Како исправити грешку приликом успостављања везе базе података у ВордПресс-у (корак по корак)

Како поправити грешку приликом успостављања везе са базом података у ВордПресс-у


Да ли наилазите на грешку приликом успостављања везе са базом података на вашој ВордПресс локацији? Иза ове грешке може бити више разлога. Понекад се појави неочекивано и можете се запитати шта се променило на вашој веб локацији да бисте створили овај проблем.

Чудо више! У овом чланку ћемо делити како да поправимо грешку приликом успостављања везе са базом података у ВордПресс-у тако што ћемо отклонити све могуће разлоге.

Погрешка приликом успостављања везе са базом података – када и зашто?

До ове грешке се обично долази јер ваша веб локација не може да створи везу са базом података. Али разлог зашто се не успоставља веза са базом података може бити различит за све. Ево неколико разлога:

 • Ваш веб сервер не реагује на ваш захтев.
 • Сервер добија превише захтева и престао је да одговара.
 • Акредитиви за пријаву у вашу базу података су погрешни или застарели.
 • Ваша база података је оштећена малваре-ом.
 • Ваша база података је оштећена због промене кода или аутоматским ажурирањем ВордПресс-а.

Већину времена ћете добити ову грешку када постоји проблем са вашим веб хостинг сервером. Мада може постојати и много других разлога. Можете вам бити тешко ако решите проблеме јер не знате зашто се то догађа на вашој веб локацији. Водићемо вас корак по корак да пронађемо проблем и решимо га.

Исправљање грешке приликом успостављања везе са базом података

Пре него што започнемо, требало би да створите више резервних копија базе података и сместите их на различите локације. Ако не можете да пратите или исправите ову грешку, вратите се на главни проблем преношењем резервне копије и покушајте поново са новим приступом.

Такође препоручујемо да ажурирате своју ВордПресс локацију, теме и додатке тако да постоји мања шанса да ћете видети грешку. Такође би требало да редовно правите резервне копије своје ВордПресс странице како бисте је могли поново вратити.

Провера странице за пријављивање на ВордПресс Админ

Морате проверити своју страницу за пријављивање на ВордПресс администратор да бисте видели која грешка је тамо приказана. Ако је та грешка слична грешци на предњем крају ваше веб локације, пређите на следећи корак.

Ако постоји другачија грешка на / вп-админ / страници као што је „Једна или више таблица базе података нису доступне. Можда ће бити потребно поправити базу података “, тада ћете морати да измените своју вп-цонфиг.пхп датотеку да бисте додали линију кода.

Да бисте изменили вп-цонфиг.пхп, можете се пријавити на ВордПресс веб локацију помоћу ФТП клијента. Морате да додате овај код пре „То је све, престаните са уређивањем! Срећно блогање “ линија у вп-цонфиг.пхп.

дефине (‘ВП_АЛЛОВ_РЕПАИР’, истина);

Обавезно исправно сачувајте ову датотеку.

Након додавања кода у датотеку вп-цонфиг.пхп, посетите хттп://ввв.иоурсите.цом/вп-админ/маинт/репаир.пхп (заменити ввв.иоурсите.цом са УРЛ-ом веб локације) да бисте видели подешавања за поправак базе података.

За поправку базе података не морате да се пријавите у свој ВордПресс административни налог. Ако правилно додате код у датотеку вп-цонфиг.пхп, тада ће вам помоћи да поправите проблем с базом података. Након поправке, можете ићи напријед и уклонити код из ваше вп-цонфиг.пхп датотеке.

Ако је проблем и даље присутан, можете даље прочитати овај водич и потражити друго решење.

Уређивање датотеке ВП-Цонфиг.пхп да бисте пронашли проблем

Можда знате да је датотека вп-цонфиг.пхп главна датотека која повезује вашу ВордПресс веб локацију са вашом базом података. Има податке за пријаву у вашу базу података. Ако сте променили основну лозинку или корисничку лозинку базе података, мораћете да ажурирате и ове детаље у вашој вп-цонфиг.пхп датотеци. Ако не промените детаље у вп-цонфиг датотеци, наићи ћете на грешку приликом успостављања везе са базом података.

Морате бити сигурни да су подаци за пријаву за базу података исти у вп-цонфиг.пхп датотеци као што сте их поставили за своју ВордПресс базу података.

дефине (‘ДБ_НАМЕ’, ‘име базе података’);
дефине (‘ДБ_УСЕР’, ‘база података-корисничко име’);
дефине (‘ДБ_ПАССВОРД’, ‘лозинка базе података’);
дефине (‘ДБ_ХОСТ’, ‘лоцалхост’);

У овом коду ДБ_Наме представља име ваше базе података, ДБ_Усер је ваше корисничко име базе података, ДБ_Пассворд је лозинка базе података, а ДБ_Хост је вриједност хоста.

Можете додати ДБ_Хост вриједност као локални домаћин ако је ваш ВордПресс хостинг провајдер БлуеХост, ХостГатор итд. За остале компаније за хостинг можете контактирати њихов тим за подршку или проверити овај водич на ВордПресс трикови за конфигурацију да бисте пронашли друге вредности домаћина.

Открили смо и да ако користите ВордПресс веб локацију на локалном серверу попут КСАМПП или МАМП, тада можете замијенити ДБ_Хост вриједност из лоцалхост у ИП да бисте исправили ову грешку.

дефине (‘ДБ_ХОСТ’, ‘127.0.0.1:8889’);

Овај ИП може бити различит за компаније за веб хостинг. Такође ћете желети да погледате овај водич о томе како да пренесете ВордПресс са локалног сервера на живу веб локацију.

Ако ваш проблем и даље није решен, наставите са читањем у наставку да бисте пронашли друга могућа решења која ћете применити на серверу да бисте исправили грешку.

Поглед у ваш веб хостинг сервер

Понекад ћете неочекивано добити пуно промета и ваш веб хостинг сервер престаје да одговара на захтеве. Прво ће успорити вашу веб локацију, а затим ће приказати грешку у успостављању везе са базом података према корисницима који покушавају да посете вашу веб локацију. То се дешава углавном у заједничким или ВПС хостинг окружењима.

Можете директно да се обратите служби за подршку свог веб домаћина и проверите овај проблем. За компаније са управљањем хостинга попут ВПЕнгине и Ситегроунд, тим за подршку ће вам брзо помоћи да исправите грешку.

У случају да желите сами да решите ову грешку на крају сервера, онда вам препоручујемо да проверите неколико ствари на вашем МиСКЛ серверу да бисте пратили проблем.

Прво би требало да покушате да приступите другим веб локацијама на истом серверу и видите да ли они раде у реду или не. Ако и друге веб странице приказују исту грешку, ваш МиСКЛ сервер је оштећен.

Ако на истом серверу немате друге веб локације за тестирање, мораћете да одете на пхпМиАдмин у свом цПанелу и повежете се са својом базом података. Након повезивања, мораћете да проверите да ли имате довољно одобрења или не. Једноставно додајте нову датотеку, тестцоннецтион.пхп и додајте овај код:

<?пхп
$ линк = мискли_цоннецт (‘лоцалхост’, ‘корисничко име’, ‘лозинка’);
иф (! $ линк) {
дие (‘Не могу се повезати:’. мискли_еррор ());
}
јека ‘Повезано је успешно’;
мискли_цлосе ($ линк);
?>

Мораћете да замените корисничко име и лозинку са подацима за пријаву у вашу базу података. Једном када сте повезани, то значи да нема проблема са дозволама, а можете наставити и поново проверити своју вп-цонфиг.пхп датотеку да бисте видели да ли у корисничком имену или лозинци има грешака у правопису..

Ако ваша веза не успе, постоји велика шанса да ваш сервер има проблема. Међутим, не може се рећи да је ваш МиСКЛ сервер у паду. Могуће је да корисник ваше базе података нема довољно дозволе за приступ серверу.

Можете контактирати свог пружатеља услуга веб хостинга и затражити од вас да вам дозволи. На тај начин можете проверити грешке и решити проблем.

Још увек постоји много других разлога због којих можете добити ову грешку и мораћете да решите веб локацију на различите начине. Ако је ваше решење другачије од метода које смо горе описали, молимо вас да то поделите у коментарима испод. Други који доживе ову грешку имали би користи од вашег драгоценог савета!

Надамо се да ће вам овај водич помоћи да исправите грешку у успостављању везе са базом података у ВордПресс-у. Такође бисте желели да проверите како да пребаците са једног веб хостинга на други без застоја.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map