Поштоване теме Девс, зауставите лијепљење случајних исјечака кода у фунцтион.пхп

Замислите овај сценарио, на једном од многих веб локација ВордПресс туторијала нађете заиста цоол исечак кода и залепите га у датотеку фунцтион.пхп своје теме..


Исјечак кода функционише како се рекламира, а затим објављујете своју тему за продају на добро познатом тржишту. Изаберемо случајног из шешира и идемо са … ТхемеФорест.

Одједном ваша тема постаје заиста популарна, можда због масовне листе наизглед корисних „функција“ које сте навели на продајној страници ваше теме. Уз успех ваше теме, такође долази и низ упита за подршку, углавном везе са пуцањем додатака током коришћења ваше теме.

Како се то догодило, питате се? Можда је то зато што сте слепо залепили случајне глобусе ВордПресс кода у датотеку фунцтион.пхп, а да заправо нисте размишљали о било каквим проблемима са компатибилношћу.

Пример из стварног живота

Дакле, покушавао сам пронаћи исјечак кода који би извукао све приложене слике из поста и затим их аутоматски приказао на том посту. На крају сам нашао део кода на Стацк Оверфлов-у, је залепила у датотеку мојих функција, а чинило се да решава проблем.

Прва линија кода била је следећа:

адд_филтер (‘тхе_цонтент’, ‘стрип_схортцодес’);

Па добро, успело је, нисам ништа мислио о томе. Касније сам покушао да уградим контакт образац са кратким кодом. Изненађење, није успјело и провео сам око сат времена покушавајући да схватим зашто. Да сам заиста прочитао код који сам залеприо, знао бих.

Ово је за странку за клијенте, а не објављена тема, тако да срећом нисам морао да се бавим великим бројем упита за подршку због моја глупа грешка.

Шта мисле програмери комерцијалних додатака

Ево цитата Царла Ханцоцка (девелопера Гравити Формс) на ову саму тему:

Подршка популарном додатку за Гравити Формс значи да видимо више од нашег поштеног удела слабо кодираних тема. Једно од примарних питања која се тичу подршке наилазимо на теме које нису развијене на основу најбољих пракси, што резултира проблемима стилизовања Гравити Формс, а у неким случајевима сукоби због којих Гравити Формс не функционишу правилно.

Највећи кривац у овим ситуацијама су теме које укључују исјечке кода копирани од н-странице лијепљене са туториал страница. Чини се да програмери тема мисле да само зато што је исечак кода био на месту уџбеника, мора бити добро. Нажалост, то није увек, а ове лоше одлуке резултирају главобољама и питањима подршке за кориснике.

Желите да ограничите потенцијал налетавања на проблеме са додацима узрокованим слабо развијеном темом? Држите се реномираних програмера тема као што су Пресс75, иТхемес, Хеадваи Тхемес, Органске теме, ВооТхемес и СтудиоПресс. Будите уморни од тематских тржишта на којима аутору можда недостаје искуство и вештине. У већини случајева добијате оно што сте платили.

Кодирање најбољих пракси

Многи од ових проблема се вероватно могу избећи праћењем ВордПресс стандарди кодирања. На пример, требало би да будете префикса имена функција како би се избегли потенцијални сукоби.

У случају проблема са стилирањем Гравити Формс-а, можда бисте желели да избегнете одређене стилове покривача на елементима форме и уноса, и уместо тога користите ВордПресс дефаулт ИД селекторе за већину стилова форме.

Ово укључује #сеарцхформ, #с, #сеарцхсубмит у пољу за претрагу. Такође #цомментформ #аутхор, #урл, #емаил, #цоммент, # пошаљите образац за коментар.

Закључак

Ако сте програмер тема и нисте превише упућени у ПХП, будите опрезни приликом копирања и лепљења исјечака кода у вашу тему. Чак и ако вам није баш сјајан у ПХП-у, можете барем прочитати код и покушати да то смислите пре него што га употребите.

Као да ако утврдите да ваши кратки кодови не функционишу како треба, линија кода која помиње „стрип_схортцодес“ можда има неке везе са тим.

Понекад имам осећај да програмери ВордПресс тема само залепе случајне исечке у своју фунцтион.пхп датотеку, само тако да могу да нађу још једну „функцију“ на продајним страницама своје теме..

Иако нисам велики обожаватељ такве идеје, наилази на сасвим други аргумент о улози тема и додатака на ВордПресс веб локацијама, које ћу сачувати за будући пост.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map