteljsko podjetje ponuja vsakodnevne varnostne kopije, saj bo varnostna datoteka shranjena v vašem glavnem paketu gostovanja. Če vaše spletno mesto ne deluje brez povezave, ne boste mogli dostopati do varnostne kopije.

Priporočam uporabo BackupBuddy za varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress. Omogoča vam, da samodejno načrtujete varnostne kopije in jih shranite neposredno v oblak. Prav tako lahko preverite naš strokovno izbran seznam rezervnih vtičnikov WordPress za dodatne možnosti.

Ne pustite se zavajati, da se zaradi tega, ker se z vašo spletno stranjo v preteklosti ni zgodilo nič slabega, v prihodnosti ne bo zgodilo nič slabega. Do incidentov se običajno pride, ko jih najmanj pričakujete. Ko to storijo, boste hitro ugotovili, da so zamudni, stresni in dragi. Bodite pametni in pogosto ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta WordPress. Veseli boste, da ste ga storili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map