Важност израде резервне копије ваше ВордПресс странице

Редовно прављење сигурносних копија веб странице је од виталног значаја. То зна сваки искусни власник веб странице. Нажалост, многи нови ВордПресс корисници не узимају сигурносну копију толико озбиљно колико би требали. То се понекад своди на претпоставку да ће све бити у реду. Други су гледали у прављење резервних копија датотека и закључили да је или предуго или превише скупо. У стварности, ако нешто са вашом веб страницом пође по злу, могли бисте изгубити све.


Није неуобичајено да власници веб страница не узимају сигурносне копије озбиљно док нешто не крене по злу. Тешка је лекција коју они никада не забораве. Ако сте паметни, ући ћете у навику да правите сигурносну копију веб странице од почетка.

У овом ћемо чланку истражити зашто је прављење резервне копије ваше ВордПресс веб странице толико важно.

Недостаци сервера

Ниједна хостинг компанија на свету не може понудити 100% продужено време и поуздано. Чак су и најбоље ВордПресс хостинг компаније имале озбиљних проблема са својим центрима података. Купци током дана могу да доживе нередовне застоје и проблеме.

Из више разлога се сервер може спустити. На пример, 2007. године, снага РацкСпаце-а је потпуно искључена када се камион улетео у један од њихових електричних генератора. Остали испади узроковали су ствари попут софтверских грешака, квара чврстог диска или промене структуре сервера.

Када сервер падне, хостинг компанија обично (али не увек) може да преузме своје податке. Међутим, чак и ако се подаци о вашој веб локацији могу дохватити, можда ћете се морати вратити на верзију веб локације која је стара неколико дана. Стога, када ваша хостинг компанија пропадне, потенцијално бисте могли изгубити неколико дана рада.

Веб локације ВордПресс рањиве су на хаковање

ВордПресс је далеко најпопуларнији систем управљања садржајем за објављивање садржаја на мрежи. То је можда разлог зашто га тако често нападају хакери и нежељени пошиљатељи. Како је истраживано, 39% хакираних ВордПресс веб локација користи застарелу верзију софтвера. Чак и ако на свом вебсајту користите сигурносни додатак, и даље постоји ризик да ће злонамерна скрипта убризгати малвер или вирус на вашу веб локацију..

Можда чак ни не знате да је неко заразио вашу веб локацију. Једна од уобичајених техника хакера је преписивање једне датотеке вашег шаблона са сопственим кодом. То им омогућава да ураде неколико различитих ствари, попут употребе ваше веб странице за слање хиљада нежељене поште. Као резултат тога, ваш сервер ће бити на црној листи од стране монитора за нежељену пошту и ниједан од е-порука које пошаљете са ваших веб локација неће бити примљен.

Није битно колико сте искусни: Грешке се дешавају

Чак и искусни власници веб страница који већ неколико година раде на мрежи погрешно повремено праве грешке. Погрешне датотеке се могу пребрисати или избрисати. Или једноставна наредба МиСКЛ са малом грешком може довести до тога да се мноштво података погрешно ажурира.

Такође проверите: Како унајмити ВордПресс програмера

Грешке нису нешто што се дешава сваки дан, али када се десе, биће вам драго због последњих сигурносних копија које имате.

Не можете се ослонити само на своје хостинг предузеће за израду резервних копија

Многе компаније за хостинг веб страница нуде дневне или недељне сигурносне копије ваше веб локације. У случају да нешто пође по злу, ово вам омогућава да набавите копију последње радне верзије веб локације. Већина хостинг компанија може вратити вашу целину до тачке када ваша веб локација исправно ради. Имајте на уму да дељени хостинг планови не могу увек да нуде ову функцију, јер постоје стотине других веб локација које се налазе на истом серверу.

Имајући на уму да ваше веб странице свакодневно стварају сигурносне копије које пружа ваша хостинг компанија нуди неке пажње, међутим, опасно је ослањати се само на вашу хостинг компанију као на једино резервно рјешење. Сигурносне копије система хостинг компанија увек су присутне. Као што је претходно напоменуто, хостинг компаније могу претрпети прекиде због електричних проблема, кварова на уређају и још много тога. Ако се ваша сигурносна копија налази на истој локацији, може се изгубити и приликом прекида рада.

Будите паметни и правите резервне копије често

Важно је да редовно правите резервне копије својих веб локација. Свакодневно стварање сигурносне копије на вашем личном рачунару није увек практично, поготово ако ваша веб локација користи много простора за складиштење података. Практичније решење је коришћење екстерне услуге за прављење резервних копија датотека.

Постоји велики број ВордПресс резервних додатака који ће резервну копију верзије веб локације направити на вашем серверу. Нема стварне користи од тога ако ваша хостинг компанија нуди дневне сигурносне копије, јер ће се датотека сигурносне копије похранити на ваш главни хостинг пакет. Дакле, ако ваша веб локација не ради ван мреже, нећете моћи да приступите датотеци сигурносне копије.

Препоручујем употребу БацкупБудди-а за израду сигурносне копије ваше ВордПресс странице. Омогућава вам да аутоматски закажете сигурносне копије и похраните их директно у облак. Такође можете проверити нашу стручну листу одабраних резервних додатака за ВордПресс за додатне опције.

Немојте се заваравати да размишљате како се, с обзиром да се с вашом веб страницом у прошлости није догодило ништа лоше, у будућности неће догодити ништа лоше. Инциденти се обично дешавају онда када их најмање очекујете. Када то ураде, брзо ћете установити да су то дуготрајно, стресно и скупо. Будите паметни и често правите сигурносну копију ВордПресс веб локације. Биће вам драго што јесте.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map