Како додати Гоогле Аналитицс у ВордПресс (са и без додатка)


Да ли желите да додате Гоогле Аналитицс на своју ВордПресс локацију?

Додавање Гоогле аналитике на вашу веб локацију ВордПресс је најбољи начин да се надгледа како посетиоци интерактивно делују на вашој веб локацији. У овом чланку ћемо вам показати како да инсталирате Гоогле Аналитицс на вашу ВордПресс локацију у 2 једноставна корака.

Пре него што пређемо на инсталирање Гоогле аналитике на вашу ВордПресс локацију, истражимо шта је Гоогле Аналитицс, зашто је то важно и како функционише. Ако бисте радије пресекли равно у потјеру и ушли у корак по корак поступак инсталације Аналитике само напред.

Contents

Гоогле Аналитицс за ВордПресс – Водич за комплетно подешавање

Погледајте таблицу садржаја …

Шта је Гоогле Аналитицс?

гоогле аналитика за ВордПресс

Гоогле Аналитицс је најопсежнији алат за праћење за вашу веб локацију који вам омогућава да видите одакле посетиоци долазе, шта раде на вашој веб локацији, који је садржај популаран итд..

Омогућава вам боље разумевање ваших маркетиншких утицаја пружајући лако разумљиве статистике. Без обзира да ли сте издавач, власник малих предузећа или трговац путем е-трговине, Гоогле Аналитицс вам пружа све што треба да знате о својим посетиоцима.

Осим основних статистичких података о ангажовању посетилаца, неке од функција праћења Гоогле аналитике које ћете вам сматрати корисним су:

 • Праћење огласа
 • Побољшано праћење е-трговине
 • Праћење догађаја
 • Онлине праћење образаца
 • И још много тога

Зашто користити Гоогле Аналитицс у ВордПресс-у?

Разумевање посетилаца ваше веб локације је кључ за раст вашег промета, претплатника и прихода. Инсталирањем Гоогле Аналитике на вашу ВордПресс локацију, можете прикупити све податке са своје веб локације који пружају увид у развој вашег пословања. На тај начин можете елиминисати нагађања и почети доносити информисане одлуке на основу података које сте сакупили.

Такође проверите: Алтернатива за Гоогле аналитику.

Испод је неколико предности праћења посетилаца ваше веб локације помоћу Гоогле Аналитике:

Упознајте више о својим посетиоцима ВордПресс-а у Аналитики

надзорна плоча гоогле аналитицс вордпресс

Можете да прикупљате и пратите информације о посетиоцима као што су географски положај, демографија и интереси, уређаји и прегледачи које су користили током прегледа ваше веб локације и још много тога. Ови подаци вам помажу да боље разумете своју публику, тако да можете боље да саставите своје маркетиншке поруке на начин који најбоље одговара њима. Али будите сигурни да приказујете одрицање одговорности за прикупљање података према ГДПР правилима. Ово се лако може приказати коришћењем ВордПресс ГДПР додатака.

На пример, ако утврдите да су већина посетилаца ваше веб локације жене са седиштем у САД-у, можете излечити садржај који ће одговарати потребама те одређене корисничке базе.

Схватите како посетиоци комуницирају са веб страницом ВордПресс

гоогле аналитицс репорт

Такође можете пратити детаље попут онога што посетиоци раде док су на вашој веб локацији, колико дуго остају на вашој веб локацији итд. Уз помоћ ових података можете да смислите стратегије како да их учините ангажованијима, задржите их дуже, па чак и убедити их да купују на вашој веб локацији.

Схватите одакле долазе посетиоци вашег сајта

извор саобраћаја гоогле аналитицс вордпресс

Гоогле аналитика вам даје рашчламбу различитих извора саобраћаја, као што су претраживачи, друштвени, препоруке, директан саобраћај, итд. Анализом извора промета можете разумети који извор највише доприноси посетиоцима ваше веб локације.

Такође вам може дати увид у то како повећати посетиоце ваше веб странице.

На пример, ако је ваш главни извор препоруке спољна веб локација, можда бисте желели да размислите о партнерству са том веб страницом, као што је слање гостујућих постова.

Како функционише Гоогле Аналитицс?

Да бисте могли да пратите податке посетилаца, мораћете да имплементирате део кода за праћење на веб локацију који добијете са налога Аналитике. Код за праћење мора бити додан на свакој страници на вашој веб локацији. То се може учинити додавањем кода право у одељак заглавља ВордПресс-а.

Кад год неко дође на вашу веб локацију, у прегледачу их означава код за праћење и тада почиње сесија на вашој веб локацији.

Инсталирање Гоогле аналитике на вашој веб локацији ВордПресс прилично је једноставно. Све што требате учинити је инсталирати Гоогле Аналитицс додатак, као што је МонстерИнсигхтс, и подесите га са Аналитиком. Алтернативно, можете ручно додати код за праћење на вашу веб локацију, али слаба страна је што ће вам ограничити способност омогућавања побољшаних функција праћења Гоогле Аналитицс-а.

У овом ћемо чланку објаснити како додати праћење Гоогле Аналитицс-а ВордПресс-у и путем МонстерИнсигхтс и ручним методама.

Како да користим Гоогле Аналитицс у ВордПресс-у? (Упутство за употребу по кораку)

Погледајмо како да поставите Аналитику на својој веб локацији, корак по корак. Такође ћемо објаснити како да подесите Аналитику са и без употребе ВордПресс додатка.

1. корак: Пријавите се за налог Гоогле аналитике

Прво што требате да урадите пре инсталирања Гоогле аналитике јесте да се пријавите за услугу. Гоогле Аналитицс доступан је бесплатно, тако да све што требате да урадите је да посетите Гугл анализе и пријавите се са својим Гоогле налогом.

У горњем десном углу можете да пронађете Пријавите се падајући мени. Једноставно кликните на њу.

како инсталирати гоогле аналитицс у вордпресс

Биће вам затражено да одаберете неко од различитих аналитичких решења. Како се желимо пријавити за Гоогле Аналитицс, кликните Аналитика.

кликните на аналитику

Ово ће вас усмерити на страницу на којој ћете морати да се пријавите помоћу налога за Гоогле аналитику или да се пријавите за нови Гоогле налог.

пријавите се у аналитику

Након што се пријавите на свој Гоогле налог, мораћете да се пријавите за Гоогле Аналитицс. Кликните Пријави се дугме на десној страни странице да бисте започели.

пријава за гоогле аналитицс

Затим ћете морати да унесете подешавања за локацију на којој желите да започнете праћење. Обавезно Веб сајт опција је одабрана на врху.

ГА веб страница

Затим морате да се помакнете према доле да бисте унели информације о веб локацији. Такође ћете морати да наведете свој Гоогле Аналитицс налог и да унесете име веб локације, УРЛ адресу и индустрију, као и временску зону..

подешавање рачуна

Попуните податке потребне за отварање налога Гоогле Аналитицс.

Након што попуните податке о веб локацији, можете се мало померити надоле да бисте прилагодили подешавања дељења података. Када завршите са одабиром опција, можете да кликнете на Набавите ИД праћења дугме на дну странице.

набавите ИД за праћење аналитике

У искачућем прозору који се појави можете прегледати и прихватити услове услуге.

прихватите услове услуге Гоогле аналитике

То је то! Сада сте се пријавили за Гоогле аналитику.

2. корак: Додајте Гоогле Аналитицс у ВордПресс

Сада када сте се пријавили за Гоогле Аналитицс, следећа ствар коју треба да урадите је да додате Аналитицс на своју ВордПресс локацију. Постоји много начина да додате Гоогле Аналитицс у ВордПресс. Погледајмо их у наставку:

 1. Инсталирајте Гоогле аналитику на своју веб локацију помоћу МонстерИнсигхтс (препоручује се)
 2. Додајте сирови код за праћење у заглавље своје веб локације ВордПресс помоћу додатка
 3. Ручно додајте код за праћење у хеадер.пхп
 4. Ручно додајте код за праћење у фунцтион.пхп

МонстерИнсигхтс вс Ручна инсталација Гоогле Аналитике у ВордПресс-у

Пре него што уђемо у поступак инсталације Гоогле аналитике, вреди издвојити тренутак да истражимо зашто се употреба додатка МонстерИнсигхтс препоручује преко ручне инсталације Аналитике.

За неке кориснике инсталирање Гоогле Аналитике може се чинити као задатак „без размишљања“. Из тог разлога, они ручно додају аналитички код за праћење на своју веб локацију без употребе додатака.

Иако ручно инсталирање Гоогле аналитике омогућава прикупљање основних статистика саобраћаја попут сесија, приказа страница, стопе напуштања почетне странице итд., Недостатак је тога што вам не омогућава да искористите пуни потенцијал Гоогле аналитике.

На пример, ако требате да користите више функција за праћење Аналитике, као што су праћење преузимања, праћење веза, праћење образаца, е-трговина, праћење и још много тога, мораћете да ручно прилагодите код за сваку инстанцу. Без сумње, ово може бити заморно посебно ако нисте програмер или аналитичар.

Вероватно је да чак и мала грешка може скршити целокупно праћење услуге Гоогле Аналитицс, што значи да са аналитичког налога добијате нетачне податке, што ће вас довести до доношења погрешних одлука за ваше предузеће.

МонстерИнсигхтс

С друге стране, МонстерИнсигхтс олакшава инсталацију Аналитике са само неколико кликова. МонстерИнсигхтс је најпопуларнији додатак Гоогле Аналитицс за ВордПресс који постоји. Да бисте омогућили побољшане функције праћења, све што требате учинити је направити неколико кликова или инсталирати одговарајуће додатке.

Како никада не бисте требали додиривати једну линију кода, то вам штеди драгоцено време током целог поступка инсталације.

Започните са МонстерИнсигхтс још данас да бисте лако поставили Гоогле аналитику на својој веб локацији.

Желите да почнете са бесплатном верзијом уместо тога? Покушати МонстерИнсигхтс Лите.

Метода бр. 1. Додавање Гоогле аналитике на вашу веб локацију помоћу МонстерИнсигхтс (препоручује се)

Да бисте подесили Гоогле аналитику на својој веб локацији, претплатите се на МонстерИнсигхтс план и преузмите додатак. Ако бисте радије започели са бесплатним додатком, пређите на Додаци »Додај ново. Потражите МонстерИнсигхтс и када се додатак појави, кликните Инсталирај одмах и онда, Активирати.

инсталирајте монструминсигхтс

Иди до Увиди »Подешавања да бисте потврдили свој блог помоћу Гоогле аналитике. Кликните на Потврдите се својим Гоогле налогом.

кликните потврду идентитета са својим гоогле налогом

На следећем екрану изаберите свој Гоогле налог.

изаберите гоогле налог за аналитику

Затим дозволите МонстерИнсигхтс да управља вашим налогом.

чудовишта за управљање аналитиком у вордпресс-у

На крају, одаберите одговарајући профил веб локације за свој блог и кликните Потпуна аутентификација.

потврдите чудовишта

Након аутентификације лако ћете пронаћи како ради ваша веб локација тако што ћете посетити Увиди »Извештаји.

вордпресс гоогле аналитика са монструминсигхтс

Метода бр. 2 Додајте Гоогле Аналитицс код у заглавље програма ВордПресс помоћу додатка

Можете додати сирови код за праћење у заглавље своје веб локације са Уметните заглавља и подножја повезати. Након инсталирања и активирања додатка, идите на Подешавања »Уметни заглавља и подножја и ставите код у подешавања додатка.

уметните заглавља и подножја |

3. Ручно додајте Гоогле Аналитицс код у ВордПресс у хеадер.пхп

додајте код за праћење гоогле аналитицс у хеадер.пхп

Нешто сложенији начин био би отварање теме теме хеадер.пхп и ставите код одмах након ознаке.

додан је код за праћење гоогле аналитике

Имајте на уму да ако додате код својој главној теми, он ће се пребрисати сваки пут када ажурирате тему. Коришћење подређене теме је најбољи начин да на своју веб локацију ВордПресс додате прилагођавања попут ове.

4. Ручно додајте Гоогле Аналитицс код ВордПрессу у фунцтион.пхп

Ако сте сигурни у своје знање о пхп-у, можете отворити тему своје теме фунцтион.пхп и додајте следећи код. Обавезно замените четврти ред Гоогле кодом за аналитику.

<?пхп
додавање (‘вп_фоотер’, ‘адд_гооглеаналитицс’);
функција адд_гооглеаналитицс () { ?>
// Овде залепите Гоогле Аналитицс код
<?пхп}
?>

Користећи било који од ових метода требало је да додате Гоогле Аналитицс на своју веб локацију.

Гоогле Аналитицс у ВордПресс-у: Често постављана питања

Ево неколико често постављаних питања у вези са подешавањем Гоогле Аналитике у ВордПресс-у.

Колико времена треба да Гоогле Аналитицс у ВордПрессу почне са радом?

Након инсталације можда нећете одмах почети да видите информације на контролној табли Гоогле Аналитицс. Проћи ће отприлике 12 до 24 сата (или понекад чак 48 сати) пре него што на аналитичком налогу видите било које податке.

Како могу знати да ли Гоогле Аналитицс ради на мојој ВордПресс веб локацији?

Да бисте проверили праћење Гоогле Аналитицс-а, мораћете да погледате изворни код веб локације.

Користите пречицу на тастатури за преглед изворног кода своје веб локације. Ако сте у систему Виндовс или Линук, притисните Цтрл + У да бисте погледали изворни код. Ако сте на Мац-у, притисните Цомманд + У.

Ево како изгледа код за праћење Гоогле Аналитицс:

код за праћење гоогле аналитицс

Имајте на уму да ако користите МонстерИнсигхтс за подешавање Аналитике, мораћете да укључите анонимни режим (приватно прегледавање) у прегледачу да бисте видели код за праћење. То је због чињенице да МонстерИнсигхтс не прати ваше сопствене посете како не би извртао скенирање података са Гоогле аналитике.

Који је најбољи додатак Гоогле Аналитицс за ВордПресс?

Са преко 2 милиона активних инсталација, МонстерИнсигхтс је најпопуларнији и свеобухватнији додатак Гоогле Аналитицс за ВордПресс. Не само да олакшава подешавање Аналитике, већ вам омогућава и да омогућите мноштво функција за праћење Аналитике, као што су праћење е-трговине, праћење преузимања итд., Без додиривања једне линије кода.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да инсталирате Гоогле Аналитицс на своју веб локацију ВордПресс. То је одличан начин за оптимизацију веб локације, планирање вашег садржаја и раст вашег пословања.

Ако вам се свидио овај чланак, можда ћете прочитати и наше најбоље аналитичко решење за ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map