13 најбољих ВордПресс аналитичара у поређењу (2020)

најбоља упоређивање вордпресс аналитичких решења


Тражите најбоље ВордПресс додатке за аналитику? Желите знати да ли постоје алтернативна решења за Гоогле Аналитицс?

Да бисте покренули успешну веб локацију на мрежи, потребно вам је аналитичко решење које вам помаже да прикупите податке о веб локацијама и пружите увид у дејства. Ово елиминира посао нагађања и можете почети доносити одлуке засноване на подацима како бисте повећали свој посао.

Можда већ знате да је Гоогле Аналитицс најпопуларније решење за праћење веб локација, али постоји пуно других производа који имају другачији приступ праћењу веб локација.

У овом чланку ћемо упоредити нека од најбољих решења за аналитику за вашу ВордПресс веб локацију.

1. МонстерИнсигхтс

чудовишта

Са преко милион активних инсталација, МонстерИнсигхтс је најбољи додатак Гоогле Аналитицс за ВордПресс. МонстерИнсигхтс олакшава повезивање Гоогле аналитике са ВордПрессом и нуди свеобухватне функције праћења.

Иако је Гоогле Аналитицс направљен за праћење готово сваке интеракције корисника на вашој веб локацији, попут подношења обрасца, трансакција е-трговине, преузимања датотека итд., Подразумевано подешавање Аналитике не омогућава вам да искористите пуни потенцијал праћења аналитике.

На пример, ако желите да пратите догађај на лицу места, као што је праћење подношења обрасца, мораћете да додате прилагођени код за праћење догађаја на веб локацију или поставите циљ Гоогле аналитике за сваки образац. Ово може бити заморно и дуготрајно, посебно ако нисте професионални програмер или аналитички експерт.

Помоћу МонстерИнсигхтс можете да омогућите различите функције праћења у само неколико кликова без потребе за додиром ни једног ретка кода. На први поглед можете да прегледате перформансе веб локације са своје ВордПресс контролне табле без да се пријавите на аналитички профил.

Лите верзија додатка је доступна за бесплатно преузимање са службеног складишта додатака ВордПресс.

Цене почињу од 99,50 УСД за лиценцу за појединачну локацију.

Започните са МонстерИнсигхтс још данас.

Желите да почнете са бесплатном верзијом уместо тога? Пробајте МонстерИнсигхтс Лите.

2. ЕкацтМетрицс

тачно метричко-аналитичко решење

ЕкацтМетрицс је претходно позната као надзорна плоча Гоогле Аналитицс-а за ВП и други је популарни додатак Гоогле Аналитицс ВордПресс. Омогућава вам да видите податке свог веб локације управо са ваше ВордПресс контролне табле.

Осим статистика у реалном времену и прелепих извештаја у вашој ВордПресс административној области, овај Гоогле Аналитицс додатак за ВордПресс укључује праћење придружених веза, извештаје о демографским подацима, праћење датотека, праћење догађаја, унапређено приписивање веза и још много тога.

Један од највећих перкеса? ЕкацтМетрицс је 100% бесплатан и добро је подржан

Започните са ЕкацтМетрицс већ данас.

3. Гоогле Аналитицс

Гугл анализе

Без сумње, Гоогле Аналитицс је најпопуларније решење за анализу веб локација на располагању. Стварање налога за Гоогле аналитику је потпуно бесплатно и можете да користите један налог за праћење више веб локација.

Гоогле аналитика ће вам показати број посетилаца на вашој веб локацији, одакле ти посетиоци долазе, колико дуго остају на вашој веб локацији и још много тога. Такође можете да пратите везе, пратите ангажман корисника и извршите А / Б тестирање.

Као што сте се можда окупили, Гоогле Аналитицс налог је од кључног значаја ако желите да користите низ додатака на овој листи. Гоогле Аналитицс може бити изазов за разумевање, посебно за почетнике. Зато препоручујемо да повежете Гоогле Аналитицс са додатком попут МонстерИнсигхтс да бисте добили лако разумљиве извештаје.

Поред тога, уз Гоогле Аналитицс морате се пријавити на посебан налог да бисте приступили подацима. Али, повезивањем Гоогле аналитике са МонстерИнсигхтс, можете видети све своје податке директно са своје ВордПресс контролне табле – без пребацивања између два различита налога.

Започните са Гоогле аналитиком већ данас.

4. Хеап

гомила

Хеап је алтернатива Гоогле аналитике која вам омогућава да аутоматски пратите сваки догађај на вашој веб локацији или мобилној апликацији. На пример, на интернету, Хеап прати кликове, обрасце и још много тога, без вашег рада. На мобилном уређају, Хеап прати сваки додир, прелазак прстом, додирните и било који други догађај гестован генерисан, без икакве конфигурације.

Главна разлика између Хеап-а и Гоогле Аналитицс-а је у томе што је Хеап фокусиран на аутоматско праћење догађаја, док Гоогле Аналитицс може само аутоматски прегледавати странице. Хеап такође олакшава праћење појединачних корисника, чак и ако се налази на засебним уређајима и колачићима.

Помоћу Хеап’с Евент Висуализер можете лако да поставите токове конверзије или да направите анализу сегментације у неколико секунди, а да не знате ниједан код.

Ако желите да пратите веб локацију или апликацију за иОС која захтева токове конверзије или анализу сегментације, Хеап ће ваш посао учинити брзо и лако.

Бесплатна верзија Хеап-а омогућава вам праћење само 5000 сесија месечно. Комплетна верзија доступна је за компаније путем прилагођених цена.

Започните данас с Хеапом.

5. ВордПресс.цом Статистика

јетпацк

ВордПресс.цом Статс Јетпацк-а је бесплатан ВордПресс Аналитицс додатак који вам омогућава брзу статистику о саобраћају на вашој веб локацији на први поглед унутар своје ВордПресс контролне табле. Нигде није тако свеобухватан као Гоогле Аналитицс, али даје вам основни преглед ваших саобраћајних бројева на вашој ВордПресс контролној табли.

ВордПресс.цом Статс долази у комплету са додатком Јетпацк као модулом. Да бисте могли да пратите свој саобраћај помоћу Јетпацк Статс-а, мораћете да инсталирате Јетпацк, активирате модул Статс и повежете веб локацију са ВордПресс.цом.

То можда није право решење ако већ не користите ниједну другу Јетпацк функционалност на својој веб локацији.

Започните већ данас са ВордПресс.цом статистиком Јетпацка.

6. Матомо

матомо

Матомо, претходно познат као Пивик, водећа је алтернатива за Гоогле Аналитицс отвореног кода која вам омогућава да лако пратите интеракцију корисника на вашој веб локацији. Долази са свим функцијама које се можете сјетити укључујући догађаје, циљеве, е-трговину, пријављене кориснике, топлотне карте, а / б тестирање и још много тога.

Баш као и ВордПресс, и Матомо долази са верзијама за само хостинг и облаком.

Помоћу Матомо-а који је сам домаћин, можете пратити интеракције корисника на вашој веб локацији инсталирањем на ваш сервер. Ако вам треба праћење веб локација без проблема, можда ћете желети да користите верзију Матомо-а која је домаћин облаком, тако да можете прескочити техничке кораке и брзо омогућити праћење веб локација.

Домаћин Матомо је бесплатан. Цијене Матомо-а који се налази у облаку заснивају се на приказима страница праћеним на вашим веб локацијама и мобилним апликацијама.

За верзију која се налази у облаку цена почиње од 7,50 УСД месечно за 5 веб локација до 50 000 прегледа страница.

Започните са Матомо већ данас.

7. Парсе.ли

рашчланити

Парсе.ли је аналитичка платформа с једноставним интерфејсом који вам даје јасан увид у публику. Парсе.ли је користан и за почетнике и за напредне кориснике.

Парсе.ли нуди 3 производа: контролну таблу, АПИ и цјевовод за податке који се могу купити појединачно или као пакет.

Парсе.ли са својом надзорном командом за рационални садржај пружа вам јасну слику посетилаца ваше веб странице у реалном времену. Лако можете истражити историјске трендове и доносити одлуке засноване на подацима како бисте повећали свој приход.

Помоћу АПИ-ја са садржајем можете да створите одлична корисничка искуства на основу аналитике своје публике. Користећи њихов моћни механизам препорука, можете удвостручити приказ страница и повећати време проведено на веб локацији.

Њихов цјевовод података омогућава вам да откључате 100% својих података у лако доступном облику и облику података.

Они нуде прилагођене цитате за своје производе на основу потреба вашег вебсајта.

Започните са Парсе.ли данас.

8. Микпанел

микпанел

Микпанел вам говори како корисници сарађују са вашим производима, било да су путем ваше веб локације или преко мобилних апликација. Указује вам ко су ваши корисници и мери радње које људи предузимају на вашим производима и помаже вам да брзо и лако доносите одлуке засноване на подацима.

Микпанел омогућава две врсте планова цена – ангажовање и планове за људе. Можете одабрати било коју од њих која вам одговара како растете.

Помоћу њиховог плана људи можете бесплатно да прикупљате податке о 1000 корисничких профила. Помоћу плана ангажовања можете месечно прикупити до 20 милиона података.

Слаба страна МикПанела је у томе што га није тако лако подесити у поређењу са МонстерИнсигхтс или Јетпацк Статс.

Започните данас са Микпанелом.

9. Адобе Аналитицс

адобе аналитицс

Адобе Аналитицс је напредни алат за аналитику веб локација на корпоративном нивоу компаније Адобе Системс. Омогућава вам да разумете своје купце и како комуницирају са вашим брендом кроз визуализације, могућности каналног маркетинга и напредну аналитику.

Такође вам омогућава да одредите своје највредније сегменте купаца и оснажује вас да боље опслужујете своје купце кроз интелигенцију купаца.

Штавише, омогућава вам да мерите интеракцију корисника на својим мобилним апликацијама за бољи дигитални доживљај на свим уређајима.

Започните са Адобе Аналитицс већ данас.

10. Кликните на Аналитику

кликиц-аналитика

Цлицки Аналитицс је популарна алтернатива Гоогле аналитике од које за статистику у реалном времену зависи преко милион веб локација. У ствари, сваки извештај у Цлицки-у се ажурира у реалном времену.

Помоћу Цлицки-ја можете пратити детаљне податке као што су појединачни посетиоци и њихове акције, просечно време на веб локацији, просечне акције, стопа напуштања почетне странице, кампање и још много тога.

Једна од најзанимљивијих карактеристика Цлицкија јесте могућност шпијунирања корисника на вашој веб локацији у реалном времену на мапи. Дакле, уместо да читате само извештаје, можете видети шта посетиоци ваше веб локације раде док то раде.

Цлицки нуди и бесплатне и плаћене планове. Са бесплатним планом можете пратити 1 веб локацију, али само за укупно 3000 дневних прегледа страница и без премијских функција, топлотних карата или надгледања. Да бисте добили приступ премиум функцијама, мораћете да надоградите на Про налог за 9,99 УСД месечно. За топлотне мапе и надгледање рада, мораћете да одаберете план Про Плус који кошта 14,99 УСД месечно.

Започните са Цлицки-ом већ данас.

11. Лудо јаје

лудо-јаје

Црази Егг је решење за аналитику веб локација које вам омогућава да видите шта ради на вашој веб локацији, а шта није како би ваша веб локација била боља. Овај аналитички алат вам помаже да схватите како посетиоци комуницирају са вашом веб страницом користећи технологију која се назива топлотна мапа.

Лудо јаје нуди визуелне извештаје и појединачне снимке сесија тако да можете сазнати одакле долазе ваши купци, одакле навигавају на вашој веб локацији и где се заглављују тако да можете да направите промене дизајна за побољшање.

Још једна одлика је њихово А / Б тестирање. Помоћу Црази Егг А / Б тестирања можете бити сигурни да сте одабрали праве боје, положај садржаја, копију и слике за веће конверзије. Поред тога, ако требате да извршите измене, то можете лако урадити са Едитором Црази Егг-а.

Црази Егг нуди бесплатну пробну верзију, а њихови планови цена крећу се од 24 УСД месечно – 249 УСД месечно.

Почните данас са Лудиим јајима.

12. Статцоунтер

решење статцоунтер-аналитицс

Статцоунтер олакшава аналитику веб локација и верује јој више од 2 милиона веб локација. Помоћу додатка Статцоунтер можете повезати своју веб локацију са услугом бројача статистика веб локација са сједиштем у облаку. Услуга вам пружа основне статистике веб локација као што су прикази страница, сесије, посетиоци, први посетиоци и још много тога.

Статцоунтер нуди неке друге супер функције као што је могућност додавања описних информација о посетиоцима како би вам помогли да их боље пратите и упозорења посетилаца који вас обавештавају када се појединачни посетилац врати на вашу веб локацију.

Али овим решењима за аналитику веб локација недостају неке напредне функције које имају друга решења на овој листи као што су праћење придружених веза, праћење догађаја и још много тога.

Можете бесплатно да користите Статцоунтер ако имате мање од 250.000 месечних прегледа страница. Ако су месечни прикази страница већи, мораћете да надоградите на плаћени план у распону од 9 УСД месечно до 399 УСД месечно.

Започните са Статцоунтер-ом већ данас.

13. Воопра

воопра-аналитицс

Воопра је решење за ВордПресс аналитику за производе, маркетинг, продају и тимове за подршку који прате крај купца.

Ова услуга веб аналитике и ВордПресс додатак фокусирају се на праћењу корисника на индивидуалном нивоу пружајући податке о путовањима корисника, трендовима корисника, задржавању, сегментацији и још много тога. Уз Воопра такође можете подузимати акције у стварном времену на основу понашања корисника помоћу уграђених окидача.

Воопра нуди и бесплатне и плаћене планове, а њихов плаћени про план почиње од 999 УСД месечно.

Започните са Воопра већ данас.

Које је најбоље аналитичко решење за ВордПресс?

Одговор који је најбољи ВордПресс додатак за аналитику заиста зависи од ваших потреба.

Када је у питању праћење веб страница, свако рјешење има другачији приступ. Пре него што се заробите у избору производа, вреди издвојити тренутак да схватите које решење за аналитику је одговарајуће место за ваше потребе.

За већину веб локација Гоогле Аналитицс је комбинован са МонстерИнсигхтс је савршено решење јер нуди праћење догађаја, праћење е-трговине, праћење партнерских веза, праћење обрасца и још много тога.

У поређењу са другим ВордПресс аналитичким додацима, укључујући ВордПресс.цом статистику, МонстерИнсигхтс остаје испред кривуље у свим аспектима. То је далеко свеобухватније и даје вам прелепе извештаје унутар своје ВордПресс контролне табле, тако да можете добити најважније статистике на први поглед.

Прочитајте наше: МонстерИнсигхтс Ревиев

Укратко, МонстерИнсигхтс је најбоље решење за вас ако желите:

  • Набавите важне статистичке податке на вашој ВордПресс контролној табли.
  • Откријте више могућности Гоогле аналитике, попут праћења е-трговине, без сложених процедура подешавања.
  • Откључајте напредно праћење корисника, али имате ограничен буџет.

На страну, ако желите аналитичко решење које вам омогућава да аутоматски пратите догађаје на веб локацији за своју веб локацију и мобилне апликације без додатака других произвођача, Гомила може бити право решење за вас.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да пронађете најбоље решење за Аналитику за своје потребе.

Ако сте уживали у овом чланку, можда бисте желели да прочитате и најбоље услуге маркетинга путем е-поште (у поређењу).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me