15 Do’s and Don’ts of Effektiv WordPress Theming

I dag har jeg lyst til å gå gjennom noen av tingene og ikke gjør det med WordPress-tema. Uansett om du bygger et WordPress-tema for deg selv, eller hvis du bygger et for utgivelse slik at andre kan bruke det, bør du følge disse gjør og ikke gjøre så nært som mulig.


1. Ikke kjør full URL-er i temaene dine

Når du bygger temaene dine, kan det være tidspunkter der bilder brukes, til sosiale medieikoner eller RSS-feedikoner, og i løpet av disse punktene i kodingen din, kan det være lurt å kode hele url ut (dvs.: / wp-content /themes/your-theme-name/images/image.jpg) men dette vil forårsake feil på nettstedet hver gang personen som bruker temaet ditt endrer navnet på temamappen..

De riktige kodene som skal brukes for å trekke dynamiske URL-er, er nedenfor.

<?php bloginfo (‘stylesheet_directory’); ?>/images/image.jpg

2. Bruk maler kodene så mye som mulig

WordPress gjør en fantastisk jobb med å legge ut alle malkodene du kan bruke, så gjør deg selv en tjeneste (så vel som resten av menneskene som kanskje bruker temaene dine) og Lær WordPress malkoder – bruk dem så mye som mulig. Ved å bruke malkoder kan du sikre at temaene dine ikke går i stykker eller forårsaker feil når sluttbrukeren konfigurerer det og får det til å kjøre.

3. Ikke glem rullegardinmenyene for navigering

Når du bygger WordPress-temaet ditt, er et element som ser ut til å bli oversett, rullegardinlistene for navigasjonen. Visst, noen temaer kan ha navigasjonen satt opp for å ikke bruke ultrene på flere nivåer, og holde alt på en enkelt rad, men hva med de av oss som har flere barnesider for hver overordnede side?

Det er en løsning for det. Du kan sjekke ut noen av opplæringsprogrammene nedenfor om hvordan du kan kode nedtrekksmenyer på flere nivåer.

4. Gjør tema-widgeten klar

Etter sluttbruker er det ikke noe verre enn å distribuere et tema og gjøre meg klar til å sette opp alt, bare for å merke at jeg nå står overfor oppgaven med å prøve å tilpasse deler av temaene mine ved å kode inn informasjon hardt. Sidefeltene og forskjellige andre steder i temaet ditt (har du en tre-kolonne bunntekst? Widgetize det!) Bør være så enkelt å redigere som mulig. Det er en av de enkleste tingene å gjøre mot temaene dine, og vil være til fordel for brukerne av temaet ditt.

Automattic har en flott tutorial om hvordan du widgetiserer temaet ditt. Sjekk det her.

Sørg også for å sjekke ut widgetiserende temaer tutorial her på Theme Lab.

5. Ikke bruk brukerne til å stole på mange plugins for at temaet ditt skal fungere

Hvis du slipper temaer gratis eller lager kommersielle WordPress-temaer, bør du ta sluttbrukernes beste interesse med å spille når du bygger temaene dine. Roting av temaene dine med 5-10 nødvendige plugins vil ikke bare føre til at folk blir frustrerte når de laster ned og setter opp temaet på nettstedet deres, det vil også føre til at mange mennesker ikke laster ned det i det hele tatt fordi, la oss innse det, folk ikke har ikke oppmerksomhetsspenn på mer enn 2-3 sekunder.

Hvis du for eksempel vil konfigurere paginering i temaet ditt, hvorfor ikke bruke denne artikkelen til å lære hvordan du konfigurerer den automatisk i temaet ditt. Cats Who Code har en ganske god tutorial på hvordan du legger til paginering i temaet ditt uten å måtte aktivere en plugin.

6. Vis søkeordet på søkeresultatsiden

Av en eller annen grunn er dette et ofte oversett tips som du kan (og bør) implementere i temaene dine. Det er en enkel en-linjekode som lar temaet ditt minne den besøkende hva de nettopp søkte etter. Det kan virke trivielt, men det er nyttig, så hvis resultatene får tilbake ingen innlegg, kjenner besøkende den eksakte setningen de søkte etter, og kan deretter skrive inn et annet søkeord.

Nedenfor er koden som brukes til å erstatte den nåværende tittelen “Søkeresultater” i temaet ditt.

Søkeresultater for <?php the_search_query () ?>

7. Ikke halvparten av 404-feilsidene dine

I stedet for bare å forlate 404-siden din for å si “404 – siden ikke funnet”, hvorfor ikke gi de besøkende noen flere alternativer? Hvis du legger til i en kategoriliste, nylige innlegg, populære innlegg, en søkeboks og (hvis du vil tjene penger på 404-siden din), kan en annonse gi 404-siden din noe krydder sammenlignet med de kjedelige, ubrukelige som finnes i de fleste WordPress-temaer..

Hvis du leter etter inspirasjon på 404 sider, har Smashing Magazine en morder showcase på 404 sider fra hele nettet som er verdt å sjekke ut.

8. Forsikre deg om at du har alle de grunnleggende filene i temamappen

Når du bygger et WordPress-tema, er det viktig å sørge for at du kan tilpasse det så mye som mulig fra farten. Å starte med en index.php, header.php, sidebar.php og footer.php filkombinasjon kan virke som en god ide for minimalistene der ute, men jeg vil foreslå å starte med alle de grunnleggende elementene nedenfor for å gi du litt mer kontroll over hva som vises – når, hvor og hvordan.

 • style.css
 • header.php
 • index.php
 • sidebar.php
 • footer.php
 • single.php
 • page.php
 • comments.php
 • 404.php
 • functions.php
 • archive.php
 • searchform.php
 • search.php

For mer informasjon om disse malfilene og hva de gjør, sjekk ut mal hierarki side på WordPress.org.

9. Ikke glem RSS-integrasjonen

Når du bygger bloggen din, er muligheten til å abonnere på bloggen din via en RSS-leser et av elementene som vekker folks oppmerksomhet mest. Så i stedet for å kreve at tema-brukerne legger til denne informasjonen i seg selv, hvorfor ikke ta skritt for å legge til en abonnement på rss-boksen akkurat som du gjør i søkefeltet. Legg til en RSS-knapp, et abonnement via e-postalternativ, og du kan til og med legge inn abonnenttellingen i tekst ved å legge denne biten kode til temaet ditt der du ønsker at det skal vises (erstatt “feedburner-id” med din egen FeedBurner ID – hvis du slipper dette temaet i naturen, kan du se på nr. 11 på listen vår og sørge for at du har dette som et alternativ).

<?php
// få kule matbrennertall
$ Whaturl ="http://api.feedburner.com/awareness/1.0/GetFeedData?uri=feedburner-id";

// Initialiser Curl-økten
$ ch = curl_init ();

// Angi krøll for å returnere dataene i stedet for å skrive dem ut til nettleseren.
curl_setopt ($ ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);

// Angi URL
curl_setopt ($ ch, CURLOPT_URL, $ whaturl);

// Utfør hentingen
$ data = curl_exec ($ ch);

// Lukk tilkoblingen
curl_close ($ ch);
$ xml = nye SimpleXMLElement ($ data);
$ fb = $ xml->mate->entry [ ‘sirkulasjon’];
ekko $ fb;
// slutt få kule forbrennertall
?>

10. Legg til CSS-stiler for gjengede kommentarer

Hvis du bygger et tema, bør du alltid være forberedt på gjengede kommentarer. Det er en funksjon i WordPress som mange blogger bruker for å bygge interaksjon i kommentarfeltet. Så det er en god ide å forberede stilarket for gjengede kommentarer. Chris har et flott innlegg på CSS-koder for standard CSS-klasser som WordPress spytter ut i kommentarfeltet, gir temaet ditt en stilisert kommentarseksjon uten å måtte berøre filen comments.php.

11. Ikke slipp et tema uten et alternativspanel

Noen mennesker er kanskje ikke enige i dette, men jeg tror det er en del av den naturlige progresjonen med WordPress-tema. Hvis temaet ditt ikke kjører et slags WordPress-alternativpanel med muligheten til å redigere, tilpasse og endre elementer i temaet uten å måtte redigere koder, gjør du noe galt.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal lage ditt eget panel for temalternativer, viser koblingene nedenfor hvordan du gjør det.

12. Forsikre deg om at temaene fungerer ut av boksen

Dette går hånd i hånd med nr. 5 på listen – du bør alltid sørge for at temaene dine fungerer rett utenfor boksen. Noen temaer jeg har sett, krever 5-6 trinn før temaet er brukbart på nettstedet, inkludert, men ikke begrenset til, pluginaktivering og temaalternativ redigering / lagring. Hvis temaet krever visse ting, må du sørge for at det brukes et standardelement for sikkerhetskopi.

For eksempel, i temalternativpanelet du bygger og / eller bruker, må du sørge for at det er standardinformasjon i hver seksjon, slik at ting dukker opp, uansett om sluttbrukeren har oppdatert dem eller ikke. Det samme gjelder plugins. Hvis du bruker en WordPress-paginering-plugin i temaet ditt, hvorfor ikke kode det inn slik at temaet går tilbake til forrige / neste lenke hvis plugin-en ikke er aktiv.

13. Ikke bruk overdreven bruk av tilpassede felt

Ja, de fleste tidsskriftsstil WordPress-temaer fra et par år siden ble bygget med bruk av tilpassede felt ved hver sving, men de fleste vil ikke ønske å fylle ut 3, 4 eller 5 tilpassede felt for hvert innlegg. Så gjør ting enklere for dem. Hvis du skal vise et bilde fra innlegget på hjemmesiden til temaet ditt, kan du ta dette praktiske koden og legge det til i temafunksjonene. Php-filen, og den vil automatisk legge inn det første bildet uten behov for en tilpasset felt.

// Få URL til det første bildet i et innlegg
funksjon catch_that_image () {
global $ post, $ posts;
$ first_img = ”;
ob_start ();
ob_end_clean ();
$ output = preg_match_all (‘// i’, $ post->post_content, $ matches);
$ first_img = $ treff [1] [0];

// ingen bilder funnet viser standardbilde i stedet
if (tom ($ first_img)) {
$ first_img = "/images/default.jpg";
}
returner $ first_img;
}

Når du har lagt til koden, er det bare å legge til <?php echo catch_that_image (); ?> i filens tema uansett hvor du vil at bildet skal vises.

Takk til den gode ol ‘ WordPress støttefora for dette praktiske tipset.

14. Gjør SEO-taggen din

En fin måte å sikre at temaet ditt er så SEO klart som mulig, er å fjerne standardkoden som finnes i temaene header.php-filen og erstatte den med kodene nedenfor. Det vil gi tematitlene litt mer juice og hjelpe SEO-innsatsen som temaene dine brukere vil ønske å utføre – alt uten å kreve at de berører en ting.

<?php if (is_home ()) { ?><? bloginfo ( ‘navn’); ?> | <?php bloginfo (‘beskrivelse’); ?><?php} ?>
<?php if (is_search ()) { ?>Søkeresultater for <?php / * Søketelling * / $ allsearch = &ny WP_Query ("s = $ s&showposts = -1"); $ key = wp_specialchars ($ s, 1); $ count = $ allsearch->POST_COUNT; _E ( ”); ekko $ nøkkel; _e (‘â €’ ‘); ekko $ count. ”; _E ( ‘artiklene’); wp_reset_query (); ?><?php} ?>
<?php if (er_404 ()) { ?><? bloginfo ( ‘navn’); ?> | 404 Ingenting funnet<?php} ?>
<?php if (is_author ()) { ?><? bloginfo ( ‘navn’); ?> | Forfatterarkiver<?php} ?>
<?php if (is_single ()) { ?><?php wp_title (”); ?> | <?php $ kategori = get_the_category (); ekko $ kategori [0]->CAT_NAME; | <?php bloginfo (‘navn’); ?><?php} ?>
<?php if (is_page ()) { ?><? bloginfo ( ‘navn’); ?> | <?php $ kategori = get_the_category (); ekko $ kategori [0]->CAT_NAME; ?>|<?php wp_title (”); ?><?php} ?>
<?php if (is_category ()) { ?><?php single_cat_title (); ?> | <?php $ kategori = get_the_category (); ekko $ kategori [0]->category_description; ?> | <? bloginfo ( ‘navn’); ?><?php} ?>
<?php if (is_month ()) { ?><? bloginfo ( ‘navn’); ?> | Arkiv | <?php the_time (‘F, Y’); ?><?php} ?>
<?php if (is_day ()) { ?><? bloginfo ( ‘navn’); ?> | Arkiv | <?php the_time (‘F j, Y’); ?><?php} ?>
<?php if (function_exists (‘is_tag’)) {if (is_tag ()) { ?><?php single_tag_title ("", ekte); }} ?> | <? bloginfo ( ‘navn’); ?>

15. Ikke glem brødsmuler

Som et ekstra stykke navigasjon i temaene dine, bør brødsmuler (etter min mening) brukes så mye som mulig. Det er ikke bare bra for SEO-formål, men det gjør også at besøkende kan navigere gjennom nettstedet ditt mye raskere. Det er WordPress-plugins for brødsmuler, men takk til Katter som koder, vi vet nå hvordan du legger til en brødsprutfunksjon i WordPress-temaene våre.

Først må du legge til kodene nedenfor i temaenefunksjonene.php-filen (tilpasses litt fra det originale Cats Who Code-innlegget, lenket over).

funksjon the_breadcrumb () {
ekko ‘

  ‘;
  if (! is_home ()) {
  ekko ‘
 • ‘;
  ekko ‘Hjem’;
  ekko "
 • ";
  if (is_category () || is_single ()) {
  ekko ‘

 • ‘;
  the_category (‘
 • ‘);
  if (is_single ()) {
  ekko "
 • ";
  tittelen();
  ekko ‘
 • ‘;
  }
  } elseif (is_page ()) {
  ekko ‘

 • ‘;
  ekko the_title ();
  ekko ‘
 • ‘;
  }
  }
  elseif (is_tag ()) {single_tag_title ();}
  elseif (is_day ()) {ekko"

 • Arkiv for "; the_time (‘F jS, Y’); ekko’
 • ‘;}
  elseif (is_month ()) {ekko"

 • Arkiv for "; the_time (‘F, Y’); ekko’
 • ‘;}
  elseif (is_year ()) {ekko"

 • Arkiv for "; the_time ( ‘Y’); ekko’
 • ‘;}
  elseif (is_author ()) {ekko"

 • Forfatterarkiv"; ekko’
 • ‘;}
  elseif (isset ($ _ GET [‘paged’]) && !tom ($ _ GET [‘paged’])) {ekko "

 • Bloggarkiv"; ekko’
 • ‘;}
  elseif (is_search ()) {ekko"

 • Søkeresultater"; ekko’
 • ‘;}

  ekko ‘

‘;
}

Deretter plasserer du dette koden hvor du vil at brødsmulene skal vises.

<?php the_breadcrumb (); ?>

Takk for at du leser over artikkelen

Takk for at du tok deg tid til å lese artikkelen. Jeg håper du likte det og lærte en ting eller to underveis – jeg vet at jeg gjorde det. Hvis du likte innlegget eller har noe å legge til, gi oss beskjed i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map