Како додати политику приватности на своју веб локацију ВордПресс (корак по корак)

како додати политику приватности на веб локацију ВордПресс


Да ли желите да направите страницу са политиком приватности за ВордПресс?

Можда сте недавно чули за ГДПР, европски пропис који штити приватност становника ЕУ и желите да створите обавештење о приватности у складу са ГДПР-ом на својој веб локацији. У ствари, многи програми за оглашавање, попут Гоогле Адсенсе-а, траже од веб локација које учествују да на своје веб локације укључе страницу са политиком приватности.

У овом чланку показаћемо вам како да додате страницу са политиком приватности у ВордПресс.

Изјава о одрицању одговорности: Нисмо адвокати. Ништа на овој веб страници не треба сматрати правним саветом.

Шта је страница са политиком приватности?

Страница са политиком приватности је изјава коју објављујете, која открива информације које посећујете на својој веб локацији о посетиоцима. Ово укључује информације које сакупљате путем колачића, регистрације, коментара, обрасца за претплату итд. Обично власници веб локација прикупљају те информације инсталирањем софтвера за веб аналитику, попут Гоогле Аналитике, или бројача статистика. Корисници такође добровољно пружају информације попуњавајући своје податке у обрасцима за коментаре, регистрацију и претплату.

Страница са политиком приватности је такође изјава која открива како користите ове информације. На пример, власници веб локација који послужују огласе путем веб локација трећих страна обично деле ове информације са својим партнерима за оглашавање. Ако сте прављење листе е-поште, тада морате да осигурате корисницима да њихове адресе е-поште неће бити продате или дељене са било којим веб локацијама трећих страна.

Да ли треба да креирате страницу са политиком приватности на својој веб локацији?

У многим земљама (укључујући Сједињене Државе), веб странице су законски обавезне да открију информације које прикупљају о својим посетиоцима и како се те информације користе.

Поред тога, Општа уредба о заштити података Европске уније (ГДПР) ступа на снагу 25. маја 2018. Ова уредба захтева да власници веб локација попут вас буду транспарентни у начину прикупљања, коришћења и дељења личних података становника ЕУ без обзира где се налазите. налази се. Ако ваше предузеће не удовољава захтевима ГДПР-а, можда ћете се суочити са великим казнама до 4% годишњег глобалног прихода компаније ИЛИ 20 милиона евра (шта је веће).

Неки од начина на који типична веб локација за ВордПресс прикупља информације о корисницима су:

ВордПресс коментари: Ако је коментар омогућен на вашој веб локацији, такође прикупљате личне податке као што су име и адреса е-поште ваших корисника. Након коментара на веб локацији, лични подаци се такође чувају у колачићима прегледача, тако да коментатори не морају да их поново достављају следећи пут. Ово чини коментаре практичнијим на веб страницама ВордПресс-а.

Гугл анализе: Ако користите Гоогле Аналитицс на веб локацији ВордПресс за праћење интеракција корисника, велике су шансе да прикупљате личне податке попут ИП адресе, ИД-а корисника и колачића за профилисање понашања.

Контакт обрасци: Ако у ВордПресс смештате записе о контактима или користите податке у маркетиншке сврхе, можда бисте желели да добијете изричиту сагласност корисника за то..

Реклама: Ако послужујете огласе путем веб локација трећих страна, попут Гоогле АдСенсе-а, вероватно ћете делити информације о понашању корисника са својим партнерима за оглашавање..

То значи да ако имате веб локацију, онда, највероватније, такође прикупљате неке личне податке својих корисника. Док прикупљате корисничке податке, не подразумева се да на вашој веб локацији морате објавити страницу са политиком приватности. Штити ваше пословање од правних проблема и такође помаже у потицању повјерења корисника.

Сада када знате зашто вам треба страница са политиком приватности на вашој веб локацији, вреди одвојити тренутак да сазнате о ГДПР-у и како да ваш вебсајт буде у складу са њим.

Шта је ГДПР уредба?

Општа уредба о заштити података (ГДПР) је закон Европске уније (ЕУ), који ступа на снагу 25. маја 2018. године. Захтева од компанија и власника веб локација да открију како прикупљају, користе и деле личне податке својих корисника. Циљ је грађанима ЕУ пружити више приступа и избора када је реч о начину на који се њихови лични подаци прикупљају, користе и деле.

Имајте на уму да иако је ГДПР европски пропис, примењив је на све веб странице и мрежне компаније широм света које прикупљају, чувају и обрађују личне податке о становницима ЕУ без обзира где се предузеће налази.

Наравно, овај закон се односи и на вас уколико ваша веб локација привлачи посетиоце из земаља Европске уније.

За више детаља погледајте крајњи водич за поштовање ВордПресс-а и ГДПР-а.

Шта треба да укључите на страницу са политиком приватности?

Једноставна страница о политици приватности за ВордПресс требало би да садржи ове информације:

 • Појединости о подацима које прикупљате на својој веб локацији.
 • Објасните како прикупљате податке. На пример, то може бити путем дневника веб локација, колачића, веб локација, формулара за регистрацију / регистрацију, образаца за коментаре итд.
 • Ако користите огласне мреже треће стране попут Гоогле АдСенсе-а, на вашој веб локацији можда можете да користите и колачиће и веб-мая за послуживање циљаних огласа.
 • Објасните зашто прикупљате ове информације. Ово би могло бити за унапређење ваше веб странице, побољшање корисничког искуства итд.
 • Објасните могу ли ваши корисници одустати од ових колачића. Ако је то случај, онда можете да додате везе на странице за одјављивање на вашој веб локацији и веб локације других оглашавача.
 • На крају, реците својим корисницима како би требали да вас контактирају ако имају било каква питања или недоумице у вези са политиком приватности.

Можете пронаћи десетине ВордПресс генерисаних полиса приватности или образаца који вам омогућавају да лако креирате страницу о политици приватности ВордПресс-а. Све што требате учинити је да унесете своје име веб локације, назив предузећа и друге детаље. Иако вам предложак или генератор смерница о приватности омогућава почетак креирања обавештења о приватности, можете је побољшати и пружањем додатних детаља о употреби података помоћу различитих додатака које користите.

ВордПресс 4.9.6 долази у комплету са генератором политика приватности који вам омогућава да брзо креирате страницу са политиком приватности на свом вебсајту. Пре него што зароните, можете потражити инспирацију на нашој страници политике приватности.

Када будете спремни, следите наш корак по корак водич за креирање странице политике приватности на вашој веб локацији.

Како креирати Обавештење о приватности у складу са ГДПР-ом (корак по корак)

1. корак: Ажурирајте ВордПресс

ВордПресс 4.9.6 је издање о приватности и одржавању које долази у комплету са генератором политика приватности. Подстиче вас да ажурирате своје веб локације како бисте искористили нове функције приватности.

Ако користите старију верзију ВордПресс-а на својој веб локацији, обавезно ажурирајте своје основне ВордПресс датотеке пре него што почнете.

Испод је неколико нових функција ВордПресс-а које ће вам бити корисне за ускладјивање веб странице са међународним законима, укључујући ГДПР.

Генератор страница са политиком приватности

Брзо направите страницу са политиком приватности тако што ћете се кретати до Подешавања »Приватност. (О томе ћемо више објаснити у следећем кораку)

ВордПресс Цомментс

Подразумевано, лични подаци попут имена и адресе е-поште више неће бити сачувани у колачићима претраживача. Корисницима је омогућен избор да ли желе да сачувају податке у колачићу прегледача ради практичног коментара.

Коментари компатибилне са ВордПрессом који подржава гдпр

Руковање подацима

Власници сајтова сада могу да извезе зип датотеку која садржи личне податке корисника, укључујући податке прикупљене од стране ВордПресс-а и додатака који учествују. Такође можете да обришете личне податке појединачних корисника.

извоз личних података

2. корак: Креирајте страницу са политиком приватности

Страницу са политиком приватности можете да креирате на 2 начина: било коришћењем подразумеваног ВордПресс генерисања политике приватности или помоћу додатка као што је Аутоматски услови услуге и политика приватности.

Ако желите да користите подразумевани генератор смерница за приватност, идите на Подешавања »Приватност. Сада можете одабрати постојећу страницу или створити нову страницу да бисте приказали своју политику приватности.

Генератор полиса приватности за ВордПресс

Ако желите да направите нову страницу са политиком приватности, једноставно кликните на Креирајте нову страницу. Ово ће аутоматски генерирати образац политике приватности на вашој новој страници.

креирајте политику приватности у вордпресс-у

Нова страница ће садржати помоћ са предлозима за вашу политику приватности. Међутим, ваша је једина одговорност да обезбедите информације које захтева ваша политика приватности и да те податке ажурирате и тачне.

Страница са политиком приватности садржи неколико одељка који укључују:

 • Ко смо: У овом одељку се УРЛ вашег веб локације аутоматски одређује. Мораћете да додате све додатне информације које желите самостално да прикажете.
 • Које личне податке прикупљамо и зашто их прикупљамо: У овом одељку можете пронаћи неколико пододељки као што су коментари, медији, обрасци за контакт, колачићи, уграђени садржај са других веб локација и аналитика.
 • Где шаљемо ваше податке
 • И још много тога.

Корак 3: Схватите које податке прикупљате на веб локацији ВордПресс

Сада када сте направили основну страницу политике приватности за ВордПресс, следеће што требате да урадите је да побољшате своју политику приватности пружајући више информација које су јој потребне.

Подразумевано, генератор смерница за приватност ВордПресс-а објашњава које личне податке основни софтвер ВордПресс прикупља на вашој веб локацији и зашто их прикупља. На пример, можете да пронађете политику коришћења података за ВордПресс коментаре, медије, колачиће и уграђени садржај у новоотвореној политици приватности.

Слично томе, мораћете да напишете које друге информације ваше веб локације прикупљају путем своје ВордПресс теме, додатака и трећих услуга које користите на својој веб локацији..

Подаци које прикупљате на свакој веб локацији могу да варирају у зависности од ВордПресс додатака и алата које користите. Међутим, у наставку је неколико основних политика употребе података које ћете морати да објасните на веб локацији ВордПресс без обзира које додатке користите.

 • Политика коришћења података за Аналитику
 • Контакт обрасци за коришћење података
 • Правила коришћења података о огласима

Корак 4: Побољшајте своју политику приватности пружањем додатних детаља о употреби података

Сада имате идеју о томе које податке ваша веб локација прикупља путем ВордПресс додатака и алата треће стране. Да бисте остали усаглашени са ГДПР-ом, препоручује се коришћење ВордПресс додатака и алата који су у складу са ГДПР-ом..

Погледајмо детаљно како да останемо усаглашени са ГДПР-ом док користите Гоогле Аналитицс, контакт обрасце и Гоогле АдСенсе огласе на својој веб локацији. Такође ћемо објаснити које информације морате да укључите у своју политику приватности за сваки случај.

Гугл анализе

Ако сте попут већине власника веб локација, онда вероватно користите Гоогле Аналитицс за праћење и прикупљање корисничких интеракција на вашој веб локацији. За профилисање понашања, Гоогле Аналитицс увелико прикупља личне податке, укључујући ИП адресе, ИД-ове корисника и колачиће.

Да бисте усаглашени са ГДПР-ом, потребно је да урадите једно од следећег:

 1. Анонимујте податке пре него што започне складиштење и обрада
 2. На страницу додајте слој који обавештава о колачићима и питајте кориснике за пристанак пре праћења

Обоје је тешко имплементирати ако нисте стручњак за Аналитику или ВордПресс програмер. И зато вам увек препоручујемо да инсталирате Гоогле Аналитицс преко додатка, а не ручне инсталације.

Ако користите МонстерИнсигхтс, најбољи Гоогле Аналитицс додатак за ВордПресс, лако је остати усаглашен са ГДПР-ом. Све што требате учинити је инсталирати Додатак ЕУ за усклађивање што помаже у аутоматизацији горњег процеса. Једном када инсталирате додатак, добићете избор за анонимност ИП адреса, онемогућавање УсерИД праћења, онемогућавање праћења аутора итд..

Усклађеност са Гоогле Аналитицс-ом у ЕУ

За више детаља погледајте ово ГДПР и МонстерИнсигхтс чланак.

На основу опција које одаберете, на страници са политиком приватности можда ћете желети да објасните како се придржавате међународних закона када је у питању коришћење података Аналитике..

Контакт обрасци

Ако користите образац за контакт на вашој ВордПресс веб локацији и складиштите уносе образаца или користите податке у маркетиншке сврхе, можда бисте желели да додате додатне мере транспарентности на својој веб локацији..

Неколико начина да се придржавате међународних закона, укључујући ГДПР, када је у питању коришћење ваших ВордПресс образаца су:

 • Добијте изричиту сагласност корисника да чувају своје податке и користите их у маркетиншке сврхе.
 • Онемогућите колачиће, кориснички агент и ИП праћење за обрасце.
 • Ако користите решење обрасца СааС, тада проверите да ли имате уговор о обради података са добављачима обрасца.

Да би ВордПресс обрасци одговарали ГДПР-у, довољно је додати само потврдни оквир потребног пристанка са јасним објашњењем.

Са ВПФормс, најлакши контакт образац за ВордПресс додатак, лако можете додати поље сагласности ГДПР на обрасце. Такође можете онемогућити корисничке колачиће, онемогућити прикупљање корисничких ИП адреса и онемогућити уносе једним кликом.

контакт образац у складу са гдпр

У својој политици приватности можда ћете желети да објасните како се придржавате међународних закона када је у питању прикупљање података и употреба са вашим контакт обрасцима.

Реклама

Ако приказујете огласе помоћу огласних мрежа трећих страна, попут Гоогле АдСенсе-а, можда бисте желели да добијете сагласност корисника о коришћењу колачића и / или веб локација за прикупљање података у процесу приказивања огласа..

То можете учинити помоћу додатка попут Обавештење о колачићима.

Погледајте наш чланак о најбољим ГДПР додацима за ВордПресс

Корак 4: Додајте везу на своју страницу са политиком приватности у ВордПресс-у

Можете да додате везу у своју политику приватности тако што ћете уређивати подножје странице веб странице ВордПресс. Ако у подножју своје теме имате подручје виџета, онда можете да превучете и испустите текстуални виџет да бисте додали везу у своју политику приватности.

Такође можете да креирате нови мени тако што ћете посетити Изглед »Менији. Додајте везе на странице о својим контактима, условима, одредбама и одредбама политике приватности у овај мени, а затим их сачувајте.

додајте политику приватности навигационом менију

Затим, пријеђите на Изглед »Додаци и повуците и испустите видгете Цустом Мену на бочну траку подножја. Изаберите мени који сте управо креирали и сачувајте свој виџет.

додајте политику приватности у подножје

То је то!

Надамо се да вам је овај водич помогао да направите страницу са политиком приватности за ВордПресс, која ће вам бити корисна када покрећете веб локацију или правите блог.

Такође можете да погледате наш водич о најбољим Гоогле Аналитицс додацима за ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map