Kjære temaenheter, slutt å lime tilfeldige kodebiter i features.php

Se for deg dette scenariet, du finner et veldig kult kodestykket på et av de mange opplæringssidene for WordPress der ute og limer det inn i temaets features.php-fil.


Kodebiten fungerer som annonsert, og du slipper deretter temaet for salg på en kjent temamarked. La oss velge en tilfeldig en av hatten og gå med … ThemeForest.

Plutselig blir temaet ditt veldig populært, kan det være på grunn av den enorme listen over tilsynelatende nyttige “funksjoner” du har listet opp på temas salgsside. Med temaets suksess kommer også en rekke støttespørsmål, hovedsakelig å gjøre med plugins-brudd mens du bruker temaet.

Hvordan skjedde dette, undrer du? Kanskje skyldes det at du blindt limte tilfeldige kloder med WordPress-kode inn i funksjonsfilen-filen din uten å tenke på eller forutse potensielle kompatibilitetsproblemer.

Et ekte eksempel

Så jeg prøvde å finne et kodebit som ville trekke alle vedlagte bilder fra et innlegg og deretter vise dem på det innlegget automatisk. Etter hvert fant jeg et stykke kode på Stack Overflow, limte den inn i funksjonsfilen min, og det så ut til å løse problemet.

Den første kodelinjen var følgende:

add_filter (‘the_content’, ‘strip_shortcodes’);

Vel, det fungerte, jeg trodde ikke noe på det. Jeg prøvde senere å legge inn et kontaktskjema med en kortkode. Overraskelse, det fungerte ikke, og jeg brukte omtrent en time på å prøve å finne ut hvorfor. Hvis jeg faktisk leste gjennom koden jeg limte inn, ville jeg visst det.

Dette var for et klientnettsted, ikke et utgitt tema, så heldigvis trengte jeg ikke å takle en strøm av støttespørsmål pga. min dumme feil.

Hva kommersielle plugin-utviklere tenker

Her er et sitat fra Carl Hancock (utvikler av Gravity Forms) om nettopp dette emnet:

Å støtte den populære Gravity Forms-plugin betyr at vi ser mer enn vår rettferdige andel av dårlig kodede temaer. Et av de primære supportrelaterte problemene vi støter på er temaer som ikke er utviklet ved bruk av beste praksis, noe som resulterer i Gravity Forms stylingproblemer og i noen tilfeller konflikter som fører til at Gravity Forms ikke fungerer som de skal.

Den største synderen i disse situasjonene er temaer som inkluderer kodebiter kopi-n-limt fra opplæringssteder. Temautviklere ser ut til å tro at bare fordi kodebiten var på en tutorialside, må den være bra. Dessverre er det ikke alltid tilfelle, og disse dårlige beslutningene resulterer i hodepine og støtteproblemer for brukerne.

Vil du begrense potensialet for problemer med plugins forårsaket av et dårlig utviklet tema? Hold deg til anerkjente temautviklere som Press75, iThemes, Headway-temaer, Organiske temaer, WooThemes og StudioPress for å nevne noen. Vær lei av temamarkeder der forfatterens erfaring og ferdigheter kan mangle. I de fleste tilfeller får du det du betaler for.

Koding av beste praksis

Mange av disse problemene kan sannsynligvis unngås ved å følge WordPress-kodingsstandarder. For eksempel bør du være det prefiksering av funksjonsnavn for å unngå potensielle konflikter.

Når det gjelder stylingproblemer med Gravity Forms, kan det være lurt å unngå visse teppetestiler på skjema- og inputelementer, og i stedet bruke WordPress standard ID-velgere for hoveddelen av skjemautformingen..

Disse inkluderer #searchform, #s, #searchsubmit i søkefeltet. Også #kommentarform #autor, #url, #email, #kommentar, #leverer kommentarskjemaet.

Konklusjon

Hvis du er en temautvikler, og ikke er godt kjent med PHP, må du være forsiktig når du kopierer og limer inn disse kodebitene i temaet ditt. Selv om du ikke er så bra på PHP, kan du i det minste lese gjennom koden og prøve å gjøre noe med det før du bruker den.

Som om du oppdager at kortkodene dine ikke fungerer som de skal, kan en kodelinje som nevner “strip_shortcodes” ha noe med det å gjøre.

Noen ganger får jeg en følelse av at WordPress-temautviklere bare limer tilfeldige tekstutdrag i funksjoner.php-filen deres, bare slik at de kan liste en annen “funksjon” på temas salgssider..

Selv om jeg ikke er en stor tilhenger av denne typen ideer, kommer den inn i et helt annet argument om rollen til temaer og plugins på WordPress-nettsteder, som jeg vil lagre for et fremtidig innlegg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map