Pregled WPML: Ali je vredno hipena in denarja?

Želite, da vaše spletno mesto WordPress postane večjezično, da svojim uporabnikom omogočite branje vsebine vašega spletnega mesta v želenem jeziku? Če ste izvedli kakšno raziskavo, ste verjetno našli vtičnik WPML, ki ga priporoča več znanih spletnih dnevnikov. WPML je zagotovo priljubljen vtičnik za prevod WordPress; vendar ni smiselno kupiti premium vtičnika, ne da bi prebrali ustrezno poglobljeno analizo.


V tem pregledu WPML se bomo podrobneje poglobili v njegove funkcije, funkcionalnosti, cene in drugo, da se bomo lažje odločili, ali je to pravi vtičnik za vas.

O vtičniku WPML

wpml-plugin pregledan

Večjezični vtičnik WordPress (WPML) je najbolj priljubljen vtičnik WordPress za ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta. WPML vam omogoča enostavno prevajanje vsebine programa WordPress v več jezikov in njihovo nemoteno izvajanje na vašem spletnem mestu.

Z uporabo WPML lahko z eno namestitvijo WordPress upravljate različne jezikovne vsebine v isti domeni. Tako boste lahko z enega spletnega mesta služili raznoliki publiki, ne da bi vam bilo treba WordPress namestiti na več domen.

WPML vtičnik deluje s skoraj vsemi WordPress temami in vtičniki, ki so na voljo na trgu. Je prijazen do SEO in vam omogoča, da izberete obliko URL-ja jezika kot imenike, poddomene ali parametre. Poleg tega dobro deluje z vtičnikom Yoast SEO in drugimi SEO vtičniki.

WPML ustvari in upravlja OnTheGoSystems. Vtičnik je že dolgo na voljo, vendar svojim strankam še vedno nudijo redne posodobitve in namensko podporo.

Zakaj ustvariti večjezično spletno mesto WordPress?

Z ustvarjanjem spletnega mesta WordPress naredite svojo vsebino dostopno ljudem, ki živijo po vsem svetu, a ali vsi uporabniki interneta na svetu resnično lahko uživajo v njej? Verjetno ne. Zato je jezik glavna ovira!

Čeprav je skoraj nemogoče, da bi bilo vaše spletno mesto na voljo v VSEH jezikih, ki jih govorite na svetu, lahko zagotovo naredite dostopno za jezike, ki jih obiskovalci najbolj uporabljajo. Če dodate dodatne jezikovne prevode na svoje spletno mesto, postane vaše spletno mesto prijaznejše do uporabnika in zagotavlja več uporabnikov, da postanejo stranke.

Z ustvarjanjem večjezičnega spletnega mesta lahko preprosto dosežete širše občinstvo. Podjetja, ki si prizadevajo za mednarodni trg, morajo zlasti razmisliti o tem, da bi svoje spletno mesto postavila večjezično.

Pregled WPML: Uvod v WPML

WPML je preprost in enostaven vtičnik, ki ga lahko hitro konfigurirate, da bo vaše spletno mesto večjezično.

Ko namestite in aktivirate vtičnik, vas bo vodil skozi postopek konfiguracije s čarovnikom za postopno nastavitev..

wpml-čarovnik za nastavitev

Najprej bo samodejno zaznal trenutni jezik vašega spletnega mesta. Če želite tega spremeniti, lahko nadaljujete na naslednji korak.

V drugem koraku lahko na svojem spletnem mestu izberete jezike, ki jih želite omogočiti.

select-languages-wpml-setup

Tretji korak vam omogoča, da konfigurirate in prilagodite možnosti preklopa jezika.

Lahko uredite vrstni red jezikov in dodate stikalo za jezik v navigacijski meni, območje pripomočkov ali območje podnožja na svojem spletnem mestu. Izberete lahko slog preklopa jezika (spustni ali seznam jezikov), kaj želite vključiti v preklopnik jezika (zastava, ime jezika, trenutni jezik), spremenite barvo preklopnika jezika itd..

wpml-language-switch-options

Ko v koraku 3 konfigurirate možnosti preklopa jezika, boste morali vnesti ključ svojega spletnega mesta, če se želite registrirati za samodejne posodobitve vtičnikov. Ključ v računu najdete na spletnem mestu WPML.

Ko je postopek namestitve končan, boste pripravljeni začeti prevajati svojo WordPress vsebino.

Prevajanje WordPressa enostavno

S pomočjo WPML lahko prevedete skoraj vse, kar je znotraj vaše nadzorne plošče WordPress. Omogoča vam prevajanje objav v WordPressu, strani, vrste objav po meri, oznake, kategorije, polja po meri in vsebino, ustvarjeno z ustvarjalci strani, ter besedila tem in vtičnikov.

Če želite začeti prevajati svoje objave, pojdite na Objave »Vse objave. Tam boste videli svoje skupne objave in število objav v jeziku.

prevedi-gumb-vse-objave

Poleg tega boste videli Dodaj gumbe za vsak jezik, ki ste ga izbrali poleg objave. Postopek prevajanja lahko začnete s klikom na 1 od njih.

Nato se odpre nov urejevalnik objav z imenom ali zastavico jezika (ali obojega) na vrhu in Meta okence jezika na desni strani.

new-traslation-post-wpml

Zdaj lahko prevedeno vsebino dodate v območje objave in objavite. Če pa iz katerega koli razloga ne morete prevesti, lahko uporabite druge možnosti prevajanja.

WPML ima močan Dodatek za upravljanje prevajanja ki vam omogoča delo z ekipo prevajalcev in prevajalskih služb. S tem dodatkom lahko na svojem spletnem mestu dodate svoje lastne profesionalne prevajalce ali uporabite prevajalske storitve tretjih oseb (ali oboje).

Dodatki WPML

WPML ima nabor dodatkov skupaj z jedrnim vtičnikom, WPML večjezični CMS. Namestitev jedrnega vtičnika je vedno potrebna, medtem ko se lahko odločite za namestitev drugih dodatkov glede na vaše zahteve.

Nekateri najbolj uporabni dodatki WPML so:

1. Upravljanje prevodov WPML

S tem dodatkom lahko pravilno upravljate prevod na svojem spletnem mestu. Lahko dodate svoje prevajalce, jim dodate Prevajalec vlogo in jim dodelite prevajalsko delo. Uporabite lahko tudi različne prevajalske storitve, saj se WPML združuje z vodilnimi spletnimi prevajalskimi storitvami.

2. Ning WPML prevod

Ta dodatek omogoča prevajanje nizov vmesnikov neposredno iz WordPress-a brez uporabe .mo datotek. Prevajate lahko ne le statična besedila, temveč tudi besedila, ki jih ustvarijo uporabniki, zunaj objav, vključno s tagi in podatki SEO.

3. WPML Media Translation

S tem dodatkom lahko uporabite svojo medijsko galerijo WordPress v različnih jezikih. Omogoča vam nadzor nad tem, katere slike naj bodo prikazane za vsak jezik.

4. WooCommerce večjezičnost

S tem dodatkom lahko ustvarite večjezično spletno mesto za e-trgovino. Omogoča vam enostavno prevajanje vse vsebine storitve WooCommerce, vključno z izdelki, različicami, kategorijami, polji in atributi.

5. BuddyPress večjezični

S svojim dodatkom lahko prevedete spletno mesto BuddyPress in ustvarite večjezično spletno mesto družabnega omrežja.

O vseh dodatkih WPML-a lahko izveste na uradnem spletnem mestu WPML.

WPML Plugin: Cene in podpora

WPML je premium vtičnik s tremi možnostmi oblikovanja cen: Večjezični blog, Večjezični CMS, in Večjezična agencija.

wpml-cene

Načrti za oblikovanje cen so dejansko različne kombinacije jedrnega vtičnika WPML z dodatki.

Prvi načrt, Večjezični blog, je ekonomska rešitev za večjezične bloge WordPress z osnovnimi kontrolami prevodov in malo dodatkov. Ta načrt vam omogoča, da namestite WPML na samo 1 mesto. To lahko kupite za 29 dolarjev.

Drugi načrt, Večjezični CMS, je celovita rešitev za večjezične WordPress spletne strani, ki je na voljo z vsemi razpoložljivimi dodatki. Na voljo je s 3 licencami za spletna mesta. Na voljo je pri 79 $.

Tretji načrt, Večjezična agencija, je neomejen licenčni načrt, primeren za agencije, ki gradijo veliko spletnih mest. Na voljo je z enakimi lastnostmi in dodatki, ki jih določa načrt CMS. Njena cena je 159 dolarjev. Torej lahko izberete CMS ali Agencijski načrt za napredne funkcije prevajanja, odvisno od števila spletnih mest, ki jih želite uporabljati WPML.

Vsi načrti imajo eno leto brezplačnih posodobitev in premijsko podporo. Če vtičnik ne deluje, kot je bilo obljubljeno, lahko zahtevate vračilo v 30 dneh po nakupu.

Naša razsodba o uporabi vtičnika WPML na vašem spletnem mestu

WPML je najbolj napreden in z bogatimi funkcijami večjezični vtičnik WordPress, ki je na voljo na trgu. Ponuja številne zmogljive funkcije, ki vam omogočajo, da svoje spletno mesto WordPress v celoti prevedete v več jezikov.

Vtični vmesnik je preprost in uporabniku prijazen. Ideja o addonih je kul, saj lahko namestite samo tiste, ki jih dejansko potrebujete. Tako lahko spletno mesto ohranite lažje.

Poleg tega je združljiv s katero koli temo in vtičniki programa WordPress, tako da lahko na svoje spletno mesto prosto namestite svoje najljubše spletne aplikacije in jih prevedete. To je SEO-prijazen vtičnik, zaradi katerega je vaše spletno mesto videti dobro tako za ljudi kot za iskalne računalnike.

Verjamemo, da je WPML zagotovo najboljši vtičnik za prevod WordPress-a za ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta. Je odlična izbira za vse vrste večjezičnih spletnih mest, vključno z spletnimi dnevniki, podjetjem, spletnim mestom za e-trgovino ali spletnim mestom za družabna omrežja.

Oglejte si tudi prevod TranslatePress. TranslatePress je alternativa WPML.

Dajemo mu 4,5 od 5 zvezdic. Preglednica ocene je naslednja:

Na splošno
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena polovica zvezd 4,5 / 5,0

Lastnosti
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Izvedba
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Podpora
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Enostavnost uporabe
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Cenitev
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica prazna 4,0 / 5,0

Pridobite WPML zdaj »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me