Блоом Алтернатива: ОптинМонстер вс. Блоом (у поређењу)

ОптинМонстер вс. Блоом


Желите да генеришете више потенцијалних клијената, конверзија и продаје од промета на веб локацији? Ако је тако, онда ОптинМонстер и Блоом су 2 најпопуларнија алата за генерирање олова које можете користити. Али ако се питате кога одабрати, ми ћемо вам помоћи да донесете прави избор.

У овом чланку ћемо упоредити ОптинМонстер против Блоом-а и приказати вам важне разлике између њих, тако да можете одлучити који алат требате користити на вашој веб локацији за стварање олова.

Упоредићемо два додатка на основу следећих 6 тачака:

 1. Општи преглед
 2. Врсте и предлошци кампање
 3. Циљање и окидачи
 4. Стварање и прилагођавање кампање – Једноставност употребе
 5. Цена – вредност за новац
 6. Документација и подршка

1. ОптинМонстер вс. Блоом – Општи преглед

Шта је ОптинМонстер?

оптинмонстер-најбољи-оловни софтвер генерације

ОптинМонстер је најбољи, најпопуларнији софтвер за производњу и конверзију олова доступан на тржишту. Долази са моћним функцијама које помажу издавачима, веб локацијама за е-трговину и агенцијама да повећавају своје листе е-поште, побољшају прегледавање страница, смањењу напуштања колица и повећају продају. Данас га користи преко 700.000 веб локација на мрежи.

ОптинМонстер је софтвер као услуга (СааС) решење које можете да користите на готово свим веб платформама, укључујући ЦМС платформе као што су ВордПресс, Друпал и Магенто; платформе е-трговине као што су Схопифи и ВооЦоммерце; програмере веб локација попут Скуареспаце и Веебли; и блоговске платформе попут Блоггер и Вик.

Можете лако инсталирати ОптинМонстер на своју веб локацију додавањем прилагођеног ЈаваСцрипт кода на странице ваше веб локације. На ВордПрессу је још лакше уз бесплатан ВордПресс АПИ додатак.

ОптинМонстер има уграђену интеграцију за сваки већи маркетиншки сервис е-поште као што су Цонстант Цонтацт, Дрип, МаилЦхимп и друге алтернативе. Постоји више од 30 услуга маркетинга путем е-поште које можете повезати са својим ОптинМонстер кампањама да бисте побољшали свој маркетинг.

Шта је Блоом?

блоом-вордпресс-емаил-оптин-плугин

Блоом је један од најмоћнијих додатака за оптин и е-пошту за генерирање ВордПресс-а. Направила га је једна од водећих тематских компанија ВордПресс, Елегантне теме; компанија која стоји иза популарне Диви теме и њеног додатка за напајање Диви Буилдер. Теме и додаци елегантних тема, укључујући Блоом, користи преко 500.000 веб локација ВордПресс на мрежи.

Блоом доноси на сто невероватне функције, укључујући високо ефикасне типове оптина, елегантне шаблоне, циљање и покретаче који омогућавају да добијете више претплатника. Помоћу овог додатка можете лако створити прелепе оптин форме и приказати их на различитим локацијама на вашој веб локацији или на личном блогу како бисте развили своју листу е-поште. Има интеграцију са 16 најбољих услуга маркетинга путем е-поште.

За разлику од ОптинМонстер-а, Блоом је искључиво ВордПресс решење. То је додатак који ћете морати да инсталирате на своју ВордПресс локацију и да ресурсе додатка угостите на сопственом серверу. Будући да је ОптинМонстер централно домаћин и ресурсе повезујете само са својом веб страницом; што значи да има тенденцију да дода мање времена за учитавање на ваш сервер.

2. Врсте и предлошке кампање

Блоом вам омогућава да направите 6 примарних врста оптина:

 1. Поп уп Оптин
 2. Лети у оптину
 3. Инлине оптин
 4. Испод садржаја
 5. Оптин подручја виџета
 6. Закључани садржај оптин

Док кликнете Нови Оптин да бисте започели, видећете нову страницу са ових 6 врста опција. Треба да изаберете један за наставак.

типови облика цвата-оптин

Затим можете одабрати предложак за ваш оптин образац. У Блоому је на располагању више од 100 елегантних, унапред направљених образаца професионалног изгледа.

шаблоне за оптимизацију у облику цвета

Можете одабрати један од предложака, прилагодити га и додати нову е-пошту за оптимизацију на своју веб локацију. Блоом је одличан додатак за креирање образаца за оптинисање путем е-поште.

ОптинМонстер омогућава вам да радите више од стварања оптинских образаца или образаца за пријаву путем е-поште. И зато ОптинМонстер користи Кампање уместо оптина. Поред тога што генеришу више потенцијалних клијената, кампање помажу у повећању ангажмана и продаје директно на вашој веб локацији. На пример, са њима можете да креирате кампање тајмери ​​одбројавања који стварају хитност и повећавају продају.

Помоћу ОптинМонстер-а можете да направите 5 главних врста кампања:

 1. Попуп
 2. Цео екран
 3. Слајд у
 4. Лебдећа трака
 5. У реду

врсте оптинмонстер-кампање

ОптинМонстер вам омогућава да креирате исте врсте оптинова које Блоом може да креира и такође додаје 2 додатне кампање: Фуллсцреен кампање и плутајуће бар кампање. Обе ове кампање су веома ефикасне за привлачење више пажње корисника.

На пример, прозирна простирка за цео екран омогућава вам да привучете пажњу посетилаца чим слете на вашу веб локацију. Прекривање преко целог екрана помаже у представљању циљане понуде за било шта на начин без ометања. Слично томе, а плутајући бар је високо ефикасна кампања која вам омогућава да привучете пажњу корисника без да их нервирате, јер остаје лепљива на врху или на дну странице.

Након што у 1. кораку одаберете врсту кампање, у кораку 2. можете одабрати предложак. ОптинМонстер садржи одвојену колекцију предложака за сваку врсту кампање.

селецт-оптинмонстер-темплате-темплате

ОптинМонстер олакшава предлошке за одређену кампању. За сваку кампању има избор прилагођених предложака, сваки направљен за одређену сврху. Поред тога, предлошци показују велику разноликост и јединственост једни од других.

Победник: ОптинМонстер. Због своје способности да креира оптин форме као и кампање за више конверзија. Додатне врсте кампања, Фуллсцреен добродошлица и лебдећа трака такође доказују да је ОптинМонстер победник. Што се тиче предложака, велика колекција предложака компаније Блоом свакако корисницима даје обиље могућности дизајна; међутим, ако их све задржите у неразврстаном пакету, корисницима је тешко да их одаберу са лакоћом.

3. Циљање и окидачи

Значајке циљања и покретачи су веома важни за оптин кампање. Сада, да видимо ОптинМонстер вс. Блоом на основу њихових карактеристика за циљање и окидаче.

Блоом садржи снажне поставке екрана како би вам омогућио да конфигуришете где и када се појављује ваша опција.

подешавања приказа блоом-а

Омогућује употребу 6 врста окидача за аутоматске скочне прозоре и оптине:

 1. Временско кашњење – оптин активира се након одређеног времена када је корисник на вашој веб локацији
 2. Дно поста – оптин појављује се када корисник дође до дна поста
 3. Након померања – приказује оптин након што корисник прегледава одређени проценат пута до ваше странице
 4. Након коментара – показује оптин након што корисник коментира пост / страницу
 5. Након куповине – оптин се појављује одмах након што корисник заврши процес одјаве
 6. Након неактивности – приказује скочни прозор или лете у оптин-у ако детектира да је корисник неактиван на страници дуже време

Помоћу Блоома можете бирати одређене локације за приказивање ваших оптина.

циљање на цватњу

Затим, можете прецизирати оптиновање циљања тако што ћете одредити одређене странице и постове за приказ, а не за приказивање оптинских образаца.

опције-блоом-дисплаи-пост-опције

ОптинМонстер има много моћнија правила приказа од Блоом-а. Можете додати све окидаче које Блоом омогућава и употребу пуно више.

оптинмонстер-дисплаи-рулес

Заправо можете поставити напредна правила циљања помоћу ОптинМонстер-а. Ево само неколико њих:

 • Географско циљање – Можете да прикажете релевантне кампање на основу локација корисника. Изврсно је за малопродајне продавнице и понуде специфичне за локацију.
 • ОнСите Ретаргетинг – Омогућује вам циљање поновљених посетилаца новим кампањама на основу њихових претходних интеракција на вашој веб локацији.
 • Циљање на уређају – Омогућује вам креирање кампања за телефоне, таблете и радне површине. Ово побољшава корисничко искуство као и веб локацију.
 • Детекција АдБлоцк-а – Можете да прикажете одређене кампање за посетиоце помоћу АдБлоцк софтвера.
 • Ове напредне функције циљања доступне су искључиво на ОптинМонстер-у. Слично томе, има снажне окидаче.

  Један од најмоћнијих окидача ОптинМонстер је Изађите из намерне технологије, што је његова карактеристика потписа. Ова паметна технологија помаже претворити напуштање посетилаца у претплатнике и купце.

  Изађите из технологије намера у ОптинМонстер

  Технологија Екит Интент открива понашање корисника и тражи их циљаном кампањом у тачном тренутку када ће изаћи са ваше странице. Изврсно је за смањење стопе напуштања ваше куповине и разних маркетиншких кампања са садржајем.

  Победник: ОптинМонстер. За своје напредне опције циљања и окидаче као што су ОнСите Ретаргетинг, Гео-Лоцатион Таргетинг, Екит-Интент Тецхнологи итд..

  4. Креирање и прилагођавање кампање – Једноставност употребе

  Са Блоомом и ОптинМонстер-ом, креирање кампање започиње одабиром врсте кампање и предлошка. Након што одаберете предложак, можете да га прилагодите, поставите окидаче и објавите.

  Помоћу Блоом-а можете конфигурирати садржај свог оптин обрасца, изглед, стил и све што желите да промените. На располагању су бројне могућности дизајна за обрасце, оријентације слике, оптималне обрубе и ивице, као и неограничене боје.

  опције дизајна за цвату

  Међутим, његов Оптин едитор интерфејс изгледа старомодно у доба произвођача визуелних страница. Морате да кликнете на Преглед дугме да видите измене које сте унели.

  У супротности, ОптинМонстер пружа прави визуелни уређивач за уређивање кампања. Након што одаберете предложак, видјет ћете уређивача кампање и видјети промјене које направите уживо док уређујете. Не морате да притиснете ниједан тастер за преглед.

  Уређивање елемената кампање је врло једноставно јер можете директно да кликнете на било који део кампање који желите да промените и започнете измене помоћу алата који се појављују на екрану са леве стране.

  Победник: ОптинМонстер. Својим једноставним и корисничким интерфејсом за визуелно уређивање.

  5.Цена – вредност за новац

  И Блоом и ОптинМонстер су плаћена решења, а можда желите да знате које нуде најбољу вредност за ваш новац. Дакле, ево директног упоређивања цена Блоом-а-Хеад-то-ОптомМонстер.

  Блоом има два плана цијена: Годишњи приступ и доживотни приступ.

  Цене елегантних тема

  Годишњи приступ кошта 89 долара годишње, док животни приступ кошта 249 долара. Оба плана вам омогућавају приступ свим темама и додацима које објављује Елегант Тхемес и можете их користити на неограниченим веб локацијама.

  ОптинМонстер садржи 4 главна плана цена: Басиц, Плус, Про и Гровтх.

  оптинмонстер цене

  Планови цена ОптинМонстер-а заснивају се на броју веб локација, броју кампања, циљању и окидачима кампање, функцијама извештавања и још много тога.

  Тхе Основни план укључује основне алате како бисте добили више претплатника из вашег постојећег промета на веб локацији. Помоћу овог плана можете користити ОптинМонстер на 1 веб локацији и можете да креирате до 3 кампање. Кад се наплати годишње, то кошта 9 долара месечно.

  Тхе Плус план вам омогућава 3 лиценце за веб странице и неограничене кампање. Помоћу овог плана можете да користите моћно циљање и окидаче као што су МонстерЛинкс, Екит Интент Тецхнологи итд. Кошта 19 долара месечно када се наплаћује годишње.

  Најпопуларнији ОптинМонстер план је Про. Овај план вам омогућава да додате кампање на 5 веб локација. Можете уклонити Покреће ОптинМонстер брендирање са овим планом. Садржи најмоћније функције ОптинМонстер-а. Кад се наплати годишње, то кошта 29 долара месечно.

  Раст је најскупљи план и кошта 49 долара месечно када се наплаћују годишње. Помоћу овог плана можете да користите ОптинМонстер на 10 веб локација и добићете премиум подршку.

  Планови цијена за Блоом и ОптинМонстер изгледају неупоредиво јер се темеље на тако различитим факторима. Чини се да је Блоомов додатак, с било којим планом, добар посао, јер долази у пакету са свим њиховим темама и додацима. Ако их желите користити, то је фер план; ипак ће вам недостајати напредне функције које пружа ОптинМонстер.

  Планови цена ОптинМонстера изгледају прилично високи; међутим, његова моћна својства чине га вредним овог новца. Ако одаберете Блоом, не можете да користите високо ефикасне Технике напуштања намера, Гео-Лоцирање циљања, ОнСите Ретаргетинг, функције.

  Победник: Кравата.

  6. Документација и подршка

  Елегантне теме имају богат документациони водич за кориснике Блоома. Постоје 3 чланака о почетку рада и више чланака о стварању оптинова помоћу Блоом-а. Ове су упуте једноставне и свеобухватне.

  Ако вам је потребна додатна подршка, можете се обратити њиховом тиму за подршку путем ћаскања или е-поште. Такође ћете имати приступ форуму за подршку Елегантним темама на којем можете постављати своја питања.

  ОптинМонстер садржи још већу збирку документације са више од 200 чланака. Ови чланци вам помажу да лако сарађујете са ОптинМонстер-ом.

  Ако вам је потребна техничка подршка, можете се пријавити у своје чланове на ОптинМонстер и послати е-пошту тиму за подршку. На питања се одговара у року од 24 сата. Чланови ОптинМонстер-а такође могу добити подршку путем ливе цхат-а.

  Победник: Кравата.

  Закључак

  ОптинМонстер је, без сумње, најбољи софтвер за оптимизацију и генерирање олова. Његове напредне врсте кампања, опције циљања и покретачи чине га далеко супериорним алатом за генерирање олова за ВордПресс као и друге веб странице.

  Повезан:Најбољи додаци за пуњење ВордПресс-а са окретним точковима за повећање конверзија

  Блоом је такође моћан алат за генерирање олова који можете користити искључиво за ВордПресс. Одлично је за креирање образаца за оптинисање путем е-поште. Међутим, ако желите више функција, попут смањења напуштања колица, циљања гео-локације, итд., Мораћете да одаберете Блоом алтернативу: ОптинМонстер.

  Стога, ОптинМонстер је савршен избор за издаваче, веб локације за е-трговину и предузећа која желе да повећају своје листе е-поште и повећају конверзије и продају. Међутим, можете размотрити Блоом заједно са ЦРМ софтвером ако вам је потребан само основни алат за генерирање олова или ако већ имате поглед на друге додатке или теме Елегант Тхемес који би учинили да им понуда скупа цена буде вредна..

  Не пропустите овај чланак о ОптинМонстер-у против Сумо-а.

  Надамо се да вам је овај чланак помогао да одлучите између ОптинМонстер-а или Блоома за своју веб локацију. Такође бисте желели да прочитате наше упоређивање између корисника Схопифи и ВооЦоммерце.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map