Како створити интернетску трговину у 2020. години – корак по корак

како да креирате интернетску продавницу


Да ли желите да створите интернетску продавницу? Нисмо изненађени. Како започети трговину е-трговином, био је један од најтраженијих туторијала наше публике.

Индустрија е-трговине је у процвату и тренутни трендови малопродаје показују да 51% Американаца више воли куповину путем интернета. Ово је најбоље вријеме да умочите ножни прст у посао с е-трговином. Ако се питате како да покренете интернетску трговину, онда је овај водич за вас.

У наставку смо направили детаљни корак како да покренете интернетску трговину коју можете користити за креирање властите продавнице. Не морате бити особа са техничким способностима. Обећавамо да можете изградити интернетску трговину без писања иједне линије кода.

Да бисмо вам помогли да лако следите овај водич, поделили смо га на 10 различитих одељка:

Contents

Поглавље 1: Одлучивање шта продати

прављење интернет продавнице - одлучите шта продати

Пре него што почнете да правите интернетску трговину, морате одлучити шта ћете продавати. Одабир правих производа за продају важан је за успех ваше интернет продавнице.

Све у свему, морате да продајете производе које ће купци на мрежи желети да купе. Да бисте лакше одредили шта треба продати на својој веб продавници, сагледаћете неколико фактора, укључујући:

 • Потражња на тржишту – Тржишна потражња описује потражњу одређеног производа и ко га жели купити. Дакле, ако је потражња за производом велика, људи имају већу вероватноћу да тај производ купују у вашој интернетској продавници и плаћају више за њега. Можете истражити потражњу тржишта користећи бесплатан алат попут Гоогле-ова алатка за планирање кључних речи. Укуцајте кључне речи производа, на пример, „органски овлаживачи лица“. Ако је за ове кључне речи висок обим претраживања, то показује да постоји много интернетских купаца који траже тај производ.
 • Конкуренција – Можда постоји велика потражња за производом, али ако постоји превелика конкуренција, ваша веб продавница се можда неће истакнути из масе. Дакле, важно је истражити своју конкуренцију. Једноставно претражите Гоогле кључне речи производа и потражите компаније које се појављују на врху резултата претраживања. Одредите како ћете се разликовати од њих како бисте убедили купце да купују од ваше веб продавнице.
 • Шта је у тренду – Ако можете да почнете са продајом производа који су у тренду на вашој интернетској продавници, бићете у могућности да ухвате он-лине купце пре него што конкуренција то учини. Дакле, останите на врху оног што је у току. Можете погледати веб локације попут Амазон, еБаи и Етси и прегледати њихове листе „Шта је најбоље“ и „Најтраженији“ да бисте пронашли најновије, најтраженије производе.

Имајте на уму да, без обзира што одлучите да продате на својој интернет продавници, то би требало да буде нешто што вас занима. Ако покренете интернетску трговину у нади да ћете зарадити новац, али ако одаберете да продате нешто што вас не занима или зна, неће вам донијети успјех. Ваша страст према производима требала би се обрисати на вашој веб локацији. Ако заиста уживате и верујете у производе које продајете, вероватно ће купци на мрежи купити од вас.

Да бисте вам помогли да схватите шта треба продавати на својој интернет продавници, наставите да читате.

1.1. Дигитална физичка роба

Прво морате да одлучите да ли ћете продавати дигиталне производе или физичку робу. Физички производи одавно су омиљени избор за продају и куповину на мрежи, али дигитални производи постају све популарнији и вреднији.

Погледајмо разлике дигиталних у односу на физичке производе.

Шта је физички производ?

Физички производ је додирљив, опипљив производ који продајете и отпремате својим купцима. Одјећа, намјештај, храна, козметички производи, слике итд. Су сви физички производи.

Неки примери популарних онлајн продавница које продају физичке производе укључују Амазон, Валмарт, Таргет, америчку одећу и Бест Буи.

продаја физичког производа: валмарт

Шта је дигитални производ?

Дигитални производ, познат и као е-добро, је необјективни производ или облик медија који се може продавати и дистрибуирати изнова и изнова путем интернета без потребе за заменом вашег инвентара. Дигитални производи долазе у облику датотека за преузимање, ПДФ-ова, додатака, видео записа, датотека које се могу стрпати, итд. Е-књиге, софтвер, аудио књиге, музика и дигитална уметност су све примери дигиталних производа.

Неки примери популарних онлајн продавница које продају дигиталне производе укључују Амазонову продавницу Киндле, иТунес, Схуттерстоцк и Тхемифи која продаје теме ВордПресса.

пример дигиталне робе амазон киндле сторе

За и против: Дигитални или физички производи

Постоје предности и недостаци у продаји дигиталних и физичких производа, морате да одмерите предности и недостатке како бисте одлучили коју врсту производа треба да продајете на својој онлајн продавници..

Дакле, прелазимо на предности и недостатке сваког од њих.

Физички производи

Прос:

 • Цлеар Валуе – Демонстрација вредности физичког производа је врло једноставна. Сврха физичких производа је обично јасна и лако разумљива.
 • Виша перципирана вредност – Пошто су физички производи опипљиви, купци их често повезују с већом перципираном вредношћу.
 • Једноставан за коришћење – Код физичких производа обично није укључено пуно објашњавања, обуке или праћења. Само продајте, отпремите и купац може одмах да га искористи.

Против:

 • Трошкови испоруке – С обзиром на то да морате да испоручите физички производ, мораћете да размотрите трошкове отпреме и руковања.
 • Више времена – Достава физичког производа купцима широм земље захтева време.
 • Складиште – Ако продајете физичке производе, већину времена вам треба много простора за складиштење производа.

Дигитални производи

Прос:

 • Нема инвентара – Са дигиталним производима немате никакав инвентар. То значи да не морате да се бавите наручивањем одређене количине јединица и њиховим складиштењем.
 • Нема трошкова испоруке или времена – Не морате испоручивати дигитални производ. Купци преузимају дигиталне производе директно на своје уређаје, што значи да одмах добијају производ и можете га бесплатно послати.
 • Лакше за скалирање – Будући да исти дигитални производ можете да продајете више пута и да не морате да се бавите залихама или складиштем, много је лакше скалирати и развијати своје пословање.
 • Опћенито једноставније – Из свих горе наведених разлога, дигитални су производи опћенито једноставнији за продају и једноставнији за управљање.

Против:

 • Теже је демонстрирати вредност – Са дигиталним производом теже је демонстрирати вредност. Потребно је више посла како бисте убедили купце да ваш дигитални производ вреди купити.
 • Нижа перципирана вредност – Будући да дигитални производ није нешто што купци могу да држе у својим рукама, они су повезани са нижом опаженом вредношћу.
 • Много конкуренције – Пошто је дигиталне производе тако лако продати путем интернета, пуно људи то сада ради. Дакле, вероватно ћете имати велику конкуренцију. Али постоји и конкуренција продаје физичких производа.

Као што видите, постоје и предности и недостаци продаје дигиталних и физичких производа. Продаја дигиталних производа је у порасту, јер је лако започети с продајом дигиталних производа на мрежи. Не морате трошити много новца да бисте започели и исти производ можете продавати изнова и изнова. Али и потрошачи траже физичке производе. Дакле, одмерите предности и недостатке и одлучите која је опција најбоља за вас.

1.2. Стварање властитих производа насупрот продаје основаних производа

Затим треба да одлучите да ли желите да креирате своје производе или продајете устаљене производе.

Ако желите да креирате своје производе, онда морате да схватите да ће вам одузети пуно времена. На примјер, ако продајете шалове од руке, морате потрошити вријеме стварајући много инвентара прије времена или провести седмице креирајући нови предмет сваки пут када неко наручи, што ће резултирати тиме да купац мора чекати много дуже да прими њихов предмет.

Поред ручно рађених производа, стварање сопственог физичког производа као што је следећи најбољи усисивач ће вам требати много времена, понекад и година, а ви ћете морати потрошити много новца, што можда није најбољи пут за вас.

С друге стране, креирање властитог дигиталног производа је много лакше. На пример, ако се одлучите за продају шаблона, можете да креирате предложак у пар сати и поново и поново продајете – много лакше.

Продаја устаљених производа је најлакши пут јер не морате трошити време на изградњу или стварање производа. Осим тога, са одређеним постојећим производима, велики део маркетинга се обавља и за вас. Купци ће већ бити упознати са производом и његовом вриједношћу, па ће им одлука о куповини бити лакша.

1.3. Амазонова филијала

Друга врста интернет продавнице коју можете да креирате је Амазон подружница. Са подружницом Амазон-а, можете продавати производе на својој веб локацији коју Амазон носи. Дакле, не морате се бринути око стварања сопствених производа или бављења складиштењем залиха, испоруком и руковањем, праћењем залиха и слично.

Амазонским повезаним трговинама управља се кроз Амазон Ассоциатес програм који вам омогућава да зарадите проценат на сваком Амазон производу који се промовише и продаје путем ваше веб локације.

Амазон продавница подружница

Постајање Амазонове подружнице је бесплатно, само се морате пријавити. Поред тога, имате могућност стварања нове интернетске продавнице за листање и продају Амазон производа или можете користити постојећу веб страницу за продају њихових производа и зарађивање.

Упутство за корак по корак о томе како покренути Амазонову продавницу подружница потражите у нашем чланку о томе како да креирате Амазон подружницу са ВордПрессом.

1.4. Редовна продаја наспрам модела претплате

Приликом израде Интернет продавнице такође морате одлучити да ли ћете користити модел уобичајене продаје или користите модел претплате.

Редовна продаја, позната и као једнократна продаја, је када купац купи производ и испоручи му их 1 пут. Ако желе да наруче још један производ, морају да оду на вашу веб локацију, поново га купе, а затим ће им артикл бити достављен други пут.

Али модел претплате је када купци плаћају понављајућу цену у редовним интервалима за приступ производу или услузи.

На пример, Хелло Фресх користи модел претплате. Купци плаћају понављајућу накнаду и сваке недеље им се достављају комплети за оброке.

створите продавницу за претплату на мрежи

Неке друге популарне интернетске продавнице које прате модел претплате укључују БаркБок, ФабФитФун и Нетфлик.

Дигиталне производе можете продавати и путем модела претплате. Многе компаније са софтвером и додацима наплаћују месечне накнаде купцима за коришћење производа.

Када производ продате купцу 1 пут, тада морате напорно радити да бисте га поново купили. Али са моделом претплате имате месечне периодичне приходе на које можете рачунати.

Поглавље 2: Постављање исправних очекивања

креирање правих очекивања од интернетске трговине

Пре него што покренете своју интернет продавницу, такође морате поставити тачна очекивања. Ако нисте нови у е-трговини, можда нисте свесни уобичајених грешака које чине нове веб локације за е-трговину. Избегавање ових почетничких грешака помоћи ће да вашу интернетску трговину ставе на пут ка успеху. Дакле, погледајмо неке од најчешћих грешака у е-трговини.

Нереална очекивања од продаје
Очигледно је да већина људи жели направити Интернет продавницу како би зарадили. Неки очекују да је све што је потребно да ураде своју веб страницу, додају своје производе на мрежи и велики приходи ће почети да се појављују. Али, да бисте постали успешна интернетска продавница са много прихода захтева време и рад. Дакле, морате поставити реалне циљеве за своју интернет продавницу. Постављање циљева прихода и њихово праћење помоћи ће вам да видите колико је добра ваша интернет продавница и колико сте близу да ваша интернетска продавница постане потпуно успешан посао.

Поставите реалне циљеве за:

 • Дневна продаја
 • Месечна продаја
 • Годишњи промет

Са тим циљевима морате узети у обзир и трошкове вођења ваше интернет продавнице. Ваша продавница ће бити профитабилна само ако ваша продаја премаши трошкове. Како ваша интернетска продавница расте, можете прилагодити своје циљеве и очекивања да се подударају.

Нема циљне публике
Неће сви бити ваш муштерија. Ако покушате да будете свима за све, ваша веб продавница неће бити успешна. Морате одлучити ко вам је циљна публика и морате дизајнирати и пласирати своју интернетску трговину с тим људима на уму. Поред тога, морате дати разлог својој публици да купује са вама уместо великих веб локација попут Амазона или Валмарт-а.

Креирајте профил купца за свог идеалног купца који укључује:

 • Демографски подаци – Основна демографија ваше циљне публике, као што су старост, пол, локација, занимање, стил живота, итд.
 • Интереси – Шта вас публика занима? Кување, камповање, мода, спорт итд.
 • Вредности и веровања – Одлучите шта је важно за вашу публику? Бити етичан? Искрена?
 • Бодови – Са којим проблемима / проблемима се сусреће ваша циљна публика? И како ваша интернет продавница помаже у решавању тог проблема?

Дефинисање ваше циљне публике помоћи ће вашем предузећу да се повеже са купцима и оствари више продаје.

Лош дизајн сајта
Многи нови власници мрежних продавница не схватају важност доброг дизајна веб страница. Веб локација је често прва ствар коју ће видети ваши купци. Ако је дизајн ваше веб продавнице неуредан, непрофесионалан и тешко се креће, купци неће желети да купују од вас.

Дакле, побрините се да ваша интернет продавница има модерну тему, да се лако креће и да такође изгледа одлично и на мобилним уређајима. Професионални логотип који можете приказати на својој веб локацији е-трговине такође помаже у промоцији поверења између купаца и ваше веб локације.

Лоша служба за кориснике
Добра корисничка услуга један је од најважнијих делова успешне интернет продавнице. Купци ће желети да знају да пружате добру корисничку услугу и пре куповине. То им можете доказати додавањем смерница за повратак на вашу веб локацију, пружањем информација о контактима за подршку попут е-поште или телефонског броја или чак додавањем ливе цхат-а на вашу веб локацију.

Ако не пружите брзу и ефикасну корисничку услугу, ризикујете да изгубите купце.

Прећи ћемо преко корака које можете предузети како бисте избјегли ове грешке касније у чланку. Али прво, морате одабрати праву платформу за е-трговину и започети изградњу веб странице.

Поглавље 3: Избор платформе за е-трговину за креирање Интернет продавнице

креирање платформи за електроничку трговину на мрежи

Одабир праве платформе за е-трговину је критичан за ваше пословање, јер је тешко одустати ако се ваша одлука покаже погрешном. У ствари, 60% власника продавница средњег и великог броја сложено је да је требало да се обави са дужном пажњом пре него што одаберу своје платформе за е-трговину..

3 најпопуларније платформе за е-трговину које препоручујемо су Схопифи, БигЦоммерце и ВордПресс + ВооЦоммерце.
Погледајмо сваку од ових популарних платформи за е-трговину.

3.1. Најбоље е-цоммерце платформе Сховдовн

Схопифи

схопифи буилдер веб локација

Схопифи је решење е-трговине у потпуности са домаћинима које почиње од 29 УСД месечно. Схопифи олакшава покретање продавнице без потребе за инсталирањем било ког софтвера или одржавањем веб хостинг сервера.

Иако вам омогућава да прилагодите дизајн своје продавнице, могућности прилагођавања су ограничене у поређењу са е-цоммерце платформом која је домаћин сам. Такође ћете морати да платите накнаду за трансакцију за сваку поруџбину поред месечне накнаде. То значи да ће ваш стварни трошак бити већи од 29 УСД месечно и повећава се како раст ваше продавнице расте.

Прос:

 • Једноставан за употребу и једноставан за учење.
 • Схопифи управља вашом мрежном продавницом за вас.
 • Скалирање ваше веб странице је лако и приступачно.

Против:

 • Немате потпуну контролу над својом веб страницом.
 • Морате да платите накнаде за трансакције.
 • Ограничена прилагођавање због тога што не можете да одаберете функције које желите.

Прочитајте нашу целу Схопифи рецензију.

БигЦоммерце

бигцоммерце платформа за е-трговину

БигЦоммерце је још једно решење за е-трговину у потпуности домаћин. То значи да брзо можете направити интернетску трговину без потребе за управљањем било којим техничким аспектима. Једноставно отворите рачун са БигЦоммерце-ом, дизајнирајте своју интернетску трговину у трену користећи 1 од њихових много елегантних предложака е-трговине, додајте своје производе и започните с продајом.

Можете започети с БигЦоммерцеом за само 29,95 УСД месечно, што укључује неограничене производе, складиштење датотека и пропусност. Поред тога, са БигЦоммерцеом нема накнада за трансакције за коришћење водећих пролаза за плаћање за разлику од Схопифија.

Прос:

 • Лако за покретање сајта.
 • Нема накнада за трансакције.
 • То је решење у потпуности домаћин, не морате да бринете о управљању својом веб страницом.

Против:

 • Немате потпуну контролу над својом веб страницом.
 • Прилагођавање ваше веб локације је ограничено, на пример, само неколико бесплатних тема.
 • Годишња ограничења путем интернета, ако премашите лимит, морате надоградити свој план.

ВооЦоммерце

вооцоммерце платформа

Са решењем за е-трговину које сам домаћин, као што је ВооЦоммерце, добићете потпуну контролу над својом мрежном продавницом. ВооЦоммерце је платформа избора за готово 28% свих мрежних продавница. Најбоље од свега, то ради поврх ВордПресс-а као бесплатни додатак, тако да ако сте упознати са ВордПресс-ом, лако можете управљати трговином са ВооЦоммерце. Поред тога, ако већ имате ВордПресс веб локацију или блог, можете је лако претворити у веб продавницу помоћу ВооЦоммерце.

ВооЦоммерце долази са бројним уграђеним функцијама као што су отпрема, обрада плаћања, управљање залихама, купони, извештавање и још много тога. Такође имате могућност да купите ВооЦоммерце екстензије како бисте додали више снаге у своју интернетску трговину или искористили бројне бесплатне и плаћене ВооЦоммерце додатке трећих страна да бисте повећали продају.

Поред тога, с обзиром да је ВооЦоммерце платформа отвореног кода и ВордПресс додатак за еЦоммерце, бесплатно је преузимање из складишта ВордПресс.орг. Да бисте започели са ВооЦоммерце, све што вам треба је име домена, ССЛ сертификат и налог за веб хостинг. Са неким од најбољих компанија за веб хостинг, све то можете добити за само $ 3-5 месечно, што ВооЦоммерце чини најнижим начином покретања интернет продавнице.

Прос:

 • Потпуна контрола ваше веб локације.
 • ВооЦоммерце је софтвер отвореног кода, прилагођавање је бесконачно са додацима.
 • Приступачнији од осталих е-цоммерце платформи.
 • Приступачне опције управљања веб хостингом које су специфичне за ВооЦоммерце.
 • Нема накнада за трансакције.

Против:

 • Морате да управљате сопственом веб страницом, укључујући безбедност, исправке, резервне копије и тако даље.
 • Неограничене функције могу учинити мало неодољивим за учење.
 • Скалирање ваше веб продавнице је теже јер морате сами управљати веб страницом или плаћати више за управљани веб хостинг.

Важно је напоменути да да бисте користили ВооЦоммерце ВордПресс додатак, морате да направите веб локацију са ВордПресс.орг, а не са ВордПресс.цом. Погледајте наш чланак на ВордПресс.цом у односу на ВордПресс.орг да бисте сазнали више о разлици између та два.

3.2. Зашто препоручујемо ВооЦоммерце-у да створи Интернет продавницу

Иако су платформе е-трговине као што су Схопифи и БигЦоммерце мало једноставније за употребу и долазе са свиме што вам је потребно ван оквира за лако постављање мрежне продавнице, ВооЦоммерце долази са нижим почетним трошковима и имате већу контролу над својом веб страницом..

Са ВооЦоммерце имате потпуну контролу над изгледом и радом ваше Интернет продавнице. Као што предлажемо да направите веб страницу са ВордПресс-ом због безбројних опција прилагођавања, исто важи и за израду Интернет продавнице са ВооЦоммерце. Интернет продавница са ВооЦоммерце омогућава вам да користите бројне ВордПресс додатке да бисте додали више функција својој веб продавници.

Поред тога, ви добијате приступ тоновима невероватних тема ВооЦоммерце-а како бисте својој продавници пружили баш онакав изглед какав желите. Такође долази са интеграцијама, начинима плаћања, додацима и још много тога.

Пошто је заједница ВооЦоммерце и ВордПресс толико велика, ако икада наиђете на проблем са вашом мрежном продавницом, на располагању је мноштво интернет заједница и форума који ће вам помоћи.

Стварање интернетске продавнице помоћу ВооЦоммерце-а омогућава вам да креирате тачно ону врсту веб локације за е-трговину коју не желите да трошите велики део свог буџета.

Повезан: 6 најбољих платформи за е-трговину за Мултивендор Маркетплацес

3.3. Предуслови за прављење интернет продавнице

Као што смо раније споменули, када креирате интернетску трговину са ВооЦоммерце-ом, постоји неколико ствари које су вам потребне прије него што започнете. С обзиром да је ВооЦоммерце ВордПресс додатак, потребна вам је ВордПресс веб локација која је домаћин уз ове 3 ствари: име домена, ССЛ сертификат и веб хостинг. Погледајмо шта је сваки од ових предуслова и зашто су вам потребни.

Назив домена
Име домена је адреса ваше веб странице. Корисници могу да упишу ваше име домена у адресну траку свог прегледача и добију приступ вашој веб локацији. На пример, нека популарна имена домена која би вам могла бити позната укључују ввв.ИсИтВП.цом, ввв.Амазон.цом, ввв.Фацебоок.цом и ввв.ВПБегиннер.цом.

име домена за продавницу е-трговине

Без имена домена, корисници неће моћи да посећују веб локацију е-трговине са својих рачунара. Дакле, ако желите да направите интернетску продавницу, мораћете да купите назив домена који одговара називу ваше веб продавнице..

Детаљније објашњење потражите у нашем чланку: Шта је назив домене и како то функционише?

ССЛ сертификат
ССЛ сертификат (слој сигурних утичница), такође познат као дигитални сертификат, ствара сигурну везу између веб локације и прегледача посетиоца. Тиме се осигурава да су сви подаци који су прослијеђени између ваших купаца и ваше веб странице сигурни и сигурни. На било којем веб месту потребан је ССЛ сертификат који ће прихватати податке о кредитној картици.

сертификат е-трговине ссл

Поред тога, приказивање ССЛ сертификата на вашој веб страници ствара поверење између ваше веб локације и клијената. Ако ваша веб продавница није безбедна, корисници неће желети да купују од вас. Али ССЛ сертификат показује да су њихове информације у сигурним рукама.

Веб хостинг
Када креирате веб локацију за е-трговину са самосталним домаћинима ВордПресс-ом и ВооЦоммерце-ом, морате да купите и веб хостинг. Када направите веб локацију, све датотеке се чувају на вашем рачунару и нико други их не може видети. Али када купујете веб хостинг, компанија која пружа услуге веб хостинга датотеке ваше веб локације чува у простору на вебу како би други корисници могли да посећују вашу веб локацију.

Веб хостинг је у основи гдје ваша веб локација живи на интернету. Као што малопродајној продавници треба физичка локација у коју купци могу ући, тако и вашој мрежној продавници треба простор на мрежи који могу да посете и корисници. То ће вам пружити веб хостинг.

Ако се плашите да ће сви ови предуслови бити скупи, не брините. Показаћемо вам како можете да добијете бесплатно име домена, бесплатан ССЛ сертификат и приступачно веб хостинг у наредних неколико одељка.

3.4. Како одабрати име бренда

Бирање имена марке је важно. Назив марке је у основи назив ваше веб продавнице. Назив ваше марке обично треба да одговара и вашем имену домена. На пример, размислите о најпопуларнијој интернет продавници на интернету, Амазону. Њихов бренд је Амазон, а њихов домен је ввв.Амазон.цом. Ако су исто име вашег бранда и вашег домена, купци олакшавају памћење и проналажење ваше веб странице на Интернету.

Али не можете само насумично одабрати марку. Уместо тога, треба да изаберете бренд који ће вас издвојити од конкуренције. Па, како одабрати најбољу робну марку за своју интернет продавницу? Ево неколико савета за избор најбољег бренда:

 • Нека буде кратак и једноставан – Назив ваше робне марке треба да буде кратак и једноставан, како би вас купци лако упамтили и писали. Дужа, компликована имена бренда могу се погрешно написати када купци упишу ваше име домена у адресну траку, услед чега они неће моћи да пронађу вашу интернетску продавницу.
 • Бити јединствен – Уз толико интернет продавница на мрежи, ваш бренд мора бити јединствен да би се издвајао из масе. Погледајте своју конкуренцију, ако у називу бренда користе реч „електроника“, смислите другу реч коју можете да употребите за раздвајање.
 • Користите кључне речи – Употреба кључних речи у вашој робној марки помоћи ће да вашу онлине продавницу пронађе више људи на мрежи. На пример, ако ваша интернет продавница продаје ципеле, размислите о додавању речи „ципеле“ у вашу марку како бисте побољшали резултате органског претраживања.

Како бисте побољшали своју инспирацију, ево неколико примера феноменалних, јединствених брендова:

на пример кафа за смрт

Ако имате проблема са проналажењем имена бренда, такође можете да користите наш бесплатни генератор домена који ће вам помоћи да смислите нешто феноменално.

генератор имена е-трговине за иситвп

Једноставно укуцајте 1 или 2 кључне речи и алат ће вам пружити бројне идеје за робне марке. Алат такође проверава доступност имена домена, тако да не морате да бринете о одабиру имена које је неко други већ преузео.

Након што сте пронашли савршено име бренда, време је да одаберете веб хостинг и купите име домена.

3.5. Како одабрати веб хостинг

Избор најбољег веб хостинга је још један важан корак у прављењу интернетске продавнице. Потребно је да изаберете решење веб хостинга са високим перформансама како бисте купцима омогућили брзо и практично искуство куповине. Ако је ваша веб локација еЦоммерце спора, чак и само од једне секунде кашњења, то би могло смањити вашу продају за 7%. Као што видите, важно је одабрати веб хостинг који ће имати врхунску брзину и перформансе.

Постоји још неколико фактора које би требало узети у обзир при избору најбољег веб хостинга за е-трговину, укључујући:

 • Кликните на дугме Инсталирај – Веб хостинг који одаберете треба да нуди једноставну инсталацију жељене апликације за е-трговину као што је ВооЦоммерце у једном клику..
 • ССЛ сертификат – Као што смо раније поменули, потребан вам је ССЛ сертификат за заштиту ваше интернет продавнице. Ово би требало да обезбеди веб хостинг компанија коју одаберете.
 • ПЦИ Цомплианце – Такође је потребно да одаберете веб хостинг који подржава ПЦИ да бисте сигурно прихватили плаћање кредитном картицом.
 • Подршка и резервне копије – Изаберите веб хостинг који пружа сјајну подршку, ажурирања и резервне копије кад год вам затреба.

Постоји неколико најбољих е-цоммерце хостинг компанија које можете изабрати. Неке од наших главних препорука су СитеГроунд Цлоуд, БигЦоммерце, Схопифи и ВП Енгине.

Али, како вам предлажемо да своју веб продавницу направите помоћу ВордПресс-а и ВооЦоммерце-а, препоручујемо вам да одаберете Блуехост ВооЦоммерце.

блуехост вооцоммерце хостинг

Блуехост ВооЦоммерце нуди аутоматску инсталацију ВооЦоммерце у једном клику, 1 бесплатно име домена, бесплатан ССЛ сертификат, наменску ИП адресу и још много тога. Блуехост такође користи преко 2 милиона веб локација широм света и званично је бр. 1 који препоручује веб хостинг од стране ВордПресс.орг.

Осим тога, сложили су се да ће нашим корисницима понудити бесплатан домен, бесплатан ССЛ и 50% попуста на њихов хостинг план.

Започните с Блуехост-ом већ данас.

Белешка: Верујемо у потпуну транспарентност. Ако купујете хостинг путем наше препоруке, тада ћемо вам добити малу провизију без додатних трошкова. Заправо ћете добити попуст на хостинг + бесплатан домен + бесплатан ССЛ. Можемо добити провизију од било које хостинг компаније, али препоручујемо само производе за које верујемо да ће дати вредност нашим читаоцима.

Поглавље 4: Израда Интернет продавнице – Технички водич (корак по корак)

Поглавље 4 креирајте Интернет продавницу

Само зато што се овај одељак назива „технички водич“ не значи да морате бити технички паметни. Ако можете да покажете и кликнете, можете да пратите овај водич и да се ваша интернетска продавница одмах покрене и покрене.

Погледајмо како да подесите Интернет продавницу у ВордПресс-у помоћу ВооЦоммерце-а.

4.1. Купите име домена и ВооЦоммерце хостинг рачун

Да бисте покренули своју продавницу ВооЦоммерце, пријеђите на веб локацију Блуехост и кликните на Започнете сада дугме.

блуехост вооцоммерце хостинг

На следећој страници од вас ће се тражити да одаберете план. Сваки план долази унапред инсталиран уз ВооЦоммерце на врху ВордПресс-а, заједно са бесплатним ССЛ сертификатом.

ССЛ сертификат додаје посебан заштитни слој на вашој веб локацији, тако да можете да прихватите осетљиве информације попут бројева кредитних картица и других личних података. Ово је потребно за покретање интернет продавнице и прихватање плаћања путем кредитне картице.

Будући да тек почињете, можете одабрати план стартера.

блуехост план хостинга за вооцоммерце

Можете или одабрати да користите постојећи домен који имате или добити нови бесплатни домен. Препоручујемо да региструјете нови домен јер је бесплатан.

куповина домена блуехост

Сада ће се од вас тражити да унесете информације о свом налогу. За лакшу регистрацију, можете се пријавити својим Гоогле подацима са само неколико кликова.

креирање Блуехост налога

Након што унесете своје детаље, помичите се према доље све док не пронађете поље с подацима о пакету. План стартовања можете одабрати за 12 месеци, 24 месеца или 36 месеци. Видећете и да је изабрано неколико додатака који повећавају вашу укупну цену. Препоручујемо да опозовете ове оквире, јер их увек можете додати касније уколико одлучите да су вам потребне ове услуге.

информације о пакету блуехост

Затим ћете морати помакнути страницу према доље да бисте унијели своје податке о плаћању. Од вас ће се такође тражити да се сложите са њиховим Условима коришћења услуге, а затим кликните Пошаљи.

То је то!

Успешно сте се претплатили на ВооЦоммерце план хостинг плана. Сада ћете добити е-пошту са детаљима о томе како да се пријавите на своју контролну плочу веб хостинга (цПанел) где можете да управљате свим, од хостинга датотека до е-маила и подршке.

Само напред и пријавите се на свој цПанел. Дочекат ће вас скочни прозор који вас обавештава да је ВордПресс, заједно са ВооЦоммерце, унапред инсталиран. Сада можете да кликнете пријавите се на своју веб локацију и започните са управљањем својом мрежном продавницом.

инсталирана вооцоммерце

Сада погледајмо како да покренете своју интернетску трговину помоћу ВооЦоммерцеа.

4.2. Конфигуришите ВооЦоммерце

Помоћу акредитива за пријаву из ваше е-поште, потребно је да се пријавите на своју ВордПресс контролну таблу где ћете видети поруку добродошлице. Само напред и кликните на Не треба ми веза за помоћ. Не брините, проћи ћемо вас кроз сваки корак процеса.

Први корак је осигурати да наведете име и линију своје веб локације. Да бисте то учинили, морате да посетите Подешавања »Опште страницу и убаците свој ВордПресс наслов и опис локације.

У пакету за ВордПресс хостинг пакет испоручен је бесплатан ССЛ сертификат. Овај сертификат је унапред инсталиран за ваше име домена. Међутим, ваш ВордПресс сајт мора бити конфигурисан, тако да се учитава као хттпс вс хттп. Такође ћете морати да промените своју ВордПресс адресу и адресу веб локације да бисте користили хттпс уместо хттп.

Вордпресс порука добродошлице на блуехосту

Затим треба да покренете чаробњака за подешавање ВооЦоммерцеа. Једноставно кликните на Покрените чаробњака за подешавање дугме. Чаробњак за постављање ће вас провести кроз основну конфигурацију излога продавнице ВооЦоммерце.

чаробњак за подешавање вооцоммерце-а

У првом кораку од вас ће се тражити да одредите локацију своје продавнице. Од вас ће се тражити да одаберете валуту коју желите да користите. Након довршетка првог корака, можете прећи на корак плаћања.

подешавање вооцоммерце продавнице

Подразумевано, ВооЦоммерце омогућава само прихватање плаћања путем ПаиПала. Једноставно можете да унесете своју ПаиПал е-пошту у овом кораку без повезивања са ПаиПал налогом. Ако желите да додате додатне начине плаћања, мораћете да инсталирате одговарајуће додатке (што можете да урадите и касније).

вооцоммерце плаћање

Ако одлучите да продајете физичку робу у својој продавници ВооЦоммерце, од вас ће се тражити да подесите начине слања и трошкове испоруке за националну и међународну отпрему..

вооцоммерце схиппинг

Након подешавања опција испоруке, ВооЦоммерце ће вас уверити да повежете своју веб страницу са Јетпацк-ом. Подешавање Јетпацка није неопходан корак за изградњу продавнице ВооЦоммерце, па га можете прескочити. Можете их пронаћи Прескочите овај корак опција при дну странице.

вооцоммерце са јетпацк-ом

Готови сте са чаробњаком за подешавање.

спреман за вооцоммерце

4.3. Промените ВордПресс тему

ВордПресс теме контролишу визуелни изглед вашег вебсајта. Да бисте својој веб страници дали јединствен дизајн, све што требате учинити је пронаћи и на њу инсталирати праву тему. Помоћу ВордПресс-а можете да прилагодите постојећу тему или чак да инсталирате прилагођену тему према вашим јединственим захтевима.

Подразумевано, ваша продавница ВооЦоммерце долази унапред инсталирана са темом Сторефронт. Сторефронт је бесплатна тема за ВордПресс која нуди дубоку интеграцију са ВооЦоммерцеом.

Ако желите да прилагодите тему Сторефронт без додиривања било којег ретка кода, онда можете да добијете Сторефронт пакет проширења који ће вам помоћи да одушевите своје купце јединственим изгледом.

Алтернативно, у бесплатном складишту додатака лако можете пронаћи другу тему компатибилну с ВооЦоммерцеом. Пре него што одаберете случајну тему из службеног именика, у вашем је најбољем интересу да погледате неке прегледе тематика компатибилних са ВооЦоммерцеом и одлучите која би била савршени избор за ваше потребе.

Премиум тема мора бити преузета са веб локације продавца и ручно је пренесена у ВордПресс.

Ако се одлучите за бесплатну ВордПресс тему из званичног складишта тема, онда можете да је претражите и инсталирате директно са своје ВордПресс контролне табле без да је преузимате на свој рачунар.

Да бисте инсталирали бесплатну тему, идите на Изглед »Теме на вашој ВордПресс контролној табли. Затим кликните на Додај нову тему кутија. Сада можете да пронађете неке истакнуте теме на својој контролној табли.

додај нову тему

Пре инсталације своју тему можете прегледати кликом на приказане сличице. Такође можете филтрирати теме на основу изгледа, функција и ниша кликом на икону Филтер функцијадугме.

Будући да тражите тему е-трговине, једноставно можете да проверите Е-трговина опција у колони предмета. На овај начин ће се приказати само теме компатибилне са е-трговином.

филтрира тему е-трговине

У десном углу унесите назив теме у траку за претрагу. Након што пронађете праву тему, задржите показивач миша на њеној слици и кликните на Инсталирај дугме. Затим кликните на Активирати да бисте променили изглед веб странице.

инсталација теме вооцоммерце-а

4.4. Проширите своју Интернет продавницу додацима

ВооЦоммерце подржава мноштво додатних додатака који вам омогућавају да побољшате своју интернет продавницу без писања кода или унајмите професионалног програмера.

Као и ВордПресс теме, лако можете пронаћи и инсталирати бесплатне додатке из ВордПресс спремишта додатака унутар своје ВордПресс контролне табле.

Све што треба да урадите је да посетите Додаци »Додај ново. Користите поље за претрагу у десном углу да бисте пронашли додатак и кликните на Инсталирај одмах дугме. А затим кликните Активирати.

инсталирајте додатак

Поглавље 5: Први кораци са вашом мрежном продавницом

поглавље 5 почетак рада на мрежи

ВордПресс је потпуно опремљено решење за прављење веб локација које вам пружа безброј могућности за прилагођавање веб локације онако како желите. За разлику од других популарних решења за е-трговину, ВордПресс олакшава интеграцију блога са ваше веб продавнице и креирање самосталних веб страница.

Ако никада раније нисте користили ВордПресс, провест ћемо вас како да покренете потпуно опремљену веб страницу заједно са својом веб продавницом. Испод су ствари које ћемо покрити:

 1. Додајте блог својој интернет продавници
 2. Направите самосталне странице
 3. Додајте навигациони мени
 4. Додајте виџет
 5. Подесите статичку почетну страницу

5.1. Додајте блог својој Интернет продавници

Да ли желите да помогнете клијентима е-трговине да остану повезани са вашим брендом? Желите да привучете више посетилаца веб страница, остварите више продаје и прихода? Затим, морате интегрисати блог са својом мрежном продавницом.

Сваком послу е-трговине потребан је блог. Интегришући блог са вашом продаваоницом, можете ажурирати вести свог бренда и остати у вези са својим купцима. Одржавање редовног блога један је од најбољих начина за привлачење органског саобраћаја и на вашу веб локацију.

Погледајмо како да креирате и објавите блог на свом веб месту ВордПресс.

У менију са леве стране ВордПресс контролне табле наћи ћете две сличне опције које вас могу збунити као новог корисника: Постови и Пагес.

Изаберите Постови ако желите да направите пост на веб локацији који се појављује обрнутим хронолошким редоследом (прво најновије) на вашој ВордПресс веб локацији. Постови су такође организовани у категорије и тагове. Можете прочитати разлика између категорија и ознака за више информација.

Да бисте креирали свој први пост на блогу, идите на уредник постова Поруке »Додај нове. За почетак морате додати наслов свог блога. Након тога, можете почети са писањем садржаја на блогу у уређивачу постова.

Да бисте отпремили слике на своју веб локацију, користите ‘+’ дугме. Затим изаберите слика опција. Сада можете или отпремити слику са локалног рачунара користећи опцију за пренос или додати постојећу из библиотеке помоћу дугмета медија библиотека.

5.2. Направите самосталне странице

Баш као и блог, такође ћете морати да додате самосталне странице на своју веб локацију као што је страница о нама, страница за контакт, страница са условима коришћења услуге итд..

Додавање странице је готово слично додавању поста на блогу. Једина разлика је у томе што ћете морати да посетите Странице »Додај ново да креирате нову страницу. Након што завршите, кликните на Објавите дугме за објављивање странице.

5.3. Додајте навигациони мени

Ваш навигациони мени остаје на врху веб странице, тако да посетиоци могу лако да пронађу најважније странице и линкове.

Да бисте додали навигациони мени, идите на Изглед »Менији. За почетак морате навести име менија у Назив менија поље и кликните Креирајте мени.

креирајте мени у ВордПресс-у

Сада можете бирати између постојећих страница, постова, прилагођених веза и категорија. Након одабира кликните на Додај у мени. Превлачењем и испуштањем можете позиционирати структуру менија. Такође можете да користите и повуците и испустите за прављење угнијежђених падајућих менија. Након што завршите, одаберите локацију екрана и кликните Сачувај мени.

структура менија позиције

5.4. Додајте и прилагодите своје видгете

Унутар своје веб локације ВордПресс можете лако да додате видгете са десне бочне траке по жељи.

Додавање видгета је корисно ако желите да прикажете динамички садржај на бочној траци, као што су дугмад на друштвеним мрежама, фацебоок феедови, тестимониалс итд. Ако ваша ВордПресс тема има подршку за фидове подножја, тада можете да је користите за додавање обавештења о ауторским правима, везе, и још.

Иди на Изглед »Додаци и изаберите неки од доступних виџета. Затим треба да превучете изборе на видгетизед подручје ваше ВордПресс странице.

додајте виџете у вордпресс

5.5. Постављање статичке почетне странице

Подразумевано, ВордПресс најновије постове вашег блога приказује као вашу почетну страницу уместо статичке странице. Ако желите да поставите прилагођену статичку страницу као своју почетну страницу, једноставно следите кораке у наставку.

Након креирања странице идите на Подешавања »Читање. У Приказује се ваша почетна страница одељак, мораћете да изаберете Статичка страница а затим у падајућем менију изаберите страницу коју желите да прикажете као своју насловну страницу. Након што завршите, кликните Сачувај промене.

статичка почетна страница

Поглавље 6: Проширите своју Интернет продавницу

поглавље 6 додај додатне функције

Проширење основних карактеристика ВооЦоммерце продавнице је једноставно као и инсталација додатака (апликација). Иако је свака интернетска продавница јединствена с обзиром на линије производа, циљану публику итд., Постоје неки препоручени додаци које ће скоро свака продавница морати да користи, као што су додатак за контакт образац, додатак Гоогле Аналитицс, СЕО додатак и још много тога.

Испод су препоручени додаци за ВордПресс који ће вам бити корисни за вашу мрежну продавницу:

 • Саставите контакт форме помоћу ВПФормсПро | бесплатно
 • Повежите своју веб локацију са Гоогле аналитиком користећи МонстерИнсигхтсПро | бесплатно
 • Побољшајте свој СЕО помоћу Иоаст СЕОПро | бесплатно
 • Додајте додатни слој сигурности помоћу Суцури
 • Узми редовну резервну копију Упдрафт Плус – Про | бесплатно
 • Побољшајте перформансе ВордПресс-а помоћу В3 Тотал Цацхе
 • Спречите нежељене коментаре помоћу Акисмет – Про | бесплатно
 • Повећајте претплатнике и продајте са њима ОптинМонстер

Будући да би детаљно објашњење свих додатака било претерано, објаснићемо само четири најважнија:

 1. Омогућите праћење корисника помоћу МонтерИнсигхтс-а
 2. Додајте онлајн обрасце на своју страницу помоћу ВПФормс
 3. Побољшајте СЕО продавнице помоћу Иоаст-а
 4. Смањите напуштање колица помоћу ОптинМонстер-а

6.1. Омогућите праћење клијента помоћу МонстерИнсигхтс

Желите знати како клијенти комуницирају с вашом веб страницом? Желите да пратите продају и приходе своје продавнице?

Затим морате омогућити праћење е-трговине са Гоогле Аналитицс-ом у својој продавници. Гоогле Аналитицс је најопсежнији алат за праћење за вашу веб локацију. Даје вам детаљан увид у то како посетиоци проналазе вашу веб страницу и ступају у интеракцију са вашим страницама. Најбоље од свега, Гоогле Аналитицс је апсолутно бесплатан за употребу.

Подразумевано подешавање Гоогле аналитике не дозвољава вам да пратите сложене интеракције корисника као што су трансакције е-трговине, пријаве обрасца, преузимања датотека итд. Овде долази МонстерИнсигхтс додатак. МонстерИнсигхтс олакшава Гоогле Аналитицс за вашу веб локацију. Са само неколико кликова можете пратити сложене корисничке активности, укључујући трансакције е-трговине.

Прочитајте комплетан преглед МонстерИнсигхтс.

Погледајмо како омогућити праћење Гоогле аналитике на вашој веб локацији.

Иди до Додаци »Додај ново. Потражите МонстерИнсигхтс и када се додатак појави, кликните Инсталирај одмах и онда, Активирати.

инсталирајте монструминсигхтс

Иди до Увиди »Подешавања да бисте потврдили веб локацију са Гоогле аналитиком. Кликните на Потврдите се својим Гоогле налогом.

кликните потврду идентитета са својим гоогле налогом

На следећем екрану изаберите свој Гоогле налог.

изаберите гоогле налог за аналитику

Затим дозволите МонстерИнсигхтс да управља вашим налогом.

омогућавају чудовиштима да управљају аналитиком

На крају, одаберите исправан профил веб локације за своју веб локацију и кликните Потпуна аутентификација.

потврдите чудовишта

Након аутентификације лако ћете пронаћи како ради ваша веб локација тако што ћете посетити Увиди »Извештаји.

вордпресс гоогле аналитика са монструминсигхтс

Праћење е-трговине је главна карактеристика МонстерИнсигхтс. Мораћете да надоградите на МонстерИнсигхтс Про до омогућите праћење е-трговине.

Започните са МонстерИнсигхтс још данас да бисте лако поставили Гоогле аналитику на својој веб локацији.

Желите да почнете са бесплатном верзијом уместо тога? Покушати МонстерИнсигхтс Лите.

6.2.Додајте онлине обрасце са ВПФормсима

Када покрећете интернетску трговину, мораћете да направите много различитих интернетских образаца, као што су обрасци за контакт, обрасци за подршку купцима, обрасци за преглед производа, обрасци за анкетирање, обрасци за регистрацију, прилагођени обрасци за пријаву итд..

Најбољи начин за креирање свих различитих врста образаца за вашу веб локацију је инсталирањем ВПФормс додатка. ВПФормс олакшава израду било које врсте образаца на вашој веб локацији са моћним алатом за прављење драг-дроп-а. Поред једноставности коришћења, у наставку је неколико разлога због којих је ВПФормс најбољи програм за прављење ВордПресс формулара:

 • Тона уграђених образаца образаца: Додатак се испоручује са мноштвом корисних унапред направљених образаца образаца, тако да не морате сваки облик да креирате испочетка. Са својим додатком Темплатес Пацк добијате велику разноликост унапред уграђених шаблона за сваку нишу и индустрију.
 • Интеграције са вашим омиљеним апликацијама: ВПФормс се једноставно интегришу са својим маркетиншким услугама и осталим апликацијама трећих страна које користите.
 • Прилагођени обрасци за регистрацију и пријаву: Имајте доследно брендирање на целој вашој веб локацији, укључујући регистрацијске обрасце и пријаве.
 • И пуно више …

Прочитајте комплетан преглед ВПФормс-а.

Да бисте креирали образац на свом блогу, прво морате инсталирати ВПФормс тако што ћете се кретати до Додаци »Додај ново. Потражите додатак ВПФормс и када се појави, кликните Инсталирај одмах, и онда Активирати.

инсталирајте впформс

Сада ћете бити усмерени на прелепу страницу добродошлице ВПФормс-а. Можете или да кликнете на Креирајте свој први образац дугме или клик ВПФормс »Додај ново да бисте створили свој први образац.

створите свој први образац

Затим ћете бити упитани да изаберете предложак. Можете одабрати један од претходно припремљених образаца или започети са празним обрасцем. Ако желите, можете дати прилагођено име вашем првом обрасцу за контакт.

изаберите предложак обрасца

ВПФормс олакшава израду обрасца помоћу превлачења и испуштања. Кликните на одговарајућа поља обрасца на левој табли да бисте их додали вашем обрасцу. Можете их и лако преуредити, па чак и уклонити сва непотребна поља са лакоћом. Након што извршите потребне промене кликните на сачувати.

створите једноставан облик

Затим идите на контролну таблу и кликните на ВПФормс »Све форме. Сада ћете видети све форме које сте креирали. Непосредно поред имена обрасца видећете кратицу кода обрасца. Копирајте овај кратки код.

ВПФормс

Сада идите на пост или страницу на којој желите додати свој образац и кликните на ‘+’ потписите у горњем левом углу вашег Гутенберговог уредника.

Користите поље за претрагу кратак код. Изаберите када га пронађете. На екрану ћете имати следеће.

Сада залепите кратки код који сте копирали раније и залепите га у дато поље и притисните тастер Објавите дугме са десне стране.

То је то! Сада сте успешно објавили контакт образац.

Желите да направите контакт образац на једноставан начин? Онда, започните са ВПФормс већ данас.

Желите да почнете са бесплатном верзијом уместо тога? Покушати ВПФормс Лите.

6.3. Побољшајте СЕО продавнице помоћу Иоаст-а

Да ли желите да проширите домет својих производа? Да ли желите да усмерите више циљаног саобраћаја са претраживача који ће вероватно купити ваше производе?

Тада ћете у суштини морати да побољшате свој СЕО. Најбољи начин да побољшате СЕО своје веб продавнице је инсталирање СЕО додатка као што је Иоаст СЕО.

Идите на своју ВордПресс контролну таблу Додаци »Додај ново. Потражите Иоаст на траци за претрагу коју можете пронаћи у горњем десном углу. Додатак Иоаст СЕО сада ће се појавити на вашој страници. Кликните на Инсталирај и онда Активирати.

иоаст сео инсталл

На вашој ВордПресс контролној табли сада можете пронаћи СЕО мени у менију са леве стране. Једноставно кликните на њу.

Ако додатак открије било какве грешке у СЕО-у, онда их можете исправити пратећи предложене предлоге.

Подешавање Иоаст СЕО-а је једноставно помоћу чаробњака за конфигурацију. Једноставно кликните на чаробњак за конфигурацију започети.

чаробњак за конфигурацију иоаст сео-а

У првом кораку, бићете упитани да ли желите сами да подесите Иоаст СЕО или унајмите стручњака да то уради за вас. Изаберите КОНФИГУРУЈТЕ МЛАДИ СЕО да то урадите сами.

конфигуришите иоаст сео

У следећем кораку од вас ће се питати да ли је ваша веб локација спремна за индексирање. Можете одабрати опцију А. Затим кликните на Следећи.

индекса иоаст сео

Затим требате одабрати врсту веб локације. У овом случају желите да изаберете – Интернет продавница. Затим кликните на Следећи.

иоаст сео типе сите

За Гоогле-ову картицу графикона знања бићете упитани да ли веб локацију води особа или марка. Ако је изабрано Особа, мораћете да наведете име особе. Ако је изабрано предузеће, мораћете да додате и логотип. Затим кликните на Следећи.

иоаст сео компанија или особа

Сада можете да унесете УРЛ-ове профила друштвених медија у одговарајућа поља. Затим кликните на Следећи.

иоаст сео социал профиле

У кораку видљивости претраживача не морате да мењате подразумевана подешавања јер су постављена да индексирају ваше постове и странице. Једноставно кликните Следећи.

видљивост претраживача иоаст сео

Ауторске архиве могу створити дупликат издања садржаја за претраживаче. Да бисте је спречили, можете је онемогућити ако ваш блог нема више аутора.

иоаст сео више аутора

Затим ћете бити упитани да повежете своју веб локацију са Гоогле Сеарцх Цонсоле-ом, што је бесплатан алат који вам даје детаљан увид у то како Гооглеов садржај види ваш блог..

иоаст сео гоогле сеарцх цонсоле

Затим можете поставити наслов свог блога, а затим кликните на Следећи.

подешавања наслова иоаст сео

Сада можете изаћи из чаробњака за конфигурацију јер су остали кораци створени у промотивне сврхе, као што је регистрација за Иоастин билтен.

Започните са Иоаст СЕО већ данас да побољшате СЕО продавнице.

Желите да почнете са бесплатном верзијом уместо тога? Покушати бесплатно Иоаст СЕО.

6.4. Смањите одустајање од куповине помоћу ОптинМонстер-а

Да ли сте знали да је просечна стопа напуштања кошарице на мрежи око 70%? То значи да само 3 од 10 купаца извршава одјаву.

Очигледно је да је одустајање од куповних колица највећа препрека коју пословни е-цоммерце мора превазићи. Али, можете смањити напуштање колица помоћу додатка ОптинМонстер.

ОптинМонстер је популарни алат за генерирање олова који омогућава приказивање циљаних скочних прозора који претварају посетиоце у претплатнике.

На пример, када купац треба да напусти вашу веб локацију пре него што доврши одјаву, можете их затражити да је заврше циљаном скочном кампањом. За приказивање циљане кампање можете користити технологију изласка компаније ОптинМонстер.

Да бисте креирали скочну кампању циљане излазне намере, прво направите налог са ОптинМонстер на њиховој званичној веб страници. Када се пријавите за налог, можете започети креирање своје прве искачуће кампање за смањивање напуштања колица. Прво кликните на зелено Направите кампању.

цреате-оптинмонстер-кампања

Затим одаберите врсту кампање кликом на Попуп.

оптинмонстер-типе-типе

Након тога од вас ће се затражити да одаберете унапред дизајнирани предложак за своју кампању. ОптинМонстер има унапред направљен образац намењен одустајању од куповине, па одаберимо онај под називом Напуштање одјаве. Задржите показивач миша изнад предлошка и кликните на Користите предложак дугме.

оптинмонстер напуштени шаблон колица

Након што кликнете на Користите предложак дугмета, од вас ће се затражити да именујете кампању и изаберете на ком веб месту ће се појавити скочни прозор. Затим кликните на Започните изградњу дугме за наставак.

Тада ћете бити одведени у Буилдер кампање. У овом подручју можете започети прилагођавање кампање да бисте је учинили својом. Можете да промените боје, додате сопствену слику и текст и још много тога.

уреди попуштање корпе

Када сте задовољни изгледом скочног прозора, време је да поставите правила за приказивање. Кликните на Правила приказа картицу при врху екрана. Затим у падајућем менију изаберите излаз је откривен. Такође можете да одаберете ниво осетљивости на излазу да буде низак, средњи или висок.

излаз откривено правило приказа

Можете додати и друга правила као што је само приказивање скочног прозора корисницима који су посетили и вашу страницу за одјаву. Поиграјте се са правилима да бисте видели шта вам најбоље одговара.

Након што сте дизајнирали кампању, поставили правила за приказивање и уверили да је кампања повезана са услугом маркетинга е-поште, притисните зелено сачувати дугме, а затим кликните на Објавите.
Одавде, пребаците своју кампању на Уживо у Статус одељак.

кампања уживо оптинмонстер

У одељку платформе одаберите ВордПресс и следите једноставна упутства за уметање кампање на вашу веб локацију.

уградите упутства за оптинмонстер кампање

Сада уместо да изгубите драгоцену продају, оне који напуштају посетиоце моћи ћете да претворите у задовољне купце.
Неки други начини за смањење напуштања корпе укључују додавање сигурносних значака на вашу веб локацију и нудење госта. Додавање сигурносне значке помаже да се добије поверење у ваше купце, а одјава гостију олакшава клијентима да изврше наруџбу, тако да не морају да отварају налог.

Поглавље 7: Додавање првих производа

поглавље 7 додајте прве производе

Сада можете да почнете са уврштавањем својих производа у своју продавницу кликом на Креирајте производ дугме. Ово ће вас усмерити у уређивач производа на вашој контролној табли. Додавање производа у вашу ВооЦоммерце продавницу је једноставно.

Баш као што ћете креирати страницу или пост, мораћете да додате детаље о производу као што су наслов, опис производа, категорије производа, ознаке производа, слика производа и галерија навигацијом до Производи »Додај ново.

вооцоммерце додај нови производ

Непосредно испод уређивача текста можете пронаћи оквир података о производу у којем можете навести детаље о производу као што су:

 • Редовна и продајна цена
 • Управљајте залихама
 • Детаљи испоруке попут тежине и димензија
 • Детаљи продаје и унакрсна продаја детаља
 • И још…

подаци о вооцоммерце производу

Наћи ћете и кратки оквир за опис који се користи када на страници постоји више производа.

Поглавље 8: Контролна листа пре покретања

Поглавље 8 пре покретања контролне листе

Сада када је ваша интернетска продавница готово завршена, пре него што кренете уживо, морате бити сигурни да имате све у реду. Ако покренете своју интернетску трговину прије него што она буде спремна, то вам може створити проблеме и чак може одвести ваше потенцијалне купце.

Дакле, ево контролне листе пре покретања која укључује сваки корак који бисте требали прецртати своју листу обавеза. Обавезно довршите сваки од ових корака пре него што лансирате своју интернет продавницу у свет.

 1. Изградите своју Интернет продавницу – Изградите интернетску трговину и осигурајте да све изгледа савршено за ваше будуће купце. Будите сигурни да имате све потребне странице, као што су странице с производима, страница о страници за контакт. Као интернетска продавница потребна вам је и кошарица за куповину и страницу за куповину.
 2. Припремите се за страницу која ускоро стиже – Узбудите своју публику о вашој веб продавници пре него што је и покренута додавањем странице која ускоро долази на вашу веб локацију. То можете лако учинити помоћу ВордПресс-а који ускоро долази као додатак СеедПрод.
 3. Додајте своје производе – Додајте све своје производе у своју интернет продавницу. Ово укључује слике високог квалитета, опис производа, цене итд.
 4. Оптимизирајте своје слике – Интернет продавнице су велике за слике што може успорити вашу веб локацију. Обавезно оптимизирајте своје слике помоћу додатка за оптимизацију слике реСмусх.ит.
 5. Прилагодите своје поставке пореза и отпреме – Двапут проверите подешавања пореза и испоруке да бисте били сигурни да наплаћујете праву цену за производе које продајете.
 6. Тест за мобилне уређаје – Многи потрошачи купују путем интернета са својих мобилних уређаја, па се побрините да ваша веб продавница буде прилагођена мобилним уређајима.
 7. Тестирајте перформансе своје веб локације – Тестирајте брзину и перформансе ваше мрежне продавнице како бисте били сигурни да је оптимизована за купце. Можете да користите наш бесплатни алат за тестирање брзине веб локације да бисте тестирали своју веб локацију и добили предлоге за побољшања.
 8. Инсталирајте Аналитику – Креирајте налог за Гоогле аналитику и користите МонстерИнсигхтс да бисте пратили податке веб локације. Тестирајте да бисте били сигурни да ће то прецизно пратити пре покретања ваше веб продавнице.
 9. Оптимизирајте своју страницу за СЕО – Инсталирајте додатак попут Иоаст СЕО како бисте оптимизирали веб локацију за СЕО.
 10. Подесите маркетинг путем е-поште – Морат ћете послати е-пошту својим купцима и обрнуто, зато обавезно подесите маркетинг путем е-поште. Такође би требало да почнете да растете листу е-поште помоћу алата за генерирање олова као што је ОптинМонстер.
 11. Дајте тест налог – Уверите се да ваши купци могу успешно куповати производе из ваше продавнице, тако што ће извршити тест налог помоћу вашег гатеваи-а. Можете да вратите поруџбину одмах након што потврдите да ради.
 12. Ставите на тржиште своју интернет продавницу – Почните да продајете своју интернетску трговину како бисте привукли више купаца на своју веб локацију е-трговине. На пример, почните да промовишете своју интернетску трговину на друштвеним мрежама и започињете блогање.

Поглавље 9: Промоција и развој ваше Интернет продавнице

Поглавље 9 повећава вашу интернет продавницу

Ако сте трговац е-трговином, ваш крајњи циљ би требао бити повећање продаје и прихода. Постоји много различитих начина за остваривање веће продаје на вашој интернетској продавници. Погледајмо неколико њих у наставку:

 • Возите циљани саобраћај.
 • Претворите своје посетиоце у потенцијалне клијенте тако што ћете саставити листу е-поште.
 • Ресурси за учење и савладавање ВордПресс-а и ВооЦоммерце-а.

9.1. Возите циљани саобраћај

Увођење више саобраћаја је животни вијек било којег интернетског посла, али имајте на уму да више промета не значи увијек више продаје. Морате да осигурате да привлачите циљани саобраћај који је заинтересован за ваше производе.

Неколико начина за привлачење више циљаног саобраћаја на вашу веб локацију су:

 • СЕО: Побољшајте свој СЕО и помозите потенцијалним купцима да открију ваше производе на Гоогле-у и другим претраживачима.
 • Плаћени огласи: СЕО може бити много времена па ако желите брзо решење за усмеравање циљаног саобраћаја, можда бисте желели да потрошите своје маркетиншке доларе на плаћене огласе.
 • Партнерски програм: Покрените партнерски програм и охрабрујте људе да промовишу ваше производе како би остварили приход од препорука.

9.2. Правите и развијајте своју листу е-поште

Један од разлога што не претварате своје посетиоце у купце је тај што немате везу с њима. Ваши купци вас не познају, па се плаше да изврше куповину у вашој продавници.

Израда листе е-поште је најбољи начин за започињање и неговање односа са потенцијалним купцима.

Састављање листе е-поште помаже вам да квалификујете потенцијалне клијенте, изградите дуготрајну везу с њима и на крају вам помогне да своје посетиоце претворите у потенцијалне клијенте и купце. заправо, према истраживању, е-пошта има РОИ од око 4.300%, тако да ако ваш списак не схватате озбиљно, брзо ћете заостајати.

Са ОптинМонстер, можете да узлетите своју листу е-поште тако што ћете приказати циљане кампање за прављење листе откривањем њиховог понашања појединаца.

Повезан: Како расте листа е-поште, СТВАРНО БРЗО!

9.3. Научите и савладајте ВордПресс и ВооЦоммерце

Да бисте могли да покренете успешну интернет продавницу, неопходно је научити и савладати ВордПресс и ВооЦоммерце.

Испод је неколико ресурса који ће вам бити корисни.

 • ОптинМонстер блог: Блог ОптинМонстер је извор ресурса на Интернету за све ствари на мрежи и оптимизација стопе конверзије.
 • ИсИтВП: На ИсИтВП редовно објављујемо водиче за ВордПресс, ВордПресс тему и заокруживања додатака, критике, ВордПресс понуде и још много тога.
 • ВПБегиннер: ВПБегиннер је највећи бесплатни ВордПресс ресурс на вебу за почетнике ВордПресс-а. Они редовно објављују корисне туторијале, видео записе, купонске кодове за ВордПресс производе и још много тога.
 • ВПФормс блог: Ако желите да прочитате туторијале који вам помажу да развијате посао користећи ВордПресс платформу, морате да пратите блог ВПФормс. Такође можете да пронађете савете и препоручене праксе за прављење било које врсте мрежних ВордПресс образаца.
 • Блог МонстерИнсигхтс: Блог МонстерИнсигхтс је одличан ресурс који можете да пратите како бисте сазнали најбоље праксе и препоруке Гоогле Аналитицс-а. Можете пронаћи пуно ВооЦоммерце специфичних чланака, укључујући подешавање побољшано праћење е-трговине, индивидуално праћење клијента, итд. за ВооЦоммерце.

Поглавље 10: Често постављана питања

поглавље 10 Факс продавнице е-трговине

Помажући многим корисницима да успоставе своје интернетске продавнице помоћу ВордПресс + ВооЦоммерце, установили смо да људи често изнова постављају исте врсте питања. Због тога смо саставили листу најчешће постављаних питања, тако да без проблема можете лансирати своју интернетску трговину.

Када би предузеће требало да креира интернет продавницу?

Како интернетска продаја брзо расте, постојање интернет продавнице вам даје огромну предност у односу на ваше конкуренте.

Ако желите да проширите пословање на мрежи и повећате приход, требало би да покренете интернетску продавницу што је пре могуће.

Колико кошта покретање интернет продавнице?

Да бисте покренули интернет продавницу коју покреће ВооЦоммерце, мораћете да купите име домена за 14,99 УСД годишње и рачун за хостинг, који кошта око 7,99 УСД месечно. Све у свему, покретање сајта коштат ће вас само 110,87 долара годишње.

Могу ли покренути интернетску трговину без куповине хостинг рачуна?

Не. Свакој веб локацији је потребан хостинг налог. Можете пронаћи неколико платформи за е-трговину које вам омогућавају да изградите интернетску трговину са премиум претплатом која укључује хостинг као део исте.

Могу ли покренути интернетску трговину без ВордПресс / ВооЦоммерце?

Да, постоји пуно платформи за е-трговину које вам омогућавају да лако направите интернетску трговину. Међутим, главна ствар која ВооЦоммерце разликује од конкуренције је његова једноставност употребе. ВооЦоммерце функционира на врху ВордПресс-а, најпопуларније платформе за изградњу веб локација на свету. То значи да ће сучеље бити познато ако сте икада раније користили ВордПресс.

Још једна предност је та што, за разлику од других е-цоммерце платформи са властитим домаћинима, ВооЦоммерце не захтева да прођете кроз заморни поступак инсталације. У ствари, већина добављача веб хостинга, укључујући Блуехост подржава ВооЦоммерце хостинг, тако да можете брзо да покренете и покренете своју интернет продавницу без било какве инсталације софтвера или ручног подешавања на вашем крају..

Како могу додати блог у своју интернет продавницу?

Додавање блога у вашу ВооЦоммерце продавницу је једноставно. Све што требате учинити је креирати чланке навигацијом до Поруке »Додај нове, и објавите их кликом на Објавите дугме.

Уз то, обавезно додајте везу на свој блог у свој навигациони мени како би га посетиоци лакше открили.

Како да учиним да Гооглеови производи претражују?

Ако желите да ваши потенцијални корисници открију ваш производ на Гооглеу, мораћете да побољшате свој СЕО (оптимизација за претраживаче). СЕО је пракса повећања промета на вашој веб локацији са претраживача тако што се ваше веб странице рангирају више у резултатима претраживача.

Како могу да научим више о терминологији ВордПресс-а?

Погледајте ово Услови ВордПресс Речника за почетнике кад год вас збуњују чудни ВордПресс изрази или скраћенице.

Који су начини плаћања подржани на ВооЦоммерце?

ВооЦоммерце вам подразумевано омогућава прихватање плаћања путем ПаиПал-а. Да бисте додали више пролаза за плаћање у своју трговину, поједноставите пронађите одговарајући ВооЦоммерце додатак и инсталирајте га на вашу продавницу. Можете користити кредитне картице преко Стрипе-а, Аутхоризе.нет, Браинтрее и неколико других пролаза. Такође можете да прихватите банковне трансфере, битцоине и још много тога.

Како могу да управљам испоруком у ВооЦоммерце?

ВооЦоммерце подржава неколико опција за испоруку:

 • Бесплатна достава
 • Достава са фиксном стопом
 • Међународна шпедиција
 • Локална достава / локални превоз

Ако продајете пуно производа, можете да инсталирате додатак за отпрему као што је ФедЕк начин доставе. На овај начин се не морате бринути око отпреме налога које купују купци, пружајући вам мир.

Како да усмерим саобраћај у своју интернет продавницу?

Неки начини за привлачење саобраћаја до ваше Интернет продавнице су:

 • Оптимизација претраживача
 • Потакните саобраћај на друштвеним медијима
 • Уложите у мрежне огласе

Надамо се да вам је овај чланак помогао да створите интернетску трговину са ВооЦоммерце.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map