Како послати ВордПресс образац без освежавања странице

пошаљите образац без освежавања странице


Да ли желите да спречите да се ваша страница освежи када посетилац пошаље образац? Подразумевано се читава страница поново учитава кликом на дугме за слање обрасца. И тада се подаци унесени у образац преносе и чувају на серверу.

У овом чланку ћемо вам показати како да омогућите слање Ајак-а на ВордПресс обрасце и спречите да се страница поново учита..

Зашто омогућити Вордпресс образац за Ајак

Подношење Ајак обрасца је посебно корисно ако желите да уметнете образац у модални прозор. Без омогућавања слања АЈАКС обрасца, цела страница ће се морати освежити, што доводи до затварања скочног прозора. На тај начин корисници би могли пропустити важну поруку потврде која их држи ангажованима.

Ако је омогућено подношење обрасца АЈАКС, корисници ће моћи да виде поруку потврде након слања обрасца на истој страници без поновног уметања.

ајак пријаве

Да бисте омогућили слање ајак обрасца на вашој ВордПресс веб локацији, препоручујемо ВПФормс, најбољи додатак за ВордПресс.

1. корак: Креирање новог обрасца

Да бисте започели са креирањем обрасца, прво морате да инсталирате додатак ВПФормс на вашој веб локацији ВордПресс.

Нисте сигурни како? Нема проблема. Можете да пређете на наш водич како да инсталирате ВордПресс додатак да бисте све то решили.

Након што је додатак инсталиран и активиран, идите на своју ВордПресс контролну таблу и идите до ВПФормс »Додај ново. Сада ћете бити преусмерени на страницу на којој можете одабрати предложак свог обрасца.

ВПФормс нуди 7 различитих образаца за избор. Изаберите Једноставан контакт образац опцију за овај водич, а затим у форму додајте поље за пренос датотеке.

Подешавање форме ВПФормс

Сада ћете видети алат за прављење образаца на свом екрану. На левој страни екрана имате ознаку Додајте поља и тхе Опције поља картицу. Помоћу ових картица можете да конфигуришете образац за контакт.

избришите поље из впформс-а

ВПФормс вам олакшава додавање поља у образац превлачењем и испуштањем. Такође можете променити положај поља повлачењем и испуштањем. Ако желите да уклоните поље, то је такође лако. Само поставите показивач изнад нежељеног поља и кликните на избриши икона која ће се појавити у горњем десном углу поља.

Под Опције поља на картици, можете променити ознаку поља, променити формат поља имена, променити величину фонта и омогућити или онемогућити ознаке и пот-ознаке. Такође имате могућност да омогућите условна логика опција.

Када завршите са креирањем обрасца помоћу алата за прављење образаца, кликните на сачувати дугмета, па ће ваше промене остати нетакнуте.

Сада када смо направили једноставан образац за контакт, додајмо му функцију преноса датотеке.

Да бисте додали функцију за учитавање датотека, све што требате учинити је да кликнете на поље за уплоад датотека на левој плочи. Алтернативно, можете превући поље обрасца за уплоад датотека и испустити га на жељено место у алату за прављење образаца.

образац за уплоад датотека

Корак 3: Омогућавање слања обрасца Ајак

Након што се измене сачувају, кликните на Подешавања на левој страни програмера странице. Овде ћете видети неколико опција. Иди на Генерал опција. Испод овог видећете низ поља. Овде можете променити име обрасца, додати опис обрасца, променити текст дугмета итд.

Ако се помакнете даље низ екран, видјет ћете неколико потврдних оквира. Можете да потврдите потврдни оквир који каже Омогући подношење Ајак обрасца. Завршите поступак кликом на сачувати дугме у горњем десном углу екрана.

омогућити ајак образац за слање

Сада идите на Обавештење картицу испод Генерал картицу. Ова опција ће вас обавештавати сваки пут када неко преда ваш образац. Дакле, у прво поље унесите адресу е-поште администратора или онога ко је задужен за примање е-порука. Такође можете да унесете тему е-поште, име пошиљаоца, адресу примаоца и сопствену поруку.

Када завршите, обавезно сачувајте измене. Такође можете да поставите потврдну поруку коју ће посетиоци добити након што притисну дугме за слање.

подешавања потврде обрасца за уплоад датотека

Корак 4: Објављивање обрасца помоћу Ајак пријаве

Завршни корак је објављивање обрасца који подржава Ајак на вашој веб локацији. За то идите на страницу на којој желите да се образац појави.

Можете почети тако што ћете ићи Странице »Додај ново на вашој ВордПресс контролној табли. Сада додајте наслов својој страници. У уређивачу текста ваше странице кликните на Додај образац опција. На екрану ће се појавити нови прозор.

впформс уграђују образац

Кликните на падајућу стрелицу и изаберите образац који је управо креиран. Сада кликните на Додај образац дугме. Видећете да се уграђени код одражава на уређивачу текста ваше странице. Можете да проверите како образац изгледа кликом на Преглед дугме са десне стране екрана.

Затим можете да кликнете на Објавите дугме да коначно пустим образац заживјети.

То је било лако, зар не??

Сада можете да пратите број кликова на дугме које добија ваш образац за контакт. Да бисте то учинили, погледајте наш водич на праћење веза и кликова на дугме.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map