Google Site Kit Pregled 2020 – MORAJO PREBERITI, preden namestite na svoje spletno mesto

Želite vedeti o Googlovem vtičniku za spletna mesta?


Spletni komplet by Google je vtičnik WordPress, ki vam omogoča neposredno povezavo Googlovih spletnih storitev trženja, kot so Search Console, Google Analytics, Google Optimize, Google Tag Manager, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense itd. neposredno na svojo nadzorno ploščo WordPress..

S spletnim kompletom dobite vpogled v uspešnost svojega spletnega mesta neposredno na nadzorni plošči WordPress. V tem članku bomo podrobno pregledali in analizirali vtičnik Site Kit in ugotovili, kaj ponuja in ali je vredno poskusiti..

Kaj je Googlov komplet spletnih mest?

Spletni komplet

Spletni komplet je Googlov vtičnik WordPress, ki deluje kot posrednik med vašim WordPress spletnim mestom in Googlovimi marketinškimi storitvami. Vtičnik se je predstavil oktobra 2019 in je na voljo za prenos v WordPress repozitoriju. S pomočjo tega vtičnika lahko spletno mesto integrirate z naslednjimi Googlovimi orodji.

 • Google Analytics: Google Analytics vam pove, kako uporabniki komunicirajo z vašim spletnim mestom. Če spletno mesto povežete s storitvijo Google Analytics, spoznate, od kod točno prihaja vaš promet, katera objava je najboljša itd.
 • Iskalna konzola: Google Search Console vam pomaga izboljšati uvrstitev v iskanju, saj vam omogoča, da popravite obstoječe napake in napake, ki preprečujejo indeksiranje vašega spletnega mesta. Prav tako lahko sledite ključnim besedam, s katerimi uporabniki odkrijejo vaše spletno mesto.
 • AdSense: Z Google Adsense lahko spletno mesto zaslužite tako, da na svojem spletnem mestu umestite oglase.
 • Vpogled v stran: Izboljšajte uspešnost svojega spletnega mesta tako, da preverite hitrost nalaganja spletnega mesta na namiznih in mobilnih napravah in izvedete potrebne spremembe, da zmanjšate čas nalaganja.
 • Upravitelj oznak: Omogoča vam upravljanje in trženje oznak za merjenje donosnosti oglaševanja, pa tudi sledenje spletnim mestom in aplikacijam Flash, video in družabnih omrežij, ne da bi se dotaknili kode.
 • Optimizirajte: Google Optimize je orodje za testiranje A / B, ki izboljša pretvorbe vašega spletnega mesta, tako da vam omogoča izvajanje eksperimentov.

Na splošno je Site Kit najboljši za založnike, ki imajo v lasti spletno mesto, razvijalce, ki upravljajo z več projekti strank, in avtorje vtičnikov in storitve spletnega gostovanja.

Googlov pregled spletnega kompleta: pregled funkcij

Site Kit ponuja odlične funkcije za svoje uporabnike. Kot smo že omenili, vam pomaga, da na nadzorno ploščo WordPress dodate različne Googlove storitve, tako da si lahko ogledate vsa poročila na enem mestu, ne da bi se morali preklapljati v različne storitve. Najboljša stvar tega vtičnika je, da omogoča enostavno nastavitev vseh teh storitev na svojem spletnem mestu, ne da bi se morali dotikati vrstice kode.

Tu so funkcije, ki jih vtičnik ponuja.

 • Promet: Ponuja splošno poročilo o prometu, ki ga prejema vaše spletno mesto. Promet je nadalje razdeljen na organske, napotitvene, neposredne in e-poštne naslove. Torej veste, od kod točno prihaja vaš promet.
 • Hitrost strani: Vedite, kako hitro se vaše spletno mesto nalaga in poiščite načine za njegovo izboljšanje.
 • Adsense: Unovčite svoje spletno mesto, da zaslužite nekaj dodatnega denarja
 • Upravitelj oznak: Omogoča sledenje različnih marketinških oznak na vašem spletnem mestu.
 • Iskalni tok: Prikaže število prikazov in klikov, ki jih je vaše spletno mesto prejelo v časovnem obdobju.

Namestitev dodatka za spletna mesta za WordPress

Za uporabo spletnega kompleta na svojem spletnem mestu WordPress morate najprej vstaviti vtičnik na nadzorno ploščo. Za to se prijavite na nadzorno ploščo WordPress in kliknite na Vtičnik »Dodaj novo. Zdaj v iskalnem polju poiščite vtičnik Site Kit.

Namestitev spletnega kompleta

Ko ga najdete, kliknite na Namestiti zdaj ki mu sledi Aktivirajte gumb, da vtičnik začne delovati. Ko je vtičnik aktiviran, se na zaslonu prikaže naslednje sporočilo.

nameščanje spletnega kompleta, vtičnika spletnega kompleta, kompleta spletnega mesta, spletnega mesta google

Kliknite na Zaženite namestitev gumb. Odprlo se vam bo nov zaslon, na katerem boste morali preveriti lastništvo svojega spletnega mesta.

google site kit, vtičnik za google site kit, pregled kompleta za google site

Prijavite se v svoj Google Račun. Na zaslonu se bo prikazalo majhno pojavno okno, ki vas bo zaprosilo za dovoljenje za ogled in upravljanje podatkov iskalne konzole. V naslednjih nekaj sekundah sledite korakom za odobritev vtičnika za preverjanje in dostop do vašega računa. Ko je namestitev končana, kliknite na Pojdite na nadzorno ploščo spletnega kompleta gumb. Preusmerili vas boste na nadzorno ploščo spletnega kompleta na svojem mestu WordPress.

Takole je videti.

Nadzorna plošča Google Site Kit

Dodajanje dodatnih Googlovih storitev v komplet spletnega mesta

Če želite na nadzorni plošči več podrobnosti, vam Site Kit omogoča tudi to. Preprosto morate iti Set Kit »Nastavitve. Tu boste videli 3 različne zavihke:

 • Povezana storitev
 • Povežite več storitev
 • Nastavitve administratorja

Pojdi na Povežite več storitev zavihek.

Tu pod ploščo Analytics kliknite na Setup Analytics možnost. Preden nastavite Google Analytics, tega ne boste mogli dodati Upravitelj oznak in Optimizirajte storitve.

Zdaj se prijavite v Google Račun in kliknite na Dovoli v naslednjih korakih dovolite dostop do vtičnika za prikazovanje poročil na nadzorni plošči Google Analytics. Zdaj boste spet na nadzorni plošči WordPress, od koder lahko konfigurirate račun Google Analytics s klikom na Konfigurirajte Google Analytics gumb.

Kit spletnega mesta s strani Google Analytics

Po tem koraku bo Site Kit opravil vse za vas. Vaše podatke bo uvozil iz storitve Google Analytics in svoja poročila prikazal neposredno na nadzorni plošči WordPress. Isti postopek lahko ponovite tudi z drugimi storitvami.

Preverjanje poročil v spletnem kompletu

Zdaj, ko je vse nastavljeno, je čas, da preverite poročila o svojem spletnem mestu. Poročila lahko preverite tako, da greste na Komplet spletnega mesta »Nadzorna plošča. Tu boste videli vse Googlove storitve, ki ste jih povezali s svojim spletnim mestom.

armaturna plošča, spletna stran

Ko se pomikate naprej navzdol, boste videli več poročil o uspešnosti svojega spletnega mesta, hitrosti spletnega mesta v mobilnih in namiznih računalnikih itd. V zgornjem desnem kotu zaslona lahko izberete tudi časovni okvir za ta poročila. Če imate nameščen Adsense, vam bo Site Kit prikazal tudi poročila.

Odklop ene storitve na spletnem mestu

Site Kit vam omogoča tudi, da brez zapletov prekinete storitve s svojega spletnega mesta. Samo pojdi Spletni komplet »Nastavitve» Povezane storitve. Tukaj izberite storitev, s katero želite prekiniti povezavo, in kliknite na Uredi gumb pod njim.

Spletni komplet

Na desni strani boste imeli možnost, ki se imenuje Analiza prekinitve povezave za komplet spletnega mesta. Kliknite to možnost. Pojavi se pojavno okno, ki potrjuje, ali ga res želite prekiniti. Kliknite na gumb Prekini. In to je to.

Pros spletnega kompleta – kaj nam je bilo všeč

Spletni komplet je dobra izbira za vas, če je vaše spletno mesto povezano z različnimi Googlovimi storitvami in želite poročila vseh teh storitev videti na enem mestu.

Omogoča enostavno sledenje in analiziranje dogajanja na vašem spletnem mestu. S tem vtičnikom imate lahko vse osnovne podatke, ki jih potrebujete o svojem spletnem mestu, na primer, kako so obiskovalci odkrili vaše spletno mesto, njihovo vedenje na spletnem mestu itd..

Namesto da se prijavite na različne platforme in si ogledate poročila posamično, vam Sit Kit vsa poročila oddaja v edini in centralizirani nadzorni plošči. Torej ni več preklapljanja med različnimi zavihki brskalnika.

Slabosti spletnega kompleta – kaj primanjkuje

Spletni komplet vsebuje tudi nekaj pomanjkljivosti. Tu je nekaj takih.

 • Na nadzorni plošči ponuja omejene podatke: Ker na vašo nadzorno ploščo WordPress povezuje toliko Googlovih storitev, si lahko ogledate le omejene podatke iz vsake od teh storitev. In včasih to ni dovolj, zlasti ko gre za sprejemanje večjih odločitev.
 • Manjka izboljšana integracija e-trgovine: Spletni komplet nima možnosti, da bi sledil različnim elementom e-trgovine na svojem spletnem mestu. Na primer, v vaši spletni trgovini ne bo prikazal prihodka, povprečne velikosti naročil, vrhunskih izdelkov itd.
 • Na voljo ni možnosti sledenja obrazcev: Spletni komplet ne omogoča sledenja različnih obrazcev na vašem spletnem mestu. Če želite slediti obrazcu za stik ali naročiti obrazec, da boste vedeli, kakšne so konverzije, boste morda razočarani..

Naša razsodba: Ali je spletna stran prava za vas?

Komplet spletnih strani je lahko dobra rešitev za uporabnike, ki želijo imeti eno samo nadzorno ploščo z minimalnimi podrobnostmi. Poleg tega spletna stran komplet zbira podatke iz vsake Googlove storitve in jih lepo predstavi na enem mestu.

Če pa želite v celoti izkoristiti Googlove storitve, potem Set Kit morda ne bo ustrezen.

Na primer, Komplet spletnega mesta omogoča samo osnovno nastavitev storitve Google Analytics.

Z osnovno nastavitvijo storitve Google Analytics ne boste dobili podrobnih informacij, na primer podatkov o transakcijah e-trgovine, prenosa podatkov o sledenju, podatkov za sledenje dogodkom in še več. Za to bo potreben drug komplet spletnega kompleta MonsterInsights, ki je najobsežnejši vtičnik Google Analytics za WordPress.

pošastni vpogledi, vtičniki za prijavo in registracijo

S storitvijo MonsterInsights lahko dobite vsa poročila, ki jih ponuja komplet spletnih mest, vključno z Google Analytics, iskalno konzolo, AdSense in več. MonsterInsights uporablja svojo integracijo Google Analytics za sledenje podatkom na Search Console, podatkih AdSense, podatki za sledenje hitrosti in več.

Poleg tega ponuja dodatna poročila, ki jih spletna stran Kit ne ponuja, vključno s podatki o prodaji e-trgovine, podatki o pridruženih povezavah itd..

Več o MonsterInsights v našem podrobnem pregledu.

To je to. Upamo, da ste našli ta članek v pomoč. Če ste uživali v našem pregledu Googlovega spletnega kompleta, vas bo morda zanimalo tudi, kako v programu WordPress v storitvi Google Analytics nastaviti sledenje prenosov v programu WordPress

Na splošno
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica prazna 4,0 / 5,0

Lastnosti
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Izvedba
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Podpora
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Enostavnost uporabe
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Cenitev
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Pridobite komplet spletnega mesta s strani Google Now »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map