Како додати мултимедијски клизач у ВордПресс-у

Клизачи су леп и једноставан начин да привучете пажњу корисника. У клизач можете додати видео записе, текст, дугмад све што желите. Али проблем је у томе што не желите да клизач успори вашу веб локацију. У овом чланку показаћу вам како да креирате прелепе мултимедијалне слајдове у ВордПрессу користећи мој омиљени клизач за ВордПресс, Солилокуи.


Зашто је Солилокуи најбољи ВордПресс клизач?

Ако ћу користити клизаче на веб страници, не желим да успори моју веб локацију. Солилокуи је високо оптимизован да би се осигурало брже учитавање слајдова без утицаја на време учитавања странице. Сам тај разлог је довољно јак да било ко користи Солилокуи, али постоји и више.

Солилокуи креира потпуно одговарајуће клизаче који подједнако добро изгледају на радној површини, мобилним телефонима и таблетима. Лепо се спушта, без деградације у квалитету и делује попут шарма на додирним уређајима.

СЕО је велика брига за већину предузећа на мрежи. Солилокуи је најсређенији СЕО клизач за ВордПресс. Додавање алт тагова и наслова на ваше слајдове чини веома једноставним што вам помаже да побољшате рангирање претраживања.

И на крају, ако правим сајт за неког другог. Желим да користим нешто што је једноставно за употребу. Солилокуи је веома прилагођен почетницима и свако са мало знања о коришћењу ВордПресс-а може да креира слајдове са Солилокуи-ом.

Како створити прекрасне мултимедијалне богате презентације помоћу Солилокуи-а

Прво што треба да урадите је куповина Солилокуи. Лиценца за једну локацију износи само 19 УСД, али препоручићу вам лиценцу за програмере која износи 99 УСД и омогућава вам приступ свим основним додацима.

Једном када набавите додатак, инсталирајте га и активирајте као да инсталирате било који други ВордПресс додатак. Након активирања, приметићете нову ставку менија Солилокуи на вашој ВордПресс админ траци. Да бисте креирали нови клизач морате кликнути на Солилокуи »Додај ново.

Креирање новог клизача помоћу Солилокуи-а

Прво морате да доделите свом клизачу наслов, а затим кликните на дугме за одабир слика да бисте пренијели слике на ваш клизач. Ако желите да изаберете слике из своје библиотеке медија, додате видео презентацију или убаците ХТМЛ слајд, онда морате да кликнете на дугме које гласи „Кликните овде да бисте уметнули презентације из других извора“.

Омогућује уплоад неколико слика на ваш слајд, а затим кликните на дугме других извора. Ово доводи до новог скочног прозора са три картице. Можете изабрати слике из своје медијске библиотеке, додати видео записе или уметнути ХТМЛ слајд. Кликните на картицу видео и приметићете да можете да додате видео записе са ИоуТубе-а, Вимео-а и Вистиа-е и Вимео-а. Једноставно залепите УРЛ свог видео записа и по потреби додајте наслов и наслов. Након тога кликните на дугме „Убаци презентације у клизач“.

Додавање видео презентације

Солилокуи омогућава не само додавање слика и видео записа, већ и слајдове ХТМЛ. То значи да можете креирати слајд користећи ХТМЛ и ЦСС и уметнути га у клизач. Ова функција је посебно корисна за програмере и дизајнере, омогућава им да креирају слајдове са текстом, дугмићима, сликама и било чим другим што могу да додају у једном слајду. Када кликнете на картицу ХТМЛ слајд видећете обичан ХТМЛ уређивач у који можете залепити ХТМЛ код.

Додавање ХТМЛ презентација у Солилокуи

Након што додате слајдове, они ће се појавити овако:

Уређивање слајдова унутар клизача

Сваки ваш слајд има два дугмета, црвено дугме ће уклонити слајд а са клизача. Плаво дугме са информационом иконом омогућиће вам да уредите слајд. Овде можете додати мета податке на своје слајдове, додати линкове на њих и пружити титлове.

Слиде метаподаци

Солилокуи омогућава контролу напредних опција за сваки клизач који креирате. Једноставно кликните на картицу Цонфиг да бисте видели те опције. Овде можете одабрати поставке анимације, теме, стрелице, навигације и контроле.

Конфигуришите напредне опције за клизач

Једном када сте задовољни клизачем, једноставно кликните на дугме објаве. Једном када је клизач објављен, доступан је да се дода било где на вашој ВордПресс веб локацији користећи кратке кодове и тагове шаблона. Да бисте видели те кратке кодове, кликните на икону дељења и Солилокуи ће вам показати те ознаке. Једноставно копирајте кратки код и додајте га у своје постове или странице. Или копирајте ознаку шаблона и залепите је у ВордПресс датотеке тема.

Копирајте клизач кратког кода и ознаке предлошка

Лако зар не? Охрабрићу вас да се поиграте са напредним опцијама на картици цонфиг свог клизача и експериментишете са различитим величинама клизача, анимацијама и ефектима фаде.

Ако вам се свидио овај чланак, придружите се теми ТхемеЛаб Твиттер и Гоогле+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me