Како креирати образац за ВордПресс помоћу алата за одабир датума

како креирати образац за ВордПресс помоћу бирача датума


Да ли желите да одаберете датум у образац за контакт? Бирач датума је потребан када желите да ваши корисници одаберу датум и време у обрасцу.

У овом чланку ћемо делити како да креирате ВордПресс образац са одабиром датума.

Када и зашто треба да додате алатку за бирање датума у ​​ВордПресс обрасцима?

Многи обрасци за контакт имају једноставна поља као што су име, адреса е-поште, телефон и порука. Ове су информације довољне да се повежете са својим корисницима. Међутим, ако желите заказати састанак са својим корисницима, мораћете да одаберете датум у образац.

Ако имате продавницу е-трговине и желите да клијенти додају датум расположивости за испоруку, онда можете да додате поље за датум и време на образац за контакт или поруџбину.

Постоји много других разлога због којих би требало да тражите од корисника да доставе датум и време са њиховим основним подацима. Погледајмо како лако створити ВордПресс образац помоћу алата за одабир датума.

Израда ВордПресс обрасца помоћу алата за одабир датума

Прво што ћете морати да урадите је да инсталирате и активирате ВПФормс повезати. За више детаља погледајте наш детаљни водич о томе како инсталирати ВордПресс додатак.

Након активирања, мораћете да одете на ВПФормс »Додај ново страницу за креирање обрасца у ВордПресс-у. Покренуће екран за подешавање ВПФормс-а на коме ћете пронаћи више унапред уграђених образаца за једноставно креирање новог облика по вашем избору. Такође можете одабрати празан образац за почетак испочетка.

За почетак, ми бирамо оно Једноставан контакт образац образац.

Креирајте нови образац

Једноставни образац за контакт учитават ће се са основним именом поља, е-маилом, коментаром итд. На левој страни можете видети више поља и преглед новог обрасца на десној страни екрана. Једноставно превуците и испустите било које поље са леве стране до новог облика са десне стране.

Пошто желите да додате алат за бирање датума, мораћете да превучете и испустите Датум време поље од леве колоне до обрасца. Бирач датума можете поставити изнад или испод било којег поља на ВордПресс обрасцу.

Повуците и испустите поље за одабир датума

Образац је потпуно флексибилан што значи да можете лако преуредити редослед поља или прилагодити било које поље из одељка за преглед вашег обрасца на десној страни.

Промена редоследа поља

Када кликнете на било које поље у прегледу обрасца, на њему се приказују подешавања на левој страни за то одређено поље. На пример, ако кликнете на Датум време поље које сте управо додали у свој образац, видећете следећа подешавања за прилагођавање:

 • Ознака: То је наслов поља Датум / Време у вашем обрасцу.
 • Формат: У овом падајућем избору можете одабрати формат за датум, време или обоје.
 • Опис: Омогућава вам да додате упутства за кориснике испод поља.
 • Потребан: Ако потврдите ову опцију, корисник не може предати образац без одабира датума / времена у овом пољу.

Осим ових основних поставки, постоје напредне опције за прилагођавање дизајна и стила поља датум / време.

Подешавања поља обрасца

Неке од напредних опција укључују:

 • Величина поља: Постоје различите величине приказа за поље датум / време.
 • Датум: То је резервирано место. Текст који ћете овде додати биће корисник задано приказан. Поред њега, можете да одаберете и формат за датум.
 • Тип: Можете одабрати врсту за бирање датума. Постоје 2 врсте: Одабир датума и Пад датума
 • Време: Ово је још једно задржавање времена. Такође ћете морати да изаберете формат од 12 до 24 сата.

Постоје многе друге прилагођене поставке као што су интервал, скривање налепница и још много тога.

Напредне опције

Такође би требало да погледате овај водич на како додати прилагођени ЦСС у свој образац за детаљнија упутства.

Обавезно кликните на сачувати дугме за чување промена.

Подешавања потврде и обавештења

Након што будете задовољни пољима, мораћете да управљате поставкама потврде и нотификацијама е-поште за образац. Једноставно посетите Подешавања »Потврда странице у програму за прављење ВПФормс. Одатле можете додати прилагођену поруку за своје кориснике коју ће добити након слања обрасца. Такође можете променити врсту потврде да бисте преусмерили кориснике на страницу са захвалношћу.

Подешавања потврде форме

Након тога, можете ићи на Подешавања »Обавештења страницу за управљање нотификацијама е-поште за слање обрасца. Такође можете да пошаљете више обавештења на различите адресе е-поште. Погледајте овај водич на како креирати више обавештења у ВПФормсу.

За напредна подешавања можете да додате условна логика у вашем облику за слање посебних обавештења корисницима. Научите како креирати обавештења условног облика у ВордПресс обрасцима.

Најзад, мораћете да кликнете на сачувати дугме да бисте видели образац за контакт у акцији.

Прикажите образац на својој ВордПресс веб локацији

Можете лако да додате контакт образац на своје ВордПресс странице, постове, бочне траке и друга подручја виџета.

Да бисте на страницу додали образац, мораћете да одете Странице »Додај ново у ВордПресс-у. Једноставно кликните на дугме Додај образац изнад уређивача текста.

Додајте образац на страницу

Појавиће се скочни прозор у којем можете одабрати облик који сте направили. Након одабира исправног обрасца, кликните на Додај образац дугме. Овај поступак је исти за ВордПресс постове. Објавите страницу / пост да бисте на вашем ВордПресс сајту видели образац за контакт са алатом за одабир датума.

ВордПресс образац са одабиром датума

Међутим, ако желите да додате образац на бочну траку или било који други видгетизед подручје, идите на Изглед »Додаци да бисте повукли видгет ВПФормс у бочну траку. У подешавањима виџета можете да одаберете образац који сте креирали изнад и кликните на сачувати дугме.

То је све. Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да креирате ВордПресс образац са одабиром датума. Такође бисте желели да видите наш водич о томе како да креирате образац за отпремање датотека у ВордПресс-у.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map