Додајте Видгетизед Фоотер у своју ВордПресс тему

Инспирација за овај туториал долази од а твеет примио сам са повратним информацијама за ускоро пуштена на слободу РС12 тема.


одговор закморрис твиттер

Иако се видгетизед фоотер није на крају створио у РС12 теми, одлучио сам да напишем овај туториал да покажем људима како тачно додати видгетизед фоотер у своју тему. У овом водичу ћете научити:

 • ХТМЛ и ЦСС код потребан за израду видгетизед фоотер-а
 • Како додати најчешће коришћене тагове предложака ВордПресс-а као резервере
 • Како спојити подножје и поставити видгете у њега

Биће пуно кода у овом посту, па ако сте спремни за то, прочитајте даље …

Користићу Греен Раис ВордПресс тема као мој пример у овом туториалу. Тренутно подножје само има стандардну „ауторску“ поруку и кредите.

ХТМЛ

Први корак је додавање ХТМЛ маркирања. Рецимо да ћемо имати три различита одељка у подножју подножја са листама најновијих постова, месечним архивима и дневним архивима. Овај ХТМЛ код поставићемо изнад тренутне линије „ауторског права“.

Недавни постови

Монтхи Арцхивес

Дневне архиве

У основи овај код ставља сваки „видгет“ у див. Унутар сваког виџета је наслов и неуређена листа са везама. Да, знам да везе нигде не иду. Касније ћемо то заменити ознакама предлошка за ВордПресс. Ево шта смо до сада имали:

Зелене зраке фоотер 1

ЦСС

Као што видите, ово не изгледа тако добро без иједног ЦСС стајлинга. Додајте следећи код у вашу табелу стилова.

.фоотер-итем {
плута: лево;
ширина: 33%;
паддинг-боттом: 10пк;
}
.фоотер-итем ул {
паддинг-лефт: 15пк;
}

Оно што овај код чини је помицати сваку ставку подножја на лијевој страни, што у основи значи да могу бити један поред другог. Ширина је постављена на 33%, што даје довољно простора за три ставке подножја у једном реду. Испод сваке ставке подножја додаје се мало облога. Други комад само подноси листе са 15 пиксела лево.

Сада можете видети да ХТМЛ и ЦСС почињу да се зближавају. Ево шта би требало да имате до сада:

Греен Раис Фоотер 2

ВордПресс код

Тренутно имамо гомилу празних ХТМЛ веза, без стварног ВордПресс кода. Заменимо листе под Недавне поруке, Месечне архиве и Дневне архиве еквивалентима ознаке ВордПресс предлога. Замените оно што тренутно имате следећим:

Недавни постови

  <?пхп вп_гет_арцхивес (‘типе = постбипост)&лимит = 4 ‘); ?>

Монтхи Арцхивес

  <?пхп вп_гет_арцхивес (‘лимит = 4’); ?>

Дневне архиве

  <?пхп вп_гет_арцхивес (‘тип = дневно)&лимит = 4 ‘); ?>

Параметри би требало да буду прилично јасни, али ако нисте сигурни ни у један од њих, покушајте да потражите вп_гет_арцхивес у Алат за тражење тагова за ВордПресс предложак. Запамтите, ја само користим ознаке шаблона вп_гет_арцхивес () као резервирано место. Пребацићемо их са другим ВордПресс-овим видгет-има касније, након што подесимо подножје.

Видгетизе Ит

За овај део уџбеника позајмићу делове из свог претходног видгетизинг тхемес Приручник.

Први корак је регистрација „бочних трака“. Да бисте то учинили, једноставно замените тренутни садржај датотеке фунцтион.пхп са следећим:

<?пхп
иф (фунцтион_екистс (‘регистер_сидебар’))
регистер_сидебар (низ (
‘име’ => ‘Сидебар’,
‘бефоре_видгет’ => ”,
‘афтер_видгет’ => ”,
‘пре_титле’ => ‘

‘,
‘афтер_титле’ => ‘

‘,
));
иф (фунцтион_екистс (‘регистер_сидебар’))
регистер_сидебар (низ (
‘име’ => ‘Фоотер’,
‘бефоре_видгет’ => ”,
‘афтер_видгет’ => ”,
‘пре_титле’ => ‘

‘,
‘афтер_титле’ => ‘

‘,
));
?>

Сада ћемо ући у сидебар.пхп и заменити тренутну динамичку условну ознаку бочне траке овом:

<?пхп иф (! фунцтион_екистс (‘динамичка_страна’) ||! динамичка_сајма ()): ?>

Са овим:

<?пхп иф (! фунцтион_екистс (‘динамиц_сидебар’) ||!"Сидебар")): ?>

Сада ћемо ући у нашу фоотер.пхп датотеку и умотати ставке подножја у своју условну ознаку бочне траке. Непосредно пре првог див „ставке са бочне траке“ додајте следеће.

<?пхп иф (! фунцтион_екистс (‘динамиц_сидебар’) ||!"Фоотер")): ?>

Одмах након коначног затварања див „ставке подножја“ (и изнад „јасног“ дива који смо претходно додали) додаћемо следеће:

<?пхп ендиф; ?>

Ок, сада би наша бочна трака и подножје требали бити повезани. Испитајмо га додавањем неколико видгета у подножје. Додаћу додатак Блогролл, видгет за недавне коментаре и текстуални виџет. Ево како би то требало изгледати:

Греен Раис Фоотер 3

Закључак

Па, то је основа додавања видгетизед фоотер-а вашој теми. Можда бисте желели да додате одвојена правила за стилизовање других врста видгета, попут календара или оквира за претрагу. Ово вероватно неће радити са сваком темом, као што је, на пример, тема РС12, јер има фоотер који се не може проширивати.

Ако неко жели случајно ажурирану тему Греен Раис, може је преузети овде. На тај начин можете видети где сам тачно додао код. Можете да га упоредите са оригинална тема такође.

Надам се да вам се свидео туториал. Да ли ћете својој теми додати видгетизед фоотер? Постоји ли нешто у коду који сам користио горе учинио би другачије? Питања, коментари, сугестије и критике су добродошли, зато слободно запишите у коментарима.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map