Како створити КСМЛ Ситемап у ВордПресс-у

Ситемапови омогућавају власницима веб локација да обавештавају претраживаче где се налази сав њихов садржај. Ово помаже претраживачима да ефикасније претражују вашу веб локацију. У овом туториалу ћу вам показати како да креирате КСМЛ ситемап у ВордПрессу помоћу два популарна додатка: ВордПресс СЕО и Гоогле КСМЛ Ситемапс. Оба додатка могу да направе КСМЛ ситемап из кутије. Међутим, показаћу вам све опције конфигурације да бисте боље разумели како прилагодити свој ситемап.


Имајте на уму да постоји разлика између КСМЛ ситемапова и ХТМЛ ситемапова. КСМЛ ситемапови дизајнирани су за претраживаче и не би их људи требали видети. ХТМЛ ситемап пружа А до З листу целокупног садржаја на веб локацији. Због тога је понекад познат и као индекс страница.

Како створити КСМЛ Ситемап у програму ВордПресс користећи ВордПресс СЕО

ВордПресс СЕО је комплетан додатак за оптимизацију веб локација. Долази у пакету са многим добротама, а једна од њих је и способност креирања ситемапова. Да бисте креирали КСМЛ ситемап са ВордПресс СЕО-ом, прво што треба да урадите је инсталирати и активирати ВордПресс СЕО од Иоаст додатак (Ево како инсталирати ВордПресс додатак).

Да бисте омогућили функцију ситемап-а у ВордПресс СЕО-у, морате да одете СЕО »КСМЛ Ситемапови и потврдите оквир поред КСМЛ ситемапова да бисте омогућили ову функцију.

Омогућавање КСМЛ ситемапс функције у ВордПресс СЕО додатку

Поред тога што аутоматски Гоогле и Бинг аутоматски додају нови садржај на вашу веб локацију, можете да ажурирате и Иахоо и Аск.

Напредна подешавања за ВордПресс СЕО

Одређене врсте постова и таксономије могу се уклонити са вашег мапа сајта. Такође можете променити број страница које су наведене на ситемап страници.

Ваш ситемап ће бити креиран након што први пут сачувате поставке мапе сајта.

ВордПресс СЕО дели ваш садржај на различите ситемапове као што су постови, странице и категорије

Пример сајта за ВордПресс СЕО

Свака одговарајућа страница ситемапа садржи све ваше везе. Приказане су информације попут тога колико често би требало да претраживачи прегледају ситемап и последњи пут ажурирања поста или странице.

Пример сајта за ВордПресс СЕО

Ако већ користите ВордПресс СЕО, корисно је помоћу додатка да направите свој ситемап. Имајте на уму да не нуди огроман број опција. То га чини одличним избором за људе који само желе да ситемап савршено функционише након активирања. Ако вам је потребна већа контрола над начином израде вашег ситемапа, можда бисте требали размотрити Гоогле КСМЛ Ситемапове уместо тога.

Како створити КСМЛ Ситемап у програму ВордПресс помоћу Гоогле КСМЛ Ситемапова

Прво што треба да урадите је да инсталирате и активирате Гоогле КСМЛ додатак Ситемапс. Након активирања идите на Подешавања »КСМЛ Ситемап да бисте конфигурисали додатак.

Једна ствар коју бисте одмах приметили је да Гоогле КСМЛ Ситемапс додатак има много више опција за фино подешавање ваших Ситемапова у односу на ВордПресс СЕО. Ове опције могу изгледати компликовано и застрашујуће код нових корисника, али заиста нису. У ствари, додатак делује изван оквира, чак и ако не промените било која подешавања и једноставно кликнете дугме Ажурирај опције на дну, тада ће функционисати у реду.

Међутим, и даље ћемо вас провести кроз опције на екрану поставки.

Прво морате да потврдите оквир да бисте обавестили претраживаче приликом ажурирања ВордПресс странице. Под основним подешавањима> Одељак потврдите поља поред претраживача Гоогле и Бинг.

Основна подешавања Гоогле додатка за КСМЛ Ситемапс

Гоогле КСМЛ Ситемапови омогућавају вам да додате додатне странице које нису ВордПресс на ваше Ситемапове. Једноставно кликните везу Додај нову страницу у одељку Додатне странице да бисте унели УРЛ статичких страница које нису ВордПресс.

Додајте странице које нису ВордПресс на ваше КСМЛ Ситемапове

Још једна одлична карактеристика Гоогле КСМЛ Ситемапс додатка је та што вам омогућава да поставите приоритет поста на основу броја коментара или просечног броја коментара. Подразумевано је постављено за бројање коментара, ако желите да онемогућите аутоматско рачунање приоритета.

Израчунавање приоритета поста у КСМЛ Ситемапу

Ви одлучујете који садржај желите да буде укључен у ваше Ситемапове. По дефаулту, додатак укључује ваше ВордПресс постове, странице, почетну страницу, са последњим временима модификације. Ако желите, можете додати странице са категоријама, ознакама и архивирањем.

Укључите или искључите садржај из ваших КСМЛ Ситемапова

Такође можете да изаберете да искључите садржај који не желите да буде додат у ваше ситемапове. Ово укључује ваше категорије и појединачне постове, странице или прилагођене врсте поста.

Изузмите садржај са ситемапова

Након што прођете кроз поставке КСМЛ Ситемапс-а, ​​једноставно притисните дугме Ажурирај опције да бисте сачували подешавања.

Гоогле КСМЛ Ситемапови аутоматски обнављају ваше КСМЛ ситемапове сваки пут када се на вашој веб локацији објави нови садржај. Подразумевано, ваш ситемап ће бити сачуван у највишем нивоу ваше ВордПресс инсталације са називом датотеке „ситемап.кмл“. Након што конфигуришете сва подешавања, можете проверити да ли је ваш ситемап правилно креиран посетом УРЛ адресе хттп://ввв.екампле.цом/ситемап.кмл (замените екампле.цом сопственим именом домена).

Пример Гоогле КСМЛ Ситемап-а

Коначна датотека ситемапа коју ВордПресс СЕО и Гоогле КСМЛ Ситемап генеришу готово су идентична. Нема стварне користи од употребе једне преко друге. Гоогле КСМЛ Ситемап је боља опција ако желите да прилагодите свој ситемап, иако оба додатка одлично функционишу ван оквира за оптимизацију претраживача (СЕО).

Надам се да вам је овај чланак помогао да направите КСМЛ ситемап у ВордПресс-у.

Ако вам се свидио овај чланак, придружите се ТхемеЛаб-у Твиттер и Гоогле+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me