Како омогућити Гоогле праћење помицања у програму ВордПресс помоћу Гоогле аналитике

Праћење помицања


Желите да омогућите праћење померања на веб локацији ВордПресс?

Праћењем активности кретања на вашој веб локацији лако ћете сазнати колико корисник скролује доле на свакој пошти. Знајући дубину њиховог померања, упознаћете тачан одељак за који губе интересовање и напуштају вашу веб локацију.

То вам помаже да измените тај одређени одељак и учините га довољно занимљивим да привучете публику до краја. Ово вам помаже да добијете више промета, смањите стопу напуштања почетне странице и повећате конверзије на свом вебсајту.

Гоогле аналитика је одличан алат који ће вам помоћи да откријете кретање корисника на месту. Међутим, уз подразумевано подешавање Гоогле Аналитике, праћење померања није омогућено на вашој веб локацији.

Праћење помицања Гоогле аналитике у програму ВордПресс једноставно

Најлакши начин за омогућавање праћења померања у ВордПресс-у је помоћу додатка. А најбоља опција у овом случају је МонстерИнсигхтс повезати. МонстерИнсигхтс је један од најпопуларнијих додатака Гоогле Аналитицс за ВордПресс.

чудовишта, плугинице за пријаву и регистрацију

Овим додатком инсталираним на вашој контролној табли никада нећете морати да мењате картице да бисте пратили перформансе ваше веб локације. Све се може управљати и гледати директно са ваше ВордПресс надзорне плоче и омогућава вам да пратите сваку корисничку интеракцију на вашој веб локацији, попут трансакција е-трговине, кликова на партнерске везе, преузимања датотека, праћења аутора, СЕО резултата и још много тога.

МонстерИнсигхтс вам чак нуди и статистику у реалном времену директно са ваше контролне табле.

Да бисте сазнали више о овом додатку, прочитајте наш детаљни преглед на МонстерИнсигхтс.

Најбоље је то што је једна од значајних карактеристика МонстерИнсигхтс праћење дубине помицања. Хајде да проверимо како да омогућимо праћење помицања у ВордПресс-у помоћу МонстерИнсигхтс.

1. корак: Инсталирајте МонстерИнсигхтс за праћење помицања

Први корак за почетак је инсталација додатак МонстерИнсигхтс на вашој ВордПресс веб локацији. Ова функција долази са МонстерИнсигхтс Плус или вишим планом.

МонстерИнсигхтс вам омогућава да лако повежете веб локацију са Гоогле аналитиком без писања једне линије кода.

Ево како можете да поставите налог Гоогле аналитике и повежете га са МонстерИнсигхтс.

2. корак: Омогућите праћење помицања

Једном када се све подешавање успешно заврши, праћење помицања ће се аутоматски омогућити на вашој веб локацији. Не морате пролазити кроз било која додатна подешавања. Да бисте проверили да ли идете до МонстерИнсигхтс на вашој ВордПресс контролној табли и кликните на Увиди »Ангажман.

праћење скрола, чудовишта

Ако није аутоматски омогућено, обавезно користите верзију 7.6.0 и новију.

Ова опција се на вашој веб локацији подразумевано активира без потребе за додатком. Док се посетиоци кретају кроз 25%, 50%, 75% или 100% на вашој веб локацији, МонстерИнсигхтс ће покренути догађаје на Гоогле Аналитицс-у.

Корак 3: Преглед извештаја о праћењу помицања у ВордПресс-у

Овај извештај је доступан директно на вашој ВордПресс контролној табли. Да бисте је видели, идите на Увиди »Извештаји» Издавачи на вашој ВордПресс контролној табли. Видећете то одмах поред Камата одељак.

У овом извештају ћете моћи да видите просечан проценат дубине помицања за целу веб локацију. Тако тачно знате како посетиоци интерактивно делују на ваш садржај. Такође вам нуди и прилику да оптимизирате своје постове за боље ангажовање. Такође можете јасно да одлучите где да поставите своје огласе и позиве на радње за више кликова.

Ако желите, ове извештаје можете да погледате и на контролној табли Гоогле аналитике.

Преглед извештаја о праћењу помицања на контролној табли Гоогле Аналитицс

Омогућавањем праћења помицања помоћу МонстерИнсигхтс можете такође да проверите своје извештаје директно на контролној табли Гоогле Аналитицс, чак и без пријављивања на ВордПресс контролну таблу.

Да бисте се пријавили на свој налог Гоогле аналитике. Сада иди на Понашање »Догађаји» Преглед.

Видећете Померите дубину линк испод Категорија догађаја опцију као што је приказано на слици изнад. Само кликните ту везу и одмах ћете пронаћи детаљан извештај. Ако желите да проверите укупни догађај који је покренут за сваки наведени проценат померања, кликните на Ознака догађаја опција.

Ако желите да проверите податке о кретању у реалном времену, и то је могуће. За то идите Реал-тиме »Догађаји на контролној табли Гоогле аналитике. Видећете активност померања у реалном времену која се догодила у последњих 30 минута.

Значи то је то. Није ли лако омогућити праћење померања помоћу МонстерИнсигхтс?

Такође бисте желели да проверите како да омогућите праћење преузимања у ВордПресс-у.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map