Како лако израдити сигурносну копију своје ВордПресс странице (корак по корак)

Како лако направити резервну копију своје ВордПресс странице - корак по корак


Да ли желите да направите резервну копију своје ВордПресс странице? Резервна копија може да вас спаси од губитка података и можете да вратите своју веб локацију са ње ако вам је то потребно.

Постоји пуно различитих додатака који вам омогућавају да направите сигурносну копију веб локације, попут увек популарних УпдрафтПлус и Бацкупбудди. У овом чланку ћемо вам показати како лако направити резервну копију своје ВордПресс веб локације помоћу ова два додатка.

Зашто требате редовно правити резервне копије свог ВордПресс сајта?

Као ВордПресс кориснику, за вас је критично да редовно правите резервне копије својих ВордПресс датотека и база података на сигурној локацији. У случају да се губитак података догоди због несреће, злонамјерног напада или друге катастрофе, прављење резервних копија може бити спасилачки пут.

На тај начин можете лако вратити датотеке и базе података, чак и ако се цела ваша веб локација хакује, оштети или обрише.

Такође бисте требали прочитати овај водич о важности стварања редовних резервних копија у ВордПресс-у.

Препоручујемо да ове резервне копије сачувате на више локација. Ако је неко од ваших резервних копија оштећен, онда имате још један за опоравак веб локације.

Ако имате веб локацију са великим садржајем и редовно додајете нови садржај, можда ћете морати да поставите аутоматске резервне копије. Међутим, ако не ажурирате ВордПресс веб локацију често, можете да креирате ручне резервне копије користећи ВордПресс резервни додатак. Наравно, требате одабрати прави додатак који испуњава ваше захтеве за креирање и обнављање резервних копија ВордПресс-а.

Пре него што започнемо, мораћете да знате које ВордПресс датотеке треба да правите резервне копије:

  • Цоре ВордПресс датотеке
  • Датотеке у мапи вп-цонтент (теме, додаци и отпреме)
  • ВордПресс конфигурационе датотеке
  • ВордПресс база података

Погледајмо како можете лако направити резервну копију и потпуно обновити своју ВордПресс веб локацију без губитка датотека.

1. метод: Стварање аутоматизованих сигурносних копија помоћу додатка БацкупБудди

Употреба БацкупБудди-а је један од најбољих начина за креирање аутоматизованих резервних копија у ВордПресс-у. Њихови премиум планови почињу од 80 долара и нуде 1 годину ажурирања додатака, 1 годину подршке, 1 ГБ складиштења на Стасх-у, 10 иТхемес Синц локација и још много тога. Овај план важи за 1 резервну копију целокупне странице плус 1 бонус лиценцу која износи до 2 лиценце.

Инсталирање БацкупБудди додатка

Прво што ћете морати да урадите је да инсталирате и активирате БацкупБудди додатак. За више детаља погледајте наш детаљни водич о томе како инсталирати ВордПресс додатак.

Након активирања, мораћете да следите упутства на страници додатака и додате своју БацкупБудди лиценцу за наставак добијања аутоматског ажурирања током године.

Везе за лиценцу

Алтернативни начин да потврдите лиценцу је посетом адресе Подешавања »Лиценце за иТхемес у вашој ВордПресс административној области и унесите своје иТхемес корисничко име и лозинку. Одатле кликните на Производи за лиценцу дугмета и аутоматски ће потврдити вашу лиценцу.

иТхемес лиценцирање

Једном када се активира лиценца, можете наставити унапред и поставити аутоматске резервне копије.

Аутоматско прављење резервних копија у ВордПресс-у

БацкупБудди аутоматски чува резервне копије у апликацији Стасх. Њихов основни премиум план долази са значајком Стасх Ливе која вам помаже у одржавању сигурносних копија у реалном времену за вашу веб локацију.

Не требате улагати никакве напоре да креирате резервну копију и ажурирате је у систему складиштења. Сигурносне копије у реалном времену аутоматски спремају измене ваше ВордПресс локације у ваш складишни простор Стасх Ливе.

Сада када имате доследно сачувану најновију резервну верзију веб локације, требаће вам систем који вам може помоћи да обновите веб локацију у случају да се инцидент догоди.

Стасх Ливе нуди могућност обнове вашег ВордПресс блога једним кликом. Морате ићи на БацкупБудди »Стасх Ливе у вашој ВордПресс административној области и унесите своје иТхемес акредитиве.

Од вас ће се тражити адреса е-поште да пошаљете резервне обавештења. Добићете везу за зип преузимања у поштанском сандучету е-поште.

Стасх Ливе пријава

Обавезно кликните на Сачувајте подешавања и покрените сигурносну копију дугме.

На екрану се види напредак статуса сигурносне копије. БацкупБудди ће креирати вашу прву резервну копију и аутоматски је спремити у Стасх.

Стасх Ливе

Ако имате велику страницу, тада ће бити потребно неколико сати да први пут извршите израду сигурносне копије. БацкупБудди ће резервну копију аутоматски послати у Стасх Ливе.

Можете наставити и даље радити на својој веб локацији ВордПресс. Резервна копија ће се наставити у позадини без ометања.

По завршетку израде сигурносних копија послаће вам обавештење на вашу адресу е-поште. Такође можете да приступите својој страници Стасх Ливе да бисте видели снимке ваших резервних датотека.

Ове снимке треба оставити „онако како су“ у програму Стасх Ливе, тако да можете било када обновити веб локацију. Међутим, снимке можете и преузети на свој рачунар или их пребацити на сопствени сервер помоћу функције једним кликом у програму Стасх Ливе.

Ако не желите да чувате резервне копије у стварном времену на Стасх Ливе-у, тада такође можете да поставите заказане резервне копије у ВордПресс-у помоћу БацкупБудди.

За више детаља посетите овај потпуни водич на како креирати аутоматске сигурносне копије у ВордПресс-у.

Други начин: Стварање резервних копија ручних датотека помоћу додатка УпдрафтПлус

Слично као код БацкупБудди, можете да креирате аутоматске резервне копије помоћу УпдрафтПлус. Међутим, такође вам омогућава лако прављење резервних копија.

Најбољи део употребе УпдрафтПлус-а за ручно прављење резервних копија је тај да је бесплатно доступан у складишту додатака ВордПресс додатака. Такође имају премиум верзију која садржи додатне функције.

Прво што требате да урадите је да инсталирате и активирате УпдрафтПлус додатак. За више детаља погледајте наш детаљни водич о томе како инсталирати ВордПресс додатак.

Након активације потребно је посетити Подешавања »Резервне копије УпдрафтПлус у вашем ВордПресс административном подручју и идите на Подешавања на картици да одаберете локацију удаљеног складишта.

Уз УпдрафтПлус доступно је више услуга складиштења. Можете да сачувате резервне копије у Дропбок, Гоогле Дриве, Мицрософт ОнеДриве, и било које друге. Такође можете послати резервне копије на адресу е-поште.

Морат ћете одабрати услугу удаљеног складиштења, а она ће приказати упутства у наставку за подешавање удаљене меморије.

Изаберите локацију складишта

Једноставно конфигуришите подешавања локације удаљеног складишта да бисте наставили. Такође можете да погледате овај водич за подесите удаљену меморију помоћу УпдрафтПлус.

Подешавања удаљене локације за складиштење

Обавезно кликните на Сачувај промене дугме. Затим треба да идете до Тренутни статус и кликните на Резервно копирање дугме.

Израда резервне копије помоћу УпдрафтПлус

Појавит ће се модални скок у којем ће се од вас тражити да одаберете датотеке / базе података које желите сигурносно копирати.

Бацкуп Попуп

Кликните на Резервно копирање дугмета у овом искачућем прозору и трака напредовања сигурносних копија појавиће се на вашем екрану. Проћи ће неко време у зависности од величине ваших ВордПресс датотека.

Помоћна трака напретка

Ваше резервне датотеке такође ће бити пренесене на удаљену локацију коју сте одабрали.

Враћање датотека сигурносне копије помоћу УпдрафтПлус

Враћање сигурносне копије помоћу УпдрафтПлус је једноставно као и креирање саме резервне копије.

Можете вратити резервну копију са само једним кликом.

Можете да вратите резервну копију ако:

  • ваша ВордПресс страница је била хакована.
  • веб локација се срушила и ви видите бели екран смрти.
  • Желите да започнете нови домен.

Да бисте је обновили, мораћете да одете на Подешавања »Резервне копије УпдрафтПлус у вашој ВордПресс административној области и кликните на Врати дугме.

Одвешће вас до Постојеће сигурносне копије картицу и скенирајте / вп-цонтент / упдрафт / фолдер у ВордПресс-у да бисте потражили све постојеће сигурносне копије.

Белешка: Ако сте избрисали ове датотеке веб локација, тада неће бити доступних резервних копија.

Затим можете да пошаљете резервне датотеке са рачунара да бисте ручно обновили своју ВордПресс локацију.

Отпремите резервне датотеке

Пошто сте поставили удаљену локацију за складиштење за пренос сигурносних копија, УпдрафтПлус ће аутоматски скенирати удаљену меморију и приказати постојеће резервне копије.

Морате да кликнете на Врати дугме поред резервне копије коју желите.

Вратите сигурносну копију из удаљене меморије

Отвориће се скочни прозор који ће вас питати шта желите да вратите из резервне копије. Једноставно одаберите све расположиве опције и кликните на Врати дугме.

Вратите ВордПресс датотеке

ВордПресс датотеке ће се вратити из резервне копије доступне са удаљене локације за складиштење.

Оба додатка УпдрафтПлус и БацкупБудди могу вам помоћи да лако направите аутоматизоване и ручне сигурносне копије своје ВордПресс странице. Резервне копије су корисне у случају да се губитак података догоди због несреће, кршења сигурности итд. Чак и ако поставите сигурносне копије, и даље можете бити жртва хаковања и безбедносних претњи.

Препоручујемо да користите Суцури да сачувате своју веб локацију од хакера, напада злонамјерног софтвера и других пријетњи. Такође бисте требали прочитати наш комплетан преглед Суцури за више информација.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да лако направите сигурносну копију своје ВордПресс странице. Ако вам се свидио овај чланак, можда ћете желети да проверите и наше стручне типове за најбоље програмере веб локација за почетнике који ће брзо израдити вашу веб локацију..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me