Како да се документи електронски потпишу помоћу ВордПресс-а

како потписати документе електронским путем у вордпресс-у


Да ли желите да идете без папира и потпишете документе електронским путем?

Добијање докумената потписаних преко е-маила чини се заморним процесом – ваши корисници морају да га штампају, потпишу и скенирају, а затим враћају поштом..

Срећом са ВордПрессом, можете прескочити све те кораке и оставити корисницима да одмах потпишу документе е-потписом. У овом чланку ћемо вам рећи како да своје документе потпишете на веб локацији ВордПресс без проласка кроз све те дуготрајне процесе.

Али пре тога, да видимо зашто су дигитални потписи важни и како могу бити корисни за ваше пословање.

Зашто потписивати документе електронским путем

Без обзира који посао обављате на мрежи, пуно је предности да се документи електронски потпишу.

Прво, е-потписи или дигитално потписивање докумената олакшавају вашем клијенту потписивање докумената. Ваши клијенти могу потписивати папире једноставно уз помоћ миша или додирног екрана и одмах вам их послати.

Друго, можете прескочити све кораке слања е-поште напред и назад и брже обавити ствари. То значи да можете брзо закључити понуде и не морате да чекате док се ваши папири не потпишу.

Корак 0: Направите документ о уговору о услузи

Пре него што креирате копију уговора о услузи, морате знати тачне тачке које ћете укључити у њу како бисте могли имати тачне детаље пре него што их потпишете. Типична копија споразума обично се састоји од следећег:

  1. Услови услуге и плаћања
  2. Адреса и контакт број вашег клијента
  3. Потписно поље

Ако нисте сигурни како да направите копију споразума, ово узорак могло би вам помоћи да започнете. Након што ваш уговор буде спреман, можете додати копију дигиталног потписа на копију. Ево како то можете да урадите.

Корак 1: Инсталирајте додатак ВПФормс за додавање поља дигиталног потписа

ВПФормс

Први корак је инсталација и активирање ВПФормс додатак на вашој веб локацији. ВПФормс је један од најбољих и најпопуларнијих додатака за образац за ВордПресс који вам омогућава да креирате било коју врсту обрасца, укључујући образац за дигитални потпис са својим робусним алатом за прављење драг-дроп. Апсолутно не треба кодирање и потребно вам је мање од 5 минута да бисте створили свој први образац.

Корак 2: Инсталирајте ВПФормс Сигнатуре Аддон

У другом кораку морате инсталирати ВПФормс Додатак за потпис. За то идите на своју ВордПресс контролну таблу и кликните на ВПФормс »Додаци. Сада користите поље за претрагу да бисте пронашли ВПФормс Сигнатуре Аддон.

Додаци за потпис потписа ВПФормс

Једном пронађени, погодите Активирати дугме да би Аддон почео са радом.

Корак 3: Креирајте свој први образац за омогућавање е-потписа

Сада када сте инсталирали и активирали додатак, време је да направите свој први образац са омогућеним Е-потписом. За то идите на контролну таблу и кликните на ВПФормс »Додај ново.

Сада изаберите предложак обрасца. Постоји неколико опција за бирање. Али зарад овог водича, ми ћемо одабрати тај Једноставан контакт образац опција.

Једноставан образац за контакт

Сада бисте требали бити на страници за прављење образаца на којој ћете видјети све елементе с лијеве стране и визуелни градитељ с десне стране. Пошто је ово алатка за прављење драг-дроп-а, опције можете лако превући са леве стране и оставити их у облику са десне стране.

Такође можете преуредити редослед својих поља тако да их повучете и испустите на жељену локацију. Након што додате сва обавезна поља и додате копију коју сте написали за уговор, додајте је Потпис опцију из одељка Фанци Фиелдс. Само повуците ту опцију и оставите је у облику.

Додатак за потпис ВПФормс-а

Не заборавите да погодите сачувати дугме у горњем десном углу вашег поља.

Корак 4: Уметање обрасца потписа на вашу веб локацију

Ваша форма је сада спремна за употребу. Све што требате је да уметнете свој образац на своју веб локацију како би био видљив вашим корисницима. Креирајте нови пост / страницу (или уредите постојећу) и једноставно кликните на Додај образац дугме изнад траке са алаткама.

Додајте образац у посту

Појавиће се скочни мени. Изаберите образац за контакт који сте направили из падајућег менија. Затим кликните на Додај образац.

Притисните Објави (или Ажурирај, ако уређујете већ постојећу објаву / страницу) и образац ће се појавити уживо на вашој веб локацији, спреман је да се покаже на роло.

То је то! Ваши корисници сада могу лако да користе поље да би потписали образац и предали га, без икаквог компликованог поступка. У зависности од ваших захтева, можете да додате или уклоните било које поље из обрасца.

е-потпис, како потписати образац

Са ВПФормс, можете имати још много таквих напредних функција које ће вам олакшати ствари. Да бисте сазнали о тим функцијама, прочитајте наш детаљни преглед на ВПФормсу.

Ако вам се овај чланак свидео, можда бисте желели да проверите и како да креирате прилагођену страницу за пријаву у ВордПресс-у.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me