Како повећати перформансе и брзину ВордПресс-а (стручни савет)

убрзати Вордпресс веб страницу


Питате се како да убрзате своју веб страницу ВордПресс? Ваша веб страница ВордПресс треба да ради максималном брзином. Али ако вам се чини да је ваш сајт мало спор, како можете да побољшате перформансе и брзину ВордПресс-а? Не брините, не морате да знате ниједан компликован код да бисте брже повећали своју веб локацију ВордПресс.

У овом чланку показаћемо вам како да побољшате перформансе и брзину ВордПресс-а. Поред тога, савети које ћемо поделити са вама довољно су једноставни да их почетници ВордПресс-а савладају. Будући да је ово дуготрајно, детаљно упутство, ево табеле са садржајем који ће вам помоћи да пронађете пут око чланка.

Contents

Садржај – Побољшајте перформансе ВордПресс-а

Побољшање перформанси ВордПресс-а – почетак

Постављање чврсте фондације за брзу веб страницу

ВордПресс Оптимизација перформанси – Најбоље праксе

Фино подешавање ВордПресс-а за брзину

Кренимо сада.

Статистика брзине веб странице: Зашто су ВордПресс брзина и перформансе важни?

статистика брзине веб локације

Брзина и перформансе ваше ВордПресс странице важнији су него што мислите. Морате да убрзате своју веб страницу ВордПресс не само због сопственог мира, већ и због посетилаца и купаца.

Спор веб сајт може негативно утицати на корисничко искуство ваше веб странице, чинећи га фрустрирајућим за посете и интеракцију са вашом веб страницом. Људи немају времена ни стрпљења да сачекају место за споро учитавање. Дакле, ако се ваша веб локација не учита довољно брзо, ризикујете да корисници напусте вашу веб локацију пре него што се чак и учитају.

Спори веб сајтови такође се гурају даље у резултатима претраживача, што корисницима отежава откривање ваше веб локације..

Поред тога, спора веб локација са лошим перформансама такође може наштетити вашој способности да извршите конверзије.

Погледајте ове статистике које показују колико је важно да убрзате своју веб страницу ВордПресс:

 • 79% купаца који пријављују незадовољство перформансама веб страница мање је вероватно да купују поново са те веб локације.
 • Кашњење од 1 секунде значи 7% смањење конверзија.
 • Кашњење у времену учитавања странице од 1 секунде значи 11% губитак у приказима страница.
 • Ако ваша веб локација заради 100,00 УСД дневно, побољшање брзине странице доноси 1 000 УСД дневно додатних 7000. (ХубСпот)

Као што видите, када правите веб страницу ВордПресс, морате да размотрите перформансе и брзину веб странице. Задржаће посетиоце ваше веб локације, повећаће промет на веб локацији и остварити продају.

Шта успорава вашу ВордПресс локацију?

Постоји неколико фактора због којих се ваша веб локација полако учитава. Знајући шта је узрок спорог веб сајта, помоћи ће вам да брже направите своју веб страницу ВордПресс и да избегнете грешке у будућности које би могле да штете перформансама веб странице.

Најчешћи разлози који успоравају вашу веб локацију су следећи:

 • ВордПресс хостинг – Мала брзина ваше веб странице можда није ваша грешка. Ваш веб хостинг сервер можда вашој веб локацији не даје довољно брзине.
 • Слике – Ако је ваша веб локација тешка и оне слике нису оптимизоване, то може узроковати споро време учитавања странице.
 • ВордПресс додатци – Превише ВордПресс додатака или лоше кодирани додатак може успорити вашу веб локацију.
 • Застарела ВордПресс – Ако не ажурирате веб локацију ВордПресс ажурираном, то може негативно утицати на брзину ваше веб локације.
 • Спољни скрипти – Огласи, утоваривачи фонтова и друге спољне скрипте могу довести до успоравања ваше веб локације.
 • Конфигурација ВордПресс-а – Ако ваша веб локација ВордПресс не приказује предмемориране странице, то може преоптеретити ваш сервер и довести до успоравања или рушења веб локације..

У овом тренутку, ови фактори вас могу збунити и можда не знате како их поправити. Али не брините, упадаћемо у то касније у чланку.

Колико брзо треба да се учита ваш ВордПресс вебсајт?

Сада када знате зашто требате да направите своју веб страницу ВордПресс брже, можда се питате колико брзо треба да се учита ваша веб локација?

Па, према статистичким подацима, 47% купаца очекује да се веб страница учита 2 секунде или мање. Док 64% корисника паметних телефона очекује да се странице учитају за мање од 4 секунде.

2 секунде или мање може вам се чинити брзином муње, али можете натерати вашу веб страницу да се брзо учитава, а да не морате да жртвујете корисничко искуство.

Како тестирати брзину и перформансе своје ВордПресс странице?

Пре него што наставите даље, прво морате да урадите неко тестирање. Тестирање брзине и перформанси ваше веб странице помоћи ће вам да утврдите колико посла треба да обавите да бисте бржи у вашу ВордПресс веб локацију.

Сада не можете само отворити свој прегледач, навигацију до веб локације и користити штоперицу за тестирање брзине веб локације. Морате да користите алат који ће тестирати брзину веб странице за вас.

Алат за тестирање брзине веб странице моћи ће да вам пружи најтачније резултате за брзину ваше веб странице, у свим околностима.

Будући да често посећујете вашу веб локацију, веб локација ће се учитати готово тренутно. То се дешава због тога што модерни прегледачи попут Гоогле Цхроме-а чувају вашу веб локацију у кешу. Али за корисника који никада раније није посетио вашу веб локацију, ваша веб локација може да се учита другачије.

Корисници на различитим географским локацијама такође могу различито доживљавати вашу веб локацију.

Дакле, да бисте добили тачнију представу о брзини ваше ВордПресс странице, препоручујемо вам да користите наш бесплатни алат за тестирање брзине веб локације за ВордПресс.

Једноставно унесите УРЛ веб локације и кликните на Анализирајте веб локацију дугмета, и добићете бесплатан извештај о брзини и перформансама веб локације ВордПресс.

веб-брзина-тест-алат

Наш бесплатни алат за тестирање брзине пружиће вам време учитавања странице, оцену перформанси, величину странице и захтеве. Још једна предност нашег алата је та што ће вам такође пружити делотворне савете о томе како можете да побољшате брзину и перформансе своје веб странице.

Поред тога, такође можете проверити време рада ваше веб странице помоћу нашег бесплатног провера времена за веб локацију.

Наставак веб странице је време када је ваша веб локација доступна корисницима у одређеном временском периоду. Наравно, ако ваша веб локација често пада, то фрустрира за посетиоце и купце.

Понекад ваша веб локација може бити за вас, али не и за друге кориснике и обрнуто. Можете да користите наш алат за провјеру тренутка да бисте одмах видјели да ли је ваша веб локација угашена или не.

Једноставни поправци за убрзање веб локације ВордПресс

Сада када знате зашто је брзина ваше ВордПресс веб локације важна, шта узрокује да ваша веб локација успорава и која је брзина ваше сопствене ВордПресс веб локације, време је да почнете да правите своју веб страницу ВордПресс брже.

Сви савети које ћемо поделити са вама су једноставни за обављање, не морате уопште да знате много о кодирању да бисте повећали брзину своје веб локације ВордПресс. У зависности од тога колико сте брзи или спори вашу веб локацију, можете имплементирати све ове савете или само неколико њих.

А сада, заронимо се у ове једноставне кораке које можете предузети како бисте брже учинили своју веб локацију ВордПресс.

Изаберите најбољи ВордПресс хостинг

Као што смо раније споменули, хостинг за ВордПресс који одаберете за своју веб страницу може бити узрок ваше мале брзине и лоших перформанси.

2 најчешћа типа хостинга су:

 • Дељено гостовање – Заједничке хостинг услуге попут Блуехоста и СитеГроунд-а су популарни избор и они подузимају додатне мере како би побољшали перформансе ваше веб странице. Али једини недостатак дељеног хостинга је то што морате да делите ресурсе сервера са осталим клијентима. Дакле, у време врхунца саобраћаја, такмичите се са свим суседним веб локацијама на серверу да бисте посетиоце на вашој веб страници брзо довели. Ако неко од тих суседних веб локација добије тону промета, то може успорити вашу веб локацију.
 • Управљани ВордПресс хостинг – Са друге стране, уз потпуно управљање ВордПресс хостингом код провајдера попут ВПЕнгине-а, сви технички аспекти управљања веб страницама се обављају за вас – искључиво за вас. То је обично скупља опција, али веб страница ће бити бржа и сигурнија.

Дакле, ако желите да повећате брзину и перформансе своје веб странице, размислите о преласку на управљани ВордПресс хостинг са добављачем попут ВПЕнгине, што је наша препорука за најбоље управљани ВордПресс хостинг. Такође можете да проверите нашу детаљну поређење хостинга који се деле наспрам и управљаног.

Изаберите тему за брзо учитавање ВордПресс-а

Одабир погрешне ВордПресс теме може драматично успорити брзину ваше веб странице. Неке теме су лоше дизајниране за брзину и перформансе – преплавиле су их тако бројне функције попут блиставих анимација, компликованих изгледа и још много тога. Чак и ако не користите многе функције које вам тема пружа, код теме и даље треба да се учита.

Дакле, да бисте убрзали и повећали перформансе ваше веб локације ВордПресс, изаберите тему која има само потребне функције и изграђена је за брзину.

Идите са темом из врхунске ВордПресс продавнице тема као што су СтудиоПресс, Тхемифи или ЦССИгнитер. Све су њихове теме врхунске – кодиране су и дизајниране за брзину.

На пример, тема програма СтудиоПресс’с Аутхорити Про је још увек елегантна, има све функције које су вам потребне за израду професионалне веб странице и дизајнирана је са брзином.

студиопресс-Аутхорити-про

Изаберите минималистички дизајн сајта

Говорећи о избору једне од најбољих ВордПресс тема, размислите о томе да кренете са минималистичким дизајном веб страница како бисте вашој веб страници повећали брзину и перформансе.

Не само да су минималистички веб сајтови тренутно веома тренди, већ такође помажу да се ваша веб локација брже учита. ВордПресс теме које су дизајниране с минимализмом умањиће се у нереду, тако да вашој веб локацији неће требати толико времена да се учита.

Осим тога, минималистички дизајн је такође сјајан за корисничко искуство.

Погледајте ову задивљујућу минималистичку тему. Елегантна тема Тхемифи-а дизајнирана је са једноставношћу на уму. Уклања све фантастичне анимације и графичке ефекте како би се фокусирао на ваш садржај и убрзао веб локацију.

тематизирати-елегантна-тема

Можете да имате ВордПресс теме које су дизајниране за брзо учитавање, али уосталом, што је једноставнија ваша ВордПресс тема, то ће се брже учитати. Такође можете погледати нашу листу најбољих вишенаменских ВордПресс тема.

Користите ВордПресс додатак за кеширање

Употреба доброг додатка за кеширање је кључна за повећање брзине и перформанси ваше веб локације ВордПресс. Како додатак за предмеморирање убрзава вашу ВордПресс веб локацију?

Додатак за кеширање генерира статичке ХТМЛ странице веб локације и спрема их на ваш сервер. Сваки пут када корисник посети вашу веб локацију, додатак за кеширање ће приказивати лакшу ХТМЛ страницу уместо обраде тежих ВордПресс ПХП скрипти које би претходно имао. Овај поступак стварно убрзава време учитавања странице.

Један од најбољих ВордПресс предмеморирања за кеширање по нашем мишљењу је ВП Роцкет.

вп-роцкет-цацхинг-додатак

Овај популарни премиум додатак за предмеморирање је врло једноставан за употребу. Једном када активирате додатак, кеширање страница ће се почети аутоматски.

Осим кеширања страница, друге функције ВП Роцкет понуде укључују предмеморирање предмеморије, компресију статичких датотека, слике на захтјев, минификацију ХТМЛ, ЈаваСцрипт и ЦСС датотека и још много тога.

За више наших препорука, погледајте наш пост о 7 најбољих ВордПресс предмеморија за кеширање у поређењу.

Аутоматски оптимизирајте слике за брзину помоћу ВордПресс додатка

Веб странице које су веома тешке се учитавају дуже. То је зато што су типичне датотеке са сликама толико велике. Али не можете се ослободити свих слика на вашој веб локацији – оне су важне за ваш дизајн и корисничко искуство, па шта можете учинити?

Прво можете да промените величину великих слика пре него што их додате на своју веб локацију. Али, можете то учинити корак даље од тога, тако што стиснете слике.

Једноставно можете да оптимизујете и компримирате своје слике за брзину користећи ВордПресс додатак за компресију слике. Један од наших најбољих избора за најбоље додатке за компресију слике је реСмусх.ит.

ресмусх-ит-имаге-цомпрессион-плугин

реСмусх.ит је најпопуларнији додатак за компресију слике који користи више од 300.000 веб локација. Помоћу овог додатка можете аутоматски оптимизирати слике како се преносе. Такође нуде могућност оптимизације свих старих слика у само 2 клика.

Неки други сјајни додаци за компресију слике укључују ЕВВВ Оптимизер слике, ВП Смусх, и Оптимизер слике СхортПикел.

Избришите неупотребљене додатке

Један од највећих проблема за покретање блога или веб странице на ВордПресс-у је то што имате приступ хиљадама бесплатних додатака како бисте увеличали своју веб локацију. Када први пут започнете, можда ћете постати мало луди инсталирајући сваки додатак који вам је чак и мало интересантан.

Али ако на вашој веб локацији имате тону додатака које не користите, то може успорити веб локацију. Зато је важно избрисати неискориштене додатке. Чак и једноставно деактивирање додатака које не користите умањиће количину кода коју треба да учитава ваша веб локација.

Исто важи и за теме и за медије. Ако вам нису потребни, баците их.

Изаберите Бржи додаци

ВордПресс додаци могу бити сјајни додаци вашој веб локацији, али морате пазити које одлучите да додате на вашу веб локацију. Додаци који су лоше кодирани могу драматично утицати на брзину ваше веб локације, зато је тако важно на вашу веб локацију инсталирати само најбоље и најбрже додатке..

Ако нисте сигурни да ли одређени додатак успорава вашу веб локацију, једноставно можете покренути тест. Можете да користите наш бесплатни алат за тестирање брзине веб локације за тестирање брзине ваше веб странице помоћу инсталираног и активираног додатка и без додатка. Ако је ваш веб сајт нижи са инсталираним додатком, то је добар знак да вам додатак прави проблеме.

Када одаберете додатак за своју веб локацију, најбоље је истражити и одабрати онај који има одличне критике. Редовно објављујемо спискове за наше препоруке најбољих додатака како бисмо вам помогли да одаберете најбоље ВордПресс додатке за своју веб локацију.

На пример, наш најбољи избор додатка за најбоље израђиваче облика је ВПФормс. Наш најбољи избор додатака за прављење страница је Беавер Буилдер, а наша препорука за најбољи додатак за галерију је Енвира Галлери.

Слиједите наше чланке како бисте вам помогли да одаберете најбоље ВордПресс додатке за своју веб локацију који неће утицати на брзину или перформансе ваше веб локације.

Редовно ажурирајте ВордПресс

Још једно лако решење за убрзавање веб локације ВордПресс је ажурирање ВордПресс-а. ВордПресс тим непрестано излази са малим и великим ажурирањима своје основне технологије. Ова ажурирања излазе из разлога, било да се уводе нове функције и побољшања, исправљају грешке, па чак и додају исправке за побољшање брзине.

Многи провајдери хостинга аутоматски се брину за велике ВордПресс ажурирања за вас. Али, још увек морате да учините свој део да бисте били сигурни да на вашем ВордПресс сајту ради најновија верзија.

На вашој ВордПресс контролној табли кликните на Ажурирања. Овде ћете бити обавештени да ли користите најновију верзију ВордПресс-а. Ако нисте, можете да га ажурирате.

упдате-вордпресс-упдате

У овом делу можете видети и све додатке које је потребно ажурирати. Ваши додаци увек треба да се ажурирају из истог разлога због којег је и ВордПресс језгро потребно да буде ажурирано: за врхунске перформансе, брзину и сигурност.

Осигурајте своју ВордПресс страницу

Не заборавите да вашу веб локацију може да успори не само он, већ може да је успори и поступци других људи – хакера.

Важан део одржавања брзине и перформанси веб странице у најбољем реду је обезбеђивање ваше ВордПресс странице. На пример, напади ускраћивања услуге (ДОС) су уобичајени. Ове врсте напада преузимају ресурсе вашег сервера и успоравају вашу веб локацију да би усмерили саобраћај на вашој веб локацији. Дакле, да бисте заштитили своју веб локацију од ове врсте напада и других, осигурајте да обезбедите своју ВордПресс локацију.

Препоручујемо да користите сигурносни додатак за лакшу заштиту своје веб локације, а један од најбољих безбедносних додатака је Суцури.

суцури-вордпресс-сецурити-додатак

Суцури поправља хакере и спречава будуће нападе уз континуирано надгледање. Овај додатак је такође оптимизован да убрза вашу веб локацију. Они нуде брзе функције као што су сервери високих перформанси, паметне опције кеширања, глобална аницаст мрежа, брза подршка ХТТП / 2 и још много тога.

За више детаља погледајте наш комплетан преглед Суцури.

Оптимизирајте своју почетну страницу за брзину

Ваша почетна страница ће вероватно бити прво место на које ће посећивати ваше нове веб локације. Ако вам се почетна страница полако пуни, ризикујете да они посетиоци напусте вашу веб локацију пре него што погледају остатак ваших страница. Због тога вам је потребно да оптимизирате почетну страницу за брзину.

Много ВордПресс тема дизајнирано је за приказивање блогова на почетној страници. Али блогови су обично дуготрајан садржај. Што више садржаја имате на својој почетној страници, дуже ће вам бити потребно за учитавање.

Дакле, да бисте оптимизирали своју почетну страницу за брзину, приказујте само одломке својих постова на блогу. ВордПресс по заданом приказује пуни садржај сваког чланка на вашој почетној страници. На ВордПресс контролној табли идите на Подешавања, затим кликните на Читање. У одељку “За сваки чланак у фиду, прикажи” обавезно изаберите “Сажетак” уместо “Комплетан текст”.

схов-блог-изводи

Док мењате поставке за приказивање одломака својих чланака, требало би размислити и о смањењу броја постова на блогу који се приказују на страници. Ово ће такође помоћи да убрзате време учитавања. У одељку „Највише прикажи странице блога“ је место где можете подесити број постова на блогу који желите да буду приказани на 1 страници.

Подијелите дугачке постове на странице

Такође можете да поделите своје дуге постове на различите странице како би и ваша веб страница ВордПресс била бржа. Ако пишете детаљне, дугачке чланке, то је сјајно за ваш СЕО и читаоци ће вам се допасти. Али, трају дуже.

Дакле, поделите те екстра дуге чланке на странице.

Све што морате учинити је када пишете дугачак пост на блогу, убаците паузу за страницу.

сплит-лонг-постс-то-пагес

Подијели коментаре на странице

Други аспект вашег блога који би могао изазвати спорост вашег вебсајта је одељак за коментаре. Ако на блогу имате одјељак за коментаре који је ужурбан, то је одлично за ваш ангажман. Али то не може бити тако велико за вашу брзину и перформансе веб странице, јер ваша веб локација мора да учита све оне коментаре сваки пут када неко посети ваше постове на блогу.

Да бисте се изборили са овим проблемом и убрзали своју веб страницу ВордПресс, поделите коментаре на странице.

Иди на Подешавања, онда Дискусија. Затим потврдите поље поред одељка за „Разбијање коментара на странице“.

брже направите своју реч-веб страницу

Не постављајте видео записе директно на своју ВордПресс локацију

Имате могућност да уплоадујете видео записе и аудио датотеке директно на вашу ВордПресс локацију. Додавање видео и звука на вашу веб локацију одличан је начин да помешате свој садржај, привучете пажњу посетилаца и повећате ангажман. Али никада не би требало да постављате видео записе или аудио директно на веб локацију ВордПресса, јер то може довести до пуњења ваше веб странице.

И не само то, већ хостинг великих медијских датотека може драматично повећати величине резервних копија, а може вас коштати и пропусне ширине. Компанија за хостинг веб локација може чак да вам наплати прекомерне трошкове или искључивање веб локације чак и ако ваш план укључује „неограничену“ пропусност.

Уместо тога, учитајте своје медијске датотеке на платформе као што су ИоуТубе, Вимео, СоундЦлоуд и тако даље. Затим уз ВордПресс уграђену функцију за уграђивање видео записа, можете да копирате и залепите УРЛ у свој пост да бисте аутоматски уградили видео / аудио.

Користите Лази Лоадинг за своје слике

Други начин на који можете да оптимизујете слике на вашој веб локацији за брзину и перформансе јесте да се лажно учитава за ваше слике.

Начин лијеног учитавања је да ако на вашој веб локацији имате тону слика, преузимају се само слике које се могу видјети на корисничком екрану. Дакле, уместо да се ваше слике преузимају одједном, преузимају се само слике које су тада на екрану. Док се корисник помера према доље, слике ће се учитавати по потреби. Овај поступак побољшава време учитавања странице.

Лаким учитавањем можете лако искористити помоћу додатка попут Лази Лоад би ВП Роцкет.

лази-лоад-вп-ракета

Овај додатак функционише на свим сликама у објављеном садржају или у виду виџета, сличицама, аватарима, смајлијима и ифрамес-овима.

Такође можете да користите лено учитавање и за видео записе попут додатка Лази Лоад фор Видеос.

Користите мрежу за испоруку садржаја (ЦДН)

Као што смо раније споменули, корисници на различитим географским локацијама могу различито доживљавати вашу веб локацију. На пример, за ваше кориснике у САД ваша веб локација може бити брза, али за кориснике у Индији ваша веб локација је много спорија.

То је зато што ваша веб локација није на веб хостинг серверу који има центре података у другим деловима света, што узрокује заостајање у времену учитавања. Али можете да користите мрежу за доставу садржаја (ЦДН) да решите овај проблем.

ЦДН је мрежа која има сервере широм света. Сваки сервер ће чувати статички садржај и датотеке које чине вашу веб локацију. Тада се те датотеке испоручују кориснику са било којег сервера који је најближи њиховој одређеној локацији. Ово осигурава да се ваша веб локација брзо учита за све кориснике без обзира на њихову локацију у свету.

Можете да користите ВордПресс ЦДН решење попут СтацкПатх ЦДН.

стацкпатх-цдн

Са СтацкПатх ЦДН, вашу веб локацију можете испоручити широм света брзином муње.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map