Погледајте како је једноставно Видгетизе ВордПресс теме

Припремање тема за видгет заиста није тако тешко као што можда мислите. Замицање теме обично укључује израду ставки бочне траке за видгет. Прелазим шта је тачно тема која је спремна за видгет у претходном чланку. Ако имате тему кодирану у чистом ЦСС-у, то би могло потрајати и 5 минута или мање, и показаћу вам како.


 • Проверите да ли је ваша тема прилагођена додацима
 • Креирање датотеке фунцтион.пхп за регистрацију бочне траке
 • Затворите статичку бочну траку у условној ознаци динамичке бочне траке
 • Израда више подручја спремних за видгете
 • Други креативни начини за употребу виџета

Започните видгетизинг своје теме и читајте даље …

Прво што треба да урадите јесте да будете сигурни да је ваша бочна трака (или шта год да се бавите) онако како бих волео да називам виџет пријатељским. Ово укључује форматирање ХТМЛ-а на одређени начин. Идеална ставка бочне траке у ВордПресс теми спремној за видгете је тако шифрирана:

Категорије

Примјетите како је ово врло чист код. Нема див-а и ниједне додатне класе

  и
 • ознаке.

  Следећа четири примера су такође подесна.

  Категорије

 • Категорије

 • Категорије

  Категорије

  Да, у ове примере су додани див-ови, али они могу да се употребе помоћу ВордПресс система виџета. Све док ништа између њих двоје

   ознаке су потребне за ЦСС стајлинг, требали бисте бити добри. С тим у вези је следећи пример не видгет фриендли.

   Категорије

   То је зато што постоје додани стилови

    и
   • ознаке. Обавезно проверите да ли је ваша тема шифрирана на један од „идеалнијих“ начина за видгет-а како бисте избегли овај проблем.

    Региструјте бочне траке

    Следећи корак је процена вашег изгледа. Колико видгетизед подручја желите? Један није проблем. Два или више такође нису проблем. Можете чак и да их форматирате на различите начине, све док су прилагођени за видгете, као што је горе објашњено.

    Прво што ћете требати је креирати фунцтион.пхп датотеку у директоријуму тема. Ово је датотека коју можете користити да измените ВордПресс функционалност ПХП кодом, без употребе додатка – или измене језгре. Све је то уграђено у одређену тему.

    Осврнимо се на онај идеални формат ставке бочне траке, први пример у овом посту. Да бисмо регистровали бочну траку са тим форматирањем, у нашу функцију.пхп датотеку ставили бисмо следећи код.

    <?пхп
    иф (фунцтион_екистс (‘регистер_сидебар’))
    регистер_сидебар (низ (
    ‘бефоре_видгет’ => ”,
    ‘афтер_видгет’ => ”,
    ‘пре_титле’ => ‘

    ‘,
    ‘афтер_титле’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Чини се прилично разумљиво, зар не? Наслов „Категорије“ је приложен

    и

    , стога смо ставили да је то вредност за пре_титле и после_титле. Код можете да ставите и у други бефоре_видгет и афтер_видгет да бисте додали сваку ставку виџета у други код који ће вам можда требати за ваш изглед.

    Условне ознаке бочне траке

    Хеј, условна ознака? Надајмо се то звучи познато. Користићемо нешто слично да проверимо да ли је бочна трака регистрована помоћу виџета и јесу ли активни. На врх бочне траке (или тамо где желите да се видјели прикажу) ставите следећи код.

    <?пхп иф (! фунцтион_екистс (‘динамичка_страна’) ||! динамичка_сајма ()): ?>

    Ствари са бочне траке иду између, а онда …

    <?пхп ендиф; ?>

    Обавезно потражите циљ; након отварања ако се изјава у неком тренутку или цела тема разбије. Ако сте у овом тренутку учинили све како треба, ваша би тема требала бити спремна за додатак. Међутим, још нисмо завршили …

    Вишеструка подручја спремности за видгете

    Уз неколико додатака и промена у датотеци фунцтион.пхп и још неколико ако изјаве у датотекама тема можете да имате онолико видгетизед подручја колико желите, свако са својим јединственим именом.

    Рецимо да сте имали распоред три колоне са 2 бочне траке – једна са леве стране, а друга са десне стране. И једно и друго желите одвојено повезати. Радићемо са структуром бочне траке првог примера за оба. Ваша датотека фунцтион.пхп изгледаће овако:

    <?пхп
    иф (фунцтион_екистс (‘регистер_сидебар’))
    регистер_сидебар (низ (
    ‘име’ => ‘Лева бочна трака’,
    ‘бефоре_видгет’ => ”,
    ‘афтер_видгет’ => ”,
    ‘пре_титле’ => ‘

    ‘,
    ‘афтер_титле’ => ‘

    ‘,
    ));
    иф (фунцтион_екистс (‘регистер_сидебар’))
    регистер_сидебар (низ (
    ‘име’ => ‘Ригхт Сидебар’,
    ‘бефоре_видгет’ => ”,
    ‘афтер_видгет’ => ”,
    ‘пре_титле’ => ‘

    ‘,
    ‘афтер_титле’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Имајте на уму нови назив низа. Можете именовати све што желите, али покушајте бити описни. Сада, када одете у датотеку сидебар.пхп или где год се свака бочна трака налази у вашој теми, користићете следећу условну ознаку – уз име бочне траке коју сте одабрали у фунцтион.пхп. Такође, уверите се да у овој датотеци нема погрешних размака или прекида линија, јер могу да изазову поруке упозорења током уређивања ствари.

    <?пхп иф (! фунцтион_екистс (‘динамиц_сидебар’) ||!"Лева бочна трака")): ?>Овде подразумевани леви бочни трак …
    <?пхп ендиф; ?>

    А за десну бочну траку …

    <?пхп иф (! фунцтион_екистс (‘динамиц_сидебар’) ||!"Десна бочна трака")): ?>Овде подразумеване ствари са десне бочне траке…
    <?пхп ендиф; ?>

    Проверите да ли је све у складу са именима која сте одабрали у обе датотеке.

    Остале ствари које можете да радите са додацима

    Видгете не треба користити за бочне траке. Могу се користити за друге ствари као што су подножја или чак у заглављу. Теоретски, не морате чак да стављате било који „задани“ код између условне ознаке. Будите креативни према њему и користите машту. Користите видгет у заглављу за ротирајте огласе, или имати виџет за пријаву у подножју подножја или гдје год желите – на вама је.

    Закључак

    Надам се да сте научили из овог водича и да сада знате како да повежете своје теме. Ако дођете до неке грешке попут „заглавља већ посланих…“ током уређивања било чега, можда ћете морати два пута да проверите датотеку своје функције.пхп да бисте били сигурни да нема места испод затварања ?> таг.

    Нешто даље читање је доступно на Аутоматски и ВПДесигнер. Постоје неке друге верзије кода које сам направио на тим страницама.

    Слободно коментирајте или подијелите ако вам се свидјело. Поздрављам све повратне информације. Такође се обавезно претплатите на феед ако већ нисте за најновија издања тема и туторијале.

    Jeffrey Wilson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map