Како правилно додати исјечке кода на своју ВордПресс страницу

како додати исјечке кода на Вордпресс веб локацију


Желите ли знати правилан начин додавања прилагођених исјечака кода на своју ВордПресс страницу? Додавање исјечака кода у ВордПресс није ракетна наука, али чак и најмања грешка може срушити вашу веб локацију. Ако ускочите унутра а да не знате шта радите, то би могло бити погубно за ваше пословање.

Дакле, када додате прилагођени код свом веб месту, мораћете да то исправно радите.

У овом чланку ћемо објаснити како правилно копирати и залепити исјечке кода на своју ВордПресс локацију. Када завршите са читањем, добићете знање и поузданост да мењате своју веб локацију како желите. Можда чак имате и мало забаве!

Зашто додавати исјечке кода у ВордПресс?

Додавање исјечака кода на вашу веб локацију један је од најједноставнијих начина за проширење функција веб локације. Иако је инсталирање додатка очигледан начин да побољшате уграђене функције ВордПресс-а, посебно за не-програмере, понекад је тешко пронаћи додатак који ће одговорити на ваше потребе. С друге стране, на вебу можете пронаћи стотине ВордПресс уџбеника који препоручују додавање исјечака кода како би задовољили ваше потребе.

Имајући то у виду, од кључне је важности да правилно уметнете исјечке кода у исправну датотеку и на право место. У супротном, то може срушити вашу веб локацију, заузврат саботирајући ваш посао и репутацију.

Раздвојимо овај туториал на 2 различита одељка:

 1. Прилагођавање датотека шаблона ВордПресс
 2. Прилагођавање фунцтион.пхп датотеке

И. Прилагођавање датотека предлога ВордПресс

Пре него што уђемо, погледајмо шта је датотека ВордПресс предлошка.

Шта је предложак за ВордПресс?

прилагодите предложак

Свака ВордПресс тема састоји се од датотека са шаблонама. Датотеке шаблона на вашој теми одређују како се приказује ваша веб локација. На пример, хеадер.пхп је подразумевани предложак који се користи у већини ВордПресс тема за дефинисање подручја заглавља ваших веб страница генерисаних ВордПресс-ом, као што су чланци на блогу и самосталне странице.

Погледајмо неколико подразумеваних ВордПресс предложака које користи већина тема ВордПресс-а.

 • пхп – дефинише главну страницу
 • пхп – дефинише одељак заглавља
 • пхп – дефинише одсег подножја
 • пхп – дефинише функције које се користе у теми
 • пхп – дефинише појединачни пост / пост на блогу
 • пхп – дефинише самосталну страницу
 • пхп – дефинише одељак за коментаре

Како убацити исјечке у било коју датотеку предлошка

Можете убацити исјечке кода у било коју датотеку шаблона, као што су фунцтион.пхп, сингле.пхп, итд. Било којом од ове двије методе: помоћу подређене теме или додавањем кода директно у вашу постојећу родитељску тему.

Међутим, саветује се да не прилагођавате предложак директно у матичној теми јер, када надоградите тему, изгубит ћете све прилагодбе које сте направили. Да бисте сачували подешавања чак и након надоградње теме, можда бисте желели да направите дечију тему и извршите прилагођавање унутар ње.

Дечија тема је ВордПресс тема која своју функционалност наслеђује од друге ВордПресс теме (родитељске теме). Коришћење подређене теме је прави избор ако желите да направите доста промена у датотекама шаблона.

Погледајмо како да направите дечију тему и убаците исјечке у датотеку шаблона.

Детаљни водич можете погледати како креирати дечију тему на ВордПресс-у.

ИИ. Прилагођавање фунцтион.пхп датотеке

Што је фунцтион.пхп датотека?

филес.пхп датотека

фунцтион.пхп је датотека са шаблоном у вашој ВордПресс теми која вам омогућава да лако проширите карактеристике своје теме и ВордПресс инсталације. Да бисте проширили функције, све што морате учинити је да додате одређене исјечке кода у датотеку фунцтион.пхп.

Као и било које друге датотеке са шаблонима, можете да додате исјечке директно у датотеку фунцтион.пхп. Поред тога, да бисте задржали прилагођавање чак и након надоградње теме, можете да креирате подређену тему и уметнете код у њу.

Међутим, недостатак је да ћете изгубити сву прилагодбу коју сте направили на дечијој теми ако пређете на нову / другачију тему. Овде долази додатак за локацију.

ВордПресс додатак који је специфичан за локацију не зависи од ваше теме, што вам омогућава да додате прилагођене исечке на вашу веб локацију. Додатак за локацију можете користити на 2 начина:

 • Метода бр. 1: Коришћење готовог додатка, попут Цоде Сниппетс
 • 2. метод: Ручно креирање додатка за локацију

Метода бр. 1: Коришћење Реадимаде додатка

Снеппетс Цоде је ВордПресс додатак који нуди графички интерфејс за управљање исечцима сличним менију додатака.

То уклања потребу за уметањем прилагођених исечака у датотеку фунцтион.пхп теме. Пошто не уметате код у датотеке датотека са темама, можете да сачувате прилагођавање на својој веб локацији чак и након пребацивања теме.

Помоћу Цоде Сниппетс можете да активирате или деактивирате исјечке, баш као и додатке.

Једном када сте активирани додатак Цоде Сниппетс, можете додати прилагођене исјечке, а затим одредити наслов, опис и ознаке за исјечке као референцу за себе низ линију. Тако ћете у будућности лако схватити сврху сваког исјечка који сте додали.

За више детаља можете прочитати наш пост о томе како створити додатак за локацију.

2. Направите план за локацију који је специфичан за локацију и уметните код

Можете ручно да направите додатак за локацију и убаците код у њега. За разлику од готовог додатка, ручно креиран додатак за локацију обично је основни, лагани додатак који нема графички интерфејс за управљање исечцима.

Да бисте извршили прилагођавања, можете се упутити у уређивач додатака и у њега уметнути код.

додајте своје исјечке у додатак за локацију

За детаљни водич можете погледати стварање додатка за локацију.

То је то!

Надамо се да вам је овај водич помогао да додате исечке кода на своју ВордПресс локацију.

Сада, нађите напред и пронађите неке исјечке кода које можете да додате да побољшате своје функције ВордПресс-а.

Ако вам се свидео овај чланак, можда ћете желети да проверите и неопходне додатке за веб локацију предузећа.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map