Како подесити праћење преузимања у програму ВордПресс помоћу Гоогле аналитике

Како подесити праћење преузимања у програму ВордПресс помоћу Гоогле аналитике


Да ли желите да подесите праћење преузимања датотека у ВордПрессу? Праћење преузимања датотека помоћи ће вам да идентификујете које е-књиге или ПДФ датотеке корисници највише преузимају.

У овом чланку ћемо вам показати како лако подесити праћење преузимања у ВордПресс-у помоћу Гоогле аналитике.

Зашто бисте требали поставити праћење преузимања помоћу Гоогле аналитике?

Када на веб локацији ВордПресс имате више е-књига или других корисних датотека, требало би да поставите праћење преузимања да бисте проверили да ли ваши корисници преузимају ове датотеке или не. Такође бисте желели да знате које од ваших датотека највише преузимају корисници.

Поред тога, то ће вам помоћи да научите које датотеке мање (или не) преузимају корисници, тако да можете да прилагодите своје стратегије и само креирате садржај који највише привлачи кориснике на вашој веб локацији.

Обично бисте користили Гоогле Аналитицс за праћење извора саобраћаја и других корисних статистика на веб локацији ВордПресс. Међутим, Гоогле Аналитицс нема систем за праћење преузимања за одређене датотеке.

Препоручујемо употребу МонстерИнсигхтс повезати. То је најбоље решење за ВордПресс аналитику и помаже вам да лако пратите преузимања датотека.

Имајући то у виду, погледајмо како лако подесити праћење преузимања у ВордПресс-у помоћу Гоогле аналитике.

Подешавање праћења преузимања у ВордПресс-у помоћу Гоогле аналитике

Прво што ћете морати да урадите је инсталирати и активирати МонстерИнсигхтс додатак. Требали бисте купити њихов Про план за лако постављање праћења преузимања на вашој веб локацији. За више детаља погледајте наш детаљни водич о томе како инсталирати додатак у ВордПресс.

Након активирања, мораћете да подесите Гоогле Аналитицс у ВордПресс-у помоћу МонстерИнсигхтс. Аутоматски ће омогућити праћење преузимања за ваше датотеке у ВордПресс-у.

Сада можете наставити и конфигурирати како желите пратити преузимања датотека. На надзорној табли МонстерИнсигхтс преузете датотеке могу се видети као догађаји. Можете променити ово подешавање и видети преузете датотеке као приказе страница.

Препоручујемо праћење преузимања као догађаја уместо приказа страница. Праћење преузимања као догађаја ће равномерније приказивати статистику преузимања датотека на вашој ВордПресс контролној табли.

Праћење преузетих датотека као приказа страница може утицати на статистику саобраћаја на вашој веб локацији. Ако и даље желите да промените подразумевана подешавања из догађаја у приказе страница, једноставно се пријавите у ВордПресс административно подручје. Затим посетите Увиди »Подешавања» Праћење страницу и идите на Преузимања датотека са левог менија.

Праћење преузимања датотека као приказа страница

Оданде одаберите Страна поглед и кликните на дугме Саве Цхангес то саве тхе сеттингс.

Додавање додатних екстензија датотека за праћење преузимања датотека

Питате се која ће проширења додатак МонстерИнсигхтс пратити као преузимања? Листа је дата на страници Преузимања датотека, укључујући доц, еке, јс, пдф, ппт, итд.

Додајте још додатака

Лако можете да додате још додатка у поље „Проширења датотека за праћење преузимања“. Кликните на дугме Саве Цхангес.

Белешка: Одвојите нове екстензије зарезом у пољу Проширења.

Преглед преузимања датотека на ВордПресс надзорној табли

Да бисте погледали извештај о преузетим датотекама у програму ВордПресс, морате да одете на Увиди »Извештај» Извештај издавача.

На тој се страници помакните доље до одјељка Топ линкови за преузимање да бисте погледали преузимања.

Топ линкови за преузимање

Преглед преузимања датотека у Гоогле аналитици

МонстерИнсигхтс вам омогућава да видите датотеке за преузимање у Гоогле аналитици, баш као што вам приказује и статистику саобраћаја за вашу веб локацију. Једноставно се пријавите на свој налог Гоогле аналитике и кликните на везу веб локације на којој пратите преузимања.

Веб локација на налогу Гоогле Аналитицс

Ако сте у подешавањима МонстерИнсигхтс за преузимање датотека одабрали приказе страница, једноставно идите на Све странице одјељак за проналажење извјештаја о праћењу.

Одатле, можете погледати извештај до Понашање »Садржај странице» Све странице.

Међутим, ако сте у подешавањима преузимања датотека изабрали догађаје, мораћете да посетите одељак о извештајима о догађајима да бисте видели преузете податке о датотекама.

Једноставно идите на Понашање »Догађаји у левом менију и показаће вам више опција. Хајде да разговарамо о тим опцијама појединачно.

 • Преглед: Ако кликнете на ову опцију, приказаће вам све најважније догађаје са ваше веб локације.
 • Топ догађаји: У овом одељку видећете догађаје на којима су ваши корисници провели највише времена.
 • Број страница: Приказаће се листа свих страница на којима сте додали датотеке за своје кориснике и кликнули на опцију за преузимање.
 • Флов Флов: Можете пратити путовање својих корисника у одељку тока догађаја. Такође вам омогућава да пратите које се датотеке свиђају већини корисника, примећујући време ангажмана проведено на одређеним страницама помоћу датотека за преузимање..

Да бисте видели податке у графиконима са детаљима, идите на Догађаји »Топ Евентс одељак.

Праћење догађаја у Гоогле аналитици

Можете да кликнете на опцију за преузимање испод Категорија догађаја колоне за преглед целог извештаја.

Извештај о догађајима

Како функционира праћење преузимања датотека с МонстерИнсигхтс?

Гоогле Аналитицс нема подразумевани систем за праћење преузимања датотека. Међутим, МонстерИнсигхтс вам омогућава да лако пратите преузете датотеке уз Гоогле Аналитицс.

У одељку извештаја о догађајима Гоогле аналитике видећете све преузете ресурсе означене под „веза за преузимање“.

Одељак извештаја о догађајима даље је подељен у више колона. Ове компоненте ће бити исте за преузете датотеке или било које друго праћење догађаја у Гоогле аналитици.

 • Категорија догађаја: Видећете све преузете датотеке када кликнете на ознаку за преузимање у колони Категорија догађаја (приказано горе).
 • Акција догађаја: Када кликнете на ознаку за преузимање, приказаће вам се све УРЛ адресе са вашим изворима за преузимање у колони Евент Ацтион и можете кликнути на било који УРЛ да бисте пратили преузимања.
 • Ознака догађаја: Испод ове колоне можете видети наслов или наслов за који је ваш догађај повезан.

То је све. Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да подесите праћење преузимања у програму ВордПресс помоћу Гоогле аналитике. Такође можете потражити алтернативе Гоогле Аналитицс-у у нашој излози најбољих аналитичких решења за ВордПресс.

Ако желите да брзо поставите веб локацију и не желите да ручно додајете функције, проверите најбоље програмере за превлачење и повлачење страница за ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map