Како премјестити са медија на ВордПресс (нема застоја!)

Средња за ВордПресс


Тражите ли једноставно решење за премештање садржаја вашег блога са средњег на ВордПресс? Медиум је популарна платформа за блоговање коју милиони блогера користе за своје личне и професионалне блогове. Међутим, када вам треба више функција и прилагођавања, почећете у потрази за бољом платформом. А затим долази ВордПресс са неограниченим прилагођеним опцијама и једноставним интерфејсом.

У овом чланку ћемо вам показати како правилно премјестити свој блог са Медиум на ВордПресс.

Ево листе корака које ћемо обухватити у овом водичу:

 1. Подешавање ВордПресс-а
 2. Извезите своје чланке из медија
 3. Увезите своје средње блоговске поруке у ВордПресс
 4. Увезите своје недостајуће медијске датотеке са медија на ВордПресс
 5. Стварање преусмеравања у ВордПресс-у
 6. Додајте ВордПресс тему за свој садржај
 7. Инсталирајте ВордПресс додатке који су вам можда потребни

Зашто бисте требали померати садржај свог блога са средњег у ВордПресс?

ВордПресс користи преко 32% блогова и веб локација у свету. То значи да је свака трећа веб локација направљена на ВордПресс-у. Многи врхунски брендови користе ВордПресс за своје блогове и веб странице, укључујући банке, некретнине, мала предузећа, образовне заводе и друге.

У поређењу са Медиум, ВордПресс је моћнији и нуди невероватне функције. Погледајмо неке од функција које ВордПресс нуди које Медиум нема.

 • Више саобраћаја – Можете да користите ВордПресс да бисте повећали саобраћај на свом блогу. На пример, на медијуму немате никакву контролу над својим метаподацима који су важни за јачање СЕО-а.
 • Потпуно власништво – Када креирате блог или веб локацију на ВордПресс-у, поседујете свој садржај. Али ваш садржај на медију је у њиховом власништву. Они могу да искључе веб локацију, да избришу ваше чланке или да вам забране сајт у било ком тренутку.
 • Подешавање – На медијуму не можете да прилагодите изглед свог блога или додате никакве додатне функције. С друге стране, ВордПресс долази са хиљадама додатака и тема за прилагођавање блога према потреби.

Као што видите, креирање блога или веб странице на ВордПресс-у даје вам слободу да га прилагодите вашим тачним потребама као и могућност да свој веб сајт развијате по својој жељи. И спада међу најчешће кориштену и најбољу платформу за блогање.

Белешка: Постоје две врсте ВордПресс веб локација које могу збунити почетнике. Пронаћи ћете ВордПресс.цом, која је хостирана платформа; и ВордПресс.орг, који је сопствено решење. Можете да прочитате наше упоређивање између ВордПресс.цом и ВордПресс.орг за више информација.

За овај водич користићемо ВордПресс.орг који је сам домаћин, јер је једноставан за употребу и пружа бескрајне могућности. Такође можете да направите веб локацију уз ВордПресс и зарадите новац на мрежи.

Спремни сте за премјештање блога са медија на ВордПресс?

Кренимо корак по корак са снимкама екрана о томе како правилно прећи са Медијума на ВордПресс без губитка садржаја или слика.

1. корак: Подешавање ВордПресс-а

Прво морате да подесите ВордПресс. За то ће вам требати да купите име домена и веб хостинг.

Назив домене је ваше име или УРЛ предузећа (попут мивебсите.цом) који ће људи користити за проналазак на Интернету. Међутим, веб хостинг ће бити повезан са именом вашег домена и ту ће бити сачуване ваше датотеке. Такође можете погледати наш водич о разлици између имена домена и веб хостинга.

Препоручујемо употребу Блуехоста. То је најпопуларнији веб хостинг и продавац имена домена. Блуехост такође званично препоручује језгро ВордПресс-а. Требали бисте прочитати Блуехост рецензију да бисте сазнали више о њима.

За ИсИтВП кориснике нуде бесплатно име домена, бесплатни ССЛ сертификат и 60% попуста на веб хостинг. Почетак је од ВордПресс-а.

старт-а-вебсите-блуехост

Ако тражите додатне могућности да угостите вашу веб локацију или блог, погледајте наше стручне изборе најбољих ВордПресс хостинг хостинга на свету.

Након куповине вашег домена и веб хостинга, можете инсталирати ВордПресс. Обично ћете на свом хостинг панелу пронаћи опцију за инсталацију ВордПресса једним кликом. Ако нисте сигурни где да га потражите, обратите се корисничкој подршци свог пружатеља услуга хостинга и они ће вас упутити.

Такође можете погледати наш потпуни водич о томе како инсталирати ВордПресс.

Једном инсталиран, можете започети премештање блога са Медиум на ВордПресс.

2. корак: Извезите своје чланке из медија

За извоз података са Медиум-а морат ћете их користити Средња за увозника ВордПресс-а оруђе. То је једноставан, бесплатан алат који вам омогућује извоз података са Медијума у ​​формат који подржава ВордПресс.

Посетите Средња за увозника ВордПресс-а сајт алата Требаће да укуцате средњи УРЛ, своје име и адресу е-поште.

Средња до ВордПресс алатка

Ако користите назив домена за свој Медиум блог као што је „миперсоналблог.цом“ или „екампле.персоналблог.цом“, можете да унесете то име домена у поље УРЛ-а.

Када унесете свој Медиум УРЛ, од вас ће се затражити и да пошаљете датотеку за извоз Медиум пре него што унесете своје име и адресу е-поште.

Отпремите датотеку за средње извоз

Датотеку за извоз средњег софтвера можете преузети са своје средње таблице. Једноставно се пријавите на свој Медиум налог. А сад, иди на то Подешавања са иконе профила у горњем десном углу након пријаве.

Средња подешавања

Одатле ћете морати да идете до Преузмите своје податке и притисните типку ‘Довнлоад Зип’ да бисте добили своју Медиум Екпорт датотеку.

Преузмите дугме зип

Одвешће вас на страницу за извоз. Можете да кликнете на дугме ‘Извези’ и веза ће вам бити послата на вашу адресу е-поште. Једноставно пређите на везу за преузимање и добићете датотеку за средње извоз.

Белешка: Ова датотека за извоз није компатибилна са ВордПресс-ом. Мораћете да га обрадите са Средња за увозника ВордПресс-а алатка за увоз вашег Медиум блога у ВордПресс.

Сада се вратите на алатку „Медиум то ВордПресс Импортер“ и можете да учитате датотеку коју сте преузели са Медиум.

Отпремите датотеку са средњим подацима

Можете да кликнете на дугме „Извези мој веб средњи веб“ и ваша датотека за извоз медија биће спремна за извоз. Када будете спремни, видећете поруку о успеху и можете да кликнете на дугме „Преузми датотеку за извоз медија“.

Преузмите датотеку Медиум то ВордПресс

Затим можете напријед и лако увести своје средње блогове на ВордПресс користећи ову датотеку.

Корак 3: Увезите своје средње блоговске поруке у ВордПресс

Да бисте увезли средње блогове у ВордПресс, можете да одете на Алати »Увези из вашег административног подручја ВордПресс. Има више опција за увоз спољног садржаја у ВордПресс.

Требат ће вам увозник ВордПресс-а за увоз средњег садржаја. Кликните на опцију „Инсталирај одмах“ испод алата за увоз ВордПресс-а.

ВордПресс увозник

Инсталираће ВордПресс увозник на администраторски бацккенд и даље ће вас држати на истој страници. Након тога можете кликнути на везу ‘Покрени увозник’ да бисте наставили.

Покрените ВордПресс увозник

На следећој страници мораћете да кликнете на дугме „Изабери датотеку“ и изаберете Средњу датотеку извоза на коју сте додали претходни корак.

Белешка: Извозна датотека треба да буде у .кмл формату како бисте је лако увезли у ВордПресс.

Затим кликните на дугме „Отпреми датотеку и увози“. Од вас ће се тражити основне информације као што су одабир аутора за постове на блогу које ћете увести у ВордПресс.

Доделите ауторе

Имаћете доста опција као што је увоз аутора из Медиум-а, стварање новог аутора за чланке или одабир аутора са веб локације ВордПресс који ћете доделити чланцима.

Белешка: Касније можете промијенити ауторе, па одаберите било коју опцију за наставак.

Обавезно проверите опцију „Преузми и увези прилоге за датотеке“ јер ће то помоћи у преносу ваших медијских датотека са медија на ВордПресс.

Након што сте спремни, кликните на дугме ‘Пошаљи’ и процес ће почети.

Проћи ће неколико минута у зависности од величине садржаја који увозите са Медиум у ВордПресс. Након увоза приказаће се порука о успеху и савет за следеће кораке.

Увези успех

То је то. Можете да одете у одељак „Поруке“ у програму ВордПресс да бисте видели увезене чланке. Иако би требало да увезете све своје постове са Медиум-а на ВордПресс, али ако је нешто остало иза тога, можете се вратити и поново покренути увозник. Увезићете само преостале постове на блогу и ништа неће бити дуплирано.

Корак 4: Увезите своје недостајуће медијске датотеке са медија на ВордПресс

Као и садржај, ако сазнате да увозник ВордПресс-а није успео да увози неке слике са вашег Медиум блога, увек их можете поново увести.

Белешка: Можете да проверите слике са Медији »Библиотека у ВордПресс-у.

Медијска библиотека

Да бисте решили овај проблем, можете да инсталирате Аутоматско учитавање слика додатак у ВордПресс. Погледајте наш чланак о томе како инсталирати ВордПресс додатак за помоћ.

Једном активирано, можете да напредујете и ажурирате појединачне постове који нису успели да увезете слике. Додатак ће добити слике са Медиум-а и ажурирати их у ВордПресс-у.

Додатак вам такође омогућава да ажурирате све своје ВордПресс чланке у 1 клику, тако да не морате ручно да мењате и ажурирате постове.

Корак 5: Стварање преусмеравања у ВордПресс-у

Када користите УРЛ медија медиум.цом за свој Медиум садржај, нећете моћи да додате преусмеравања у ВордПресс. Међутим, ако сте имали прилагођено име домена, лако је креирати преусмеравања за своје Медиум чланке у ВордПресс-у.

Једноставно следите овај комплетан водич на како подесити преусмеравања у ВордПресс-у.

Корак 6: Додајте ВордПресс тему свом садржају

Најбоља ствар у вези са ВордПресс-ом је то што има невероватне функције за прилагођавање садржаја вашег блога. Када инсталирате ВордПресс, испоручује се са неколико заданих тема које можете користити за свој блог.

Ако вам се не свиђају задате теме, погледајте наше стручне колекције најбољих бесплатних тема за ВордПресс блог. Такође можете да проверите следеће:

 • Једноставне ВордПресс теме за покретање веб странице
 • Најбоље ВордПресс теме за блогове о путовањима
 • Најбоље фотографије за ВордПресс
 • Најбоље вишенаменске теме у програму ВордПресс
 • Најбоље ВордПресс теме за образовне блогове

Ово су наше препоруке, али можда ћете наћи многе друге теме на мрежи. Након што сте изабрали тему за свој блог, наставите и инсталирајте ВордПресс тему.

Корак 7: Инсталирајте ВордПресс додатке који су вам можда потребни

Пошто смо вам већ рекли на ВордПресс-у на почетку овог чланка, вероватно имате добру идеју о томе како лако можете да прилагодите свој блог да бисте добили више читалаца. ВордПресс додаци помажу додавању додатних функција на ваш блог.

На интернету ћете пронаћи хиљаде ВордПресс додатака. Додаци су подељени у категорије као што су е-трговина, образовање, лични, онлине портфељ и још много тога. Сам ВордПресс.орг има преко 55.000 бесплатних додатака. Да, добро сте прочитали!

Међутим, почетницима можда није лако знати који су додатци најбољи за њих. Зато смо записали важне ВордПресс додатке који ће вам требати одмах.

ВПФормс Лите: Бесплатан је и најбољи ВордПресс додатак за контакт у индустрији. Можете га инсталирати на свој блог да бисте додали једноставан образац за контакт. Ако желите касније да прилагодите образац за контакт, тада надоградите на ВПФормс премиум додатак.

Иоаст СЕО: То је најбољи ВордПресс СЕО додатак. Можете да користите Иоаст СЕО за оптимизацију блога за претраживаче. Омогућава вам да добијете више промета на мрежи.

МонстерИнсигхтс Лите: Када једном започнете са прометом, неопходно је да га пратите. МонстерИнсигхтс Лите је најбољи додатак за Гоогле Аналитицс и приказује статистику људи који посећују ваш ВордПресс блог. Ако желите да видите детаљније статистике, онда можете надоградити на МонстерИнсигхтс премиум верзија.

Након тога, препоручујемо вам да погледате нашу пуну листу обавезних ВордПресс додатака за још више функција и функционалности.

Ако размишљате о пребацивању домена, погледајте овај водич о томе како правилно преместити ВордПресс на ново име домена.

То је све. Надамо се да вам је овај водич помогао да научите како да свој блог преместите са медија на ВордПресс. Ако вам се свидео овај чланак, можда ћете желети да проверите и наше водиче о премештању блога са Блоггера на ВордПресс и пребацивање ВордПресс-а са локалног сервера на локацију уживо.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map