MonsterInsights Review 2020: Ali je to najboljši vtičnik za Google Analytics?

Iščete najboljši vtičnik Google Analytics za vaše WordPress spletno mesto? Tudi če niste številčna oseba, veste, da je analitika pomembna: vaša strategija temelji na resničnih podatkih in je najbolj učinkovit način za rast spletnega mesta. Naš pregled MonsterInsights vam bo pokazal, kako lahko ta vtičnik daje dejanske podatke, ki jih potrebujete.


Pregled MonsterInsights

Pomen Google Analytics in zakaj potrebujete vtičnik Google Analytics

Če ste že prej uporabljali Google Analytics, veste, da je to močno orodje z veliko dragocenimi podatki – vendar je lahko povsem presenetljivo. Če niste strokovnjak za analitiko, je lahko zelo težko vedeti, kje začeti ali kako te podatke uporabiti.

Kakšen smisel je analitika, če podatkov ne uporabljate za izboljšanje svojega spletnega mesta?

Za večino uporabnikov potrebujete samo orodje, ki vam na prvi pogled pokaže najpomembnejše podatke v preprosti obliki. Podatki, ki jih lahko takoj uporabite za izboljšanje svojega spletnega mesta.

Dobro orodje za analitiko vam bo pomagalo:

 • razumeti, katere teme in formati so vaši publiki najbolj všeč, zato jih lahko ustvarite več
 • si oglejte, kako ljudje najdejo vaše spletno mesto, zato se lahko svoja prizadevanja osredotočite na trženjske taktike, ki delujejo
 • nastavite in sledite svojim ciljem pretvorbe, tako da veste, kako izboljšati in optimizirati spletno mesto

Če ste strokovnjak Google Analytics, lahko to storite brez vtičnika. Toda vtičnik, kot je MonsterInsights, vam bo na prvi pogled dal vse te informacije, kar bo olajšalo analitiko, tudi če ste začetnik.

MonsterInsights je tudi veliko lažje nastaviti kot Google Analytics. Začetnik programa WordPress morda ne ve, kako ali kam postaviti sledilno kodo. Toda nastavitev z MonsterInsights je veliko lažja – ni vam treba urejati nobene kode na svojem spletnem mestu.

Prej »Google Analytics by Yoast«

Če iščete pregled storitve Google Analytics by Yoast, ste na pravem mestu!

MonsterInsights je prvotno razvil Joost de Valk, razvijalec za Yoast SEO. Ko je Yoast rastel, so se odločili, da se bodo osredotočili izključno na SEO izdelke, vtičnik Google Analytics by Yoast pa je leta 2016 našel nov dom s Syed Balkhi in je bil preoblikovan kot MonsterInsights.

MonsterInsights ima zdaj en sam cilj: olajšati analitiko za začetnike.

MonsterInsights vam prinese ista ekipa, ki je zaostala WPBeginner, OptinMonster, in WPForms.

(Oglejte si naš pregled OptinMonster in pregled WPForms.)

Kako nastaviti MonsterInsights

Opomba: Pred nastavitvijo tega vtičnika boste morali imeti že ustvarjen račun za Google Analytics.

Namestite in aktivirajte vtičnik in nato pojdite na Vpogled »Nastavitve. Tu lahko povežete svoj račun za Google Analytics, ne da bi morali urejati nobeno kodo.

Pregled MonsterInsights

Kliknite na Poverite se s svojim Google računom začeti.

V pojavnem oknu, ki se prikaže, kliknite Naprej »Kliknite za pridobitev Google Code.

Prijavite se v svoj Google Račun in kliknite Dovoli gumb, da omogočite MonsterInsights dostop do vaših analitičnih podatkov.

Nato kopirajte kodo za preverjanje pristnosti, ki jo je ustvarila za vas. Kodo prilepite v pojavno polje na nadzorni plošči WordPress in znova kliknite na Naslednji gumb.

Zdaj lahko izberete analitični profil na spustnem meniju in nato kliknite Naslednji.

Pregled MonsterInsights - izberite svoj profil

Spodaj je nekaj možnosti, s katerimi se lahko odjavite, če izberete:

 • Sledite odhodnim klikom in prenosi: To bo spremljalo vse klike in prenose kot Dogodki v vašem računu za Google Analytics.
 • Dovoli sledenje anonimnim podatkom: To bo razvijalcu anonimno poslalo podatke o tem, kako uporabljate MonsterInsights, kar jim bo omogočilo, da vedo, katere konfiguracije, teme in vtičnike preizkušajo.
 • Anonimirajte IP: To bo pomagalo anonimizirati IP naslove obiskovalcev.
 • Ignoriraj uporabnike: Svojo analitiko lahko nastavite tako, da ne bo spremljala dejanj skrbnika, urejevalca in drugih uporabniških vlog.
 • Onemogoči nadzorno ploščo analitike: S tem onemogočite nadzorno ploščo in zaustavite vse zbiranje podatkov, dokler je odjavljeno.

Ko izberete svoje možnosti, kliknite ikono Shrani spremembe gumb na dnu.

To je to! Zdaj, ko kliknete Vpogled »Nadzorna plošča, prikazani bodo podatki o prometu.

poročila o pošasti

4 razlogi, da vaše spletno mesto potrebuje MonsterInsights

Ali še vedno niste prepričani o uporabi vtičnika Analytics, kot je MonsterInsights, ko ga lahko nastavite brez vtičnika? Spodaj je nekaj razlogov, da vaše spletno mesto potrebuje MonsterInsights.

1. Enostavno nastavite Google Analytics

MonsterInsights olajša nastavitev Google Analytics. V samo nekaj klikih lahko spletno mesto povežete z Google Analytics, ne da bi se dotaknili ene same vrstice.

2. Uporabite napredne funkcije sledenja storitve Google Analytics

MonsterInsights vam omogoča, da na svojem spletnem mestu enostavno omogočite desetine funkcij sledenja Google Analytics, ki ste jih sicer morda zamudili.

Čeprav je lažje nastaviti osnovno sledenje Analytics za zbiranje podatkov, kot so seje, ogledi strani, stopnja obiskov strani itd., Osnovna nastavitev ne omogoča omogočanja izboljšanih poročil o sledenju, vključno s sledenjem e-trgovini, sledenje obrazcem in sledenje prenosu.

Če želite na primer omogočiti sledenje e-trgovine brez vtičnika, boste morda želeli ročno dodati dodatno kodo za sledenje na svojem spletnem mestu. Težava tega pristopa je, da celo majhna napaka lahko prekriva vse podatke storitve Google Analytics.

Z MonsterInsights vam ni treba skrbeti za skeniranje podatkov, saj vam med nastavitvijo ni treba dotikati nobene kode.

Oglejmo si nekaj funkcij sledenja, ki jih lahko enostavno omogočite z MonsterInsights.

 • Sledenje e-trgovini: Omogočite sledenje e-trgovine za vašo trgovino WooCommerce ali Digital Downloads.
 • Sledenje oglasov: Razumejte, katera oglasna mesta prinašajo največ prihodka.
 • Sledenje prenosu datotek: Natančno ugotovite, kolikokrat uporabniki naložijo vaše datoteke.
 • Dimenzije po meri: Sledite avtorjem, kategorijam, oznakam, iskanjem, prijavljenim uporabnikom itd. Na vašem spletnem mestu.
 • Googlovo sledenje AMP: Omogočite sledenje Google Analytics na straneh, ki podpirajo Google AMP.
 • Facebook Instant Članki sledenje: Omogočite sledenje analitikom v svojih trenutnih člankih na Facebooku.
 • Sledenje obrazcem: S storitvijo Google Analytics sledite vsem spletnim obrazcem in zbirajte podatke, kot so pogledi obrazcev, predložitve in stopnje konverzije.
 • Google Optimize: Omogočite Google Optimizirajte in začnite izvajati A / B teste na svojem spletnem mestu.
 • Skladnost EU: Izboljšati skladnost z GDPR in drugimi predpisi o zasebnosti.

3. Sprejemajte informirane odločitve enostavno

Poročila o storitvi Google Analytics so obsežna, vendar so včasih lahko tudi previsoka. To pomeni tudi, da boste morda, če niste strokovnjak za analitiko, težko sprejemati premišljene odločitve iz svojih celotnih poročil o storitvi Analytics.

Če želite sprejemati informirane odločitve za svoje podjetje, se morate brez dvoma naučiti umetnosti ločevanja pšenice od drobovja – pridobiti prave statistike, ki so pomembne za vaše podjetje, iz vaših prevladujočih poročil v storitvi Analytics.

Ena najboljših stvari o MonsterInsights je, da vam v najlažji obliki zagotavlja najpomembnejša poročila, ki so pomembna za vaše podjetje..

pregled pošasti

To pomeni, da tudi če niste strokovnjak za analitiko, vam MonsterInsights pomaga enostavno sprejemati odločitve, ki temeljijo na podatkih, kar lahko pozitivno vpliva na vaše podjetje.

4. Poiščite poročila Google Analytics na nadzorni plošči WordPress

S storitvijo MonsterInsights lahko na svojem nadzorni plošči WordPress na prvi pogled vidite uspešnost svojega spletnega mesta. Če želite preveriti, kako deluje vaše spletno mesto, potem ni nujno, da se vsak dan prijavite v račun Google Analytics. Namesto tega lahko to enostavno ugotovite tako, da se preprosto prijavite na svojo WordPress nadzorno ploščo.

Kako se MonsterInsights postavlja proti konkurenci?

V skladišču vtičnikov WordPress lahko najdete na tone različnih vtičnikov za sledenje obiskovalcev, ki vam omogočajo zbiranje statistik vašega spletnega mesta in vpogled v uspešnost vaših spletnih mest, ko gre za privabljanje obiskovalcev na vaše spletno mesto in pretvorbo v kupce..

Ko primerjamo MonsterInsights z nekaj različnimi vtičniki WordPress Analytics, je spodaj nekaj stvari, ki so nam všeč pri MonsterInsights.

1. Uporabniška izkušnja

Uporabniška izkušnja je največji dejavnik, ki MonsterInsights loči od konkurence. Ne samo, da se vam bo zdelo izjemno enostavno nastaviti, ampak se bodo njegove nastavitve sledenja in potek dela uveljavili kot najbolj prijazen vtičnik Google Analytics za WordPress.

Za nastavitev storitve Google Analytics na WordPressu se ni treba dotikati nobene kode. Če lahko usmerite in kliknete, lahko uporabite MonsterInsights.

2. Vse funkcije sledenja, ki jih potrebujete v enem samem izdelku

Ne glede na to, ali ste založnik, trgovec v e-trgovini ali lastnik majhnega podjetja, boste našli MonsterInsights koristne podobno.

pregled sledenja e-trgovine po pošti

Če na primer vodite trgovino WooCommerce, boste morda vedeli, da lahko najdete na desetine vtičnika Analytics, specifičnega za WooCommerce, ki vam pomagajo spremljati interakcije s strankami. Slaba stran teh vtičnikov je, da omejujejo vašo sposobnost, da izkoristite popolno možnost sledenja Google Analytics. V tem primeru ne boste mogli slediti predložitvi obrazcev optin, sledenju prenosov in številnim drugim sledenjem dogodkov, ki niso neposredno povezani z e-trgovino..

Ker je MonsterInsights v celoti opremljen vtičnik Analytics, lahko na svojem spletnem mestu spremljate številne dogodke, ki so pomembni za vaše podjetje. Glej celoten seznam Funkcije MonsterInsights.

3. Najbolj priljubljen vtičnik Google Analytics

S skoraj 15 milijoni prenosov in več kot milijonom aktivnih namestitev je MonsterInsights najbolj priljubljen vtičnik Google Analytics za WordPress. Zaradi dejstva lahko v uradnem skladišču vtičnikov najdete veliko brezplačnih dodatkov drugih proizvajalcev, ki vam omogočajo enostavno izboljšanje funkcij sledenja Analytics.

Na primer, tukaj je brezplačni dodatni dodatek, ki podpira MonsterInsights.

4. Noben tretji račun ni potreben

Na primer statistika Jetpack zahteva, da spletno mesto povežete z WordPress.com, da začnete omogočiti funkcijo sledenja spletnemu mestu. Za tiste uporabnike, ki ne želijo deliti statistike prometa z WordPress.com, je nemogoče uporabiti statistiko Jetpack.

Po drugi strani vam Google z iskanjem pošilja veliko vašega prometa, tako da že vedo o vaših obiskovalcih.

MonsterInsights preprosto poveže vaše spletno mesto z Google Analytics, zato vam ni treba ustvarjati drugega računa.

5. Najbolj primeren za spletne strani vseh velikosti in proračunov

Druga stvar, ki nam je všeč pri MonsterInsights, je, da se prilega vašemu proračunu.

Če ste na primer založnik, ki želite vedeti, kako deluje vaše spletno mesto na straneh z omogočenim Googlovim AMP ali trenutnimi članki na Facebooku, se morate samo naročiti na njihov načrt Plus. Če želite omogočiti tudi sledenje e-trgovini, lahko dobite različico Pro.

Kaj pa, če nimate proračuna za vtičnik Analytics?

Brez skrbi! Na voljo je brezplačna različica Lite, ki jo lahko prenesete iz uradnega skladišča. Pred nakupom premium različice lahko najprej preizkusite lite različico.

Samoumevno je, da je MonsterInsights najboljši vtičnik, ne glede na velikost in proračun vašega spletnega podjetja.

Dokumentacija in podpora

Stran z vtičniki WordPress.org in Spletno mesto MonsterInsights imajo vse vadnice, ki jih potrebujete za nastavitev vtičnika in odpravljanje morebitnih težav.

Za brezplačno različico vtičnika je podpora skupnosti na voljo na forumih za podporo WordPress.org.

Uporabniki različice MonsterInsights Pro imajo dostop do visoko ocenjene podpore s strani razvijalcev.

Naša razsodba

MonsterInsights izpolnjuje svoj cilj, da analitiko olajša za začetnike. Omogoča vam vpogled v Google Analytics brez pretiravanja. To je enostavno najboljši vtičnik Google Analytics za WordPress.

Prepričani smo, da bomo MonsterInsights podelili 5 od 5 zvezdic. Tukaj je razčlenitev naših ocen:

Na splošno
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Lastnosti
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Izvedba
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Podpora
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Enostavnost uporabe
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Cenitev
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Pridobite MonsterInsights zdaj »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me