Схопифи вс. ВооЦоммерце – која је најбоља платформа е-трговине (2020)

Схопифи вс. ВооЦоммерце


Тражите платформу е-трговине за своју интернетску трговину? Питате се коју платформу да одаберете између Схопифи и ВооЦоммерце? Обе су популарне платформе за е-трговину за креирање интернетске продавнице.

Одабир исправног решења за е-трговину за ваше потребе је од виталног значаја за ваше пословање, јер је тешко одустати од првобитне одлуке ако се покаже да је то лоше подударање.

У овом ћемо чланку поредити Схопифи и ВооЦоммерце како бисте могли одлучити која је платформа најбоља за вас.

Будући да је ово врло детаљна успоредба Схопифи-а и ВооЦоммерце-а, ево кратког садржаја са којим ћемо вас провести кроз оно што ћемо обухватити:

 1. Преглед
 2. Лакоћа коришћења
 3. Трошак
 4. Гатеваис за плаћање
 5. Додаци
 6. Прилагодљивост
 7. Закључак

1. Преглед: Схопифи вс. ВооЦоммерце као Топ еЦоммерце платформе

Шта је Схопифи?

Схопифи је популарна платформа за е-трговину која вам омогућава да креирате интернетску трговину, примате плаћања од својих клијената, управљате својим производима и градите тржиште све у једном. Схопифи управља веб хостингом, ССЛ сертификатом, веб безбедношћу и свим другим аспектима вашег искуства у е-трговини. Значајке укључене у вашу мрежну трговину зависиће од плана који купујете од Схопифи-а.

Прочитајте нашу комплетну рецензију Схопифи.

Шта је ВооЦоммерце?

ВооЦоммерце је, с друге стране, еЦоммерце платформа која ради упоредо са ВордПрессом као додатком. Будући да је направљен за ВордПресс, можете искористити предности стварања комплетне веб локације за своју онлајн продавницу користећи најбољи систем за управљање садржајем (ЦМС) на свету. ВооЦоммерце је додатак отвореног кода, тако да можете прилагодити своју веб продавницу онолико колико вам је потребно и неће бити ограничења у погледу додавања функција на вашу еЦоммерце локацију.

Не пропустите прилику да провјерите популарни удио на тржишту ЦМС-а.

Такође можете да користите врхунске ВордПресс теме за стил ваше интернет продавнице. За могућности, увек можете да погледате најбоље ВордПресс додатке да бисте истражили неограничене могућности за своју еЦоммерце локацију.

Да бисмо вам додатно помогли да донесете своју одлуку, наставимо да у потпуности прегледамо могућности платформе…

2. Једноставност употребе

Када креирате интернетску трговину, пожељет ћете једноставно и лако рјешење. Идеална платформа је она која вам омогућава да сами креирате вашу Интернет продавницу без да морате да ангажујете програмера.

Једноставност употребе – Схопифи

Схопифи је платформа са једним прозором која се бави свим вама попут хостинга, инсталације, ажурирања и управљања вашом мрежном продавницом. Схопифи излази напоље и осигурава да је ваша веб локација е-трговине сигурна, компатибилна са свим прегледачима и прилагођена мобилним уређајима. Схопифи такође управља перформансама на сајту, прављењем резервних копија и брзином учитавања ваше веб продавнице.

Схопифи надзорну таблу

Можете се једноставно пријавити и одабрати дизајн шаблона за своју интернетску трговину, и бићете спремни за увођење. Интернетски водич ће вам помоћи у прилагођавању, додавању производа и управљању продајом.

Има алатку за прављење драг-дроп-а која вам помаже у додавању производа, управљању извештајима и прилагођавању ваше продавнице. Такође можете да управљате продајом и огласним простором за своју веб локацију.

Схопифи долази са сопственим алатима за дизајн и развој који ограничавају вашу контролу на нивоу прилагођавања. Међутим, можете користити доступне додатке са тржишта Схопифи да бисте додали функције у своју продавницу.

Не пропустите овај чланак о најбољим платформама за е-трговину за мултипландорска тржишта.

Имају огромну колекцију додатака и предложака дизајна који вам омогућавају да направите прелепу интернет продавницу. Схопифи је невероватна платформа за почетнике и лака је за употребу.

Једноставност употребе – ВооЦоммерце

ВооЦоммерце је ВордПресс додатак, што значи да ћете морати да направите ВордПресс веб локацију да бисте на њу инсталирали ВооЦоммерце. Требат ћете ручно ажурирати своју интернетску трговину и заштитити своју веб локацију ВордПресс од хакера. Будући да ради са ВордПрессом, помоћу ових додатака можете користити додатке.

Порука добродошлице од ВооЦоммерце

Са ВооЦоммерцеом можете прилагодити своју продавницу тако да додате неограничене функције. Поврх тога, такође можете да користите преко 50 000 ВордПресс додатака и пуно еЦоммерце додатака да бисте додали било коју функционалност коју бисте икада пожелели на својој веб локацији..

Слаба страна ВооЦоммерцеа је у томе што не постоји подразумевани градитељ превлачења и дизајнирања који би дизајнирао вашу веб локацију. Међутим, можете да користите ВордПресс додатке попут Беавер Буилдер-а или Диви Тхеме-а да бисте својој веб продавници додали функционалност програмера за веб локацију. Ови додаци ће додати укупној цени израде ваше веб локације за е-трговину.

Иако постоји чаробњак за подешавање за све што требате да урадите на ВооЦоммерце-у, он је и даље помало неодољив због неограничених могућности и флексибилности које вам нуди. То отежава поступак укрцаја ако га упоредите са Схопифи.

Победник: Схопифи је победник овде. Фокусира се на почетнике који тек започињу свој интернетски посао. ВооЦоммерце је веома флексибилан, али има мало кривуље учења да би савладао у потпуности.

3. Трошак

У почетним фазама започињања Интернет предузећа, мораћете да почнете са платформом која нуди све функције које су вам потребне по ниској цени. Предходни су трошкови за главни софтвер или е-трговинску платформу коју одаберете, а затим трошак за његове додатке и услуге који су неопходни за креирање ваше Интернет продавнице.

Цена – Схопифи

Схопифи долази са више планова почев од 29 УСД месечно до 299 УСД месечно. Сваки од ових планова има своје опције приказане на Схопифи веб локацији. Можете одабрати Басиц Схопифи план да покренете своју интернетску трговину и надоградите на друге премиум планове како ваше предузеће расте.

Купујте планове

Сви планови долазе са именом домена, ССЛ сертификатом и веб хостингом за вашу еЦоммерце локацију.

Када започињете свој посао са основним планом Схопифи, добићете неограничен простор за складиштење датотека, два корисничка налога за управљање веб продавницом, опције за додавање неограничених производа, подршку 24 часа и више.

Основни план наплаћује вам додавање екстензија и алата треће стране на вашој веб локацији. На крају ћете платити више новца за коришћење додатака који су потребни за размјену ваше веб трговине.

Други фактор који повећава трошкове је решење за плаћање. Схопифи долази са подразумеваним приступом плаћања (Схопифи Паиментс) који наплаћује 2,9% + 30 центи за сваку трансакцију у вашој интернетској продавници.

Увек можете да користите решење за плаћање трећих страна. Међутим, Схопифи ће наплатити 2,0% паушалне накнаде за све трансакције путем рјешења треће стране. Ако одаберете Адванцед Схопифи план, мораћете да платите 0,5% по трансакцији, али сам тај план кошта 299 УСД месечно.

У почетној фази можете користити Схопифи Паиментс што је подразумевано решење и релативно исто као и остале платформе попут Стрипе и Браинтрее.

Трошак – ВооЦоммерце

ВооЦоммерце је платформа отвореног кода и један од најбољих ВордПресс додатака за е-трговину. Можете га бесплатно преузети из складишта ВордПресс.орг.

Требали бисте проверити ово поређење између ВордПресс.цом и ВордПресс.орг ако вам требају информације о два ВордПресс ‘укуса’.

Да бисте започели са ВооЦоммерце, мораћете да купите име домена, ССЛ сертификат и налог за веб хостинг.

Обично име домена, ССЛ сертификат и веб хостинг кошта 13,99 УСД месечно. То може бити пуно новца ако тек почињете.

Срећом, технологија је напредовала и сада постоје специфичне ВооЦоммерце хостинг компаније које смањују ваше почетне трошкове.

Блуехост за ВордПресс и ВооЦоммерце

Препоручујемо Блуехост за хостинг за вашу интернет продавницу. Такође је препоручују језгри ВордПресс-а и званичници ВооЦоммерце-а. Блуехост је пристао да понуди нашим корисницима бесплатно име домена, бесплатан ССЛ сертификат и велики попуст на веб хостинг.

Након прихватања ове понуде, требаћете само да платите 6,95 УСД месечно, што је много повољније за нове власнике онлине продавница.

Кликните овде да бисте затражили ову ексклузивну Блуехост понуду »

Ако желите више хостинг решења, проверите избор наших стручњака за најбоље компаније за е-цоммерце хостинг.

Ако упоредите почетне трошкове Схопифи-а са ВооЦоммерце-ом, онда је ВооЦоммерце прилично повољна цена. Не постоји накнада за трансакције са ВооЦоммерцеом, што значи да не треба да делите зараду од продаје и да можете добро зарадити на својој радњи.

Са негативне стране, ВооЦоммерце премиум проширења су скупа и морате платити огроман износ да бисте додали посебне функције у своју интернет продавницу..

Добра вест је да ћете у бесплатном репозиторијуму додатака ВордПресс пронаћи бесплатну алтернативу за свако плаћено решење. Други фактор уштеде трошкова је то што имате могућност да купујете само алате и додатке који су неопходни за вашу интернет продавницу. ВооЦоммерце вам омогућава да бирате и бирате своје функције у складу са вашим специфичним потребама.

Победник: ВооЦоммерце је јасан победник јер вам штеди новац до максималног нивоа. Уз подршку ВордПресс-а, победио је Схопифи лако у погледу бесплатних додатака и алата треће стране. Без накнада за трансакције такође је велики фактор „добитка“ за ВооЦоммерце.

4. Гатеваис за плаћање

И Схопифи и ВооЦоммерце имају мноштво решења за плаћање помоћу којих можете једноставно примати плаћања од својих купаца. Препоручује се додавање више начина плаћања који су погодни за наплату плаћања, а такође су доступни и клијентима да изврше уплате у вашој продавници.

Решења за плаћање – Схопифи

На Схопифи-у постоји подразумевана опција плаћања названа Схопифи Паиментс (поверед би Стрипе) коју можете да прихватите за прихватање плаћања од својих купаца. Омогућава вам лако интегрисање многих других решења за плаћање.

Куповина плаћања

Велики недостатак Схопифи-а је да им морате платити додатних 2,0% провизије за сваку трансакцију. Овај трошак је поред подразумеваног трошка који одузима услуга треће стране коју користите на својој веб локацији. Међутим, ако користите Адванцед Схопифи план, тада морате платити 0,5% по трансакцији; али овај план кошта 299 УСД месечно што је веома скупо.

Њихов подразумевани приступник плаћања, Схопифи Паиментс, нема накнаде за трансакције. Иако ће се основна накнада за кредитну картицу наплаћивати за сваку трансакцију. Схопифи има своје рате на кредитним картицама које крећу од 2,9% + 30 центи за сваку трансакцију. Када надоградите на већи план, трошак трансакције се аутоматски смањује.

Решења за плаћање – ВооЦоммерце

ВооЦоммерце подразумевано интегрише Паипал и Стрипе приступнике плаћања. Међутим, било шта решење за плаћање можете да додате у своју продавницу ВооЦоммерце лако помоћу додатака и ВордПресс додатака.

Плаћања путем услуге ВооЦоммерце

ВордПресс додаци такође олакшавају коришћење хиљада регионалних решења за плаћање на вашој веб локацији, што значи да можете затражити услугу плаћања и постоји велика шанса да буду доступни као додатак. Такође можете да креирате сопствена прилагођена решења за плаћање и додате их у своју онлајн продавницу.

ВооЦоммерце никада не наплаћује ни један пени за било коју трансакцију. Морат ћете платити само задану накнаду за рјешења трећих страна која користите за прихватање плаћања у мрежи. На тај начин можете задржати оно што зарадите.

Велике интернетске продавнице које користе услугу плаћања треће стране могу користити ВооЦоммерце и уштедети много новца захваљујући томе што немају накнаде за трансакције. Међутим, ако сте покретач и желите да употребите Схопифи за креирање своје интернетске продавнице, њихов подразумевани приступник плаћања има најнижу почетну цену.

Победник: То је кравата. И Схопифи и ВооЦоммерце имају мноштво опција за решења за плаћање и могу се изменити у зависности од захтева ваше интернетске продавнице.

5. Аддонс

Можете да користите било коју платформу за е-трговину да бисте креирали своју мрежну продавницу, али то неће бити комплетно решење без помоћи додатака и додатака. Пре или касније, мораћете да додате више функција на своју веб локацију, и ту ће се играти додаци.

Неки од тих додатака укључују услуге маркетинга путем е-поште, алате за генерирање олова, СЕО алате, решења за аналитику, софтвер за корисничку подршку и још много тога.

Без обзира да ли користите Схопифи или ВооЦоммерце, можете додати тонове додатака и алата треће стране у своју мрежну продавницу како би вашу веб локацију подигли на нови ниво.

Додаци – Схопифи

Схопифи има Апп Сторе који је сличан Гоогле Плаи-у за Андроид телефоне. Можете да преузмете и инсталирате било коју апликацију из продавнице Схопифи Апп да бисте је додали као функцију на својој онлајн продавници. У продавници Схопифи Апп доступно је стотине хиљада апликација. Такође вам омогућава да користите АПИ кључ било којег додатка да бисте га интегрисали са Схопифи.

Схопифи Апп Сторе

Одличан пример алата за генерирање олова је ОптинМонстер. То је најпопуларније средство за маркетинг е-поште које вам помаже да направите листу е-поште и смањите напуштање колица. Њихове апликације су моћне да вам помажу у управљању СЕО, прегледима, кодовима купона, одбројавањима и још много тога.

Можете да користите бесплатне и премиум додатке из продавнице Схопифи да бисте додали функције и функционалности на вашој веб локацији. Бесплатне апликације се интегришу у вашу трговину преко АПИ кључева, а премиум апликације долазе са мјесечним и годишњим претплатама.

Додаци – ВооЦоммерце

ВооЦоммерце је ВордПресс додатак који га чини флексибилним. Једноставно ради са осталим 50.000 бесплатних додатака из ВордПресс-а. Такође се лако интегрише са премиум ВордПресс додацима.

ВооЦоммерце додаци

Лако је користити ове додатке да бисте додали невероватне карактеристике својој веб продавници попут решења за плаћање, решења за СЕО и аналитику, алате за оптимизацију брзине, алате за садржај, додатке за преглед производа и још много тога.

Како ваше предузеће расте, можете ангажовати интерни развојни тим који ће креирати прилагођене додатке и проширења за интеграцију са ВооЦоммерцеом. На тај начин можете лако додати било коју функционалност на своју веб локацију е-трговине без икаквих проблема.

Победник: ВооЦоммерце је победник. Покушали смо додати прилагођене апликације на Схопифи и то је изузетно тешко. Међутим, ВооЦоммерце се лако интегрише са било којим прилагођеним додацима, а властите прилагођене додатке можете и пренијети путем ВордПресс-а. Будући да је софтвер отвореног кода, флексибилност коју нуди је неупоредива.

6. Скалабилност

Било који посао, било да је онлине или не, с временом расте. Са растом се појављују нови изазови и треба вам више ресурса који ће вам помоћи да водите посао.

И Схопифи и ВооЦоммерце направљени су за обраду локација са великим прометом и неограничених поруџбина купаца. Међутим, увек постоје разлике које треба размотрити на платформи на којој одлучите да креирате своју интернетску продавницу. Требат ће вам платформа која вам омогућава да несметано размјењујете посао.

Скалабилност – Схопифи

Схопифи је једноставна платформа која вам помаже да покренете ваше интернет пословање уз њихов основни план. Када ваше предузеће расте, можете надоградити на план са више опција и могућности. Најбољи део Схопифи је то што вам није потребно да управљате ажурирањима, безбедношћу или перформансама своје веб продавнице.

Схопифи скалабилити

Можете се ослонити на Схопифи за свој растући посао јер се они брину за ваше продужење рада, резервне копије веб локација, оптимизацију брзине и још много тога. Ако желите бити пажљиви у вези са својом мрежном продавницом, тада можете користити њихову корпоративну услугу која долази са Схопифи’с Плус планом.

Ови Схопифи планови су скупи, али смањују рад са ваше стране и можете се фокусирати искључиво на раст вашег пословања. Такође вам није потребно да ангажујете тим за управљање веб сајтом, што значи да нема додатних трошкова да бисте направили одговарајући сет за управљање веб локацијама. Међутим, мораћете да планирате дугорочни раст како бисте покрили трошкове које плаћате Схопифи сваког месеца.

Скалабилност – ВооЦоммерце

ВооЦоммерце се потпуно разликује у погледу управљања сајтом. То је платформа са хостом и мораћете сами да управљате свим, укључујући ажурирања веб локација, резервне копије, безбедност и још много тога.

ВооЦоммерце скалабилност

Међутим, ВооЦоммерце је изузетно флексибилан, тако да лако можете управљати растом ваше интернет продавнице. Такође ћете имати потпуну контролу над својим ресурсима, додајући само плаћена проширења која ће вам заправо требати и користити на својој веб локацији..

Како промет расте, мораћете надоградити и план хостинга да бисте преживели растућу скалабилност. Понекад се трошкови хостинга увелике повећавају, а за управљање ВооЦоммерце веб сајтом ћете морати да потражите друге пружатеље услуга ВордПресс хостинга попут ВП Енгине или ЛикуидВеб..

Победник: Схопифи је овде победник јер је лако подесити вашу онлајн продавницу. Међутим, ако вам је потребна флексибилност и спремни сте платити за управљани веб хостинг, тада бисте требали размотрити употребу ВооЦоммерце-а.

7. Закључак – Схопифи вс. ВооЦоммерце

Упоредили смо трошкове, једноставност коришћења, решења за плаћање и више за ове две платформе е-трговине. Све у свему, то зависи од ваше употребе и потреба. Схопифи и ВооЦоммерце се истичу у различитим областима.

Ово су кључне тачке горњег поређења које ће вам помоћи да одлучите коју ћете платформу одабрати између Схопифи и ВооЦоммерце.

Прос – Схопифи

 1. Лако је покренути и једноставан за употребу.
 2. Не морате уопште да управљате својом мрежном продавницом.
 3. Можете да користите подразумевано решење за плаћање или да додате неко треће решење.
 4. Једноставно скалирање ваше веб странице када је то потребно.

Против – Схопифи

 1. Немате потпуну контролу над вашом веб продавницом.
 2. Трансакцијске накнаде могу умањити вашу зараду од продаје.
 3. Требаће да изаберете план за надоградњу у Схопифи.
 4. Не можете бирати само функције које су вам потребне.

Ако тражите решење које на вашем крају не захтева управљање, а које можете лако да мењате када ваше предузеће расте, онда би требало да одаберете Схопифи да бисте створили своју онлајн продавницу.

Прос – ВооЦоммерце

 1. То је софтвер отвореног кода и интегрише све прилагођене додатке које желите.
 2. Имаћете потпуну контролу над својом веб страницом.
 3. Почетни трошак је јефтин за постављање ваше интернет продавнице.
 4. Постоје хостинг компаније специфичне за ВооЦоммерце које смањују ваше трошкове на веб хостингу.

Против – ВооЦоммерце

 1. Мораћете сами да управљате својом веб локацију, а то укључује ажурирања, резервне копије, безбедност и још много тога.
 2. Софтвер ћете морати научити у потпуности јер има неограничене функције, а то може бити неодољиво ако не знате тачно шта тражите.
 3. Трошкови скалабилности могу бити дио вашег буџета.

Ако желите да започнете с нижим трошковима и потребна вам је потпуна контрола да бисте управљали веб страницом за е-трговину, онда је ВооЦоммерце невероватна платформа за вас.

Желите да погледате овај чланак о БигЦоммерце вс ВооЦоммерце. Такође, можда ћете желети да прочитате наш комплетан списак Схопифи алтернативе и такмичара.

Надамо се да ће вам овај водич помоћи да упоредите Схопифи са ВооЦоммерце и да ћете моћи да одаберете најбољу платформу за своје потребе.

Такође бисте желели да погледате наш детаљни водич о томе како направити веб локацију.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map