галерије слика у вордпресс-у


Желите да створите галерију слика на вашој веб локацији ВордПресс?

Галерија слика чини да ваше слике изгледају организовано и уредно. Помоћу галерија слика можете на свом сајту приказати више слика у облику решетке са неколико редова и ступаца.

Додавање ВордПресс галерија слика: 2 метода

Добра вест је да је уз ВордПресс лако додати галерију слика. Галерију слика можете додати на два начина: помоћу додатка или без додатка.

ВордПресс се испоручује са стандардном функцијом галерије која има мноштво ограничења. Ако вам је потребна само основна галерија, можете користити задану галерију ВордПресс-а да бисте приказали своје слике. Али ако желите да идете изнад и даље, можда ћете се одлучити за додатак за ВордПресс галерију, као што је Енвира Галлери.

У овом чланку ћемо говорити о оба начина додавања галерија слика у ВордПресс-у. Такође ћемо вам показати који је метод бољи и зашто.

1. метод: Додавање ВордПресс галерија слика помоћу додатка

Са толико невероватних додатака доступних у ВордПресс складишту, додавање нових функција на вашу веб локацију постало је супер једноставно. И стварање галерије слика није изузетак. Нарочито са додатком попут Енвира Галлери .

Енвира-Галлери

Енвира Галлери је невероватан додатак за ВордПресс који омогућава додавање лепих и брзих галерија за приказ слика. Омогућује вам да на запањујући начин прикажете своје слике отварајући их у искачућем прозору, презентацији и још много тога. Погледајте нашу комплетну галерију Енвира овде.

1. корак: Преношење слика помоћу Енвира Галлери

Да бисте користили овај додатак, прво морате да преузмете и инсталирате Енвира Галлери на веб страницу ВордПресс. Када завршите, идите у галерију Енвира на левој страни екрана и кликните на Додај нови.

Галерија Енвира

Сада назовите своју галерију и зависно од извора из којег желите да пошаљете своје слике, користите могућности да додате своје слике.

Док додајете своје слике, на сличицама ћете видети икону оловке. Кликните на икону да бисте уредили своје слике. Сада можете да додате кључне речи, титлове, алт ознаке итд. Такође имате могућност отварања слика у новом прозору кад год ваши корисници кликну на њих..

Корак 2: Конфигурирање поставки ваше галерије слика

Када завршите, кликните на картицу Конфигурација одмах испод ваше галерије. Овде можете радити на подешавањима своје галерије. Можете поставити број стубова галерије, омогућити лагано учитавање, одабрати висину слика, њихову величину и димензију итд. Дакле, у зависности од ваших захтева, извршите потребне промене.

Након што се промене изврше, кликните на Лигхтбок картицу. Сада можете да изаберете тему са лампом, одлучите да ли желите да прикажете или сакријете наслов слике, изаберете величину слике и урадите много више.

Енвира Галлери Лигхтбок подешавања, Вордпресс галерија слика

Следећи клик на Мобиле картицу. Ова картица вам омогућава да вашу галерију прилагодите мобилним уређајима. Можете одабрати димензију изгледа, ширину сличице галерије и све остало како би ваше слике изгледале фантастично на мобилним уређајима.

Ако желите више опција подешавања, можете их користити Разно такође. Можете прескочити и ову картицу ако желите. Све зависи од вас.

Сада сте спремни да објавите галерију. Користити Објавите дугме са ваше десне стране како бисте омогућили да ваша галерија створена са Енвира Галлери крене у употребу.

Корак 3: Уметање галерије у ВордПресс

Следећи корак је уметање ове галерије у пост или страницу на којој желите да се прикаже. Креирајте нови пост или уредите постојећу. Сада у горњем левом углу скице кликните на + опција. Имаћете неколико опција, укључујући Галерија Енвира. Изаберите ову опцију.

Сада помоћу падајуће стрелице потражите галерију коју сте управо креирали помоћу Енвира по њеном имену. Након што га пронађете, одаберите галерију да бисте је додали у свој пост или страницу.

Додатак ће аутоматски пренети галерију у ваш пост. Сада можете погодити ажурирање дугме са десне стране да бисте видели како се галерија појављује на вашем посту. Ево како се галерија појављује на нашем узорку.

То је то! Тако додајете галерију слика у своје ВордПресс постове или странице помоћу додатка. Хајде да проверимо како додати галерију без додатка.

Други начин: Додавање галерије слика без додатка

У ВордПрессу можете лако додати галерију слика чак и без додавања додатка. Ово је најбољи избор за вас ако вам је потребна основна галерија на вашој веб локацији.

1. корак: Додавање ваше слике слика у пост или страницу

Прво морате да уредите пост у коме желите да покажете галерију слика. Сада баш као у горњем кораку кликните на + опцију и изаберите Галерија.

Галерија слика без додатка

Сада можете да отпремите своје слике на картици за пренос. То може бити или са рачунара или из ваше библиотеке медија. Можете одабрати једну по једну фотографију или одабрати више фотографија заједно притиском на тастер Цтрл на тастатури.

Корак 2: Подешавања слике и објављивање ваше галерије

Можете да промените број стубова са десне стране одмах испод Објавите дугме. Такође имате могућност додавања описа за целу галерију. Након што унесете измене, притисните дугме Ажурирај. Ваша галерија би сада требало да буде уживо.

Који је метод бољи за додавање галерија слика у ВордПресс-у

Након што сте видели оба резултата, можда се питате зашто користити Енвира Галлери када можете добити исти резултат чак и без њега. Одговор је једноставан. Додавањем галерије са додатком имате могућност да преузмете контролу над свим ситницама везаним уз њу. Можете да користите његова подешавања за прилагођавање димензија слике, висине и ширине галерије, па чак и за прилагођавање њеног мобилног изгледа.

Међутим, ако вам је потребна само основна галерија слика, тада можете користити уграђену функцију ВордПресс галерије.

И то је све у додавању галерије слика у ВордПресс. Надамо се да вам је овај чланак користан. Можда ће вас такође занимати како да додате прилагођене величине слике у дијалошки оквир за додавање медија.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me