Како додати Гоогле АдСенсе огласе ВордПрессу (Водич за почетнике)


Питате се како уновчити своју ВордПресс веб локацију уз Гоогле АдСенсе?

Гоогле АдСенсе је највећа светска огласна мрежа која власницима веб локација омогућава да зарађују новац стављајући огласе на своју веб локацију. То је вероватно најлакши начин да зарадите новац преко интернета за почетнике.

Међутим, многи корисници не знају како да те огласе правилно додају на своју веб локацију ради максималног профита. У овом туториалу ћемо вам детаљно показати како додавати АдСенсе огласе ВордПресс-у, корак по корак. Али, пре тога, погледајте како функционише Гоогле АдСенсе.

Како функционише Гоогле АдСенсе?

Као издавач, све што морате да урадите је да пошаљете веб локацију АдСенсеу и након што то одобри, додајте АдСенсе исечак на вашу веб локацију. Гоогле аутоматски испоручује огласе који су циљани на ваш садржај или публику.

Укратко, овако Гоогле АдСенсе делује за вас као издавача:

 • Одаберите огласни простор
 • АдСенсе објављује огласе са најплаћенијим ценама на вашој веб локацији
 • Плаћате када посетиоци кликну на ове огласе

Огласе креирају и плаћају компаније које желе да промовишу своје производе или услуге. Добићете 68% износа који је оглашивач уплатио по клику, а остатак ће Гоогле-у бити провизиран. АдСенсе ће вам платити ваш удео када ваш приход досегне 100 УСД.

Колико можете зарадити од Гоогле АдСенсе-а?

Немогуће је предвидети колико новца можете зарадити од Гоогле АдСенсе-а. Постоји неколико фактора који ће одредити провизију коју ћете добити, као што су колики промет остварујете, коју врсту садржаја пружате, где су ваши корисници, како постављате огласе итд..

Рекавши то, неки издавачи зарађују од Адсенсе-а са пуним радним временом, а други мало зарађују.

Иако на интернету можете пронаћи неке Гоогле АдСенсе калкулаторе, ниједан од њих није поуздан алат.

Када Гоогле АдСенсе плаћа издавачима

Гоогле АдСенсе врши уплату до 21. сваког месеца. Међутим, плаћање се врши само ако зарада досегне или премаши 100 УСД. Ако не зарадите 100 УСД месечно, зарада ће се пребацити на следећи месец.
Погледајмо сада како започети са Гоогле АдСенсе-ом.

1. корак: Отварање налога са Гоогле АдСенсе-ом

Да бисте започели са Гоогле АдСенсе-ом, прво морате да се пријавите за Гоогле АдСенсе налог. Ако већ имате Гоогле налог, можете га користити за подешавање АдСенсе налога.

Гоогле ће прегледати вашу апликацију и послати вам одговор (било да сте прошли поступак прегледа или не) у року од 6-8 сати од попуњавања обрасца. Они могу одбити вашу пријаву ако ваша веб локација не испуњава АдСенсе услове и одредбе или програмске смернице. Зато се уверите да је ваша веб локација потпуно спремна и да се придржава АдСенсе услова и услова пре него што пошаљете захтев на преглед.

Ако избришете поступак прегледа, једноставно се можете пријавити на свој АдСенсе налог.

2. корак: Копирање Гоогле АдСенсе кода

Да бисте добили код, почните са пријавом на свој налог. На левој страни екрана видећете опцију која се зове Моји огласи. Кликните на њу и изаберите Нова огласна јединица дугме.

На следећем екрану од вас ће се тражити да одаберете врсту огласа. Изаберите врсту огласа коју желите.

Нова гоогле адсенсе огласна јединица

Ако нисте сигурни који да одаберете, можете почети са Текстуални и приказни огласи опција. У следећем кораку мораћете да именујете своју огласну јединицу. Ово име није видљиво корисницима ваше веб локације. Потребан је само за унутрашњу употребу, тако да му можете именовати све што желите.

Врста величине АдСенсе огласа

Такође можете да изаберете величину огласа. Иако можете да изаберете било коју величину коју желите, постоји неколико препорука за максималну зараду. Након што одаберете величину огласа, можете одабрати врсту огласа. За боље резултате треба да одаберете врсту текстуалних и приказних огласа.

Затим одаберите стил огласа. Обавезно изаберите најбољу шему боја која се стапа са вашом веб страницом. Помоћу прилагођених канала можете да групирате појединачне огласне јединице и добијете статистику о успешности за ту групу.

Гоогле вам такође омогућава да бирате шта ћете радити ако се не пронађу одговарајући АдСенсе огласи (што се ретко дешава). Помоћу ове опције уместо приказивања празне странице можете приказати свој оглас.

Када завршите све горе наведене кораке, кликните на Сачувај и узми код дугме. Сада ћете видети поруку о успеху на свом екрану. Испод тога видећете огласни код.

Копирајте цео код и залепите га у бележницу. Користићемо овај код у следећем кораку. Сада можете да додате овај исјечак кода у ВордПресс на 2 начина.

 • Додавање Гоогле АдСенсе кода у ВордПресс без додатка
 • Додавање Гоогле АдСенсе кода у ВордПресс помоћу додатка

Погледајмо оба начина одвојено.

Корак 3.1: Додавање Гоогле АдСенсе кода у ВордПресс помоћу додатка

Користићемо додатак Адсанити за приказивање огласа на вашој веб локацији. Адсанити је додатак за управљање огласима који вам омогућава да креирате огласе као прилагођене типове постова и приказујете их на својој веб локацији помоћу виџета и пречица.

За почетак ћете морати да инсталирате и активирате Адсанити на ВордПресс контролној табли. Када то завршите, идите на Адсанити »Направите огласе» Спољна огласна мрежа.

како приказивати огласе помоћу Адсанити-а

Сада додајте име у оглас, одаберите величину огласа. Затим се померите надоле да бисте видели одељак који се зове Огласни код. У ово подручје залепите Адсенсе огласни код који сте раније копирали.

Једном завршен погодио Објавите дугме са десне стране.

Корак 3.1.1: Приказивање огласа унутар ваших ВордПресс порука и страница

Након додавања кода, идите на Пост »Уреди пост. Овде можете додати своја огласна места. Овде ћете наћи 3 опције.

 • АдСанити огласна група
 • Случајни оглас АдСанити
 • АдСанити Сингле Ад

Да бисте пронашли ове опције, кликните на + дугме за додавање блока. Сада користите опцију претраге да бисте пронашли АдСанити.

Испод можете да користите ове опције да бисте додали АдСенсе огласе на своју веб локацију. На пример, ако одаберете прву опцију, видећете нови скочни прозор са захтевом да одаберете групу огласа од оне коју сте направили. Можете га одабрати кликом на падајућу стрелицу поред ње.

Можете одабрати укупан број огласа који ће се приказивати и бирати ступце и поравнати их. Ово је посебно корисно када желите да заједно приказујете гомилу мањих огласа.

Након што одаберете огласе, притисните Објавите дугме са десне стране. То можете учинити и са друге две опције.

Огласи би се сада требали приказивати у вашим постовима. Можете користити исти начин за приказивање огласа унутар својих страница.

Корак 3.1.2: Постављање датума истека за АдСенсе огласе

Након објављивања огласа, можете одабрати и датум истека огласа. За то само кликните на Уредити линк испод Објавите дугме. Сада можете да промените датум у одељку до.

истека огласа

Ваш оглас ће аутоматски истећи након изабраног датума. Ако не желите да ваши огласи истјечу, једноставно одаберите Објавите заувек опција.

Корак 3.2: Додавање Гоогле АдСенсе кода у ВордПресс (без додатка)

Да бисте додали Гоогле АдСенсе огласе на своју ВордПресс веб локацију, прво бисте требали знати гдје желите да се ваш оглас приказује. Можете је приказати на бочним тракама, унутар вашег садржаја или било где. Најчешће место за приказивање вашег огласа је бочна трака ваше веб странице.

Огласима можете приказати на бочним тракама Изглед »Видгет на вашој ВордПресс контролној табли. Сада превуците и испустите Прилагођени ХТМЛ виџет у одговарајуће подручје видгета и залепите Гоогле АдСенсе код тамо.

Када завршите, кликните на сачувати дугме и готови сте.

Ако желите већу контролу над начином приказивања и управљања огласима, можете покушати помоћу додатка за управљање огласима на вашој веб локацији. Најбољи међу тим додацима је АдСанити додатак.

Додавање Гоогле АдСенсе огласа на вашу веб локацију: Често постављана питања

1. Која је најбоља величина АдСенсе-а

Одабир добре величине за ваш оглас један је од најважнијих фактора ако га заиста желите оптимизирати за максималан профит. Неке од најчешће коришћених величина су 336 × 280 и 300 × 250. Ове величине добро се уклапају у све величине екрана и такође имају најбољу стопу плаћања.

2. Можете ли да кликнете на сопствене Гоогле АдСенсе огласе?

Иако је примамљиво да кликнете на властите огласе или препоручите пријатеље и породицу да то ураде, имајте на уму да ће вам то Гоогле навести да забрани програм.

3. Која је најбоља област АдСенсе одредишта за пласман?

Када је реч о смештају, изаберите подручје на које посетиоци обраћају више пажње. На тај начин можете максимизирати кликове и остварити више профита. У том смислу, препоручује се постављање огласа унутар подручја садржаја између наслова и вашег садржаја.

4. Који је вероватно најбољи ЦТР у Гоогле АдСенсе-у?

ЦТР у Гоогле АдСенсе-у разликује се за различите веб локације у зависности од различитих фактора као што су теме ваше веб локације, врста публике, положај огласа на вашој веб локацији итд. Не можете заиста одредити идеалан ЦТР за Гоогле АдСенсе јер не постоји начин да то сазнате стопе кликова на другим веб локацијама.

5. Зашто се моја Гоогле АдСенсе апликација одбија?

Ако је одбијена ваша пријава за АдСенсе, то значи да ваша веб локација не испуњава услове и одредбе програма програма АдСенсе. Обавезно их прочитајте како бисте осигурали да ваша веб локација испуњава све услове пре него што се пријавите за програм.

Поред тога, на основу места где сте географски лоцирани, препоручује се да ваша веб локација мора бити стара најмање 6 месеци, а ви као подносилац захтева морате бити старији од 18 година..

Значи то је то. Надамо се да вам је овај чланак користан. Такође бисте желели да проверите најбоље алтернативе за Гоогле АдСенсе.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map