Како приказати уметнуте огласе у ВордПресс-у

Многи корисници ВордПресс-а сматрају да су уметнути огласи као профитабилнији за њихове веб локације. Рекламне платформе често охрабрују издаваче да постављају огласе ближе подручју садржаја за више кликова. Инлине огласи су популарни формат оглашавања који се користи на милионима веб локација. У овом туториалу ћу вам показати како приказивати уметнуте огласе у ВордПресс-у користећи различите методе.


Прва метода је најједноставнија, где можете да уметнете огласе у своје постове помоћу ВордПресс додатка. Друге три методе захтијевају да уредите своје предлошке ВордПресс тема, па се оне дотичу пуно сличних тема. Као такав, препоручујем вам да прочитате све методе приказивања уметнутих огласа како бисте стекли потпуно разумевање начина примене техника на вашој веб локацији.

Како приказати уметнуте огласе у ВордПрессу – није потребно кодирање

Многи веб издавачи желе да приказују оглас након првих неколико одломака. То ће се променити кодом за већину корисника компликовано. Али не брините, имамо савршен додатак за вас.

Кориштење доброг додатка за управљање огласима за ВордПресс најједноставнији је и најефикаснији начин за приказ инлине огласа у вашим постовима. Да бисте користили овај метод, прво што треба да урадите је да инсталирате и активирате Уметање поштанских огласа повезати. Једном када се активирате, приметићете ставку менија Пост Адвертс у вашем ВордПресс менију администратора.

Да бисте поставили додатак на који морате да одете Објављивање огласа »Подешавања. Додатак ће приказати типове постова у које можете уметнути уметнуте огласе у постове. Подразумевано ћете видети постове и странице. Кликните на обе ако желите да приказујете огласе у својим постовима и на вашим страницама. У супротном, само потврдите оквир поред постова и сачувајте подешавања.

Уметните поставке огласа за објаве

Следећи корак је креирање огласа у поштанским огласима. Иди на Објавите »Додај ново. Наведите наслов свог огласа. Ово може бити било шта што вам помаже да запамтите о којој врсти огласног кода се ради, нпр. Средњи правоугаоник. Испод тога требате да залепите код који пружа ваша рекламна платформа. И на крају, морате одабрати када желите да се оглас приказује. Задана вредност је након првог одломка.

Додавање новог огласног кода

То је све, ваш оглас ће се аутоматски приказати након првог одељка.

Међутим, ако се осећате авантуристички и желите да се опробате у модификовању тема, наставите да читате. Али пре него што унесете било какве промене у своју или дечију тему. Назвао бих вас да креирате комплетна резервна копија странице или барем направите сигурносну копију своје ВордПресс теме.

Како приказати уметнуте огласе у свим постовима или на страницама

Уметнути огласи могу се приказивати у свим вашим постовима или на страницама, директно уређивањем ваших ВордПресс предложака тема. Предложак који морате да измените зависи од странице на којој желите да поставите своје огласе. За овај туториал, претпостављам да желите да прикажете уметнуте огласе на блоговима и на страницама; Међутим, технике описане у наставку раде са било којим предлошком који објављује садржај.

Да бисте уметнули уграђени оглас на врх вашег подручја садржаја, морате лоцирати функцију садржај(). Ова функција повлачи садржај за ВордПресс пост или страницу. Увек се налази унутар ВордПресс петље.

За странице морате да уредите предложак паге.пхп. У двадесет тринаест, код који окружује функцију тхе_цонтент () изгледа овако:

<?пхп тхе_цонтент (); ?>
<?пхп вп_линк_пагес (арраи (‘прије’ =)> ”. __ (‘Странице:’, ‘двадесет тринаест’). ”, ‘после’ => ”, ‘линк_бефоре’ => ”, ‘линк_афтер’ => ”)); ?>

Пост блоговима се контролише путем предлошка сингле.пхп. Многе теме смештају комплетни код за ВордПресс петљу унутар предложака сингле.пхп. Током последњих неколико година, многи програмери ВордПресс тема преселили су делове ВордПресс петље у наменске шаблоне. Ово пре свега треба да се прилагоди формати поста уредно.

Ако функција тхе_цонтент () није постављена директно унутар самог предлошка сингле.пхп, можете погледати код који повезује на њу у предлошку сингле.пхп и одредити који предложак треба уредити из тога.

Као пример, погледајмо како задана ВордПресс тема Двадесет тринаест обрађује ствари. Код петље за ВордПресс унутар предлошка сингле.пхп изгледа овако:

<?пхп / * петља * / ?>
<?пхп док (хаве_постс ()): тхе_пост (); ?>

<?пхп гет_темплате_парт (‘садржај’, гет_пост_формат ()); ?>
<?пхп двадесет тринаест_пост_нав (); ?>
<?пхп цомментс_темплате (); ?>

<?пхп ендгетхер; ?>

Позив шаблона за гет_темплате_парт () увози садржај из предложака садржаја. За редовне постове на блогу, овај предложак је цонтент.пхп. Предлошци попут цонтент-куо.пхп (цитати), цонтент-имаге.пхп (слике) и цонтент-статус.пхп (статуси) користе се за друге формате поста.

У цонтент.пхп, код који окружује функцију тхе_цонтент () изгледа овако:

<?пхп тхе_цонтент (__ (‘Наставак читања →’, ‘двадесет тринаест’)); ?>
<?пхп вп_линк_пагес (арраи (‘прије’ =)> ”. __ (‘Странице:’, ‘двадесет тринаест’). ”, ‘после’ => ”, ‘линк_бефоре’ => ”, ‘линк_афтер’ => ”)); ?>

Да бисте ваш оглас поставили на врх подручја са садржајем, морате да додате огласни код изнад функције__цонтент (). Затим можете да осигурате да се садржај омота око њега помоћу ЦСС флоат-а да би лебдио вашу рекламу на леву или десну страну.

Доњи код приказује ваш оглас на горњој десној страни ваших чланака са пет пиксела на левој и доњој страни огласа.

Испод је пример додавања горњег огласног кода функцији тхе_цонтент () у шаблону Твенти Тринаест паге.пхп:

<?пхп тхе_цонтент (); ?>
<?пхп вп_линк_пагес (арраи (‘прије’ =)> ”. __ (‘Странице:’, ‘двадесет тринаест’). ”, ‘после’ => ”, ‘линк_бефоре’ => ”, ‘линк_афтер’ => ”)); ?>

Ово би произвело следеће:

Лебди оглас десно

Ваши огласи могу се лебдети на левој страни вашег подручја садржаја променом ЦСС плутаче са десне на леву страну. Такође морате да промените подлогу тако да се размак приказује на десној и доњој страни огласа, а не на левој и доњој страни огласа.

Испод је пример додавања огласног кода функцији тхе_цонтент () у предложак Твенти Тринаест цонтент.пхп. Код ће лебдеће огласе левити у блоговима.

<?пхп тхе_цонтент (__ (‘Наставак читања →’, ‘двадесет тринаест’)); ?>
<?пхп вп_линк_пагес (арраи (‘прије’ =)> ”. __ (‘Странице:’, ‘двадесет тринаест’). ”, ‘после’ => ”, ‘линк_бефоре’ => ”, ‘линк_афтер’ => ”)); ?>

Коначни резултат изгледа овако:

Лебди оглас лево

У горе наведеним примерима стилизовао сам наше рекламе директно у самој ЦСС дивизији. Алтернативно, можете да креирате ЦСС класу и додате је у своју ЦСС листу стилова (која је датотека предлошка стиле.цсс).

На пример, можете да креирате ЦСС класу под називом инлинеадс:

.инлинеадс {флоат: ригхт; паддинг: 0 0 5пк 5пк;}

Затим се повежите на класу у оквиру самог огласног кода:

Крајњи резултат је исти, али постављање стилова у вашу таблицу стилова је практичније решење јер ако промените стил огласа (нпр. Додате обруб или промените боју позадине), само морате да промените код у стилу. цсс темплате. Ово вас штеди од уређивања неколико образаца.

Као и увек, не заборавите да направите резервну копију измена које унесете у своје шаблоне пре него што ажурирате теме на нову верзију. У супротном, све промене које сте извршили биће изгубљене.

Како приказати уметнуте огласе у одабраним постовима или страницама користећи условне ознаке

Даљњи код шаблона можемо даље проширити и користити Условне ознаке за ВордПресс да се само инлине огласи приказују у одабраним постовима и на страницама.

Функција условне ознаке за постове на блогу је ис_сингле. Пост се може као параметар прослиједити функцији помоћу наслова поста, поштанског броја или ИД-а поста. Слуга је, као што се сећате, део УРЛ-а са сталном везом. Док се ИД поста односи на идентификациони број поста у вашој ВордПресс бази података. Условне ознаке користе бооле вриједности података; према томе, вредност мора бити или истинита или лажна.

Размотримо вијест засновану на насловима „Најновије вијести о блогу за децембар“. УРЛ поста је ввв.иоурвебсите.цом/невс-пост-севен/, а идентификациони број је 7. Овај пост можемо одредити помоћу ознаке стања ис_сингле на један од три начина:

 • ис_сингле (‘Најновије вести о блогу за децембар’)
 • ис_сингле (‘вести-пост-седам’)
 • ис_сингле (‘7’)

Можете користити и низ који ће пренијети резултат труе ако је испуњен било који од услова.

 • ис_сингле (низ (‘Најновије вести о блогу за децембар’, ‘вести-пост-седам’, 7))

Условне ознаке се увек користе са изјавама иф. Доље наведени код приказат ће линијски оглас само на посту на блогу “Најновије вијести о блогу за децембар”. Неће бити приказан ни на једном другом посту.

<?пхп иф (ис_сингле (‘вести-пост-седам’)) { ?>

<?пхп}?>

Мало је вероватно да ћете желети да се огласите у интернетском облику само у једном посту на блогу на вашој веб локацији. Власници веб локација обично желе да приказују огласе на већини својих постова на блогу. Условне ознаке могу се користити за приказивање огласа на свим постовима осим оних које посебно изузимате. То се постиже коришћењем НОТ логичког оператера (!).

Следећи код ће приказати инлине оглас на свим постовима на блогу осим петнаест постова.

<?пхп иф (! ис_сингле (15)) { ?>

<?пхп}?>

Условна ознака за странице је ис_паге. Дјелује на потпуно исти начин као и ис_сингле. Назив странице, пуж за страницу и ИД странице могу се прослиједити као параметри.

НОТ логички оператор се може користити и са страницама. Рецимо да желите приказивати уметнуте огласе на свим вашим страницама са садржајем, али не и на информативним страницама као што је ваша о страници. Све што морате да урадите је да одредите сваку страницу коју желите да изузмете. То можемо учинити користећи ОР логички оператор (||).

Доље наведени код обавештава ВордПресс да не желимо да приказујемо нашу рекламу на ниједној од наведених страна. На свим осталим страницама биће приказан линијски оглас.

<?пхп иф (! (ис_паге (‘Абоут’) || ис_паге (‘Цонтацт’) || ис_паге (‘Приваци Полици’))) { ?>

<?пхп}?>

Странице такође можемо изузети користећи низ:

<?пхп иф (! ис_паге (арраи (‘Абоут’, ‘Цонтацт’, ‘Приваци Полици’))) { ?>

<?пхп}?>

Остале и остале изјаве се такође могу користити за приказивање одређених реклама у једном делу ваше веб странице, а других у другом. На пример, доњи код ће приказивати једну врсту огласа у посту на блогу и другу врсту огласа на свим вашим страницама.

<?пхп иф (ис_сингле ()) { ?>

<?пхп} елсеиф (ис_паге ()) { ?>

<?пхп}?>

Дотакли смо само површину онога што се може постићи коришћењем условних тагова у ВордПресс-у. Могуће је креирати сложене изјаве користећи условне ознаке које приказују различите огласе на цијелој вашој веб локацији. Концепт је једноставан. Морате само да одредите где желите да се приказују огласи и где не желите да се приказују користећи изјаве.

Како приказати уметнуте огласе у одабраним постовима или страницама помоћу прилагођених поља

Прилагођена област дозволите корисницима ВордПресс-а да додијеле прилагођена поља постовима и страницама. Да бисте видели поље прилагођеног поља у екранима својих постова и уређивача страница, потребно је да отворите оквир опција екрана на врху странице и проверите да је потврдни оквир „Прилагођена поља“ омогућен.

Опције екрана

Прилагођена поља имају два дела: Име прилагођеног поља и одговарајућа вредност.

Прилагођена поља поља

Информације се могу извући из прилагођених поља у предлошцима тема. То нам омогућава да додамо прилагођена поља у појединачне постове и странице и извучемо одређене информације из предложака тема на основу тих прилагођених поља.

Да бисте извукли податке из прилагођених поља у ВордПрессу, морате да користите гет_пост_мета функција. Функција има три параметра.

гет_пост_мета ($ пост_ид, $ кључ, $ сингл)

Параметар $ пост_ид је потребан док су остала два параметра необвезна.

 • $ пост_ид – ИД поста из кога желите давати податке.
 • $ тастер – Назив низа који је дефинисан у пољу за прилагођено поље у вашем посту или на страници.
 • $ сингле – Боолов параметар који може бити постављен као труе или фалсе. Ако је постављено као труе, враћа се низ који је унесен као вредност у пољу прилагођеног поља. Ако је постављено као лажно, враћа се низ прилагођених поља.

Погледајмо пример како можемо да приказујемо уметнуте огласе унутар одређених постова и страница. За било који пост или страницу на којој желимо да прикажемо оглас, можемо дефинисати име као ад_сизе и затим дефинисати вредност као што је 300 × 250.

Пример прилагођеног поља

Ако смо звали (гет_пост_мета ($ пост)->ИД, $ кључ, тачно) у горњем посту (кроз образац), излаз би био „300 × 250“. Ово је корисно јер можемо користити овај излаз за контролу врсте рекламе коју желимо приказати на нашој веб локацији.

На пример, претпоставимо да желимо да прикажемо три величине огласа у нашим постовима на блогу. Можемо контролисати који се оглас приказује кроз низ изјава иф и елсеи.

Погледајте доњи код да бисте видели како се то може постићи. Имајте на уму да овај код треба додати изнад тхе_цонтент () функције у вашем предлошку теме (нпр. Паге.пхп, сингле.пхп, цонтент.пхп итд.).

<?пхп $ кеи ="ад_сизе";
иф (гет_пост_мета ($ пост->ИД, $ кључ, тачно) == "300к250") { ?>

<?пхп} елсеиф (гет_пост_мета ($ пост)->ИД, $ кључ, тачно) == "250к250") { ?>

<?пхп} елсеиф (гет_пост_мета ($ пост)->ИД, $ кључ, тачно) == "200к200") { ?>

<?пхп} ?>

Прво што радимо горе је да дефинирамо параметар $ кеи као „ад_сизе“. То осигурава да ће се једна од наше три рекламе приказати само ако је за пост или страницу унето прилагођено поље „ад_сизе“. $ пост->ИД се користи за извлачење ИД поста и $ сингле је подешен на труе тако да се чује низ. Ако одете на један од својих постова или страница и унесете „ад_сизе“ у поље са именима и „200 × 200“ у поље вредности; биће приказан оглас величине 200 × 200.

Коришћењем ове методе можете контролисати који се огласи приказују на вашој веб локацији. Условним ознакама контролирали смо које странице и постови на веб локацији приказују рекламе директно кроз предложак теме. Помоћу прилагођених поља контролирали смо који постови и странице приказују огласе директно преко страница уређивача постова и страница. Једна метода није боља од друге. Све се своди на то како желите све то да поставите.

Надам се да вам је овај чланак помогао да прикажете уметнуте огласе у својим ВордПресс постовима и страницама.

Ако вам се свидио овај чланак, придружите нам се Твиттер и Гоогле+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map