Како премјестити веб локацију с једног веб хостинга на другог 2020. године

преместите вордпресс на нови домаћин без застоја


Питате се како пребацити своју ВордПресс веб локацију са једног веб хостинга на други без застоја? Баш као и прелазак у нову кућу у физичком свету, прелазак на нови „дом“ (веб домаћин) на Интернету долази са јединственим низом изазова. Једна од најчешћих проблема је да ли ће се ваша веб локација током престанка покварити или не.

Али нема се због чега бринути.

У овом чланку ћемо вам показати како да пребаците веб локацију са једног веб хостова на други начин без застоја.

Метода бр. 1: Миграција ваше веб локације бесплатно уз помоћ стручњака
Метода бр. 2: Миграција ваше веб локације (корак по корак)

Пре него што започнемо, хајде да пређемо на питање зашто бисте требало да преселите своју ВордПресс локацију на нови домаћин, као и зашто бисте требали да избегавате застоје.

Када и зашто треба да преместите ВордПресс веб локацију на новог домаћина

Постоји неколико разлога због којих бисте локацију ВордПресса требало да пребаците на други домаћин, прелазимо неколико главних разлога:

1. Веб страница је успорена
Можда сте започели са провајдером веб хостинга који сте пронашли кратком претрагом интернета. Али, како промет на вашој веб локацији расте, морате потражити поуздано решење које може понудити бољу брзину и перформансе. Веб локација са спорим учитавањем није само лоша за СЕО, већ повећава и шансу да корисници напусте вашу веб локацију. У овом случају преместите ВордПресс веб локацију на нови хост да бисте побољшали статус веб странице. Такође, потражите у нашем водичу о томе како да пренесете ВордПресс са локалног сервера на веб локацију уживо.

2. Губите саобраћај:
Ако имате доста времена застоја са тренутним веб домаћином, то је добар знак да је време да се пребаците на новог домаћина. Непланирани прекиди рада у најпрометнијим сатима веб локације могу да узнемире посетиоце веб локације и могу довести до губитка потенцијалних купаца, лојалних купаца и прихода. Такође, превише времена застоја може смањити рејтинг резултата претраживања. Преласком на веб хостинг који нуди гаранцију за продужење времена осигураће вам да не изгубите промет или продају.

3. Ваш тренутни домаћин није прикладан за вас:
Један од најчешћих и једноставних разлога због којег можда желите да пређете са једног веб хостова је тај да вам тренутни веб домаћин не даје оно што желите. На пример, можда вам је тренутни веб домаћин прескуп. Можда сте пронашли бољи веб домаћин који је приступачнији и нуди више функција које су вам потребне, као што је Блуехост. Важно је да одаберете веб хост који вашој веб локацији пружа оно што му треба, као и ону која одговара вашем буџету.

Али увек морате бити сигурни да је ваша веб локација у функцији и док се миграција одвија са једног на други домаћин. Наставите да читате да бисте сазнали зашто.

Белешка: Такође бисте желели да проверите како да преместите ВордПресс на ново име домена.

Зашто треба избегавати станке? (Важно)

Почетници са малим ВордПресс веб локацијама са малим или никаквим прометом питају се зашто би требали бринути о мало застоја. С друге стране, очигледније је зашто би велике веб странице са више промета и сјајним ранг листама на претраживачима морале бити опрезне приликом мењања домаћина. Веће веб странице не могу ризиковати прекид рада јер може утицати на њихов статус. Међутим, и мале веб странице морају бити свесне проблема.

Неуспјех веб странице није добар ни за мале ни за велике веб странице. Хајде да разговарамо о неколико начина на којима прекид може да утиче на вашу ВордПресс локацију:

 • Корисници ће мислити да сте искључени – Када корисници посете вашу веб локацију, желе да виде да ради. Ако је ваша веб локација у прекиду, нови посетиоци могу веровати да не постоји, а стари корисници могу помислити да сте искључили рад.
 • Оштећена репутација – До прекида може доћи због многих разлога. Технички корисник то може разумети, али нису сви ваши корисници програмери. Створиће лош утисак о вашој марки или послу код просечног посетиоца.
 • Губитак СЕО рангирања – Ваша веб локација може добро да се рангира у претраживачима. Када ваша веб локација падне и претраживачи пошаљу своје ботове како би претражили вашу веб локацију, то ће оштетити вашу ранг листу.

Након што прочитате горе наведено, надамо се да имате идеју зашто је важно имати продужење веб странице 24/7/365. Када премештате веб локацију на нови хост, можете следити доле наведене кораке да бисте избегли застоје и успешно премештали ВордПресс веб локацију.

Бонус савет: Увек можете користити нашу бесплатну алатку за проверу времена за веб локацију да бисте анализирали свој статус.

Спремни за почетак? Идемо!

1. метод: Бесплатна миграција ваше веб локације уз помоћ стручњака

У првом методу показаћемо вам како да бесплатно преместите веб локацију са једног веб хостова на други. Овај корак је за оне који технички нису баш здрави. Следњом ове методе можете преместити своју веб локацију без плаћања једне ситнице и без следећих компликованих корака.

За то морате пронаћи пружатеље услуга хостинга који нуде бесплатне услуге миграције. Да бисмо вам олакшали посао, набројали смо неколико хостинг компанија које ће бесплатно преселити вашу веб локацију под условом да се сложите са њима да угостите своју веб локацију. Па хајде да их проверимо.

1. СитеГроунд

сите хостинг јефтино хостинг

СитеГроунд нуди бесплатне услуге миграције за своје кориснике који се одлуче за ГровБиг и ГоГеек планове за хостинг.

Да бисте искористили бесплатну услугу миграције, након регистрације, идите на своју надзорну плочу СитеГроунд. Овде, испод Корисничка област Иди на Подршка »Затражите помоћ од нашег тима» Трансфер Вебсите. На тај начин можете пребацити све датотеке веб страница и базу података апликација са своје старе услуге хостинга на СитеГроунд на бесплатан начин.

Најбоље од свега је да сви путеви датотека и информације базе података остају исти на вашем новом хостинг рачуну, тако да након миграције не морате ништа да поправљате на својој веб локацији..

2. ХостГатор

ХостГатор, бесплатне услуге миграције

ХостГатор је још једна сјајна опција која нуди бесплатне услуге миграције својим корисницима у року од 30 дана од регистрације за услугу веб хостинга. Ова опција је доступна са било којим планом на који се пријавите. Да бисте искористили њихову бесплатну услугу преноса, потребно је само да попуните образац у 3 корака и затражите од њих да пренесу вашу веб локацију.

Пре тога ће вам требати следеће информације:

 • Старо ФТП корисничко име за хостинг
 • ФТП корисничко име и лозинка
 • Информације о администратору за ВордПресс
 • цПанел УРЛ за пријаву заједно са корисничким именом & Лозинка
 • Најновија сигурносна копија базе података ВордПресс

3. А2 хостинг

@ Хостинг, бесплатна миграција

Следећа опција коју можете да потражите је услуга А2 хостинга. Као и СитеГроунд и ХостГатор, А2 хостинг такође нуди бесплатне услуге миграције својим корисницима.

Након што извршите уплату, пријавите се на портал за кориснике и кликните на Подршка »Миграције . Кликните на Затражи миграцију опција.

Сада потврдите потврдне оквире да бисте се сложили са Условима коришћења услуге и политиком прихватљиве употребе, а затим кликните Настави до корака 2. У следећем кораку изаберите жељену услугу и кликните на Наставите на корак 3 дугме. Коначно у следећем кораку, притисните Пошаљите миграције дугме.

И то је то. Бићете обавештени чим миграција буде завршена.

Други начин: Ручно премештање веб локације (корак по корак)

Ова метода је намењена онима који су спремни да ручно преселе своју веб локацију. Иако звучи застрашујуће за почетнике, није тако тешко као што звучи. Само правилно пратите наше кораке и требало би да будете добри.

Ево листе корака које ћемо обухватити:

 1. Изаберите Нови веб домаћин
 2. Направите сигурносну копију веб локације за миграцију помоћу дупликатора
 3. Увозите своју ВордПресс страницу на свог новог домаћина
 4. Промените датотеку домаћина да бисте спречили време застоја
 5. Креирајте МиСКЛ базу података на свом новом веб хосту
 6. Покрените процес копирања копирања
 7. Ажурирајте свој домен

Важно: Желимо да вас подсетимо да неки пружаоци веб хостинга нуде бесплатну услугу миграције. Ако нисте сигурни да ли ваш пружатељ услуга хостинга нуди бесплатну миграцију, прво их питајте пре него што то урадите сами. Ако је не понуде, можете наставити са туторијалом.

1. корак: Изаберите нови веб домаћин

Промена веб хостова је сама по себи велика одлука, па ћете морати да уложите довољно напора у оптимизацију веб локације на вашем тренутном хосту пре него што пређете на нови. Ако и даље не успе да постигне брзину, сигурност, перформансе итд. Чак и након оптимизације, заиста требате пребацити веб хостинг.

веб хостинг

Када бирате новог веб домаћина, будите свесни специфичности које ваша веб локација треба у тренутном положају и будућности, тако да не морате поново да мењате хостове низводно.

Постоји пуно различитих врста веб хостинга као што су дељени хостинг, наменски хостинг сервери и управљани ВордПресс хостинг.

Када бирате веб домаћин, ево шта препоручујемо:

Дељено гостовање:

Идеално за оне који тек почињу са новом веб страницом и требају приступачно решење за хостинг. Блуехост је најбољи провајдер за дељени хостинг. Званично их препоручује ВордПресс.орг. Корисници ИсИтВП добијају 60% попуста заједно са бесплатним именом домена приликом куповине новог хостинг налога.

Започните с Блуехост-ом већ данас!

Намјенски сервер:

То је најбоље решење за кориснике који желе да закупе целокупни сервер само за коришћење и којима је потребна потпуна контрола над сервером. Препоручујемо ИнМотион хостинг за наменске сервере. Омогућују вам да одаберете идеалан дата центар за своју веб локацију и обезбедите бесплатну помоћ при покретању у трајању од 2 сата. ИнМотион хостинг купон ће вам донети више попуста.

Започните са ИнМотион хостингом већ данас!

Управљани ВордПресс хостинг:

Најбољи избор за ВордПресс веб странице које привлаче велику количину промета. Са управљаним ВордПресс хостингом можете управљати својом веб локацију на серверу који је јединствено оптимизован за безбедносну конфигурацију ВордПресс-а. Препоручујемо ВП Енгине за управљање ВордПресс хостингом.

Започните са ВП Енгине већ данас!

Препоручујемо вам да проверите ове поређења између Блуехост вс ИнМотион хостинга и Блуехост вс ВП Енгине.

Након што купите хостинг план, не инсталирајте ВордПресс као што је то обично случај при креирању нове веб локације. Само га пустите празним и идемо на корак 2.

Корак 2: Направите сигурносну копију веб локације за миграцију помоћу дупликатора

Идите на подручје администратора на мјесту које желите премјестити и инсталирајте додатак Дуплицатор. То је један од најбољих ВордПресс додатака за миграције и резервне копије. Ако не знате како да инсталирате додатак, погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

Након што инсталирате додатак Дуплицатор, идите на Дуплицатор »Пакети на вашој ВордПресс контролној табли.

Затим кликните на Створи ново дугме у десном углу странице.

цреате-нев-пацкаге-дупликатор-додатак

Затим ћете видети страницу као што је слика приказана испод. Кликните Следећи дугме за покретање процеса прављења пакета.

цлицк-нект-то-цреате-пакет

Одатле ће вас одвести до другог корака у процесу прављења пакета. Проверите да ли је скенирање завршено и да ли су сви резултати Добро. Затим кликните на Буилд дугме.

комплетно скенирање

Сачекајте док се поступак не заврши. Ово може потрајати неко време, у зависности од величине вашег веб локације.

Када је процес довршен, видећете опције за преузимање Инсталатер, Архива, и Преузимање једним кликом. Мораћете да кликнете на Преузимање једним кликом јер ће вам требати и инсталационе и архивске датотеке.

дупликат једним кликом

Датотека Архива копија је ваше веб локације, а инсталациона датотека ће вам помоћи да аутоматски преузмете поступак инсталације.

Корак 3: Увоз ВордПресс Веб локације свом новом домаћину

Затим ћете морати да преузмете преузете датотеке (Инсталатер и Архива) на свој нови веб домаћин. Да бисте то учинили, можете користити ФТП клијент да бисте се повезали са новим веб хостом. Ако вам ово није ново, можете следити упутства дата у овом упутству корак по корак отпремајте датотеке путем ФТП-а на ВордПресс.

Користите ФТП клијент, пренесите и инсталационе и архивирајуће датотеке у роот директориј (обично / корисничко име / публиц_хтмл / фолдер) веб локације.

Пре отпремања морат ћете осигурати да је мапа потпуно празна. Неке компаније за хостинг ВордПресс-а аутоматски инсталирају ВордПресс када се пријавите. Морат ћете га избрисати ако га је ваш домаћин већ инсталирао.

Корак 4: Промените датотеку домаћина да спречи време застоја

Већ сте пренијели датотеку инсталлер.пхп и арцхиве.зип на свој нови веб домаћин у кораку 3, па покушајте да отворите инсталлер.пхп датотеку у свом прегледачу..

Датотеци можете приступити помоћу ове УРЛ адресе:

хттп://ввв.екампле.цом/инсталлер.пхп

Али када покушате да приступите датотеци, добићете а Страница грешке 404 јер ваш домен и даље показује на старог домаћина.

То подразумева да треба да промените сервере имена домена и укажете на свог новог домаћина, али не предлажемо вам да то урадите. Ако то учините, корисницима ће приказати покварен веб сајт током миграције.

Зато предлажемо употребу алтернативног метода како би корисници у потпуности могли да приступе вашој веб локацији, чак и за време миграције.

Овом техником моћи ћете приступити својој новој веб локацији користећи нови домен привремено на рачунару. То се ради са фајлом домаћина на рачунару који можете да користите за мапирање имена домена на одређене ИП адресе.

Сада ћете у датотеку хоста додати унос за име вашег домена тако да указује на ваш нови домаћин, али само помоћу рачунара. Стога можете приступити датотекама на свом новом веб домаћину док ће корисници и даље приступати вашој веб локацији са старог хоста. Дакле, долази до прекида рада нула.

Прво ћете морати да пронађете ИП адресу новог сервера веб хостинга. Да бисте то пронашли, отворите контролну таблу цПанел и идите до Информације о серверу. Ето, видећете то као Заједничка ИП адреса.

хост-ип адреса

Држите ову страницу отвореном јер ћете у следећем кораку морати да копирате ИП адресу.

Ако користите Виндовс, идите на Програми »Сви програми» Додатна опрема, кликните десним тастером миша на Нотепад и изаберите Покрени као администратор. Затим ће се појавити Виндовс УАЦ промпт са 2 опције: да и Не. Кликните на да да покренете Нотепад са администраторским привилегијама.

Сада на екрану Нотепад-а, идите на Датотека »Отвори и онда идите на

Ц: ВиндовсСистем32дриверсетц. Изаберите датотеку хоста и отворите је.

Ако користите Мац, мораћете да отворите апликацију Терминал и унесете ову наредбу да бисте изменили датотеку хоста:

судо нано / привате / етц / хостс

Тада оба корисника Виндовс-а и Мац-а морају да унесу ИП адресу коју сте копирали и име вашег домена на дну датотеке домаћина, као што је овај:

192.168.1.22 ввв.екампле.цом

Затим сачувајте промене. Сада можете приступити датотекама своје веб локације на новом хосту користећи име вашег домена на рачунару.

Белешка: Потребно је да поништите измене које сте унели у датотеку хоста након што довршите миграцију веб локације у кораку 6.

Корак 5: Направите МиСКЛ базу података на свом новом веб хосту

Сада сте спремни да покренете инсталлер.пхп датотеку на свом новом хосту, али морате бити сигурни да је МиСКЛ база података креирана пре него што то учините.

Да бисте креирали МиСКЛ базу података, идите на контролну таблу свог цПанела и идите на Базе података одељак. Затим ћете морати да кликнете на МиСКЛ базе података одељак.

мискл-базе података

Сада ћете видети поље за прављење нове базе података. Унесите име своје базе података и кликните на Креирајте базу података дугме.

цреате-нев-мискл-датабасе-блуехост

Након што сте направили базу података, померите се доље до странице Корисници МиСКЛ-а одељак. Одатле унесите корисничко име и лозинку за свог новог корисника, а затим кликните на Направи корисника дугме.

цреате-мискл-усер

Имајте на уму корисничко име и лозинку базе података коју сте управо створили јер ће вам требати у каснијем кораку.

Сада морате да додате свог корисника у базу података. Да бисте то учинили, идите до Додајте корисника у базу података и изаберите МиСКЛ базу података и корисника који сте управо створили. Затим кликните на Додати дугме.

адд-усер-то-датабасе-блуехост

Сада је ваша база података спремна за употребу на вашој ВордПресс веб локацији.

Корак 6: Покрените процес миграције дупликатора

Коначно, сви сте спремни за покретање инсталационе датотеке.

Дакле, идите на адресну траку прегледача и унесите УРЛ као што је приказано у наставку да бисте покренули инсталлер.пхп.

хттп://ввв.екампле.цом/инсталлер.пхп

дупликатор-инсталатер-корак1

Инсталациони програм ће покренути неколико тестова и приказаће се Пасс поред тестова архивирања и провјере ваљаности као што је приказано на слици изнад.

Означите оквир за услове и кликните на Следећи дугме.

Одатле ћете видети Дуплицатор-ов корак 2 отворен. Требаће да унесете свој МиСКЛ хост, име базе података, корисничко име и лозинку. Уметни локални домаћин у поље хост и попуните детаље базе података које сте користили у кораку 5.

дупликатор-инсталатер-корак2

Сада можете да кликнете на Следећи дугме за наставак. Али, препоручујемо вам да прво кликнете на Тест Датабасе дугме да се осигура да нема грешака у вези са базом података.

Затим ће Дуплицатор увести вашу ВордПресс базу података из датотеке арцхиве.зип у ваш нови хост.

Затим ће корак 3 дупликата од вас затражити да ажурирате УРЛ адресу или путању веб локације, али овде не морате ништа да мењате јер је у ствари не мењате. Дакле, кликните на Следећи дугме за наставак.

Дупликатор ће покренути завршне кораке и приказати дугме за пријаву у свом четвртом и последњем кораку.

дупликатор-инсталатер-последњи корак

Сада сте у потпуности преселили своју веб локацију ВордПресс на нови веб домаћин. Дакле, можете једноставно да се пријавите и проверите да ли је све у реду.

Корак 7: Ажурирајте свој домен

Дошли смо до последњег корака преласка ваше веб локације ВордПресс са једног веб хостова на нови.

У претходном кораку додали сте копију свих датотека своје веб локације свом новом хосту, али ваш домен и даље указује на ваш стари домаћин, тако да ћете морати да ажурирате и свој домен.

Да бисте то учинили, мораћете да промените свој ДНС сервери имена. Ако је ваш домен регистрован код ваше хостинг компаније, онда је најбоље да га преместите на нови веб домаћин. Ако је регистрован у компанији за регистрацију домена попут НамеЦхеап, ГоДадди итд., Мораћете да ажурирате сервере имена домена.

Послужитељи имена домена обично имају неколико УРЛ адреса, попут оних у наставку, које ћете добити од свог новог веб домаћина.

нс1.хостнаме.цом
нс2.хостнаме.цом

Кораци за промену послужитеља имена домена разликују се од једног добављача домена до другог; међутим, основни концепт је исти. Дакле, показаћемо вам како да промените ДНС сервере имена са Домаин.цом и ГоДадди у овом туториалу.

Кренимо од домена.цом.

Прво се пријавите на свој Домаин.цом налог. Пронађите домен који желите да ажурирате и кликните на Управљати дугме.

управљање серверима имена

Затим кликните на ДНС & Намесерверс.

цханге-днс-и-намесерверс

Да бисте променили сервере имена, кликните на Уредити поред Намесерверс.

едит намесерверс

Затим попуните нове сервере имена које вам је пружио нови веб домаћин и кликните на сачувати дугме.

То је то!

Слично томе, погледајмо како ажурирати сервере имена у ГоДадди-у.

Прво се пријавите на свој ГоДадди налог и идите на Домене. Затим кликните на Управљати дугме поред имена домена које желите да ажурирате.

управљање доменама-годадди

Затим, идите на Додатна подешавања и кликните на Управљање ДНС-ом.

Аддитионал-сеттингс-манагемент-днс

Сада ћете се морати помакнути до Намесерверс и кликните на Промена дугме.

цханге-намесерверс

Затим кликните на падајући мени и пребаците врсту послужитеља имена Уобичајено до Обичај. Затим попуните нове сервере имена које вам је пружио нови веб домаћин и кликните на сачувати дугме.

упдате-днс

Сада сте успешно ажурирали сервере имена домена. Нажалост, можда ће бити потребно 4 до 48 сати да се изврше ове промене у ДНС-у.

У међувремену, сада ћете имати исти садржај и на вашем старом и новом хосту, тако да корисници неће видети разлику, а миграција сајта ће бити бешавна без икаквих застоја (Можете проверити трошкове застоја помоћу нашег бесплатног прекида рада калкулатор или чак користите нашу алатку за статус веб странице да бисте проверили да ли је наша веб локација активна за ваше кориснике).

Надамо се да вам је овај водич помогао да пребаците своју ВордПресс веб локацију са једног веб хостинга на други без икаквог застоја. Такође бисте желели да погледате наш детаљни водич о креирању бесплатне пословне е-поште помоћу Блуехоста.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map