Како инсталирати ВордПресс – Водич за почетнике (корак по корак)


Да ли желите да започнете са ВордПресс-ом за креирање веб странице? ВордПресс је најпопуларнији систем за управљање садржајем (ЦМС) и градитељ веб локација у свету.

У овом ћемо чланку подијелити како инсталирати ВордПресс користећи више платформи.

ВордПресс користи више од 30% веб локација у свету, што га чини софтвером који се највише користи за прављење веб странице. Лако је поставити и помаже брзо покретање веб локација или блогова. ВордПресс има 2 врсте: ВордПресс.цом, који је домаћин рјешење; и ВордПресс.орг, такође познат као ВордПресс који је домаћин.

У овом водичу ћемо користити ВордПресс који се налази у домаћинству. Многе добре ВордПресс хостинг компаније нуде подешавање инсталације за ВордПресс у једном клику. Међутим, поступак подешавања је различит за сваки хостинг панел.

У овом водичу показаћемо вам како да инсталирате ВордПресс користећи МОЈО Маркетплаце, Фантастицо, Софтацулоус, СимплеСцриптс и друге контролне табле. Ово ће бити свеобухватан водич, тако да ми записујемо садржај да бисмо вам лакше пронашли поступак инсталације који тражите:

Инсталација ВордПресс-а: Садржај

Ја. Инсталација ВордПресс-а: Предуслов
ИИ. Инсталирање ВордПресс-а на разне провајдере веб хостинга

 1. Како инсталирати ВордПресс у Блуехост
 2. Како инсталирати ВордПресс у СитеГроунд
 3. Како инсталирати ВордПресс у ВПЕнгине

ИИИ. Инсталирање ВордПресса помоћу Инсталатора за 1 клик

 1. Како инсталирати ВордПресс користећи Фантастицо
 2. Како инсталирати ВордПресс користећи Софтацулоус
 3. Како инсталирати ВордПресс користећи КуицкИнсталл
 4. Како инсталирати ВордПресс користећи МОЈО Маркетплаце

ИВ. Више водича за инсталацију ВордПресс-а

 1. Како инсталирати ВордПресс користећи ФТП
 2. Како инсталирати ВордПресс на вашем језику
 3. Како инсталирати а ВордПресс Мултисите Нетворк
 4. Како инсталирати ВордПресс у Рачунар
 5. Шта треба урадити након инсталирања ВордПресс-а

Ствари које треба урадити пре инсталирања ВордПресс-а

Пре него што будете могли да инсталирате ВордПресс, мораћете да купите име домена и веб хостинг.

За веб хостинг препоручујемо Блуехост. Једна је од најпопуларнијих хостинг компанија на свету, а такодје је званично препоручује ВордПресс.

За наше кориснике нуде бесплатно име домена, бесплатан ССЛ сертификат и 60% ОФФ на веб хостингу.

Направите блог на Блуехосту

Кликните овде да бисте затражили ову ексклузивну Блуехост понуду »

Након куповине вашег домена и веб хостинга, спремни сте за инсталирање ВордПресс-а.

Како инсталирати ВордПресс у Блуехост

Блуехост је једно од најпопуларнијих имена када је у питању хостинг услуга. Инсталирање ВордПресс-а помоћу Блуехоста супер је брзо и једноставно. У ствари, не морате много да радите јер када се пријавите за Блуехост, он ће аутоматски инсталирати ВордПресс у име вашег домена.

Тако да можете директно да се пријавите на свој налог, идите на Ми Ситес на левој страни и кликните на Пријавите се на ВордПресс дугме са десне стране.

инсталирајте вордпресс у блуехост

Ово ће вас одвести у административно подручје ВордПресс-а где можете да почнете да користите ВордПресс као што би то обично радили. Ако желите да инсталирате ВордПресс на више сајтова, и то је могуће.

Блуехост вам омогућава да инсталирате ВордПресс на неограничен број веб локација за све његове планове хостинга, осим за основни. Можете да додате још веб локација на свој хостинг кликом на Креирајте веб локацију дугме испод Ми Ситес опција.

инсталирајте вордпресс у блуехост

Чаробњак за инсталирање ВордПресс-а са вођеном Блуехостом сада ће се покренути. Сада можете да креирате нову веб локацију ВордПресс уношењем имена и линије сајта. Када завршите, кликните на Следећи дугме.

У следећем кораку изаберите име домене које сте купили. Ако немате име домена, можете га купити тако да одете на Домене странице на инструментној табли Блуехост.

Сада када је ваш домен додан, оставите поље директорија празно. Блуехост ће аутоматски додати ово поље за вас. Инсталациони програм ће приказати неколико додатака за које се можете одлучити.

Сад погоди Следећидугме. За неколико минута ВордПресс ће поставити инсталатер Блуехост. Видећете поруку о успеху након постављања.

Блуехост Инсталлер

Те детаље ћете такође добити е-поштом. Сада кликните на Пријавите се на ВордПресс дугме за улазак у административно подручје нове веб локације. То је лако, зар не?

Како инсталирати ВордПресс у СитеГроунд

СитеГроунд је популарна опција за хостинг како за почетнике, тако и за напредне кориснике. Ево више о СитеГроунд-у. Њихово гостовање је оптимизовано за ВордПресс, а инсталирање је врло једноставно.

Када се пријавите за СитеГроунд, видећете искачући екран са поздравном поруком. Биће вам постављено питање да ли желите сада да поставите своју веб локацију.

инсталирање вордпресс-а у ситегроунд

Изаберите Покрените нову веб локацију опцију и изаберите ВордПресс. Сада ћете бити преусмерени на нови екран где морате да унесете своје детаље о ВордПресс инсталацији. Унесите своје акредитиве и кликните на Потврди дугме.

инсталирајте вп у ситегроунд

Ово ће вас одвести на нови екран. Можете прескочити поставке на овој страници и кликнути на Комплетна инсталација дугме.

Инсталација СитеГроунд

Инсталациони програм ће ступити у акцију и када то завршите, на екрану ћете видети поруку о успеху. Видећете и опцију која каже Наставите до подручја купца дугме.

У пољу за кориснике кликните на Моји рачуни картицу. Овде ћете видети опцију која се зове Идите на Админ плочу. Можете да кликнете на ову картицу да бисте ушли у административну таблу за ВордПресс.

И то је то. ВордПресс је успешно инсталиран на вашем СитеГроунд хостинг налогу.

Како инсталирати ВордПресс у ВП Енгине

ВПЕнгине је управљани провајдер ВордПресс хостинга који се брине за све ваше ВордПресс хостинг услуге. Управљаће ажурирањем, инсталацијом и оптимизацијом перформанси за вашу ВордПресс локацију тако да лако можете да развијате своје пословање. Овде знате више о ВП Енгине-у.

Будући да је ВПЕнгине управљани ВордПресс хостинг, аутоматски ће инсталирати ВордПресс за вас када се пријавите.

Ако желите, можете додати и више веб локација. За то започните пријавом на свој ВП Енгине контролну таблу и идите на Сајтови.

На екрану ће се видети имена свих ваших веб локација. Сада кликните на Додајте веб локацију дугме за додавање нове инсталације за ВордПресс.

На следећем екрану можете додати име свог производног окружења. Такође додајте име по жељи и кликните на Креирајте окружење дугме.

Сада ће акција почети. Промене ДНС-а очигледно ће требати неко време да се пропагирају. Након што то учините, моћи ћете да приступите административном подручју ВордПресс-а кликом на везу у бочној траци.

Можете користити Додајте доменлинк за додавање домена на вашу веб локацију. Али ВП Енгине не нуди имена домена. Тако да ћете морати да купите име домена од једног од регистрара домена где ћете морати да усмерите поставке ДНС-а вашег домена на ВП Енгине.

За ово ће вам требати ИП адреса и ЦНАМЕ. Те информације су доступне на страници за преглед ваше веб локације. Основна поставка је иста за све регистраре домена. Овде ћемо вам показати како да користите ове информације на Домаин.цом.

Додавање ДНС информација на Домаин.цом

За почетак се пријавите на надзорну плочу налога домаин.цом и кликните на ДНС и сервери имена.

Сада на следећем екрану кликните на Уредити дугме за додавање ваше ИП адресе коју обезбеђује ВП Енгине.

Када завршите, кликните на Ажурирајте ДНС дугме.

ВПЕнгине упдате ДНС

Затим ћете морати да проверите да ли имате ЦНАМЕ снимите с ввв као именом. Ако то учините, тада ћете морати да уредите тај ЦНАМЕ запис. У супротном, наставите и кликните на Додајте ДНС запис дугме. Сада у Вредност поље додај ЦНАМЕ поддомена коју пружа ВПЕнгине, а затим кликните на Додајте ДНС дугме.

И то је прилично то. Ваше име домена сада је успешно уперено на вашу ВордПресс веб локацију коју домаћин ВП Енгине.

Како инсталирати ВордПресс користећи Фантастицо

Фантастицо је доступан на више контролних панела за веб хостинг. То је аутоинсталатер који можете користити за брзу инсталацију ВордПресс-а.

На надзорној табли веб хостинга, требало би да потражите одељак са софтвером да бисте га пронашли Фантастицо инсталатер.

Фантастицо Инсталлер

Кликните на Фантастицо икона и отвориће опције аутоматског инсталирања.

Белешка: Различите веб хостинг компаније користе различите верзије Фантастицо-а. Неки и даље користе старије верзије, док су други ажурирани на најновији софтвер за аутоматску инсталацију. Разлика ће бити у дизајну и бојама. Међутим, основни кораци инсталације за ВордПресс слични су у свим верзијама.

На левој страни ћете видети листу свих апликација, укључујући ВордПресс. Једноставно идите на Блогови »ВордПресс.

Не пропустите прилику да прочитате о популарном удела на тржишту ЦМС-а.

Затим ћете видети преглед за ВордПресс и велико дугме Инсталл које приказује верзију ВордПресс-а за инсталирање.

Фантастицо ВордПресс

Требаће да кликнете на дугме Инсталирај ВордПресс.

Даље, од вас ће се тражити да одаберете име домена, поддиректоријум (додајте ове информације само ако желите инсталирати ВордПресс у поддиректоријум; ако не, можете оставити ово поље празно), корисничко име, лозинку и е-пошту наставиће се.

Фантастицо аутоинсталатер

Након додавања потребних података, мораћете да кликнете на прихвати дугме.

Процес инсталације ће започети, а на истом екрану ће се појавити трака напретка. Када је инсталација завршена, видећете поруку о успеху.

Белешка: Ако најновија верзија ВордПресс-а није инсталирана, не морате бринути о томе. Једном када се пријавите у свој ВордПресс административни налог, добићете обавештење да се ажурира на најновију верзију.

Како инсталирати ВордПресс користећи Софтацулоус

Софтацулоус је још једна ВордПресс скрипта за аутоматску инсталацију коју користе више компанија које пружају услуге веб хостинга. Дјелује слично као Фантастицо и помаже вам да одмах инсталирате ВордПресс. Многе велике хостинг компаније као што су СитеГроунд, ИнМотион хостинг итд. Нуде Софтацулоус на својим веб хостинг командним плочама.

Потребно је да се пријавите на контролни панел веб хостинга и потражите Софтацулоус у одељку Софтваре. На неким контролним плочама такође ћете засебно пронаћи одељак Софтацулоус Аппс Инсталлер са свим апликацијама видљивим на вашој контролној табли. Омогућиће вам да директно кликнете на ВордПресс и инсталирате га.

Софтацулоус

Можете одабрати било коју опцију за инсталирање ВордПресс-а. Ако кликнете на икону ВордПресса у одељку Софтфтацулоус Аппс Инсталлер, приказаће вам се преглед ВордПресс-а. Постоје и друге картице попут Инсталација, Функције, Снимке екрана итд. Посетите картицу Инсталација да бисте започели.

Инсталирајте ВордПресс од компаније Софтацулоус

Прво, требате одабрати Хттп: // или Хттп: // ввв протоколе. Ако користите ССЛ и ХТТПС, једноставно изаберите Хттпс: // или Хттпс: // ввв из падајућег протокола.

Изаберите протокол

Затим ћете морати да одаберете име домена на коме желите да инсталирате ВордПресс. Након одабира имена домена, мораћете да додате поддиректоријум (на пример: мивебсите.цом/вп) где желите да се инсталира ВордПресс. Аутоматски ће се створити директориј са именом које сте дефинисали и ВордПресс ће бити тамо инсталиран.

Међутим, ако ћете инсталирати ВордПресс у свој роот директориј (на пример: мивебсите.цом), оставите поље Ин Дирецтори празно.

Сада када сте завршили са подешавањем софтвера, једноставно дођите до Подешавања сајта.

Подешавања сајта

Морате да додате име и опис локације. Ови детаљи нису трајни и можете их касније променити са ВордПресс администраторске табеле.

Након тога, од вас ће се тражити да наведете корисничко име, лозинку и адресу е-поште како бисте креирали акредитиве за своју административну област ВордПресс. Можете користити генератор лозинки од стране Софтацулоус-а да додате јаку лозинку или користите наш бесплатни снажни генератор лозинки. Такође ћете морати да се уверите да је корисничко име реч која није реч.

Међутим, не постоји одређено правило за постављање корисничког имена или лозинке. Слободни сте да одаберете корисничко име и лозинку које ћете лако да запамтите. Препоручујемо вам да задржите чврсту лозинку како би ваша веб локација остала заштићена од хакера. Прочитајте овај водич на како управљати лозинкама за детаљније информације.

Поље е-поште је важно јер ће се све нотификације послати на адресу е-поште коју наведете овде. Ова обавештења укључују упозорења о ажурирању, ресетовање лозинке и још много тога.

Опционална подешавања

Када завршите са подешавањима сајта, можете клизати даље да бисте одабрали додатке и тему. Ово су опционална подешавања и њима можете управљати са своје ВордПресс надзорне плоче након инсталације. Кликните на дугме Инсталирај.

За неколико минута видећете поруку о успеху за инсталирање ВордПресс-а. Док се трака напретка не покаже 100%, препоручује се да останете на екрану за инсталацију како бисте избегли проблеме.

Успешна инсталација ВордПресс-а

Након успешне инсталације видећете детаље као што су УРЛ веб локације и приступна УРЛ адреса администратора ВордПресс.

Како инсталирати ВордПресс користећи КуицкИнсталл

КуицкИнсталл је аутоинсталатер за ВордПресс и многе друге апликације. Доступан је на више контролних панела за веб хостинг, укључујући ХостГатор и друге. Различите хостинг командне плоче могу имати различит изглед за КуицкИнсталл, али карактеристике и поступак инсталације ВордПресса готово су исти.

Требаће да се пријавите на контролну таблу веб хостинга и потражите одељак Софтваре. Тамо ћете пронаћи КуицкИнсталл икона. Кликните на КуицкИнсталл за наставак.

КуицкИнсталл цПанел

Покренуће страницу КуицкИнсталл са свим њеним апликацијама, укључујући ВордПресс, у одељку Инсталација од 1 клика. Једноставно кликните на ВордПресс везу да бисте започели с њом.

Инсталација ВордПресс-а

Као и многе друге инсталационе скрипте, показаће вам ВордПресс преглед и дугме за инсталацију. Морате да кликнете на Инсталирајте ВордПресс дугме.

Инсталирајте ВордПресс

Затим ћете морати да додате потребне детаље за инсталацију ВордПресс-а.

Започните одабиром имена домена на којем желите инсталирати ВордПресс. У следећем пољу мораћете да додате поддиректоријум. Ако желите да инсталирате ВордПресс у свој роот директориј (екампле.цом), једноставно оставите ово поље празно.

Инсталирајте ВордПресс у КуицкИнсталл

Ако напредујете, мораћете да унесете адресу е-поште администратора, наслов блога или име веб локације, корисничко име администрације, име и презиме. Ови детаљи ће се користити за креирање администратора за вашу ВордПресс инсталацију.

Након што додате своје корисничке детаље, мораћете да кликнете на дугме Инсталирај ВордПресс.

Инсталација ВордПресс-а ће почети, а требат ће неколико тренутака да довршите поступак. Када се инсталација успешно заврши, видећете детаље о пријави са УРЛ-овима за вашу веб локацију и административно подручје ВордПресс-а.

Како инсталирати ВордПресс користећи МОЈО Маркетплаце

МОЈО Маркетплаце подржава алат за инсталацију у 1 клику који користи више компанија које пружају услуге веб хостинга за брзу инсталацију апликација попут ВордПресса. Доступна је на управљачкој плочи веб хостинга.

Ако користите веб хостинг Блуехост, онда ћете се морати пријавити на контролну таблу свог хостинга и отићи на одељак веб локације.

Инсталира се МОЈО једним кликом

Одатле ћете морати да кликнете на икону Инсталл ВордПресс или Инсталација за 1 клик. Ако кликнете на икону Инсталирај ВордПресс, преусмерићете се да одаберете име домена и додате име директоријума (само ако желите да инсталирате ВордПресс у поддиректоријум као што је екампле.цом/вп).

Након тога, кликните на Следећи дугме.

Изаберите домен и директоријум

Сада ће се од вас тражити да додате податке о администраторима као што су наслов сајта, корисничко име администратора, лозинка администратора и адреса е-поште администратора. Такође ћете морати да означите услове и одредбе. Затим кликните на Следећи дугме.

Подаци о кориснику администратора

Трака напретка појавит ће се на врху екрана, а ви ћете бити обавијештени након инсталирања ВордПресс-а. Морате да кликнете на везу да бисте видели своје вјеродајнице за пријаву.

инсталација завршена

Једном када кликнете на везу, приказаће се порука о успеху и ваш ВордПресс приступ администратору (корисничко име и лозинка).

Приступ ВордПресс администратору

Како инсталирати ВордПресс користећи ФТП

Желите ли ручно инсталирати ВордПресс помоћу ФТП клијента? Додаће још неколико корака процесу инсталације. Препоручујемо да погледате овај водич на како користити ФТП за уплоад ВордПресс датотека за детаљније информације.

Пре него што почнемо, мораћете да преузмете најновија верзија ВордПресс-а са њиховог званичног сајта. Једноставно распакујте датотеку и користите ФТП клијент као што је ФилеЗилла да бисте пребацили ВордПресс датотеке у ваш матични директориј. Обично се роот директориј зове / публиц_хтмл /.

Ако желите да инсталирате ВордПресс у поддиректоријум (на пример: мивебсите.цом/вп), онда можете да креирате фасциклу у вашем роот директоријуму са одговарајућим именом и тамо ставите своје ВордПресс датотеке. У овом случају ће ваше проширење у ФТП клијенту бити / публиц_хтмл / вп.

Користите ФТП клијент да инсталирате ВордПресс

Након отпремања ВордПресс датотека, мораћете да се пријавите на контролни панел веб хостинга да бисте створили нову базу података. У свом цПанелу мораћете да потражите одељак Базе података и кликнете на МиСКЛ базе података икона.

МиСКЛ базе података

У пољу Нова база података мораћете да додате име своје базе података. Након тога, кликните на Креирајте базу података дугме.

Нова база података

Једном када се креира ваша база података, морат ћете унијети своје МиСКЛ корисничко име и лозинку. Ови акредитиви ће припадати вашој бази података и користиће се у вашој ВордПресс конфигурацијској датотеци.

Када додате корисничко име и лозинку, мораћете да кликнете на Креирајте корисника дугме.

Креирајте корисника

Стварање корисника није довољно. Морате да омогућите приступ овом новом кориснику да бисте се повезали са вашом базом података. Једноставно додајте корисника у базу података са свим дозволама.

Да бисте то учинили, мораћете да одете на Додајте корисника у базу података одељак на истој страници. У падајућем пољу Корисник изаберите новог корисника који сте креирали и изаберите своју базу података у падајућем изборнику Датабасе. Након тога, кликните на Додати дугме.

Додавање корисника у базу података

Приказаће вам се страницу са привилегијама корисника. Морате да означите све привилегије да би овај нови корисник могао да изврши измене у вашој бази података.

Након тога, пређите на поступак инсталације. Морате да потражите ВордПресс УРЛ да бисте започели са инсталацијом. Ако сте поставили ВордПресс датотеке у главни директоријум, тада ће име вашег домена бити ВордПресс УРЛ (на пример: ввв.мивебсите.цом)

Прво, од вас ће се тражити да одаберете језик. Након што одаберете језик, кликните на Настави дугме. Сада ће комплетан процес инсталације ВордПресс-а бити на истом језику. Ако нисте задовољни одабиром језика, можете га касније променити из подешавања ВордПресс администратора.

Изаберите језик

Затим ће приказати поруку добродошлице и информације о вашој новој ВордПресс инсталацији. Прочитајте ове информације јер ће ВордПресс приступити акредитивима ваше базе података како би се исправно покренуо.

Морате да кликнете на Идемо! дугме.

Инсталирајте ВордПресс ручно

Сада ћете видети образац где ћете морати да додате име своје базе података, корисничко име и лозинку. Након тога кликните на дугме Пошаљи.

Креирајте ВордПресс цонфиг датотеку

Након успешне везе са базом података, видећете поруку од ВордПресс-а и мораћете да кликнете на њу Покрените инсталацију дугме за наставак.

Покрените инсталацију

ВордПресс ће покренути свој позадински процес који укључује креирање табела у вашој бази података и прелазак на следећи корак.

Морате да унесете наслов свог веб локације, корисничко име, лозинку и адресу е-поште да бисте поставили своју ВордПресс локацију.

У фази развоја можда нећете желети да претраживачи виде вашу веб локацију, тако да ћете морати да означите опцију видљивости претраживача. Касније можете да промените ову поставку са свог ВордПресс административног налога.

Подешавања странице ВордПресс-а

Једном када кликнете на дугме Инсталирај ВордПресс, довршиће се поступак инсталације и приказаће се порука о успеху. Такође ћете видети акредитиве за пријаву за приступ вашем ВордПресс корисничком налогу.

Успешна инсталација ВордПресс-а

Како инсталирати ВордПресс на свој језик

ВордПресс је преведен на готово све језике у свету. Можете лако да инсталирате ВордПресс на свој језик.

Да напоменем неколико, ВордПресс укључује језике као што су енглески, француски, шпански, кинески (хан), јапански, арапски, корејски, немачки, хебрејски, хиндски и још много тога.

Док инсталирате ВордПресс, од вас ће се тражити да одаберете језик, а затим ће се извршити даља инсталација на изабраном језику. Међутим, ако прво одаберете енглески и желите касније да промените језик, мораћете да посетите Подешавања »Опште странице у вашем ВордПресс администраторском налогу.

Језик сајта

Такође би требало да погледате овај водич на како креирати вишејезичну веб страницу у ВордПресс-у За више детаља.

Како инсталирати ВордПресс мултисите мрежу

ВордПресс подразумевано има вишеструке функције. Можете користити мултисите мрежу за креирање и управљање више веб локација у оквиру једне ВордПресс инсталације. ВордПресс мултисите мрежа је снажна и лако управља вашим новим веб локацијама у поддиректорима или поддоменама.

То је корисно за велика предузећа, владине организације, веб локације за чланство, образовне институте, туристичке компаније и још много тога.

Требало би да следите овај потпуни водич о томе како инсталирати и поставити ВордПресс мултисите мрежу за детаљна упутства.

Како инсталирати ВордПресс на рачунар

Да ли желите да инсталирате ВордПресс на рачунар? Многи почетници желе да креирају своје веб локације у окружењу локалног сервера пре него што их покажу другим људима. Међутим, такође можете да направите своју веб локацију у окружењу уживо тако што једноставно обесхрабрите претраживаче да виде вашу веб локацију.

Осим тога, постоји много људи који желе да инсталирају ВордПресс на свој рачунар да би развили теме, додатке или тестирали код.

Инсталирање ВордПресс-а на рачунар неће бити видљиво свима док га не преузмете уживо на свој домен.

Виндовс корисницима ће вам требати да преузму и поставе ВАМП да би инсталирали ВордПресс. Међутим, Мац корисници ће морати да поставе Мамп на своје рачунаре за локалну инсталацију ВордПресс-а.

Такође бисте требали да потражите наш водич о томе како да пренесете ВордПресс са локалног сервера на ливе локацију ради детаљних упутстава.

Шта треба урадити након инсталирања ВордПресс-а

Након успешне инсталације ВордПресс-а, морат ћете одабрати тему и додатке како бисте правилно покренули веб локацију.

Одабир ВордПресс теме

Тема или предложак веб странице биће дизајн / стил ваше ВордПресс странице. Наћи ћете стотине хиљада ВордПресс тема на Интернету и ВордПресс складишту. Међутим, тешко је одабрати тему када имате толико много избора. Препоручујемо да сортирате ВордПресс теме према вашој пословној ниши, а затим проверите наш стручни избор најбољих ВордПресс тема.

Ову листу ажурирамо, тако да ћете пронаћи најновије и најневероватније ВордПресс теме за своју веб локацију.

Избор најбољих ВордПресс додатака

ВордПресс је флексибилан и једноставан за подешавање. Омогућава вам да додате било коју функцију коју желите на својој веб локацији помоћу ВордПресс додатака. Без обзира да ли желите да додате контакт образац, оптимизујете своју веб локацију за претраживаче, заштитите своју веб локацију од хакера или било коју другу функцију на вашој веб локацији, постоји велика шанса да ћете наћи додатак у директорију ВордПресс.

Осим ВордПресс складишта, на Интернету можете пронаћи врхунске додатке који су доступни као алати трећих страна за проширење функционалности на вашој веб локацији.

Збуњени који додаци требате да инсталирате на своју ВордПресс локацију? Ево листе додатака са детаљима које ћете морати да додате на веб локацију одмах након инсталације:

 • Додај образац за контакт: Морате да додате контакт образац на своју веб локацију ВордПресс. Такође бисте желели да проверите најбоље додатке за образац за ВордПресс.
 • Додајте праћење Гоогле аналитике: Додајте праћење Гоогле аналитике на своју нову веб локацију ВордПресс инсталирањем МонстерИнсигхтс додатак.
 • Безбедност ВордПресс-а: Уверите се да је веб страница ВордПресс сигурна инсталирањем неких од најбољих ВордПресс сигурносних додатака. Такође бисте требали прочитати врхунски водич за сигурност ВордПресс-а за више детаља.
 • Побољшајте ВордПресс СЕО: Оптимизирајте веб локацију за СЕО користећи најбоље ВордПресс СЕО додатке.
 • Перформансе ВордПресс-а: Убрзајте своју ВордПресс локацију инсталирањем најбољих ВордПресс предмеморирања и осталих ВордПресс додатака за перформансе.
 • Спречи нежељене коментаре: Држите се даље од коментара нежељене поште инсталирањем додатка Акисмет на свој ВордПресс блог.
 • Развијте веб локацију: Лако повећајте саобраћај и веб кориснике помоћу најбољих ВордПресс додатака за генерирање.

Ако икада планирате да пребаците домене, погледајте овај занимљив корак по корак чланак о томе како да преместите ВордПресс веб локацију на ново име домена. А ако икада мислите да промените ЦМС, прочитајте чланак о ВордПресс алтернативама, набрајајући најбоље ВордПресс конкуренте.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да инсталирате ВордПресс. Такође бисте желели да видите наш водич о томе како покренути ВордПресс веб локацију испочетка (корак по корак).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map