NextGEN Gallery Review: Ali je to najboljši vtičnik za galerijo?

Iščete najboljši vtičnik galerije slik za WordPress? Galerija NextGEN je eden najstarejših in najbolj priljubljenih vtičnikov galerije slik v imeniku WordPress.org, vendar je najboljši? Preberite naš NextGEN pregled galerije in se prepričajte, ali je v skladu s hype.


NextGEN Galerija pregled

O galeriji NextGEN

NextGEN Gallery je brezplačen in vrhunski vtičnik WordPress galerije, ki ga je ustvaril Imagely leta 2007. Od izdaje je bil priljubljen med WordPress uporabniki, zaradi česar je do danes najbolj uporabljan vtičnik WordPress galerije. Brezplačna različica vtičnika ima več kot milijon aktivnih namestitev po vsem svetu.

Čeprav ima največ število prenosov in namestitev, je Galerija NextGEN prejela mešane odzive uporabnikov. Povprečna ocena vtičnika na uradni strani vtičnikov WordPress.org je 3,2 od 5 zvezdic.

Vtičnik NextGEN Gallery omogoča ustvarjanje čudovitih fotogalerij in albumov v WordPressu. Poleg tega lahko fotografije naložite v velikem obsegu, uvozite metapodatke, dodate / izbrišete / preuredite fotografije, uredite sličice in skupinsko galerijo v albume. To je popolno orodje za upravljanje galerije za WordPress.

Kljub nekaj pomanjkljivosti, o katerih je poročal WordPress.org, o katerih bomo v nadaljevanju, je še vedno najbolj razširjen vtičnik galerije WordPress, ki je na voljo na podlagi njegovih več funkcij.

Ali potrebujete vtičnik za galerijo slik?

Če je vaše spletno mesto močno osredotočeno na slike, ste verjetno opazili pomanjkljivosti WordPressa na tem področju. WordPress je bil zgrajen predvsem za bloge s poudarkom na pisni vsebini.

Če ste fotograf, oblikovalec, umetnik ali kateri koli drug poklic, ki se opira na vizualno vsebino, imeli boste veliko slik, ki jih lahko delite z obiskovalci vašega spletnega mesta.

Brez dvoma je najboljši način za organizacijo in prikaz teh slik s galerijami slik.

Edino vprašanje je iskanje vtičnika za galerijo slik, ki je enostaven za uporabo, vaše slike so videti super in ne bodo upočasnile vašega spletnega mesta.

Funkcije galerije NextGEN

Galerija NextGEN vam pomaga organizirati slike, vključno z:

 • paketno nalaganje slik
 • uvozi metapodatke iz svojih fotografij
 • razvrščanje galerij v albume

Ko naložite svoje slike, jih lahko združite v skupine, da ustvarite diapozitiv ali galerijo sličic.

Za vsako galerijo lahko nadzorujete velikost, slog, čas, prehode, kontrole, učinke svetlobne plošče in drugo.

Na voljo je tudi veliko vrhunskih dodatkov. Vsak dodatek doda novo vrsto galerije, kot so mozaik, mreža ali galerije v slogu seznamov. Lahko kupite bodisi NextGEN Plus za 8 novih vrst prikazovalnikov galerije ali NextGEN Pro za 8 galerij plus več dodatkov in podpornikov.

Kako ustvariti svojo prvo galerijo NextGEN

Po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika NextGEN Gallery lahko izberete, ali želite dovoliti ali preskočiti zbiranje in uporabo podatkov o uporabi.

NextGEN Galerija pregled - preskočite zbiranje podatkov

Nato boste preusmerjeni na pozdravni zaslon, kjer je kratek videoposnetek, ki prikazuje, kako ustvariti osnovno galerijo s privzetimi možnostmi.

Če se pomikate do Galerija »Nastavitve galerije, lahko prilagodite svoje galerijske možnosti. To bi morali storiti, preden postavite svojo prvo galerijo, ker nekatere nove nastavitve ne bodo uporabljene za nazaj za galerije, ki ste jih že ustvarili.

NextGEN Galerija pregled - nastavitve

Nastavitve so organizirane glede na vrsto galerije, ki jo želite ustvariti. Spremenite lahko število stolpcev, število prikazanih slik, največje dimenzije slike itd. Če z miško preklopite na ikone informacij, boste videli namizje z več podrobnostmi o tem, kako deluje vsaka možnost in kako deluje..

Ko so vaše nastavitve shranjene, lahko ustvarite svojo prvo galerijo. Preprosto ustvarite novo stran ali objavo ali uredite obstoječo stran ali objavo, v katero želite vstaviti svojo galerijo.

Če želite dodati galerijo, lahko kliknete katerega od zelenih gumbov (tistega, ki piše “Dodaj galerijo”, ali zelenega gumba v orodni vrstici urejevalnika) – oba odpreta isto okno.

NextGEN Galerija slik - kliknite zeleni gumb. Katerikoli.

Kliknite na Dodaj galerijo / slike na vrhu zavihka, če želite naložiti ali izbrati slike, ki jih želite vključiti.

Pregled galerije NextGEN - ugotovite, kako dodati slike

Po prenosu ali izbiri slik se prikaže pojavno okno. Ne kliknite povezave!

NextGEN Galerija slik - ne kliknite povezave! to je past

Če kliknete povezavo »Upravljanje galerije«, se odpre v povsem novem oknu. Namesto tega samo kliknite »X.«

Zdaj kliknite na Razstavne galerije za vstavljanje galerije na stran.

Ne kliknite Vstavite prikazane galerije gumb še! Vstavil bo prazno galerijo. Namesto tega morate klikniti Kaj bi radi prikazali? razdelek, da ga razširite.

NextGEN Gallery Review - izberite galerijo

Nato pod »Viri« izberite »Galerije«.

V razdelku »Galerije« kliknite prazno polje, da prikažete seznam svojih galerij. Ta, ki ste jo pravkar ustvarili, se mora prikazati. Izberite ga.

Zdaj lahko kliknete Vstavite prikazane galerije gumba in prikazana naj bi bila galerija, ki ste jo pravkar ustvarili. Vendar je ne boste videli v vizualnem urejevalniku. Namesto tega boste videli to sličico:

NextGEN Gallery Review - skrivnostna sličica

Morate shraniti osnutek in predogled strani, da se boste prepričali, ali deluje.

Dokumentacija in podpora

Galerija NextGEN ponuja obsežno dokumentacijo za vsako funkcijo na svojem spletnem mestu z natančnimi podrobnostmi o vseh tehničnih podrobnostih ter pomoč pri odpravljanju težav in reševanju najpogostejših težav. Ponujajo tudi izbor videov z vadnicami.

Razvijalci ponujajo aktivno podporo na forumih za podporo WordPress.org. Nekateri pregledi pa so se pritoževali nad kakovostjo njihove podpore.

Cena za dodatek za galerijo NextGEN

Jedrni vtičnik galerije NextGEN je na voljo brezplačno v uradnem skladišču vtičnikov WordPress. Lahko ga brezplačno prenesete od tam in ga uporabljate na številnih spletnih mestih.

Kljub temu pa je na voljo več deset zmogljivih Pro-razširitev, ki dodajo moč osnovnemu vtičniku. Razširitve Pro se uporabljajo za izboljšanje zaslonov galerije, ustvarjanje svetlobnih polj, omogočanje e-trgovine in povezovanje družabnih omrežij.

Če želite uporabiti razširitve vtičnikov, morate kupiti enega od njihovih premijskih načrtov. V osnovi imajo 3 načrte cen, od katerih sta dva posebej za razširitve NextGen Gallery Pro.

nextgen-galerija-cenovne cene

Prvi načrt je Naslednji plus, ki stane 79 dolarjev. Če kupite ta načrt, boste prejeli vse razširitve galerije in razširitve svetlobne plošče.

Drugi načrt se imenuje NextGEN Pro, ki stane 99 dolarjev. Vključuje vse razširitve, predvidene v načrtu Plus, z dodatnimi razširitvami e-trgovine in dodatkom Lightroom. Če želite uporabiti vse razširitve NextGEN Gallery Pro, boste morali kupiti program Pro.

Drugi načrt je Vse teme + vtičniki načrt, ki vam omogoča dostop do vseh razširitev NextGEN Pro kot tudi do vseh tem, ki jih je ustvaril Imagely.

Vsi ti trije načrti imajo enoletno premijsko podporo in posodobitve. Imajo tudi a Vse življenje načrt, ki vam omogoča, da za vedno uporabljate vse teme in vtičnike Imagely s podporo in posodobitvami.

NextGEN Gallery vs. Galerija Envira

Želite narediti svoje slike čudovite, ne da bi porabili veliko časa, da bi ugotovili, kako uporabiti nov vtičnik?

Nato potrebujete najboljši vtičnik za galerijo slik: tisti, ki lahko ustvari čudovite galerije, ima veliko možnosti prilagajanja, hkrati pa je še vedno enostaven za uporabo in ne bo upočasnil vašega spletnega mesta.

Na žalost Galerija NextGEN na večino teh zahtev ne ustreza. Glej našo razsodbo spodaj, zakaj.

Od dveh vtičnikov samo Envira Gallery ustreza vsem tem pričakovanjem. Je enostaven za uporabo, intuitiven, hiter in ustvarja čudovite galerije. Oglejte si naš celoten pregled galerije Envira za več podrobnosti.

Če ste že začeli uporabljati NextGEN Gallery in želite preklopiti na Envira, je preprosto – glejte ta vodič na Kako preklopiti z NextGEN na Envira Gallery v WordPressu.

Naša razsodba o uporabi galerije NextGen

Če iščete hiter in enostaven način za ustvarjanje čudovitih galerij na svojem mestu WordPress, verjamemo, da NextGEN Galerija ni dobra izbira.

Medtem ko je galerija NextGEN že skoraj desetletje eden najbolj priljubljenih vtičnikov galerije WordPress, njeni pregledi niso tako dobri: na WordPress.org je ocenjen le 3,2 od 5 zvezdic.

Glavna težava je, da ima NextGEN Galerija strmo krivuljo učenja – uporabniški vmesnik je neverjetno neintutiven.

Čeprav ima ogromno možnosti možnosti prilagajanja, je po njih težko poiskati možnosti, ki jih potrebujete. Ustvarite lahko lepe galerije z galerijo NextGEN, vendar boste potrebovali veliko časa, da se naučite, kako konfigurirati nastavitve in pridobiti svoje galerije tako, kot želite..

Opazili smo tudi, da se zdi, da NextGEN Galerija porablja veliko sredstev in upočasni skrbnika WordPress-a. Glej Kako vtičniki WordPress vplivajo na čas nalaganja vašega spletnega mesta za več podrobnosti.

NextGEN Gallery dajemo 4,1 od 5 zvezdic. Sledi razčlenitev naših ocen:

Na splošno
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Lastnosti
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica prazna 4,0 / 5,0

Izvedba
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Podpora
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Enostavnost uporabe
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Cenitev
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Pridobite NextGen Gallery zdaj »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map