Slikovni gradnik

Morate dodati slike na svojo stransko vrstico, podnožje ali druga področja pripomočkov? WordPress vam tega ne bo dovolil izven polja, zato boste potrebovali vtičnik, kot je Image Widget. V našem pregledu Image Widget ugotovite, ali ima vtičnik potrebne funkcije in kako ga lahko uporabite za prikazovanje slik na svojem spletnem mestu.


Pregled gradnikov slike

Zakaj potrebujete vtičnik za pripomoček za slike

Mislili bi, da bi bilo prikazovanje slike iz medijske knjižnice v stranski vrstici ali nogi vgrajena funkcija WordPressa – vendar to ni!

Če ste v polju, ste omejeni na uporabo pripomočka Text in pisanje lastne HTML kode za vstavljanje slik. Ampak, če niste koder, to ni enostavno.

Zato je vtičnik za pripomoček za slike potreben za večino mest WordPress.

Po besedah ​​podjetnika in trgovca Jeffa Bullasa izdelki s slikami dobijo 94% več ogledov kot tisti brez. Slike pritegnejo pozornost in pomagajo prenašati pomembne informacije in obiskovalce ohraniti na svojem spletnem mestu.

Vtičnik za slikovni pripomoček vam bo omogočil hitro in enostavno nastavitev pripomočkov za prikazovanje profesionalne slike na osebnem spletnem mestu, ročno nastavitev oglasov s pasicami, ustvarjanje privlačnih povezav in pozivov k dejanjem, deljenje pričevanj in kosov portfelja in še več – vaše ustvarjalnost je edina omejitev.

Kako nastaviti widget za prvo sliko

Če želite začeti z dodajanjem slik na področja svojih pripomočkov, namestite in aktivirajte vtičnik Image Widget.

Pomaknite se na Videz »gradniki, kjer boste videli nov pripomoček na voljo.

Image Widget Review - Dodajte nov gradnik

Kliknite widget in izberite območje pripomočka, kamor ga želite namestiti, ali povlecite in spustite gradnik na območje widgeta na desni strani zaslona..

Kliknite na Izberite sliko gumb.

Pregled pripomočkov za slike - izberite svojo sliko

Prikaže se privzeto okno knjižnice WordPress, podobno kot dodajanje slike v objavo ali stran. Izberete lahko sliko iz svoje predstavnostne knjižnice ali naložite novo in kliknete Vstavite v pripomoček gumb.

Ko je slika vstavljena, lahko izpolnite spodnje možnosti.

Image Widget Review - izpolnite možnosti

Na voljo so naslednje možnosti:

 • Naslov: To je naslov pripomočka, ki bo prikazan nad vašo sliko.
 • Nadomestno besedilo: Alt besedilo se prikaže, ko uporabnik miška nad sliko, bralniki zaslonov pa jih bralcem zaslona tudi preberejo. Uporabiti ga je treba za opisovanje vsebine slike.
 • Sorodne: To je atribut “rel” povezave. Seznam vrednosti, ki jih želite uporabiti, najdete s klikom na povezavo pod poljem.
 • Napis: Tu napišite svojo sliko. Napisi na slikah so pogosto najbolj brano besedilo na strani, zato ne pozabite uporabiti napisov, da spodbudite zanimanje bralcev.
 • Povezava: Tukaj dodajte URL, če želite dodati povezavo do svoje slike. Če ne, pustite prazno.
 • ID povezave: V svojo povezavo dodajte ID. S svojim ID-jem lahko uporabite povezavo do tega mesta na strani ali prilagodite CSS povezave. ID-ji morajo biti edinstveni – ne uporabljajte istega ID-ja za več kot en element na strani.
 • Ostanite v oknu / Odpri novo okno: Izberite, ali naj se povezava odpre v istem oknu ali ne.
 • Velikost: Izberite eno od velikosti, nastavljeno v temo, ali vnesite velikost slike po meri. Če izberete “polno velikost”, se bo slika samodejno prilagodila širini bočne vrstice, ki ustreza vaši odzivna tema.
 • Poravnajte: Izberite poravnavo svoje slike. Poravnava se ne nanaša na vaš naslov ali napis, temveč samo na sliko.

Večina možnosti je neobvezna in lahko ostane prazna.

Ko izberete nastavitve, kliknite ikono Shrani in slika se bo sprožila v živo.

Dokumentacija in podpora

Vtičnik za pripomoček Image Widget je omejen v funkcijah, zato ne potrebuje veliko dokumentacije. Navodila za namestitev so na voljo na strani WordPress.org, pomembna polja pa so samoumevna.

Vendar pa bi bilo za začetnike koristno več dokumentacije in razlag, kot so razlage polj »Povezano« in »Povezava ID«.

Če se zataknete ali potrebujete pomoč pri odpravljanju težave, lahko objavite na forumih za podporo WordPress.org. Vendar forumi za vtičnik Image Widget niso zelo aktivni, večina tem pa ostane nerešenih.

Image Widget vs. Jetpack Image Widget Modul

Automattic-ov vtičnik Jetpack ima na voljo modul, imenovan Dodatni dodatki za stransko vrstico. To vključuje pripomoček za slike in pripomočke za prikaz:

 • Najnovejši tvit
 • Facebook kot box
 • Značka Google+
 • Profil Gravatarja
 • Galerija slik
 • Deset najnovejših objav v WordPressu (iz vašega spletnega ali drugega bloga)
 • Ikone družbenih medijev
 • Kontaktne informacije
 • Goodreads polica

Če imate Jetpack nameščen in aktiviran, lahko aktivirate modul Dodatna stranska vrstica tako, da se pomaknete na Jetpack »Nastavitve in kliknite povezavo Konfiguriraj zraven imena gradnika.

Image Widget Review - modul jetpack

Pripomoček slike Jetpack ne omogoča, da izberete sliko iz svoje predstavnostne knjižnice ali naložite sliko iz pripomočka. Namesto tega morate vnesti URL, ki ga dobite z iskanjem slike v svoji medijski galeriji.

Poleg tega Jetpack ponuja v osnovi enake možnosti kot vtičnik Image Widget. Imajo tudi povezave do obrazložitev vsakega polja, ki jih Image Widget nima.

Image Widget Review - možnosti jetpacka

A če aktivirate vtičnik Jetpack in modul Dodatna stranska vrstica, aktivirate tudi številne druge funkcije in funkcije, ki jih morda ali ne potrebujete.

Če potrebujete samo slikovni pripomoček in ne boste uporabljali drugih funkcij Jetpack, priporočamo, da uporabite vtičnik Image Widget.

Če pa boste uporabljali druge module Jetpack ali druge pripomočke stranske vrstice, morda ne boste želeli namestiti dodatnega vtičnika samo za slikovne gradnike, saj je že vključen v Jetpack.

Naša razsodba

Image Widget kot enonamenski vtičnik opravi nalogo. Če potrebujete hiter in enostaven način za dodajanje in konfiguracijo slik na področjih pripomočkov, je to vtičnik za vas.

Začetniki bodo morda imeli malo težav pri razumevanju in konfiguriranju naprednih možnosti, saj dokumentacije in podpore primanjkuje.

Če želite prikazati preprosto sliko, ne da bi se spuščali v tehnične podrobnosti nastavitev povezave ali če imate izkušnje s HTML in želite samo hitrejši način konfiguriranja slik stranske vrstice, je vtičnik lahko hiter in enostaven za uporabo.

Podarimo Image Widget 3 od 5 zvezdic. Tukaj je razčlenitev naših ocen:

Na splošno
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Lastnosti
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica prazna 4,0 / 5,0

Izvedba
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Podpora
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 1,0 / 5,0

Enostavnost uporabe
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Cenitev
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Pridobite pripomoček za slike zdaj »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map