Yoast SEO Review 2020: Je to najboljši WordPress SEO vtičnik?

Primerjate različne WordPress SEO vtičnike? Yoast SEO je eden najbolj priljubljenih WordPress vtičnikov doslej. Je tudi eden najboljših SEO vtičnikov za spletna mesta, ki jih poganja WordPress. V tem Yoast SEO pregledu si bomo ogledali značilnosti in zmogljivost vtičnika.


Yoast SEO Pregled

Zakaj potrebujete vtičnik za SEO za WordPress?

WordPress uporablja najboljše prakse kodiranja in odda čisti HTML, skladen s standardom. To omogoča SEO prijazen iz škatle.

Vendar pa na tisoče spletnih strani tekmuje za doseganje najvišjih položajev v rezultatih iskanja za manj ključnih besed. Zaradi tega je novim spletnim mestom nekoliko težje, če bodo v rezultatih iskanja boljši.

SEO vtičnik vam pomaga enostavno optimizirati vaše spletno mesto, da bo boljši v rezultatih iskanja. Pomaga pri podrobnostih, pri katerih WordPress ne more veliko storiti. Na primer ustvarjanje vsebine, upravljanje ključnih besed, predložitev zemljevidov spletnih mest, uporaba orodij za spletne skrbnike itd.

Yoast SEO ponuja številne funkcije za optimizacijo vašega spletnega mesta. Ima vgrajeno analizo vsebine, meta ključne besede in upravljanje opisov, upravljanje podvojene vsebine, xml zemljevide, socialne funkcije, bogati odrezki, in veliko več.

Po tem si poglejmo nekatere funkcije Yoast SEO, cene in možnosti podpore.

Napišite boljšo vsebino z Yoast SEO

Vtičnik Yoast SEO na zaslonu za urejanje objav doda metabox Yoast SEO. Ta metabox vam omogoča, da dodate meta naslov in opis za svojo objavo v blogu. Omogoča tudi, da izberete ključno besedo za svojo objavo.

Takoj, ko izberete ključno besedo. Vtičnik Yoast SEO analizira vsebino objave glede na to ključno besedo in ji dodeli oceno SEO. Prav tako priporoča korake, ki jih morate izvesti za izboljšanje ocene SEO.

Yoast SEO - SEO ocena

Po nekaj mesecih ga boste začeli izvajati, ne da bi gledali na vašo oceno SEO. Vendar pa, če ga imate tam, vam omogoča, da preverite svojo vsebino za SEO, preden pritisnete na gumb za objavo.

Ima vgrajeno analizo ocene berljivosti, ki prikazuje oceno berljivosti vaše vsebine. Nato lahko uredite svojo vsebino in jo tako lažje pripravite za svoje uporabnike. Oglejte si ta priročnik Kako dodati in izboljšati oceno berljivosti v objavah v WordPressu za več podrobnosti.

V spletnih iskalnikih preprosto skrijte ali prikažite vsebino

Želite ustvariti ciljno stran za svojo oglaševalsko kampanjo, vendar se ne želite indeksirati pri iskanju? Yoast SEO vam omogoča, da iskalne stroje omejite tako, da na strani, ki jih ne želite indeksirati, dodate no-index.

Omogoča tudi skrivanje avtorskih arhivov na posameznih avtorskih blogih, kategorijah brez indeksa, oznakah ali arhivskih straneh.

Preprečevanje podvojenih vsebin v Yoast SEO

Yoast SEO doda kanonične elemente povezav na vašem spletnem mestu. To pomaga iskalnikom razumeti, katere povezave naj indeksirajo. Na primer, vaše arhivske strani vsebujejo vsebino iz vaših objav. Yoast SEO Googlu pomaga razumeti, da ima objava, navedena na arhivskih straneh, kanonično povezavo, ki kaže na izvirno objavo.

Integracija zemljevidov spletnih mest XML in iskalne konzole

Z vtičnikom Yoast SEO za WordPress vam ni treba namestiti drugega vtičnika za zemljevide XML. Yoast SEO samodejno ustvari zemljevide XML za vaše spletno mesto in jih pošlje Googlu in Bingu.

Spletne strani XML lahko ročno dodate v račun orodij za spletne skrbnike. Toda počakajte, Yoast je na vaši nadzorni plošči Yoast SEO integriral tudi Search Console (prej račun za orodja za spletne skrbnike). To vam omogoča, da vidite, kako vaše spletno mesto deluje v rezultatih iskanja, ne da bi zapustili svojo WordPress nadzorno ploščo.

Zaščitite svoj vir RSS pred vsebniki

Ena večjih težav, s katerimi se srečujejo številna spletna mesta, je ta, da so nekateri ustvarili spletna mesta za strganje.

Ta spletna mesta za strgala trdijo, da vsebino iz celega spleta utrjujejo z viri RSS. Nameščeni so skripti, ki samodejno pridobivajo vsebino z drugih spletnih strani z njihovimi RSS viri in jih nato objavijo.

To je lahko nevarno za vaše spletno mesto, saj bodo iskalniki morda najprej začeli razvrščati ta mesta.

Yoast SEO to težavo rešuje tako, da z vsakim RSS-om doda povezavo do svojega članka. To iskalnim iskalnikom pove lokacijo originalnega izdelka in učinkovito premaga strgala na iskalnih lestvicah.

Optimizirajte RSS vire z Yoast SEO

Za več nasvetov, kako preprečiti strganje, glejte to Vodič za začetnike za preprečevanje strganja vsebine spletnega dnevnika v WordPressu.

Urejanje robotov in .htaccess datoteke enostavno

Včasih boste morda morali urediti ali pregledati datoteke .htaccess ali robots.txt spletnega mesta. Te datoteke se nahajajo v korenskem imeniku vašega spletnega mesta in običajno bi se morali, če jih želite videti, povezati s odjemalcem FTP.

Yoast SEO ima vgrajeno orodje, ki vam omogoča ogled datotek .htaccess in robots.txt. Te datoteke lahko urejate tudi neposredno na nadzorni plošči WordPress. Vendar vam svetujemo, da bodite pri urejanju teh datotek zelo previdni.

Urejanje orodij v vtičniku Yoast SEO

Možnosti cen in podpore za Yoast SEO Vtičnik

Yoast SEO je eden tistih vtičnikov, ki jih lahko brezplačno uporabljate, ne da bi vam bilo treba kdaj kupiti premium različico vtičnika. Pravzaprav je trenutno nameščen na milijonih spletnih strani po vsem svetu.

Edina slabost je, da brezplačni vtičnik ne pride s podporo. Predvsem zato, ker na stotine in tisoče uporabnikov iz vseh koncev ne bi bilo mogoče odgovoriti brezplačno.

Za vtičnik Yoast SEO je na voljo obsežna dokumentacija in vadnice. Vtičnik vsebuje navodila na zaslonu za vsako funkcijo znotraj skrbniškega področja. Funkcije in koncepti SEO so pojasnjeni tudi na avtorjevem spletnem mestu. Yoast SEO je eden najpogosteje uporabljanih vtičnikov WordPress, zato boste po spletu zlahka našli vadnice in vodnike, ki so jih ustvarili drugi uporabniki..

Oglejte si ta podrobni vodnik po korakih kako namestiti in nastaviti Yoast SEO vtičnik.

To ne pomeni, da podpora ni na voljo. Licenco za posamezno spletno mesto lahko kupite že za 69 dolarjev na leto. Vrhunska različica vtičnika vam omogoča tudi dostop do dodatnih funkcij in vrhunsko podporo ljudi, ki stojijo za Yoast SEO.

Naša razsodba o Yoast SEO kot najboljšem vtičniku WordPress SEO

Yoast SEO ponuja široko paleto funkcij, ki so vse potrebne za pravilno optimizacijo spletnega mesta. Kot popoln paket za SEO verjamemo, da Yoast SEO out izvaja vse druge WordPress SEO vtičnike na trgu. In spada tudi med najbolj izbrana orodja SEO za naše strokovnjake za povečanje prometa na vaši spletni strani.

Kar zadeva enostavnost uporabe, verjamemo, da Yoast SEO uporabnikom poskuša izredno enostavno nastaviti. Vtičnik ima vgrajeno potovanje na krovu, vmesna sporočila pomoči ob vsaki možnosti in obsežna navodila, vdelana neposredno v sam vtičnik. Vendar pa glede na to, da so številne od teh lastnosti precej tehnične in se lahko zdijo zastrašujoče za številne uporabnike začetnike.

Vse bistvene lastnosti vtičnika so na voljo brezplačno, kar je dobra stvar. Podporne licence niso tako drage za podjetja in posameznike. Vendar pa bodo začetniki uporabnikov brezplačnega vtičnika nekoliko težko našli podporo, če naletijo na težavo.

Verjamemo, da je Yoast SEO zagotovo najboljši WordPress SEO vtičnik na trgu in si upravičeno zasluži svoje mesto kot eden najpomembnejših WordPress vtičnikov, ki bi ga morali imeti na vseh svojih straneh WordPress. Dobili smo 4,5 od 5 zvezdic, tukaj je razčlenitev ocene:

Na splošno
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena polovica zvezd 4,5 / 5,0

Lastnosti
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Izvedba
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Podpora
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica prazna 4,0 / 5,0

Enostavnost uporabe
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica prazna 4,0 / 5,0

Cenitev
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Pridobite Yoast SEO zdaj »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map