Najboljših 10 priljubljenih CMS po tržnem deležu (za zagon spletnega mesta)

najbolj priljubljena-cms


Se sprašujete, kaj je najbolj priljubljen CMS? Če želite sestaviti spletno mesto ali blog, je varnost v številkah. Več ljudi, ki uporabljajo določen sistem za upravljanje vsebin (CMS), večja je verjetnost, da je CMS dobra izbira tudi za vas. Kako torej ugotovite, kaj je najbolj priljubljen CMS?

V tem članku bomo z vami delili najbolj priljubljen CMS po tržnem deležu. Uporabili bomo orodja, kot sta W3Techs in BuiltWith, da ugotovimo, kakšen CMS je na vrhu.

Začnimo.

Kaj je sistem za upravljanje vsebin (CMS)?

Sistem za upravljanje vsebin (CMS) je programska oprema (najpogosteje spletna), ki uporabnikom omogoča ustvarjanje, upravljanje in spreminjanje vsebine na spletnem mestu, ne da bi morali vedeti o kodi.

Preprosto povedano, sistem za upravljanje vsebin vsem olajša izdelavo lastnega spletnega mesta ali bloga. Namesto da bi morali spletno mesto sestaviti iz nič, CMS obravnava vso infrastrukturo za vas. Vse, kar morate storiti, je, da dodate vsebino na sprednji del svojega spletnega mesta, na primer kopijo, slike, obrazce ipd.

Po navedbah Internet Live Stats, trenutno je na spletu 1,676,199,250 (in šteje!) spletnih strani.

live-website-stats

Razlog za tako veliko število je deloma posledica sistemov za upravljanje vsebin. Sistem za upravljanje vsebin omogoča tudi začetnikom, da zlahka izdelajo spletno mesto v nobenem trenutku.

Kaj je tržni delež?

Tržni delež je tisti del trga, ki ga nadzira določen izdelek ali podjetje. Preprosteje povedano, tržni delež kaže, koliko ljudi uporablja en izdelek v primerjavi s konkurenco. Če pogledamo tržni delež, zlahka ugotovimo, kaj je najbolj priljubljen CMS.

Za namene tega članka tržni delež določa odstotek spletnih mest, ki uporabljajo različne sisteme za upravljanje vsebine.

Zdaj pa se uvrstimo na seznam najbolj priljubljenih CMS po tržnem deležu!

1. WordPress

wordpress-najpopularnejši-cms

Tržni delež: 60,4%
Skupna spletna mesta v živo: 24.808.989
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 318,828
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: Združene države, Združeno kraljestvo, Rusija
Najbolj priljubljena spletna mesta: TechCrunch, New Yorker, Beyonce, uradni blog Star Wars, Microsoft News Center

WordPress je daleč najbolj priljubljen CMS s 60,4% tržnega deleža. To pomeni, da WordPress uporablja 33,5% vseh spletnih strani na spletu. To je ogromno! WordPress uporabljajo priljubljene blagovne znamke po vsem svetu.

WordPress je odprtokodna programska oprema, ki jo je mogoče brezplačno prenesti s spletnega mesta WordPress.org. Vse, kar potrebujete za nakup, je ime domene in gostovanje v WordPress-u, da lahko spletno mesto zaženete in omogočite dostop do uporabnikov v spletu.

WordPress je začetnikom prijazen; s tem CMS-om lahko preprosto naredite spletno mesto, blog ali spletno trgovino. Poleg tega je prilagajanje spletnega mesta WordPress enostavno in cenovno dostopno, saj WordPress ponuja na tisoče brezplačnih tem in vtičnikov, med katerimi lahko izbirate.

Če želite več informacij, preglejte naš drugi članek o 9 razlogih, zakaj je WordPress najboljši graditelj spletnih mest.

Pomembno je tudi upoštevati, da obstajata dve različni vrsti WordPressa: WordPress.org in WordPress.org. Za podrobno primerjavo preberite naš drug članek na spletnem mestu WordPress.com v primerjavi z WordPress.org, da ugotovite, ali je eden boljši od drugega.

2. Joomla

joomla-tržni delež

Tržni delež: 5,2%
Skupna spletna mesta v živo: 1,844,993
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 18,172
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: ZDA, Rusija, Nemčija
Najbolj priljubljena spletna mesta: Linux, IKEA, Holiday Inn, Lipton Ice Tea

Joomla je drugi najbolj priljubljen CMS po tržnem deležu s 5,2%. Kot vidite, je razlika med WordPressom na 1. mestu in Joomlo na 2. mestu velika razlika.

Joomla je tudi brezplačna in odprta programska oprema, kot je WordPress. Prenos Joomla je enostaven in veliko ponudnikov gostovanja ponuja namestitve z enim klikom. Z Joomlo lahko hitro začnete blog, poslovno spletno mesto, spletno mesto skupnosti in več z uporabo njihovih tem in razširitev.

3. Drupal

drupal-tržni delež

Tržni delež: 3,4%
Skupna spletna mesta v živo: 581,174
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 31.403
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: ZDA, Rusija, Nemčija
Najbolj priljubljena spletna mesta: Tesla, Timex, Bruno Mars, Lady Gaga, Princes Cruises

Drupal zaseda 3. mesto na seznamu najbolj priljubljenih CMS s 3,4% tržnega deleža.

Ta CMS je še ena brezplačna in odprtokodna programska oprema, ki jo lahko uporabite za izdelavo spletnega mesta. Drupal ponuja teme in module za pomoč uporabnikom pri oblikovanju spletnega mesta, vendar jih je v primerjavi z WordPressom težje najti in namestiti. Poleg tega je dodajanje vsebine v Drupal preprosto, vendar je sprememba videza vaše strani bolj zapleten postopek kot drugi sistemi za upravljanje vsebine.

4. Shopify

shopify-tržni delež

Tržni delež: 2,7%
Skupna spletna mesta v živo: 785,397
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 22,196
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: Združene države, Združeno kraljestvo, Avstralija
Najbolj priljubljena spletna mesta: Fashion Nova, Penguin Books, Red Bull, Kylie Cosmetics

Shopify se na tem seznamu uvršča na # 4, z 2,7% tržnega deleža, kar predstavlja 1,5% vseh spletnih mest na internetu.

Shopify je CMS, ki je narejen posebej za e-trgovino. S Shopifyjem je ustvarjanje spletne trgovine, prejemanje plačil od kupcev, upravljanje izdelkov in gradnja tržnice zelo enostavno. Shopify hkrati upravlja z drugimi vidiki vaše spletne trgovine, kot so spletno gostovanje, SSL certifikat, spletna varnost in več.

Poleg tega lahko Shopify integrirate z WordPressom, tako da lahko skupaj uporabljate najbolj priljubljen CMS z najbolj priljubljenim CMS e-trgovine, za dodatno preprosto uporabo, zmanjšano režijsko stroške in povečano prilagoditev.

Pomembno je tudi upoštevati, da je Shopify eden najboljših 3 najhitreje rastočih sistemov za upravljanje vsebine. Najboljši 3 so:

1. WordPress
2. WooCommerce
3. Shopify

5. Kvadratni prostor

kvadratni prostor-tržni delež

Tržni delež: 2,7%
Skupna spletna mesta v živo: 1,870,777
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 9.995
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: Združene države, Združeno kraljestvo, Kanada
Najbolj priljubljena spletna mesta: Keanu Reeves, Idris Elba, John Malkovich

Pridite ob # 5 je Kvadratni prostor z 2,7% tržnega deleža. Squarespace je ena najbolj preprostih platform za izdelavo spletnega mesta. Deloma je to zato, ker je Squarespace ustvarjalec spletnega mesta z vmesnikom povleci in spusti, namesto da bi bil popolna založniška platforma, kot je WordPress.

Ponujajo sodobne predloge, urejevalnik stilov, brezplačne pisave Typekita in Googla, prilagodljive postavitve vsebine in drugo.

Za več informacij si oglejte naš članek o Squarespace vs. WordPress.

6. Wix

tržni delež wix

Tržni delež: 1,9%
Skupna spletna mesta v živo: 3,373,287
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 4.800
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: Združene države, Brazilija, Združeno kraljestvo
Najbolj priljubljena spletna mesta: Karlie Kloss, AdMost, Tobias Becs

Na 6. mestu na seznamu najbolj priljubljenih CS po tržnem deležu je Wix, z 1,9%.

Wix je v zadnjih nekaj letih vse bolj priljubljen, saj je zelo uporabniku prijazen in je tudi platforma v celoti gosti. Z lahkoto lahko ustvarite različna spletna mesta, vključno s poslovnim mestom, spletnim dnevnikom, portfeljem, spletno trgovino in več.

Prav tako imate možnost ustvariti brezplačno spletno mesto z domenskim imenom, ki vključuje blagovno znamko Wix, na primer: uporabniško ime.wixsite.com/sitename.

Želite videti, kako se Wix postavlja proti WordPressu? Oglejte si naš članek o Wixu in WordPressu.

7. Magento

magento-tržni delež

Tržni delež: 1,8%
Skupna spletna mesta v živo: 230,606
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 15.022
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: Združene države, Združeno kraljestvo, Nizozemska
Najbolj priljubljena spletna mesta: Nike, Liverpool FC, Land Rover, Ford

Naprej, Magento, z 1,8% tržnega deleža. Magento je odprtokodna platforma e-trgovine, ki uporabnikom omogoča enostavno gradnjo spletne trgovine, sprejemanje spletnih plačil, upravljanje svojih izdelkov in še več.

Magento različico lahko brezplačno prenesete ali kupite načrt, ki vključuje gostovanje v oblaku, podporo in druge dodatne funkcije. Magento je težko namestiti in nastaviti, čeprav mnogi ponudniki gostovanja ne ponujajo namestitve z enim klikom, kot to počnejo WordPress in druge rešitve CMS.

8. PrestaShop

tržni delež predskupine

Tržni delež: 1,4%
Skupna spletna mesta v živo: 240.990
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 4,129
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: ZDA, Francija, Španija
Najbolj priljubljena spletna mesta: K-Way, La Redoute, Veja

Na 7. mestu je PrestaShop. PrestaShop je brezplačna odprtokodna rešitev e-trgovine s sedežem iz Pariza, Francija. PrestaShop lahko brezplačno prenesete in uporabljate, vendar bo treba kupiti spletno gostovanje, da bo vaše spletno mesto postalo živo na spletu. Lahko pa kupite PrestaShop Ready, ki je gosti, pripravljena različica.

S PrestaShop lahko preprosto zgradite spletno trgovino, prilagodite svojo trgovino glede na teme, upravljate svoje izdelke, spremljate statistiko in še več.

9. Blogger

blogger-tržni delež

Tržni delež: 1,3%
Skupna spletna mesta v živo: 346,553
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 8.051
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: ZDA, Nova Zelandija, Indija
Najbolj priljubljena spletna mesta: Hiperbola in pol, Hacker News, Zabavni planet

Vstop v # 9 je eden najbolj priljubljenih CMS za bloganje, Blogger. Blogger je storitev objavljanja spletnih dnevnikov in je popolnoma brezplačna.

Blogger je odlična in brezplačna blogerska platforma za začetnike ali priložnostne blogerje, vendar ni odlična možnost, če želite ustanoviti poslovno spletno stran. Poleg tega pri Bloggerju dejansko nimate svojega lastnega bloga; Google jo lahko kadar koli izbriše. Toda pri spletnem mestu WordPress, ki ga gostuje sam, imate popolno lastništvo in nadzor.

10. TYPO3

typo3-tržni delež

Tržni delež: 1,2%
Skupna spletna mesta v živo: 285.281
Število spletnih mest v največjem 1 milijonu: 5.143
Najboljše 3 države z največ spletnimi mesti: Nemčija, ZDA, Švica
Najbolj priljubljena spletna mesta: Win-rar, Airbus, združenje AeroSpace in Defense Industries of Europe

Zadnji na seznamu najbolj priljubljenih CMS je TYPO3. TYPO3 je brezplačen in odprtokoden sistem za upravljanje spletnih vsebin.

Ta rešitev ni priporočljiva za začetnike. TYPO3 je namenjen naprednim programerjem, ker ga je težko namestiti in potrebuje veliko več časa, da se naučite, kako ga uporabljati, na primer WordPress ali Joomla.

Katera je najboljša platforma CMS za zagon spletnega mesta?

Kot je razvidno s tega seznama najbolj priljubljenih CMS-ov po tržnem deležu, WordPress prihaja na vrh le po korakih. Z ogromnim 60,4-odstotnim tržnim deležem je jasno, da je WordPress najbolj priljubljen graditelj spletnih strani in najboljši CMS na trgu.

WordPress ni le najbolj priljubljen CMS za gradnjo spletnih mest na splošno, ampak je daleč najbolj priljubljena izbira za ustvarjanje spletnega dnevnika. Po statističnih podatkih BuiltWith 97% spletnih dnevnikov uporablja WordPress.

wordpress-blog-statistika

Poleg tega je WordPress priljubljen z razlogom. Uporaba je preprosta, tudi za začetnike imate popoln nadzor nad svojim spletnim mestom in obstaja nešteto možnosti za prilagajanje in dodajanje dodatne moči na spletnem mestu..

Zlahka je razbrati, zakaj je WordPress najbolj priljubljen CMS, ki se uporablja za izdelavo spletnega mesta ali bloga. Za podroben vpogled se lahko obrnete tudi na naš WordPress pregled.

Upamo, da ste v tem članku o najbolj priljubljenem CMS-u po tržnem deležu uživali in da vam bodo te informacije pomagale izbrati najboljši sistem za upravljanje vsebin za vaše potrebe. Če vam je bil ta članek všeč, si oglejte našo drugo objavo o 100+ zanimivih statistikah WordPress-a & Dejstva, ki jih morate vedeti, in tudi neverjetna statistika spletnega dnevnika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map