Affiliate-marknadsföring enkelt för nybörjare: steg för steg

hur man gör affiliate-marknadsföring


Vill du tjäna pengar online med affiliate-marknadsföring? Affiliate-marknadsföring är ett av de mest effektiva och enklaste sätten att tjäna pengar online.

Tyvärr är många webbplatsägare fortfarande rädda för att ge det ett tag. Det borde inte behöva vara så.

I den här ultimata guiden för marknadsföring av affiliate kommer vi att förklara allt du behöver veta om affiliate-marknadsföring, bästa praxis, rekommenderade verktyg och mer.

Vad är affiliate-marknadsföring?

Affiliate-marknadsföringstjänster

Affiliate-marknadsföring är en form av referensprogram där du får betalt för att hänvisa produkter. Om en användare köper en produkt från din remiss får du en provision. Denna provision varierar beroende på den produkt eller tjänst som du marknadsför.

Till skillnad från andra annonstyper som betalar baserat på klick eller visningar fungerar affiliate-marknadsföring på en CPA (kostnad per förvärv) eller CPL (kostnad per lead). Detta innebär att du kommer att tjäna en provision endast när någon vidtar åtgärder, som att köpa en produkt eller registrera dig för en kostnadsfri prövning osv..

När du har valt en produkt kan du få en anknytning / remisslänk och marknadsföra produkten genom den länken på din webbplats.

Vem är affiliate-marknadsföring bäst för?

Oavsett om du är en absolut nybörjare eller en sexsiffrig bloggare, så skulle affiliate-marknadsföring vara den bästa intäktsstrategin för dig.

Till skillnad från reklam är det bästa med affiliate-marknadsföring att du kan börja tjäna pengar på din webbplats från dag 1. Eftersom affiliate-länkar naturligtvis är integrerade i ditt innehåll, så ser din webbplats inte amatöraktig ut.

Dessutom kan du göra en anständig inkomst även om du inte har en enorm mängd trafik på din webbplats. Du måste dock se till att din webbplats lockar den RÄTTA trafiken som faktiskt vill läsa dina produktrekommendationer.

Hur fungerar affiliate-marknadsföring?

Låt oss ta en detaljerad titt på hur affiliate-marknadsföring fungerar steg för steg.

Steg 1: Bygg en webbplats för filialmarknadsföring

För att tjäna pengar online från affiliate-marknadsföring måste du bygga en webbplats först.

För att bygga en webbplats måste du äga ett domännamn och webbhotellkonto.

När du börjar kan det hända att du köper ett domännamn och ett webbhotellkonto verkar mycket. Det är därför vi rekommenderar Bluehost, den bästa leverantören av WordPress.

För en detaljerad guide kan du kolla hur du bygger en webbplats från grunden.

Steg 2: Hitta rätt produkt att marknadsföra

Nästa, ta reda på de bästa produkterna och tjänsterna som är relevanta och användbara för dina besökare. Om du till exempel har en blogg som talar om webbdesign, marknadsföra produkter eller tjänster relaterade till den, inte något relaterat till skönhet eller mode.

Det enklaste sättet att hitta rätt produkt som du kan marknadsföra på din webbplats är genom att gå med i ett affiliate-nätverk.

ShareASale, anslutet nätverk

Ett anslutet nätverk är en tjänst från tredje part som fungerar som medlare mellan marknadsföraren (som marknadsför produkterna) och handlaren (vars produkter du marknadsför). Ett anslutet nätverk är en win-win för både marknadsförare och handlare.

Köpmän kan hitta kvalificerade affiliate-marknadsförare för att marknadsföra sina produkter. Om du är en handlare kan du lista alla dina produkter som marknadsförare kan marknadsföra på sin webbplats. Du kan också spåra och hantera dina dotterbolag och även skicka ut betalningar.

Som marknadsförare kan du enkelt hitta produkter att marknadsföra på din webbplats. Du kan också spåra dina kampanjer så att du känner till ditt resultat som ett dotterbolag och spårar dina inkomster också.

Här är en lista över populära nätverk som du kan kolla in.

Steg 3: Skapa innehåll för att marknadsföra partnerprodukter

Ett av de bästa sätten att göra en långsiktig anknytning är att skriva en detaljerad bit med långtidsinnehåll och göra ditt dotterbolag till en integrerad del av det innehållet.

Men om ditt mål är att förvandla din WordPress-blogg till en fullt fungerande affiliate-webbplats, här är några idéer:

3.1 Skapa en granskningswebbplats

En granskningswebbplats är en innehållswebbplats som syftar till att generera affiliateintäkter genom att publicera produktrecensioner i en specifik men ändå bred kategori (till exempel mobiltelefoner eller videospel).

För att skapa en granskningswebbplats måste du välja en specifik nisch, publicera produktrecensioner och hänvisa anslutna produkter till den nischen. Du får betalt när någon köper från dina hänvisningslänkar.

För mer information, kolla in hur du skapar en recension webbplats.

3.2 Skapa en Amazon Affiliate Store

Amazon, världens största onlinebutik, har ett affiliate-system som låter dig rekommendera Amazon-produkter till din webbplats och få en affiliate-provision..

Du kan till och med skapa en affiliate-butik, som i princip är en e-handelsbutik som är byggd specifikt för att sälja Amazon-produkter.

För mer information, kolla in hur du skapar en Amazon affiliate-butik.

Steg 4: Integrera affiliate-länkar med ditt innehåll

Nu när du har anslutit dig till ett affiliate-nätverk, hittat några produkter att marknadsföra och skapat lite innehåll på din webbplats är nästa steg att integrera dina affiliate-länkar i ditt innehåll.

När du har anslutit dig till ett nätverk får du en kopplad länk för varje produkt. När en användare klickar på den här länken och gör ett köp från den köpmanwebbplats du marknadsför, kan nätverksnätverket spåra det som din remiss.

Affiliate Management Verktyg och plugins

Här är några av verktygen och plugins som kan förenkla dina marknadsförings- och förvaltningsinsatser.

1. Hantera dina affiliate-länkar med vackra länkar

Pretty Links är ett tilläggshanteringsplugin som hjälper dig att hantera alla dina associerade länkar på en enda plats i din WordPress-instrumentpanel.

Pretty Links hjälper dig att täcka de associerade länkar som du marknadsför på din webbplats.

Affiliate-länkar är vanligtvis långa, fula URL-adresser så här:

http://example.com/products/?product_id=123&affiliate_id

Pretty Links hjälper dig att täcka sådana affiliate-länkar och göra dem kortare och snyggare:

http://www.yoursite.com/refer/productname

2. En annan plugin för att hantera dina affiliate-länkar: ThirstyAffiliates

thirstyaffiliates

ThirstyAffiliates är ännu ett plugin för filialhantering som låter dig hitta, ersätta och hantera dina affiliate-länkar utan problem. Precis som Pretty Links, täcker ThirstyAffiliate också en ful ser URL till vackra länkar med lätthet.

3. Affiliate Link Tracker: MonsterInsights

monsterinsights, användar-inloggning och registrering plugins

Med MonsterInsights, kan du enkelt spåra dina affiliate-länkar och se vilken produkt som konverterar bättre på din webbplats. Det fungerar ovanpå Google Analytics och gör att du kan se dina affiliate-marknadsföringsresultat direkt i din WordPress-instrumentbräda.

Kolla in MonsterInsights recension här.

Läs också hur du spårar kopplade länkar i Google Analytics.

4. Affiliate Banner-plugin: AdSanity

AdSanity

Med AdSanity kan du snabbt och enkelt skapa annonser och affiliate-banners på din webbplats.

Denna plugin låter dig också infoga dina annonser i WordPress-inlägg, sidor, sidofält och widgets.

Så det är det. Vi hoppas att du tycker att den här artikeln är till hjälp.

Du kanske också vill kolla in de bästa AdSense-alternativen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me