Како пребацити ВордПресс са локалног сервера на веб локацију уживо (корак по корак)

преместити вордпресс са локалног сервера на веб локацију уживо


Да ли желите да преместите ВордПресс локацију са локалног сервера на живу веб локацију? Примена странице ВордПресс-а на локалном серверу један је од најбољих начина да убрзате развојни процес. То вам помаже да осигурате да ваша ВордПресс веб локација функционише савршено, чак и прије него што уведете саобраћај.

Најлакши начин за пренос ваше ВордПресс странице с локалног сервера на живу веб локацију је кориштењем ВордПресс додатка попут БацкупБудди или Дуплицатор.

Ако радије преместите ВордПресс локацију без употребе додатака са локалног сервера на активну веб локацију, само следите корак по корак водич испод.

Али ако и даље то желите на лакши начин, не брините. Показаћемо вам како да пренесете ВордПресс са локалног сервера на локацију уживо која се користи и преко Дуплицатор додатка на крају овог чланка..

Contents

Премештање ВордПресс-а са локалног сервера на локацију уживо – предуслови

Пре него што почнете, претпостављамо да имате веб локацију ВордПресс на вашем локалном серверу и имате пун приступ њој.

Такође ћете морати да купите име домена и веб хостинг.

Ако немате домен и веб хостинг, препоручујемо вам да га прво набавите пре него што почнете. Ако тек почињете, комбинирани трошкови домена и хостинга могу изгледати прилично.

Због тога смо направили договор са Блуехост-ом како бисмо нашим корисницима понудили бесплатно име домена, бесплатан ССЛ и преко 60% попуста на ВордПресс хостингу.

Кликните овде да бисте затражили ову ексклузивну Блуехост понуду »

На крају, такође ћете морати да имате инсталиран ФТП програм на рачунару и знате како употребљавати, тако да можете да отпремите садржај и датотеке на веб локацију.

Када будете спремни, можете да наставите са миграцијом.

Садржај – Миграција ВордПресс-а са локалног сервера на веб локацију уживо

И. Пренос веб локације без додатка

 1. Извезите своју базу података са локалног сервера
 2. Увоз ВордПресс датотека на веб локацију уживо
 3. Направите базу података МиСКЛ на Веб локацији уживо
 4. Увоз базе података ВордПресс на производно место
 5. Промените УРЛ веб локације
 6. Конфигуришите ВордПресс у свом веб хостингу
 7. Поправите слике и неисправне везе

ИИ. Пренос веб локације помоћу додатка (дупликатор)

 1. Инсталирајте и подесите дупликатор
 2. Креирајте базу података за своју веб локацију уживо
 3. Увоз датотека са локалног сервера
 4. Покрените скрипту за миграцију

1. корак: Извезите своју базу података са локалног сервера

Прво што треба да урадите је да извозите своју локалну базу података ВордПресс. Да бисмо то урадили, користићемо пхпМиАдмин. Ако нисте упознати са пхпМиАдмин-ом и потребна вам је помоћ у овом кораку, погледајте Управљање базом података ВордПресс помоћу пхпМиАдмин.

У вашем претраживачу једноставно идите на хттп: // лоцалхост / пхпмиадмин / и кликните на своју ВордПресс базу података. Затим кликните на Извези дугме са горње траке менија.

извоз-база података-са-локалног сервера-у-живи-сервер

Од вас ће се сада тражити да изаберете Брзо или Обичај Опције. Одабир прилагођене опције пружа вам пуно различитих опција за извоз базе података. За брзи извоз, одаберите Брзо, и онда ударите Иди. Ово ће преузети вашу базу података.

екпорт-мискл-датабасе-то-мове-лоцал-вордпресс-сите-то-ливе-сервер

Корак 2: Пошаљите своје ВордПресс датотеке на Веб локацију уживо

Након извоза базе података, следећи корак је премештање свих датотека вашег сајта на вашу живу веб локацију.

У овом кораку морате користити свој ФТП клијент да бисте пренијели датотеке. Прво повежите ФТП клијент са вашим веб хостинг налогом.

Једном када је повезан, изаберите тачан директоријум на вашем хостинг налогу где желите да учитате датотеке. На пример, ако планирате да хостујете веб локацију на екампле.цом, желели бисте да отпремите све датотеке у ваш публиц_хтмл директориј.

Сада изаберите све локалне ВордПресс датотеке и отпремите их на свој живи сервер.

уплоад-вордпресс-датотеке-то-мове-лоцал-вордпресс-сите-то-ливе-сервер

Корак 3: Направите МиСКЛ базу података на својој веб локацији

Док ваш ФТП клијент учитава ваше ВордПресс датотеке, можете почети са увозом ваше базе података на ливе сервер. Већина управљаних ВордПресс хостинг провајдера нуди цПанел за управљање вашим хостинг налогом. У овом кораку показаћемо вам како да креирате базу података пријављивањем у свој цПанел.

Након што сте се пријавили на свој цПанел, кликните на МиСКЛ базе података икону која се обично налази у одељку Базе података.

мискл-базе података-за кретање-локални-вордпресс-сите-то-ливе-сервер

На следећем екрану који ће се приказати наведите име базе података у Нова база података а затим кликните на дугме Креирајте базу података.

цреате-а-нев-датабасе

Сада када је створена нова база података, померите се до дела МиСКЛ Корисници и направите или додајте постојећег корисника у базу података.

цреате-мискл-датабасе-усер-фор-цопиинг-а-вордпресс-сите-то-а-ливе сервер

Након додавања корисника, од вас ће се затражити да поставите МиСКЛ повластице за тог корисника. Једноставно доделите свим привилегијама кориснику, а затим притисните тастер Направи измене дугме.

све привилегије

Корак 4: Увоз базе података ВордПресс на вашу Веб локацију уживо

Затим ћете морати да увезете своју ВордПресс базу података на своје производно место. Помакните се на цПанел до одјељка Базе података и кликните на пхпМиАдмин. Ово ће вас усмерити у одељак пхпМиАдмин. Обавезно одаберите базу података коју сте креирали у претходном кораку, а која нема креирану табелу.

Кликните картицу Увези из горњег менија. Изаберите датотеку коју желите да увезете кликом на Одаберите датотеку. Обавезно изаберите исправну датотеку коју сте у првом кораку преузели са локалног сервера.

Након што одаберете датотеку, кликните на Иди дугме за увоз ВордПресс базе података.

импорт сервер-датабасе-то-мове-лоцал-вордпресс-сите-то-ливе сервер

Корак 5: Промените УРЛ странице

Следећа ствар коју треба да урадите је да промените УРЛ веб локације у вашој бази података тако да се повеже са вашом веб страницом ВордПресс.

У пхпМиАдмин-у потражите таблицу вп_оптионс у својој бази података коју сте управо увели у последњем кораку. У слуцају да променио префикс базе података, онда потражите {префик} _оптионс уместо вп_оптионс.

Изаберите Претражите дугме које можете да пронађете поред вп_оптионс. Такође можете прегледати табелу вп_оптионс кликом на њу на бочној траци као што је приказано на слици испод.

прегледајте вп_оптионс да бисте учитали веб страницу вордпресс са лоцалхоста у цпанел

У оптион_наме потражите ситеурл. Да бисте изменили УРЛ веб локације, кликните на Уредити икона као што је приказано на слици.

уреди ситеурл за премјештање локалног вордпресс веб мјеста на сервер

Кликом на икону Уреди отвориће се поље за уређивање. Обавезно замените УРЛ приказан у пољу за опцију вредности_ именом вашег домена.

Погоди Иди дугме да сачувате поље.

промена-сите-урл

Затим ћете морати да поновите овај корак у називу опције: хоме. Страница вп_оптионс може бити дугачка неколико страница, па једноставно пронађите картицу куће. Обично је на другој страници до које можете прећи кликом на стрелице за страницу за страницу на пхпМиАдмин.

Када ажурирате кућни УРЛ, уверите се да је исти као и ваш вебурл.

Корак 6: Конфигуришите ВордПресс у свом веб хостингу

Затим је време да конфигуришете ВордПресс у производном окружењу.

Ако сада покушате да приступите својој веб локацији, можда ћете пронаћи поруку попут ове: Погрешка приликом успостављања везе са базом података. Конфигуришем ВордПресс-а, наш циљ је исправити ову грешку и поставити веб локацију уживо.

Вратите се на ФТП клијент и повежите га на веб локацију, а затим уредите своју вп-цонфиг.пхп датотеку. У овом кораку морат ћете додати исто име, корисника и лозинку базе података у свој вп-цонфиг.пхп као што сте креирали у кораку 3. Затим сачувајте вп-цонфиг.пхп датотеку и вратите је на ваш веб домаћин.

Посетите своју веб локацију и сада би требало да буде уживо.

Затим се морате пријавити на своју ВордПресс контролну таблу и померити се до Подешавања »Опште. Без било каквих модификација, дођите до дна и кликните на Сачувај промене дугме. Ово ће осигурати да се УРЛ локације исправља било где другде где треба да буде.

Даље, пређите на Подешавања »Пермалинк и кликните Сачувај промене како бисте осигурали да све ваше везе за пошту функционишу исправно.

Такође проверите: Како да подесите прилично трајне везе у програму ВордПресс.

Корак 7: исправите слике и неисправне везе ажурирањем пута

Једно од најчешћих проблема које бисте могли наићи током миграције ВордПресс веб локације са једног домена на други или са локалног сервера на локацију уживо је да ћете после миграције открити прекинуте везе и слике које недостају на целој веб локацији. Да бисте то исправили, можете користити СКЛ упит или Велвет Блуес ВордПресс додатак.

За оне који то желе путем СКЛ-а, ево једноставног СКЛ упита који би требао ријешити овај проблем:

УПДАТЕ вп_постс СЕТ пост_цонтент = ЗАМЕНИ (пост_цонтент, ‘лоцалхост / тест /’, ‘ввв.иоурливесите.цом/’);

Једноставно идите на пхпМиАдмин, кликните на базу података, а затим кликните на СКЛ из горњег менија. Напишите овај упит, али обавезно измените УРЛ адресе своје локалне веб локације и странице уживо.

покрените скл да бисте преместили локалну вордпресс локацију на ливе сервер

То је то! Ваша веб локација уживо би требало да буде спремна сада.

Пренос ВордПресс-а са локалног сервера на Ливе Сите са додатком

Ако желите да лако преместите ВордПресс са локалног сервера на живу веб локацију, ово је најбољи начин за почетнике. Помоћу додатка за миграцију можете пренијети ВордПресс са локалног сервера на живу локацију са само неколико кликова.

Почнимо.

1. корак: Инсталирајте и подесите додатак за умножавање

Прво, морате одабрати додатак за миграцију, препоручујемо да изаберете Дуплицатор.

Затим инсталирајте и активирајте додатак на вашој локалној локацији. Ако нисте сигурни како да инсталирате и активирате ВордПресс додатак, погледајте наш детаљни водич о томе како инсталирати ВордПресс додатак.

Након што је додатак Дуплицатор инсталиран и активиран, кликните на Дупликатор на вашој ВордПресс контролној табли кликните на Пакети, а затим кликните на Створи ново дугме.

дупликатор-креирање-новог пакета

На следећем екрану једноставно кликните на Следећи дугме.

створите нови пакет-следећи за уплоад-вордпресс-веб-локацију-од-лоцалхост-до-цпанел

Дупликатор ће затим скенирати све како би се уверили да је све у реду. Ако се све ставке у скенирању система врате са ознаком „Добро“, кликните на Буилд дугме.

дупликатор-скенирање завршено

Овај поступак „изградње“ може трајати неколико минута. Јер ово што овај додатак чини је комплетна копија вашег ВордПресс сајта. Ово укључује све основне ВордПресс датотеке, као и ваше теме, додатке, слике, уплоаде и резервне копије ваше ВордПресс базе података. Дакле, време које вам треба зависи од величине ваше веб странице. Обавезно оставите ову картицу отвореном док се поступак не доврши.

Када је процес довршен, можете кликнути на Преузимање једним кликом дугме да бисте на рачунар преузели и инсталационе и архивирајуће датотеке пакета.

довнлоад-пакет-то-мове-лоцал-вордпресс-сите-то-ливе-сервер

2. корак: Креирајте базу података за своју веб локацију уживо

Сада када сте преузели Архивску датотеку своје веб локације и инсталациону датотеку, која ће аутоматизовати миграцију отпакирањем архивске датотеке, потребно је да направите МиСКЛ базу података за своју веб локацију.

Да бисте креирали базу података, идите на контролну таблу цПанела свог хостинг рачуна. Кад се тамо нађете, дођите до одељка Базе података и кликните на МиСКЛ базе података икона.

ми-скл-базе података-за премештање-лоцал-вордпресс-сите-то-сервер

Затим ћете видети поље под називом „Креирај нову базу података“. Једноставно укуцајте име за своју базу података и кликните на Креирајте базу података дугме.

цреате-нев-база података

Једном када кликнете на ово дугме, цПанел ће креирати нову базу података за вас.

Сљедећи корак је помицање странице доље до одјељка „МиСКЛ корисници“. Додајте новог корисника креирањем корисничког имена и лозинке. Затим кликните на Креирајте корисника дугме. Обавезно генерирајте сигурну лозинку и запамтите своје корисничко име и лозинку јер ће вам их поново требати касније.

додај-нови корисник

Након креирања новог корисника, требаћете дати том новом кориснику дозволу за рад на бази података. Да бисте то учинили, померите се према доле до дела „Додавање корисника у базу података“. Изаберите новог корисника који сте управо створили из падајућег менија у пољу „Корисник“. Затим изаберите базу података коју сте створили из падајућег поља у пољу „База података“. На крају кликните на Додати дугме.

додавање базе података-корисника у базу података

Сада је ваша база података спремна за употребу са вашом ВордПресс веб страницом.

Корак 3: Пренесите датотеке са локалног сервера на веб локацију уживо

Следећи корак је преношење датотека са архиве и инсталатора са ваше локалне веб локације на ваш хостинг налог.

Можете да се повежете са својом веб локацију помоћу ФТП клијента. Након што се повежете са веб локацију уживо, важно је да проверите да је коренски директориј веб локације празан. Коријенски директориј је обично / хоме / публиц_хтмл / фолдер.

На пример, ако се ВордПресс аутоматски инсталира тамо као што то раде многе компаније за хостинг веб локација када се пријавите, те датотеке морате обрисати.

Када је роот директориј потпуно празан, можете да учитате датотеке архиве и инсталационе датотеке из Дуплицатор-а.

уплоад-филес-роот-дирецтори-то-мове-лоцал-вордпресс-сите-то-ливе-сервер

Корак 4: Покрените скрипту за миграцију

Затим посетите следећу УРЛ адресу у вашем прегледачу: хттп://мивебсите.цом/инсталлер.пхп

Не заборавите да замените „моју веб локацију“ стварним именом домена.

Ако унесете овај УРЛ у прегледач, покренуће се Дуплицатор чаробњак за миграцију.

дупликатор-миграција-чаробњак за премештање-вордпресс-лоцал-сервер-то-ливе-сите

Провериће се тест провере ваљаности, када добијете зелену пропусницу, прихватите услове & услова ако потврдите поље и притиснете Следећи дугме.

На следећем екрану унесите податке о вашој ВордПресс бази података који укључују корисничко име и лозинку које сте креирали раније.

Савет: Такође ће вас питати за вашег домаћина који је вероватно “лоцалхост”.

дупликатор-инсталација-база података

Кликните на Следећи наставиће се.

Додатак Дуплицатор сада ће увозити вашу ВордПресс базу података из архиве у нову базу података.

Затим се појављује екран података о ажурирању. Додатак аутоматски открива УРЛ ваше нове веб локације и то је пут, тако да овде заправо не морате да ажурирате ништа. Само кликните Следећи наставиће се.

упдате-дупликатор

Након што је процес миграције довршен, видећете екран са успехом попут оног у наставку. Одавде можете кренути до администраторског дела ВордПресс-а на вашој веб локацији уживо кликом на икону Пријава за администраторе дугме.

дупликатор-администратор-пријава за приступ вордпресс-локацији-на-ливе серверу

То је то, твој посао је завршен. Једном када се пријавите на своју веб локацију, Дуплицатор ће очистити инсталационе датотеке за вас.

Надамо се да вам је овај водич помогао да успешно преместите ВордПресс веб локацију са локалног сервера на живу веб локацију. Вратите се на своју страницу уживо и утврдите да ли све функционише како сте очекивали.

Алтернативно, уместо тога можете да користите БацкупБудди да бисте мигрирали ВордПресс са локалног сервера на локацију уживо.

Ако сте уживали у овом чланку, можда бисте желели да проверите и најбоље резервне додатке за ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me